F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@duyguduygu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba @crazycells forumları uzun süredir takip ediyorum ancak kafamı karıştıran bazı sorular var cevaplayacağınızı düşünerek sormak istiyorum.
1-Dv2020 talihlisiydim case numaram 31xxx ancak görülen son dava sonrası rezerve edilen belli sayıdaki case için benim numaramın gelmesi olasımıdır ? Case numaramın gerilerde şansım devam ediyormu sizce hala?
2- Eşim evlenmeden uzun süre önce greencard sahibiydi. Evlenmeden önce daha sonrasında onaylanmayacağını düşünerek turist vizesi ve 6 aylık bir dil kursu için öğrenci vizesi aldım ( Pasaportuma 5 yıllık bir öğrenci vizesi bastılar) F2A sürecine başlatacaktık ancak dv2020 talihlisi olduğum ve greencartı alacağıma kesın gozuyle baktıgımız için yapmadık şimdi süreci tekrar araştırıyoruz F2A Current görünüyor bu bizi çok sevindirdi ancak bu forumdan anlıyorumki gerçekten current olan bi durum yok. Bizim durumumuz için ne önerirsiniz beraber amerikaya gidip sürece sıfırdan ordan başlamamızımı ? boyle bir durumda ne kadar sürede greencard alabılırım. yada ikimizde türkiyedeyken f2a sürecini benim için başlatabılırmıyız eşimin amerikadamı olması gerekiyor yoksa türkiyedeykende benim için f2a başvurusu yapabılırmıyız bu tip durumda bu işlem 2 -3 yılmı sürüyor? Sizin önerileriniz nelerdir?
-
Ihtimal var, ama yine de beklentinizi minimumda tutun, surecin nasil yonetilecegini hicbirimiz bilmiyoruz su an icin...
-
Evet, maalesef Turkiye disindan dediginiz kadar uzun surecek. Eger ABD icinde olsaydiniz ve surece baslasaydiniz o zaman "Current" sekilde AOS islemlerine devam edebilirdiniz ama ABD disindayken bunu yapamazsiniz. Hem GC sahibi esisiniz, hem de DV2021 talihlisi, o nedenle konsolosu "turist" veya "ogrenci" olmaya ikna edebileceginizi sanmiyorum. Yani yeni vize almaniz biraz zor.
Var olan vizenizin tarihi gecerli mi? Hala gecerli bir I-20 formunuz var mi? Okul, ogrenci kabul ediyor mu? Sadece online egitim mi yapiyor?
-
-
@crazycells pasaportumda evlenmeden önce 6 aylık bir dil kursu için almış olduğum öğrenci vizesi var konsolosluk bunun için bana 5 yıllık bir vize verdi o zaman ı-20 formumun süresi doldu ancak hali hazırda 5 yıllık bir öğrenci vizem olduğundan tekrar talep edebilirim diye düşündüm dil kursundan ancak soyadım ve pasaport numaram değişti tabiki ama eski pasaportumdaki vizeleri kullanabiliyorum , turist vizemide evlenmeden önce almıştım. Bu durumda amerikaya ı-20 formuyla veya turist vizesiyle giriş yapmamda bir sıkıntı yaşarmıyım sizce daha önceki yıllarda work and travella ve turist vizesiyle amerikayı zaten ziyaret etmiştim defalarca bekarken eşimle giriş yaparken sıkıntı yaşarmıyım sizce bu durumda amerikaya giriş yapıp süreci orada başlattığımızda currentmı olucak f2a süreci bizim için ? Cevabınız için çok teşekkürler bu arada :)
-
@duyguduygu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells pasaportumda evlenmeden önce 6 aylık bir dil kursu için almış olduğum öğrenci vizesi var konsolosluk bunun için bana 5 yıllık bir vize verdi o zaman ı-20 formumun süresi doldu ancak hali hazırda 5 yıllık bir öğrenci vizem olduğundan tekrar talep edebilirim diye düşündüm dil kursundan ancak soyadım ve pasaport numaram değişti tabiki ama eski pasaportumdaki vizeleri kullanabiliyorum , turist vizemide evlenmeden önce almıştım. Bu durumda amerikaya ı-20 formuyla veya turist vizesiyle giriş yapmamda bir sıkıntı yaşarmıyım sizce daha önceki yıllarda work and travella ve turist vizesiyle amerikayı zaten ziyaret etmiştim defalarca bekarken eşimle giriş yaparken sıkıntı yaşarmıyım sizce bu durumda amerikaya giriş yapıp süreci orada başlattığımızda currentmı olucak f2a süreci bizim için ? Cevabınız için çok teşekkürler bu arada :)
Oncelikle su basligin ilk iletisini incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik
Cunku, ABD'ye gocmenlik amaciyla giris yapip diger vizeleri kullanamazsiniz, dolayisiyla planiniz uzerinde dusunmeniz lazim. Ayrica ayni F-1 vizesini baska bir I-20 belgesiyle kullanmak istiyorsaniz, var olan SEVIS kaydinizi yeni okula aldirmalisiniz once. Eger bu transferi gerceklestirebilirseniz, eski vizenizi yeni I-20 belgesiyle kullanabilirsiniz.
-
Curtis Morrison'ın YoungVTrump davasına katılmış bulunmaktayız. Umarım tüm bekleyen F2A sahipleri için hayırlısı olur.
-
Abd vat 21 yas ustu cocugu olarak 23 temmuzda onay aldim fakat hala mulakat tarihi ayarlanmadi. Birde spring terme yetisirim diye dusunuyordum bakalim daha umit kesilmez. Genelde gozlemledigim ortalama olarak 4 ay icinde vize alinmis oluyordu bizim o ihtimal ortadan kalkti.
-
@hope34 Ben bu mesajınızı yeni gördüm, lütfen geç cevap için kusura bakmayın. 13 Ayda süreç sonuçlandı derken yanlış anlaşılmasın, sadece USCIS I130 form onayı 13. ayda gerçekleşti. Bunun üzerine NVC süreci ve şu anki beklemelerden dolayı randevu zamanlaması vs. bilinmiyor, öyle de minimum bir 10-12 ay düşünmelisiniz. Umarım eşinizin sağlık sorunlarını çözmüş ve bu süreci daha kolay atlatma yönteminiz gelişmiştir.
-
@hulyaek, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
nı çözmüş ve bu süreci daha kolay atlatma yönteminiz ge
Merhabalar, henüz bir gelişlme yok biz önden bavurumuzu yapalım diyoruz ama emin olamıyoruz. 2020 içinbaşvuru yapacağız. sağlık raporu çıkarsa bir ihtimale reserve vizelerden faydalanaibliriz.3. seçenek olarakta eş durumundan durumu sonuçlandırmak. Öyle bir araftayız ki bakalım. bu süreçte avukat desteği aldınız mı? sizce Tr den formu doldursam kendim ilerleyebilir miyim?
-
@hope34 Kendiniz ilerleyebilirsiniz tabi ki, @crazycells daha iyi bilir ama, aynı anda I130 da doldurup o sürece de başlayabiliyorsanız bence vakit kaybetmemek adına iyi olur, paralelde onun da süreci başlamış olur.
-
@hulyaek, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@hope34 Kendiniz ilerleyebilirsiniz tabi ki, @crazycells daha iyi bilir ama, aynı anda I130 da doldurup o sürece de başlayabiliyorsanız bence vakit kaybetmemek adına iyi olur, paralelde onun da süreci başlamış olur.
ABD'de AOS surecini baslatmak icin I-130 ile I-485 beraber gonderilebiliyor, ama CP yapacaksaniz once I-130 onaylanmali, daha sonraki sureci ise NVC yonetiyor.
-
Arkadaşlar, Teksas'ta ikamet etmeme rağmen benim dosyamı Kaliforniya'ya göndermişler. Eposta attım bununla ilgili ama daha cevap vermediler. Dosyamı Teksas'a aldırabilir miyim acep?
-
@israfil, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Arkadaşlar, Teksas'ta ikamet etmeme rağmen benim dosyamı Kaliforniya'ya göndermişler. Eposta attım bununla ilgili ama daha cevap vermediler. Dosyamı Teksas'a aldırabilir miyim acep?
Hangi Service Center daha musaitse ya da o basvuruyu degerlendiriyorsa oraya yonlendiriyorlar. Sizin bu surece mudahale etmeniz sadece islemleri uzatir diye dusunuyorum. Dosyanin islendigi Service Center ile mulakatin yapilacagi USCIS ofis arasinda bir baglanti yok.
-
Merhaba,
Texas ile California arasinda cok fark var. Birisi 1 hafta ile 7 ay arasi surerken, California da 14 ile 19 ay surebiliyor i130 degerendirilmesi. Ben online doldurmustum ve bana gelen ilk receipt'in alt kisminda California Service Center yaziyor. Tabi birde USCIS den takip ederken boyle bir bilgi var "It is being processed at our E-Filed Case Processing Section location.". -
Selam arkadaslar umarim herkes iyidir.. Uzun zaman oldu forum a girmeyeli hayat mucadelesi covid vs derken uzak kaldim buradan baya..
Forumda biraz bakindim ama goremedim kisaca ozetlersek esim adina F2A surecine basliyoruz evrakari posta yoluyla gondermeyi dusunuyorduk ve bu linkten okudugum kadariyla (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/national-visa-center/nvc-contact-information.html )1 hazirandan itibaren posta yoluyla artik evrak kabul etmediklerini yaziyor.. Lutfen bilen tecrube eden birisi beni aydinlatabilir mi ? Tesekkurler. -
@NeverGiveUP, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Selam arkadaslar umarim herkes iyidir.. Uzun zaman oldu forum a girmeyeli hayat mucadelesi covid vs derken uzak kaldim buradan baya..
Forumda biraz bakindim ama goremedim kisaca ozetlersek esim adina F2A surecine basliyoruz evrakari posta yoluyla gondermeyi dusunuyorduk ve bu linkten okudugum kadariyla (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/national-visa-center/nvc-contact-information.html )1 hazirandan itibaren posta yoluyla artik evrak kabul etmediklerini yaziyor.. Lutfen bilen tecrube eden birisi beni aydinlatabilir mi ? Tesekkurler.Evet, su sayfadan online olarak formu doldurup gonderin. Zaten formu doldururken hangi belgeleri upload edeceginizi soyleyecek. Formun sonunda ucreti online olarak odeyebiliyorsunuz.
-
@crazycells Selam Crazycells bir yanlis anlamanin onune gecemek icin sanirim bu posta yoluyla evrak kabul etmeme durumu NVC icin gecerli simdilik form I-130 u USCIS gonderiyoruz dolayisiyla suan da USCIS le ilgili boyle bir uyari gormedim. Kimseyide yanlis yonlendirmek istmem o yuzden formu USPS ile onceki gun gonderme karari aldim. Yoksa yanlis mi yaptim ?
-
@NeverGiveUP, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells Selam Crazycells bir yanlis anlamanin onune gecemek icin sanirim bu posta yoluyla evrak kabul etmeme durumu NVC icin gecerli simdilik form I-130 u USCIS gonderiyoruz dolayisiyla suan da USCIS le ilgili boyle bir uyari gormedim. Kimseyide yanlis yonlendirmek istmem o yuzden formu USPS ile onceki gun gonderme karari aldim. Yoksa yanlis mi yaptim ?
NVC zaten uzun suredir sadece online calisiyor; USCIS, dosyanizi NVC'ye aktarinca size belgeleri nereye upload edeceginize dair (CEAC) bilgi gelecek. Gerci konuda da var zaten linkler...
USCIS'e , I-130 basvurusunu online da yapabilirsiniz, posta ile de... eger "fee waiver" talep etmiyorsaniz o durumda online basvuru yapmanizin onunde bir engel yok. Tek tusla form ulasacak ve sonrasinda her ayrintiyi hesabinizda gorebileceksiniz. Bu kadar rahat bir yol varken, postayi kullanmamanizi tavsiye ederim, ama tabii son karar size ait.
-
@crazycells cevabiniz icin tesekkur ederim.
-
merhabalar eşim benim için f2a vizesine başvurdu malüm koronadan dolayi herşey durdu merak ettiğim bu süreçte eşimin yanina gitme şansım var mi normal vize alarak ??
-
@mervetk Süreciniz başladıysa ve şu anda geçerli bir turist vizeniz yoksa süreciniz bitene kadar vize alma sansınız çok düşük. :( zaten varolan süreçten önce alınmış aktif kullanılmış bir vizeniz varsa onunla süreç içerisinde girip çıkabilirsiniz ( ben girip çıktım bir sorun yaşamadan )
-
@hulyaek
Çok zor bir süreç oldu malesef.
Teşekkür ederimm cevapladığınız için
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum