ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@mrule, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@crazycells anladım çok teşekkür ederim. Yanlış yere sormuşum konuları okurken kafam karışmış kusura bakmayın :)
Yukarıdaki 2 kaynak dışında herhangi bir örnek yada başka kaynak var mıdır acaba?
Şimdiden teşekkür ederimSu sayfada da yaziyor:
https://www.uscis.gov/citizenship/learn-about-citizenship/i-am-the-child-of-a-us-citizen
-
Çok teşekkür ederim ilginiz için @crazycells
-
USCIS, vatandaşlık sınavının 2020 güncel versiyon sorularını ve cevaplarını yayınladı.
-
-
Arkadaslar merhaba,
Esim ve ben nasıpse bu hafta yemın töreni ile birlikte vatandaşlığımızı alacağız. 13 ve 18 yaşlarında iki kızım var. 18 yaşındaki kızım ayrıca başvurdu mülkat bekliyor.Sorum şu: 13 yaşındaki kızım otomatik vatandaş oluyor mu? Onun için ekstra birşey yapmam gerekiyor mu? Ona pasaport çıkartmak istediğimde ne yapmam gerekiyor? Ayrıca ona vatandaşlık sertifikası almam gerekli mi?
İkinci olarak biz başvurduğumuzda diğer kızım 18 değildi ama şimdi 18 i geçti. Kendisi başvurdu ama o başvuru neticelenmeden ona da bizim üzerimizden vatandaşlık almanın imkanı var mıdır sizce?
Herkese bol şanslar.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim -
@tyvr74, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Arkadaslar merhaba,
Esim ve ben nasıpse bu hafta yemın töreni ile birlikte vatandaşlığımızı alacağız. 13 ve 18 yaşlarında iki kızım var. 18 yaşındaki kızım ayrıca başvurdu mülkat bekliyor.Sorum şu: 13 yaşındaki kızım otomatik vatandaş oluyor mu? Onun için ekstra birşey yapmam gerekiyor mu? Ona pasaport çıkartmak istediğimde ne yapmam gerekiyor? Ayrıca ona vatandaşlık sertifikası almam gerekli mi?
İkinci olarak biz başvurduğumuzda diğer kızım 18 değildi ama şimdi 18 i geçti. Kendisi başvurdu ama o başvuru neticelenmeden ona da bizim üzerimizden vatandaşlık almanın imkanı var mıdır sizce?
Herkese bol şanslar.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim13 yasindaki kiziniza vatandaslik sertifikasi almak icin N600 formunu doldurup USCIS'e gondermeniz gerekiyor. Sizin uzerinizden otomatik vatandasliga gecis yapiyor. 18 yasini doldurmus kiziniz ise kendi surecini devam ettirecek. Bu konunun 14. sayfasinda sayin @sedef N600 formu yaninda istenen belgeleri listelemis, o belgelere bakabilirsiniz. 16. sayfada da cocuklarina hemen pasaport cikartabildiklerinden bahsetmis. N600 formunun linki ise asagida, orayida inceleyebilirsiniz.
-
Arkadaşlar merhaba, şu anda başvuru sonrası biometrics için çağrılma süresi ne kadar?
-
@sudena, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Arkadaşlar merhaba, şu anda başvuru sonrası biometrics için çağrılma süresi ne kadar?
Her eyalet hatta sehirde bekleme sureleri degisiyor. Belli bir zaman yok. Google in review kisminda insanlar yorum yapip belirtebiliyorlar. Size bakan ofisi bi check edin isterseniz
-
Ben 19 Ekim basvurdum halen biometrics den ses seda yok, (Tampa) case`in estimated completion tarihi June 2021 gosteriyor
-
@goodluck california icin ne kadar surer acaba? Biometricse cagrilmayanlar varmis uzun zamandir covidden dolayi.
-
@goodluck california icin ne kadar surer acaba? Biometricse cagrilmayanlar varmis uzun zamandir covidden dolayi.
Bi ara covid nedeniyle komple kapanmisti. Su an sadece gecikmeler oluyor. Buyuk sehirlerde malesef cok gecikiyor. Tam zamanlama bilmiyorum
-
Su sayfadan kontrol edebilirsiniz:
https://egov.uscis.gov/processing-times/
tahmini bir sure verecektir.
-
@crazycells Paylaşım için teşekkürler sayın crazycells, Houston'a bakıp biraz moralim bozuldu. 🙄
-
@crazycells evet ama bu site worst case scenario, mesela burda benim basvurumun oldugu ofis 10-13 months gosterirken, benim account page de case tamamlanma suresini 8 ay gosteriyor
-
@sunny, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@crazycells evet ama bu site worst case scenario, mesela burda benim basvurumun oldugu ofis 10-13 months gosterirken, benim account page de case tamamlanma suresini 8 ay gosteriyor
Case sureleriyle oynayabiliyorlar dolayisiyla pek gercegi yansitmiyor. sizin bolgenize ve ofisinize bagli. Benimki covid den once tamamlanma zamani aralik gosteriyordu covid nedeniyle ertelenme olmasaydi mayista tamamlanmis olacakti. Covid nedeniyle interview ertelenince case tamamlanma suresini 2021 nisana cekmislerdi ama benim case 2020 eylulde tamamlandi.
-
@Ryback "18 yasini doldurmus kiziniz ise kendi surecini devam ettirecek" Amerika da resit olma yasi 21 diye biliyorum. 19 yasinda kizim var, ben yeni vatandas oldum. 18 yas sinirina nereden bakabilirim?
-
@volkana, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@Ryback "18 yasini doldurmus kiziniz ise kendi surecini devam ettirecek" Amerika da resit olma yasi 21 diye biliyorum. 19 yasinda kizim var, ben yeni vatandas oldum. 18 yas sinirina nereden bakabilirim?
https://www.uscis.gov/citizenship/learn-about-citizenship/i-am-the-child-of-a-us-citizen
Su sayfadan bakabilirsiniz. Ebeveynler uzerinden vatandas olmak icin 18 yasinin altinda olmaniz gerekiyor diyor.
-
@sunny, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Bu tarihleri soyle okumalisiniz, su an USCIS'in baktiginiz servis merkezi, baktiginiz kategoride 10-13 ay once yapilan basvurulari inceliyor, yani orada sizin bekleme surenizi yazmiyor, bundan 5 ay sonra bekleme suresi 5 aya da inebilir, 15 aya da cikabilir; orada yazan ay su an islenen dosyalarin kac ay once basvuranlar oldugu...
5 ay sonra siz 13. ayiniza girince, orada 13'ten dusuk bir sayi varsa o durumda USCIS'e ulasip dosyanizin durumunu sorabilirsiniz. Ama aksi durumda sadece USCIS'in islenmesini beklemelisiniz.
-
@volkana, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
gocmenlik yasalarinda "cocuk" tanimi 18 yasindan kucukleri kapsiyor. Diger yasalarin veya eyaletlerin cocuklari nasil tanimladigi onemli degil :)
-
Arkadaşlar, üzülerek belirtmek istiyorum. Nisan 2020 den bugüne kadar biometrics için hiçkimseye randevu verilmemiş. USCIS sanırım biometrics yapan firmanın kontratını iptal etmiş. Ardından hiç bir firma ile kontratı yenilememiş. Bilmiyorum bugünlerde biometrics yaptıran var mı? varsa lütfen ne zaman yaptırdığını açıklasın, bilelim, boşuna beklenti içerisinde olmayalım. Sanırım bundan en hazla işçi vizesi ile gelenler etkilenmiş ki avukatları USCIS'i mahkemeye vermiş. Son öğrendiğim bilgi bu. Bu konuda güncel bilgileri olan varsa lütfen yazsın.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum