Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • bu gidisle olurda kazanirsam bir bobregimi satarim artik


  • Sabit kur politikasina geçermi erdogan. Çogu ülkede var bu. 1 dolar 1.75 TL gibi devamlı sabit degişmeyen bir kur


  • @jamel86, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Sabit kur politikasina geçermi erdogan. Çogu ülkede var bu. 1 dolar 1.75 TL gibi devamlı sabit degişmeyen bir kur

    Sabit kur duzeni istenince yapilabilecek bir sistem degil. Sermaye kontrolu ve paranin konvertibilitesinin kaldirilmasini gerektiriyor. Turkiye'nin boyle bir sansi yok. Ekonomik yikim yaratacagi icin surdurebilecegi bir sey degil. Dis finansman ihtiyacini karsilayacak petrol, dogalgaz vs. olsaydi olma sansi olurdu.

  • ⭐⭐⭐

    Bu gidişle Dolar Bey sene sonunda ne olur bilmiyorum ama yarın birgün gidersek bakarız eski yazdıklarımıza diye not düşüyorum.
    8.17 dolar bey


  • @Ryback sabit kur ihtimalide olmaz ise dolarin 15 e gitmesi kesin görüyorum. Ümmetçi ve ırkçı politika sayesinde kimse bizimle ticarette yapmıyor, üretim yapsak kime satıcaz diyede bir soru geliyor aklıma.


  • @Hyller bende 1 ay sonra 10 olur 4 ay sonrasina 15 diye not düşeyim


  • Berat Albayrak rekabetci kur ile yatirim dalgasi olacak vs demeye basladi. Uretimin uzakdogudan Turkiye'ye kayacagindan bahsetti. Sanirim artik amaclari 200 usd asgari ucretle, halki uluslararasi sirketlerin kolesi yapip, bunu secimlerde basari diye satmaya calismak.


  • İş kontrolden çıkmış durumda, Usd, Euro ve birçok para birimi karşısında erirken, TL karşısında gelinen nokta ortada, sene sonunda 10 ve üzeri artık sürpriz değil. Gelmeyi planlayanlara tavsiyem TL kredi çekin ve acil usd’ye dönün aksi halde başlangıç gideri olarak 200.000 TL nin bile yetmediğine şahit olabilirsiniz

  • ⭐⭐⭐

    @caglarcan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    İş kontrolden çıkmış durumda, Usd, Euro ve birçok para birimi karşısında erirken, TL karşısında gelinen nokta ortada, sene sonunda 10 ve üzeri artık sürpriz değil. Gelmeyi planlayanlara tavsiyem TL kredi çekin ve acil usd’ye dönün aksi halde başlangıç gideri olarak 200.000 TL nin bile yetmediğine şahit olabilirsiniz

    Çok mantıklı bir yol ama bir yandan temel ihtiyaçlarımızı bile karşılamaya yetiyor genelde kazançlarımız TL git gide iyice battı 😞


  • @Ryback, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @jamel86, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Sabit kur politikasina geçermi erdogan. Çogu ülkede var bu. 1 dolar 1.75 TL gibi devamlı sabit degişmeyen bir kur

    Sabit kur duzeni istenince yapilabilecek bir sistem degil. Sermaye kontrolu ve paranin konvertibilitesinin kaldirilmasini gerektiriyor. Turkiye'nin boyle bir sansi yok. Ekonomik yikim yaratacagi icin surdurebilecegi bir sey degil. Dis finansman ihtiyacini karsilayacak petrol, dogalgaz vs. olsaydi olma sansi olurdu.

    Sabit kur sistemi uygulamak icin sermaye kontrolu ve denetimi gerekiyor. Kaldi ki Turkiye'nin yuksek miktarda doviz cinsinden dis borcu var. Sabit kur sisteminde disaridan doviz girisi duracaktir ve bu durumda iceride buyuk miktarda doviz sikintisi olusacaktir. Dogal gaz, petrol gibi ihracat yapilabilecek kaynaklar olmadigi icin, bu borclari odemek imkansiz hale gelecektir. Ayrica iceride doviz buyuk ihtimalle karaborsaya dusecektir.

  • ⭐⭐⭐

    @Ryback, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Berat Albayrak rekabetci kur ile yatirim dalgasi olacak vs demeye basladi. Uretimin uzakdogudan Turkiye'ye kayacagindan bahsetti. Sanirim artik amaclari 200 usd asgari ucretle, halki uluslararasi sirketlerin kolesi yapip, bunu secimlerde basari diye satmaya calismak.

    Siyasetçinin umut satması geliyor bu bana. "Ha burada işçilik ucuzmuş, dur biz üretimimizi Çin'den Türkiye'ye kaydıralım" deyince hop diye her şey olacak değil. Baktığımızda Çin'in yanındaki Hindistan ve Vietnam'da işçilik çok daha ucuz. Ama bugün hala Çin'den bahsediyoruz. Neden? Çünkü ucuz işçilik tek tercih sebebi olamaz.

    Bu durumu daha detaylı konuşmak lazım ama uzatmamak adına, en başından ülkemizin üretim kapasitesi, sipariş veren şirketleri tatmin edecek ölçüde mi? İnsanlar siparişlerini 3-4 ülkeye paylaştırmaktansa, yüksek kapasiteli 2 ülke ile çalışmayı gayet tabi tercih edebilir. Biz buradan gol yiyoruz temelde. Dolayısıyla kapasiteleri arttırmak lazım. O da 1-2 ayda olacak şey değil. Dahası yakın zamanda, yıllardır ülkemizde üretim yapan bazı otomotiv üreticilerinin yatırımlarını satmak için harekete geçtiğini okumuştuk.

    O yüzden yükselen dolar karşısında "ya aslında bize büyük yatırım gelecek, o yüzden dolar yükseliyor ve bu iyi bir şey" diyerek seçmeni hala konsolide tutmaya çalışıyorlar. Başka bir şey değil bu.

    Fakat şu da bir gerçek ki; Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihine damga vurmuş Süleyman Demirel'in ünlü sözü, bir noktadan sonra umut söylemlerinin seçmeni konsolide etmeyeceğini çok güzel anlatıyor: "Tencere her iktidarı götürür."


  • @jamel86 sabit kura geçilmesi için ekonominin bir tık iyi olması gerekli. Bu durumda sabit kura geçilirse 1-2 ay sonra devülasyon olması kaçınılmaz. Venezuela'da da aynı şekilde oldu.

  • ⭐⭐

    📌 8.25 📈


  • Arkadaşlar

    Dolarla mi maaş alıyorsunuz. Yada dolarla işinizmi var. Doların yükselmesi sizi ilgilendirmez. Ekonomimiz uçuyor şuanda. Ayrıca dolar 10 TL olsa ne olur, atarız yanından bir sıfır oldu sana dolar 1 TL. Deseler buna inanacak çok insan var maalesef


  • Screenshot_3.png

    12 yılda bir ortaya çıkıp sonra kayboluyor kıyamet alameti gibi yine ortaya çıktığına göre durum vahim gerçekten. 😃

    Hatırlamayan varsa:

    Screenshot_4.png



  • An itibariyle Bulgaristan 242 euro, Türkiye 239 euro asgari ücret.


  • @Chandler 😃



  • @ahmetty çok haklısın.sabit kur politikası için ekonomi çok ileri ve sanayi de aramal tabir ettiğimiz dışarıdan aldığımız bütün mal ve ürünleri kenbdimiz üretip dışarı bağımlığımız çokaz olması lazımki sabit kur sistemi düzgün çalışsın ve işlesin.samaqnı bile dışardan aldığımız bir durumda bu çok zor bırakın aramal ve ürünleri....


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum