Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    25 yaşındayım. Gelirim 40k doların altında. Bugün marketplaceden sigorta planlarını araştırayım dedim. Bana tax creditten yalnızca 76 dolar indirim çıktı. Sigorta paketleri +180 dolar/ay civarına geliyor. Tek ve genç biri için normal mi bu kadar yüksek olması? Ayrıca bu paketler öyle kapsamlı, dusuk deductibleli paketler de değiller.

    Bir de Deductible ile Out of pocket birbirine en yakın sigorta planı mi daha makuldür? Deductible çok dusuk olan planlarda acil servis fiyatları çok yüksek oluyor. Ayrıca her sabah Levothyroxine kullanıyorum. Bunu da sigortama eklettirmeli miyim? Çok pahalı bi ilaç değil gerçi ama. Kafam çok karıştı ne önerirsiniz?


  • @Edelweiss, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    25 yaşındayım. Gelirim 40k doların altında. Bugün marketplaceden sigorta planlarını araştırayım dedim. Bana tax creditten yalnızca 76 dolar indirim çıktı. Sigorta paketleri +180 dolar/ay civarına geliyor. Tek ve genç biri için normal mi bu kadar yüksek olması? Ayrıca bu paketler öyle kapsamlı, dusuk deductibleli paketler de değiller.

    Bir de Deductible ile Out of pocket birbirine en yakın sigorta planı mi daha makuldür? Deductible çok dusuk olan planlarda acil servis fiyatları çok yüksek oluyor. Ayrıca her sabah Levothyroxine kullanıyorum. Bunu da sigortama eklettirmeli miyim? Çok pahalı bi ilaç değil gerçi ama. Kafam çok karıştı ne önerirsiniz?

    Tek kisi icin $40K yillik gelir fakirlik sinirinin 2-2.5 kati olmasi lazim. O kadar tax credit normal.
    Payiniza dusen $180lik sigortayi disardan almaya kalksaniz aylik 350-400 dolardan asagi olmaz. Bir doktor ziyaretinin en az $300 dolar oldugu dusunulurse (tahlil, test vs haric) aylik $180a saglik sigortasi bedava. Kacirmayin.
    Ilaci sigortaya eklettirmek diye bir sey duymadim. Sigortanizi yaptirdiktan sonra doktorunuza muayene olacasiniz. Testleriniz yapilacak. Doktorunuz recete yazacak. Sigortaniz ilacinizin ucretini odeyecek. Muhtemelen ilaca katki payi odeyeceksiniz.


  • @Edelweiss, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Levothyroxine

    Sigortasiz muayene oldugunuz doktor size recete yazarsa ilacinizi Walmart gibi bir yerden 4$ a alabilirsiniz.
    Sigortali olursa muhtemelen daha az odersiniz ilaca. Doktor ziyareti sigorta paketine gore degisen ucrette olur veya ucretsiz olabilir.
    Farkli paketleri inceleyip bir liste olusturun bence. Ben de oyle yapacagim.
    Gecen sene biz de uygun paket bulamadik. Ama CA'da bir arkadasim 90$ lik bir paketten bahsetti, umarim onun muadili vardir TX da.


  • Sağlık sigortası için healthcare.gov uzerinden cikan fiyatlar short term plan fiyatlarina gore daha pahali ve sartlari 1000$ deductible disinda ayni.Bu durumda uhc.com short term planima devam etsem daha mantikli gibi gozukuyor.Short term planlar sadece önceki hastalıkları kapsamıyor onun dışında gayet iyi..


  • Merhabalar. Bende medicaid hakkinda bir soru sormak istiyorum. Esim hamile. Gc li olarak bir ay icinde gidecegiz insallah. dogum sirasinda orda olacagiz bir aksilik cikmaz ise. Gelirimiz olmayacagi icin medicaide basvurmayi dusunuyorum nj’de. Peki turkiyeden bir miktar para ile gelecegimizden oturu bu parayi bankaya koyarsak, basvuru esnasinda kontrol ettiklerinde sorun cikar mi? Simdi para deyince akliniza lutfen 30 bin 40 bin gelmesin:) daha dusuk:) bir kac ay bizi idare edecek kadar ve ev tutacacak kadar. Kendi islerimizi (yazilim) bulana kadar en azindan. Medicaide basvuru konusunda bilgisi olanlarin ve varsa dogum, hamilelik sigortalari hakkinda tecrubeli kisiler yazarsa cok seviniriz. Simdiden tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berk-Alexferguson Banka hesabını kontrol edeceklerini veya böyle bir yetkileri olduğunu sanmıyorum. Sorun olmaz.


  • @Berk-Alexferguson NJ medicaid konusunda eger vatandas degilseniz zor bir eyalet. Basvuru sirasinda en az 5 yil greencardli olarak orada yasamaniz gerekiyor.

    Hamileler icin medical emergency payment planlari var. Onun sartlarini arastirip basvurmaniz gerekir.


  • Merhaba. Greencardli gelip medicaid e basvuran olmustu sanki. Anladim tabiki dediginiz de dogrudur. O zaman new york a mi bakmamiz lazim? Ilk aylarda gelirimiz olmayacak esiminde doktor kontrolleri vs olmasi lazim suab turkiyede duzenli gidiyor. Orda acikcasi sorun yasamak istemeyiz kimse istemez bu durumda. New jersey de ayni durumda olup medicaid e basvuranlar sanki hatirliyorum bu forumda. Peki bu kural abd genelinde mi yoksa sadece new jersey icin mi gecerli?


  • yeni bir guncelleme yapmak istedim.
    Suan tek isim bu oldugu icin saatlerce arastirma yapiyorum. Umarim bu konu hakkinda faydali olabilecek bilgilere hem kendim ulasirim hemde ayni durumda olan veya olacak kisilere yararli bilgiler sunmud oluruz.

    Pregnant women medicaid eligibility requirements diye bir dosya buldum. Eger ki esiniz hamile ise, ve geliriniz cok dusuk ve hic yoksa, medicaid’e basvuruda 5 yil kurali yokmus. Sadece 29 eyalette

    Yukaridaki dosyada oyle yaziyor. Bu degismis olabilir mi bilmiyorum?
    Buarada, new jersey family care reviews (nj’de ki medicaid) yazinca cok kotu yorumlar geliyor. 3-4 ay kabul suresi surdugunden bahsediliyor. Gebe bir birey icin 3-4 ay cok uzun bir sure geldi bana. Bu 3-4 ay surede sigortasiz nasil kalinir cok mantikli degil.
    Youtube da gormustum bir ciftimiz texasa gitmsti, medicaide basvurmuslar ve hemen onay gelmis. New jersey de medicaid konusunda tecrubesi olan arkadaslar varsa verecegi bilgilerin yararli olacagi kanatindeyim. Nj olmazsa ny ta olur yani nerenin saglik sistemi daha iyi ve guzel sekilde isliyorsa.


  • @estoyza kesinlikle ben de benzer teklifler aldim. Short term cok daha cazip, United Health firmasinin triterm policesi var bende. Healthcare rakamlari ucuk, deductible $17.500 yaziyor saka gibi hem de ayda 400 usd ödeme istiyor.


  • sanirim forumda nj de medicaid alan yok:)? Keske olsaydi bilgi alirdik:(

    Yapmis oldugum arastirma sonucunda, gelirimiz olmadigi icin yani bir nevi fakirler icin saglanan ucretsiz saglik sigortasina basvuru yapilabiliyor ancak new jersey de bu aylar suruyormus onaylanmasi. Bu durumda gebe bir kisi bu surede doktor kontrollerini nasil yapiyor acaba ? Bu onemli bir husus. Bu saglik olayi gercekten cok karisik ya 🙂 Allah hepimizin yardimcisi olsun.


  • Bir sorum var. Cocuk medicade ile sigortali iken (biz sigortasizdik) bu sene sigorta yaptirirken onun medicade sigortasi dusecek mi? Ya da onu haric tutarsak sigortasiz sayilir mi sonradan (ayni sonuca cikan sorular oldu). Healthcare de kapsam secerken sadece anne-baba mi secmeli cocuk da secmeli miyim onu anlamaya calisiyorum? Cocugun hali hazirda medicade ile sigortasi var (Dell Children).

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Bir sorum var. Cocuk medicade ile sigortali iken (biz sigortasizdik) bu sene sigorta yaptirirken onun medicade sigortasi dusecek mi? Ya da onu haric tutarsak sigortasiz sayilir mi sonradan (ayni sonuca cikan sorular oldu). Healthcare de kapsam secerken sadece anne-baba mi secmeli cocuk da secmeli miyim onu anlamaya calisiyorum? Cocugun hali hazirda medicade ile sigortasi var (Dell Children).

    Bence çocuğu da seçmek gerekir. Şartlar uygunsa ona yine Medicaid üzerinden kapsam çıkacaktır.
    Bizim iş yerinden olan sigorta her yıl form gönderiyor, başka yerden sigortanız (Medicaid vs) var mı? Varsa bize bilgi vermek zorundasınız falan diyor. Yani her durumda bunlar birbirleri ile koordine oluyor.


  • @caglarcan biz türkiyede bunların bir ayda istediği ile bir yıllık yatarak tedavi alabiliyoruz. Var bir gariplik Allianzın NYorkta binası var ama poliçe kesmiyor. Muhtemelen sadece resurans yapıyor.

  • ⭐⭐⭐

    healthcare.gov da cikan tax credit'in odeyecegimiz tax'ten fazla olmasi normal midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    healthcare.gov da cikan tax credit'in odeyecegimiz tax'ten fazla olmasi normal midir?

    Sistem sizin verdiğiniz bilgilere göre alacağınız miktarı belirliyor. Eğer verdiğiniz bilgiler yanlış değilse sistemin verdiği miktar doğrudur. Bu tutar sizin vergi yükümlülüğünüzden fazla olabilir, çünkü ailedeki diğer üyeler vb şeyleri de göz önüne alarak belirleniyor.

    Kaynaklar:


  • @crazycells @knnrn Arkadaslar merhaba, Bu healthcare.gov a kayit konusunda fikrinizi almam lazim. Yardimci olursaniz sevinirim.
    Ben Ekim basinda yerlesmek icin ABDye geldim. Esim ve kizim hala Turkiyede. Hatta esim hala calisiyor. Onlarin gelis tarihi henuz belli degil.
    Ben sadece kendim icin sigorta almak istiyorum. Henuz duzenli bir isim yok, simdilik Lyft gibi gecici isler yapiyorum. Haliyle gelirim cok dusuk.
    Healthcare.gov a kayit olurken married ile devam ettigimde ailemi de yanimda varsayarak sorular soruyor. Bu sekilde devam ettigimde esimin geliri de soruluyor, devam etmek icin TRde aldigi maasi dolara cevirip yazip devam ediyorum. Fakat sigortayi yalniz kendim icin alacagim. Bu sekilde bir basvuruyla sadece benim icin cikan minimum alternatif $350 gibi bir rakam.
    Bu sekilde bir basvuru yapmam dogru mudur? Bu durumda nasil bir basvuru yapmaliyim?
    Su an duzenli bir gelirim olmamasina ragmen cikan rakam bana fazla geldi. Ilerisi icin ne kadar bir gelirim olacak kestirmesi cok guc.
    Tavsiyeleriniz benim icin onemli, sanirim ayin 15inde bu isler bitiyor.
    Simdiden tesekkurler..

  • ⭐⭐⭐

    Texas eyaleti icin healthcare.gov da bana cikan planlarin sirketleri asagida listeledigim gibi. Bu sirketler hakkinda fikri olan var mi? Planlar ya HMO ya da EPO seklinde.

    • Sendero Health Plans, Local Nonprofit
    • Ambetter from Superior HealthPlan
    • Blue Cross and Blue Shield of Texas
    • Oscar Insurance Company
    • Scott and White Health Plan
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lilsam, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @crazycells @knnrn Arkadaslar merhaba, Bu healthcare.gov a kayit konusunda fikrinizi almam lazim. Yardimci olursaniz sevinirim.
    Ben Ekim basinda yerlesmek icin ABDye geldim. Esim ve kizim hala Turkiyede. Hatta esim hala calisiyor. Onlarin gelis tarihi henuz belli degil.
    Ben sadece kendim icin sigorta almak istiyorum. Henuz duzenli bir isim yok, simdilik Lyft gibi gecici isler yapiyorum. Haliyle gelirim cok dusuk.
    Healthcare.gov a kayit olurken married ile devam ettigimde ailemi de yanimda varsayarak sorular soruyor. Bu sekilde devam ettigimde esimin geliri de soruluyor, devam etmek icin TRde aldigi maasi dolara cevirip yazip devam ediyorum. Fakat sigortayi yalniz kendim icin alacagim. Bu sekilde bir basvuruyla sadece benim icin cikan minimum alternatif $350 gibi bir rakam.
    Bu sekilde bir basvuru yapmam dogru mudur? Bu durumda nasil bir basvuru yapmaliyim?
    Su an duzenli bir gelirim olmamasina ragmen cikan rakam bana fazla geldi. Ilerisi icin ne kadar bir gelirim olacak kestirmesi cok guc.
    Tavsiyeleriniz benim icin onemli, sanirim ayin 15inde bu isler bitiyor.
    Simdiden tesekkurler..

    Gelir yok derseniz çok az Advanced Tax Credit verir, o nedenle prim ödemeniz yüksek olur. Size 2021 için tahmini gelirinizi soruyor, şu anda işsiz olsanız da ileri dönük tahmini bir şeyler girebilirsiniz. Çok az gelir ve çok fazla gelir olunca primler yüksek oluyor. 20-50 bin dolar civarında gelir için en iyi fiyatlar çıkar.

    Aileniz 2021 içinde gelecekse onları da poliçeye eklemekte bir sakınca yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Texas eyaleti icin healthcare.gov da bana cikan planlarin sirketleri asagida listeledigim gibi. Bu sirketler hakkinda fikri olan var mi? Planlar ya HMO ya da EPO seklinde.

    • Sendero Health Plans, Local Nonprofit
    • Ambetter from Superior HealthPlan
    • Blue Cross and Blue Shield of Texas
    • Oscar Insurance Company
    • Scott and White Health Plan

    Ambetter, BCBS ve S&W benim bildiklerim. Bizim işyeri bize BCBS yapıyor.
    Poliçe şartları daha önemli, Marketplace'deki şirketlerle ilgili endişe edilecek bir şey olmaz. Hepsi devlet garantili.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 26
  • 14
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum