Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dolar Çıldırdı

Gündem ve Sohbet
2.9k 269 259.4k 202
  • ⭐⭐⭐

    @caglarcan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    İş kontrolden çıkmış durumda, Usd, Euro ve birçok para birimi karşısında erirken, TL karşısında gelinen nokta ortada, sene sonunda 10 ve üzeri artık sürpriz değil. Gelmeyi planlayanlara tavsiyem TL kredi çekin ve acil usd’ye dönün aksi halde başlangıç gideri olarak 200.000 TL nin bile yetmediğine şahit olabilirsiniz

    Çok mantıklı bir yol ama bir yandan temel ihtiyaçlarımızı bile karşılamaya yetiyor genelde kazançlarımız TL git gide iyice battı :(


  • @Ryback, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @jamel86, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Sabit kur politikasina geçermi erdogan. Çogu ülkede var bu. 1 dolar 1.75 TL gibi devamlı sabit degişmeyen bir kur

    Sabit kur duzeni istenince yapilabilecek bir sistem degil. Sermaye kontrolu ve paranin konvertibilitesinin kaldirilmasini gerektiriyor. Turkiye'nin boyle bir sansi yok. Ekonomik yikim yaratacagi icin surdurebilecegi bir sey degil. Dis finansman ihtiyacini karsilayacak petrol, dogalgaz vs. olsaydi olma sansi olurdu.

    Sabit kur sistemi uygulamak icin sermaye kontrolu ve denetimi gerekiyor. Kaldi ki Turkiye'nin yuksek miktarda doviz cinsinden dis borcu var. Sabit kur sisteminde disaridan doviz girisi duracaktir ve bu durumda iceride buyuk miktarda doviz sikintisi olusacaktir. Dogal gaz, petrol gibi ihracat yapilabilecek kaynaklar olmadigi icin, bu borclari odemek imkansiz hale gelecektir. Ayrica iceride doviz buyuk ihtimalle karaborsaya dusecektir.

  • ⭐⭐⭐

    @Ryback, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Berat Albayrak rekabetci kur ile yatirim dalgasi olacak vs demeye basladi. Uretimin uzakdogudan Turkiye'ye kayacagindan bahsetti. Sanirim artik amaclari 200 usd asgari ucretle, halki uluslararasi sirketlerin kolesi yapip, bunu secimlerde basari diye satmaya calismak.

    Siyasetçinin umut satması geliyor bu bana. "Ha burada işçilik ucuzmuş, dur biz üretimimizi Çin'den Türkiye'ye kaydıralım" deyince hop diye her şey olacak değil. Baktığımızda Çin'in yanındaki Hindistan ve Vietnam'da işçilik çok daha ucuz. Ama bugün hala Çin'den bahsediyoruz. Neden? Çünkü ucuz işçilik tek tercih sebebi olamaz.

    Bu durumu daha detaylı konuşmak lazım ama uzatmamak adına, en başından ülkemizin üretim kapasitesi, sipariş veren şirketleri tatmin edecek ölçüde mi? İnsanlar siparişlerini 3-4 ülkeye paylaştırmaktansa, yüksek kapasiteli 2 ülke ile çalışmayı gayet tabi tercih edebilir. Biz buradan gol yiyoruz temelde. Dolayısıyla kapasiteleri arttırmak lazım. O da 1-2 ayda olacak şey değil. Dahası yakın zamanda, yıllardır ülkemizde üretim yapan bazı otomotiv üreticilerinin yatırımlarını satmak için harekete geçtiğini okumuştuk.

    O yüzden yükselen dolar karşısında "ya aslında bize büyük yatırım gelecek, o yüzden dolar yükseliyor ve bu iyi bir şey" diyerek seçmeni hala konsolide tutmaya çalışıyorlar. Başka bir şey değil bu.

    Fakat şu da bir gerçek ki; Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihine damga vurmuş Süleyman Demirel'in ünlü sözü, bir noktadan sonra umut söylemlerinin seçmeni konsolide etmeyeceğini çok güzel anlatıyor: "Tencere her iktidarı götürür."


  • @jamel86 sabit kura geçilmesi için ekonominin bir tık iyi olması gerekli. Bu durumda sabit kura geçilirse 1-2 ay sonra devülasyon olması kaçınılmaz. Venezuela'da da aynı şekilde oldu.

  • ⭐⭐

    📌 8.25 📈


  • Arkadaşlar

    Dolarla mi maaş alıyorsunuz. Yada dolarla işinizmi var. Doların yükselmesi sizi ilgilendirmez. Ekonomimiz uçuyor şuanda. Ayrıca dolar 10 TL olsa ne olur, atarız yanından bir sıfır oldu sana dolar 1 TL. Deseler buna inanacak çok insan var maalesef


  • Screenshot_3.png

    12 yılda bir ortaya çıkıp sonra kayboluyor kıyamet alameti gibi yine ortaya çıktığına göre durum vahim gerçekten. :D

    Hatırlamayan varsa:

    Screenshot_4.png



  • An itibariyle Bulgaristan 242 euro, Türkiye 239 euro asgari ücret.


  • @Chandler :D



  • @ahmetty çok haklısın.sabit kur politikası için ekonomi çok ileri ve sanayi de aramal tabir ettiğimiz dışarıdan aldığımız bütün mal ve ürünleri kenbdimiz üretip dışarı bağımlığımız çokaz olması lazımki sabit kur sistemi düzgün çalışsın ve işlesin.samaqnı bile dışardan aldığımız bir durumda bu çok zor bırakın aramal ve ürünleri....


  • @Drywall Bu hızla giderse 1-2 hafta sonra 9 olacak gibi.Yolun Sonu Görünüyor.Musa Eroğlu & Cem Adrian


  • El freni kopmuş yokuş aşağı giden $ açaba nereye çarparda durur? durursa nerde durur? durmazsa ne olur? GC hayal olurmu?


  • Anlık dolar 8,29TL


  • Cumhurbaşkanı grup toplantısında konuşuyor avrupaya, amerikaya iki güzel cümle kursa belki insafa gelir dolar.

  • ⭐⭐

    @hurricane A dan z ye her şeyi ve herkesi olumsuz etkileyen bir durum. Umarım bu kuru frenlemenin bir çaresi bulunur. Neticede kaybeden yine bizler yani vatandaşlar olacak.


  • Daha başkanımız 3-4 gün once amerikaya racon koyuyordu o zehirli sözlerin hemen ardından doların artacağını tahmin etmiştim koca çenesini kapatsa belki bu kadar artmazdi keşke o sözleri soyler söylemez elimdeki 200 tlyi de dolara cevirseydim 😂


  • Daha geçenlerde eve ekmek götüremiyoruz diyen esnafa ''bana bu çok abartılı geldi'' diyen birinden bu ülkenin ekonomisi için bir adım atacağını beklemem açıkçası


  • Sayın cumhurbaşkanı hazretlerinin yeni açıklaması. Gerçekten bunları söylediğine inanamıyorum. Bu söylenenlere inanlarida anlamıyorum. Yazık ki ne yazık aklımızla dalga geçiyorlar.

    ----- Partisinin grup toplantısı sonrası TBMM koridorlarında ayaküstü basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan şaşırtan açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir muhabirin “Askıda ekmek başlatmıştı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli…” cümlesiyle başlayan sorusunu yarıda keserek, şu ifadeleri kullandı:

    Bırakın Allah’ınızı severseniz ya… Ya böyle bir şey var mı Türkiye’de ya… Yani bugün evine ekmek götüremeyen biri var mı Türkiye’de ya… İnanıyor musunuz bunlara? Bazı şeyleri siz kendiniz çözün ya… Var mı böyle bir şey? Elhamdülillah bugün Türkiye her şeyiyle, asgari ücretiyle, maaşıyla çok çok ülkeleri geride bırakmış bir Türkiye var. Büyüme oranına bakıyorsun şu anda dünyada en iyi noktada olan bir ülkeyiz. IMF'nin, OECD'nin ölçeklerine bakıyorsun, en iyi konumda olan ülke konumundayız ama bunlar hesap kitap bilmiyorlar.


Benzer Başlıklar

  • Domestic violence

    Gündem ve Sohbet
    7
    0 Oy
    7 İleti
    250 Bakış
    M
    @John-Hargen @John-Hargen, içinde söyledi: Domestic violence Merhaba. Öncelikle sorunuza genel bir çerçevede cevap vermeye çalışacağım. ABD vatandaşlığı sürecinde tutuklanma veya hakkında şikâyet bulunması tek başına otomatik olarak vatandaşlığa engel değildir. USCIS (Göçmenlik Dairesi) başvurularda en çok şu unsurlara bakar: Mahkûmiyet kararı (conviction) olup olmadığı Kişinin gerçekten suçlu bulunup bulunmadığı Son yıllarda “iyi ahlaki karakter” (Good Moral Character) şartını karşılayıp karşılamadığı Eğer dava sonunda suçlu bulunmazsa, bu durum genellikle vatandaşlığa başvuruda ciddi bir engel oluşturmaz. Ancak yine de: Tutuklanma mutlaka başvuru formunda belirtilmelidir USCIS dava ile ilgili ek belge isteyebilir Devam eden davalar süreci daha detaylı incelemeye neden olabilir Bu süreçte en önemli konu, başlangıçtaki iddialar değil mahkemenin nihai kararıdır. Eğer gerçekten bir mahkûmiyet çıkmazsa, bu çoğu durumda vatandaşlık için engel sayılmaz; ancak her dosya bireysel olarak değerlendirilir. Genel olarak ABD vatandaşlığı değerlendirmelerinde “iyi ahlaki karakter” kavramı sadece sabıka kaydına bağlı değildir, kişinin genel davranışları ve yasalara uyumu da dikkate alınır. Bu tür durumlarda en doğru değerlendirme, dosyanın tüm detaylarına bakılarak yapılır. Çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz değerli bilgiler için. Umarım güzel bir sonuç çıkar ve oğlum da vatandaşlık başvurusunu yapar.
  • AMERİKADA TATİL ÖNERİLERİ

    Gündem ve Sohbet
    14
    1 Oy
    14 İleti
    859 Bakış
    ATS16A
    @MySea Yolunuz UT, Moab’a düşerse keyifli bir otel olan The Gonzo Inn tavsiye ederim. Sahibi/işletmecisi Türk bir arkadaşımız ve Türk misafirperverliğini yansıtacaktır. Reklam değil, sadece bir tavsiye 😌
  • Sosyal Yardımlar ve Yardımlaşma

    Sabitlendi Gündem ve Sohbet
    5
    4 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    Erhan ArkanE
    Merhaba Amerika'da çocuk yardımı var mı? Var ise hangi eyaletlerde ve şarta bağlı mı?
  • 23 Nisan Kutlu Olsun

    Gündem ve Sohbet
    11
    8 Oy
    11 İleti
    639 Bakış
    SerappS
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Geleceğimiz çocuklarımızda, emanetimiz emin ellerde. Bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. [image: 1776932711781-img_3500-resized.jpg]
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum