IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Merhaba arkadaşlar,öncelikle Atamızı saygıyla anıyoruz...
Yakın zamanda mülakat günü alan oldu mu?
Bizim 3 hafta oldu henüz ses seda yok.... -
Ata'ya saygıyla başlayalım,
Bugün sağlık testi oldum, kan örneği, idrar ve akciğer filmi alındı, birkaç saat sonra doktor muayenesi oldu, kısa sürdü, iki aşı yapıldı, yarın öğlene kadar dönüş yapılmazsa sorun yok dediler. İnşallah 16 Kasım'da mülakat olacak, bilginize. -
@Dugan bende ordaydım bugün.. yarın kan sonucunda bir aksilik yoksa aramayız dendi.tek aşı oldum..içeriğini bilmiyorum tabi belkide karma bişeydir..konsolosluk 9 unda açılmış bilginize..16 randevusu olanlar mülakatta pztesi bir aksilik daha olmazsa..
-
@Dugan Hayırlı olsun,umarım başka bir erteleme yaşanmaz...mülakat dan sonra da tecrübelerinizi buraya aktarırsanız seviniriz..
-
@Ozgur-tunali Özgür bey hayırlı olsuz size de ....konsolosluk o zaman dün çalışmaya başlamış,bu iyi haber....
mülakattan sonra sizinde tecrübelerinizi burda görmek isteriz...
bol şans şimdiden.. -
@bulls çok tşk ederim..inşallah bir sorun çıkmaz ise pztesi tecrübemi paylaşacağım..size de bugün yarın gelir tarıih eminim
-
@Ozgur-tunali Bekliyoruz Özgür bey,umarım kasım ayını bitirmeden bir mülakat tarihi alırız...
-
@bulls İnşallah en kısa zamanda alırsınız
-
Arkadaşlar iyi akşamlar, 1 Eylül 2020 tarihinde NVC tüm belgeleri "accepted" olarak onay verdi ve durum bilgisi güncelleme e-mail aldım. Fakat bu süre zarfından sonra herhangi bir e-mail veya bir dönüş ne konsolosluktan ne de NVC'den aldım. Daha önce sorduğumda bir işlem kalmadığı sadece beklemem gerektiğini formda belirtilmişti. Şuan da beklemekten başka yapılacak bir adım var mıdır?
-
@Mehmet858, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar iyi akşamlar, 1 Eylül 2020 tarihinde NVC tüm belgeleri "accepted" olarak onay verdi ve durum bilgisi güncelleme e-mail aldım. Fakat bu süre zarfından sonra herhangi bir e-mail veya bir dönüş ne konsolosluktan ne de NVC'den aldım. Daha önce sorduğumda bir işlem kalmadığı sadece beklemem gerektiğini formda belirtilmişti. Şuan da beklemekten başka yapılacak bir adım var mıdır?
Sadece beklemeniz yeterli, siz de farkindasinizdir konsolosluk cok az mulakat veriyor ve cok az kisinin dosyasini degerlendiriyor, o nedenle su asamada bazi gecikmeler yasamaniz normal. Yakin zamanda haber alirsiniz...
-
Herkese selam, bende bilgi amaçlı paylaşım yapmak istedim.
İlk başvuru tarihimiz : 19 mart 2019
USCIS onayımız: 30 mayıs 2020
NVC evrak yükleme : 15 haziran 2020
NVC evrak onayı: 27 temmuz 2020
Görüşme Tarihi Bildirimi: 25 eylül 2020
Görüşme: 22 ekim 2020
Pasaport Gelme Günü: 26 Ekim 2020Kendimde Amerikan vatandaşlığı var. 10 yıldır Türkiyede eşim ile yaşıyoruz. bu süre içinde 2014 de oğlumuz 2019 da bir kızımız dünyaya geldi, 2019 başında Amerikaya taşınma kararı aldık. 2019 şubat ayında iki çocuğumuz için pasaport başvurusu yaparak çocuklarımız için vatandaşlık aldık, ve eşim için de başvuru sürecini başlattık. Baya bir stresli uzun sürecin ardından allaha şükür vizemizi aldık. 6 ay içinde Amerikaya giriş yapmamız gerekiyor. Bekleyen herkese sabırlar ve kolaylıklar diliyorum, stres yapmayın bir şekilde halloluyor herşey...
-
@Onur-Arpacay, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Herkese selam, bende bilgi amaçlı paylaşım yapmak istedim.
İlk başvuru tarihimiz : 19 mart 2019
USCIS onayımız: 30 mayıs 2020
NVC evrak yükleme : 15 haziran 2020
NVC evrak onayı: 27 temmuz 2020
Görüşme Tarihi Bildirimi: 25 eylül 2020
Görüşme: 22 ekim 2020
Pasaport Gelme Günü: 26 Ekim 2020Kendimde Amerikan vatandaşlığı var. 10 yıldır Türkiyede eşim ile yaşıyoruz. bu süre içinde 2014 de oğlumuz 2019 da bir kızımız dünyaya geldi, 2019 başında Amerikaya taşınma kararı aldık. 2019 şubat ayında iki çocuğumuz için pasaport başvurusu yaparak çocuklarımız için vatandaşlık aldık, ve eşim için de başvuru sürecini başlattık. Baya bir stresli uzun sürecin ardından allaha şükür vizemizi aldık. 6 ay içinde Amerikaya giriş yapmamız gerekiyor. Bekleyen herkese sabırlar ve kolaylıklar diliyorum, stres yapmayın bir şekilde halloluyor herşey...
Gozunuz aydin :) bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
@Onur-Arpacay Öncelikle hayırlı olsun ve başarılar hayatınızda...
evet oldukca stresli bir bekleyiş...sağlık ve mutluluklar... -
Merhaba arkadaşlar çok acil bir sorum var , mülakatta tax kağıtlarını sunan arkadaşlar var , tax kağıtlarının çıktılarını mı sundular beni lütfen aydınlatır mısınız ? Eşim ve sponsorumuzun online doldurduğu tax kağıtları var ama asılları diye bir şey yok bende , avukata sorduk çıktılarını verin dedi olur diye ama benim hala içim rahat değil :(
-
@leyl, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba arkadaşlar çok acil bir sorum var , mülakatta tax kağıtlarını sunan arkadaşlar var , tax kağıtlarının çıktılarını mı sundular beni lütfen aydınlatır mısınız ? Eşim ve sponsorumuzun online doldurduğu tax kağıtları var ama asılları diye bir şey yok bende , avukata sorduk çıktılarını verin dedi olur diye ama benim hala içim rahat değil :(
ciktilarini verebilirsiniz sorun olmaz, IRS'ten transcript de alip verebilirsiniz.
-
@crazycells çok teşekkür ederim 💐
-
@crazycells teşekkürler. Anladığım kadarı ile US vatandaşı hem kendisi hem eş her ikiside Türkiye'de ise, gelirleride Türkiye'de ise ev vs gibi şeyleri asset göstererek US te çalışan birisini bulmasada kendisine sponsor olarak eşine green card alma şansı var diyorsun. Sadece bunu konsolosun değerlendirmesi gerekiyor diyorsun. Demekki eğer bulunamıyorsa, US te çalışan sponsor bulmak kesin bir zorunluluk değil gibi gözüküyor benim anladığım kadarı ile.
-
@crazycells mülakatta tax belgelerini sunmak gerekiyor mu? bu belgeler ceac sistemine yüklendiği için istenmiyor biliyordum..
-
@bulls evet tax belgelerinide istiyorlarmış , bende şaşırdım buna
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum