Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zıpzıp, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Selamlar. 2020ler umarım şu 9000 vizeden faydalanabilirler. 2021lerle ilgili verilen vize vermenin yıl sonuna kadar durdurulması kararı iptal edilmedi heralde anladığım kadarıyla. Yani vizeler aralıktan sonra verilemeye başlanacak doğru mu?

    Eger kararname uzatilmazsa 1 Ocak'tan sonra verilmeye baslanacak.


  • @crazycells, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Eger kararname uzatilmazsa 1 Ocak'tan sonra verilmeye baslanacak.

    Charles Kuck 1 ay bekleyelim görelim dedi. Eğer hala mülakat vermeye başlamazlarsa yine mahkemeye gideriz dedi, çünkü 2020’ler için alınan karara paralel olarak ilerlemeleri gerekiyor, iki olayın hiç farkı yok dedi.


  • Merhaba.VPn ilə green kart basvurusu tapıla bilirmi? Şorun ölümü hər hansı? Və ya Amerikadan Azəri vatandasi üçün basvurmam daha iyi ? Hangisi daha doğrusu?

  • ⭐⭐⭐

    @Gunay-Eliyeva VPN kullanmanızın olumlu veya olumsuz bir etkisi olmayacaktır. Ayrıca, şuanki yaşadığınız ülkeyi zaten başvuru anında belirtiyor olacaksınız.


  • @crazycells Nasılsınız? Önemli ve benim için can alıcı olan bir soruyu sizlere sormak isterim; Şimdi 2021'e kadar belirli vize türleri askıya alındı ve verilmesi yasaklandı J-1 (Work and Travel) için sizce 2021'de bu askıya alınma kalkar mı? Niyetimde bir acente ile WAT programını 2021'de yapmak var fakat bulunduğumuz zaman dilimindeki pandemi sürecinden dolayı önümüzü net olarak görüp plan yapamamaktayız. Risk almaya meyilliyim fakat önümü görememekteyim. Düşüncelerinizi detaylı bir şekilde bana gönderebilirseniz çok minnettar olurum. WAT için kayıt ücretlerini OCAK 2021 öncesinde yatırmak sağlıklı mı olur? Yatırmadığımızda güzel iş imkanlarından bu değişim programında faydalanma ihtimalimiz düşüyor. Tecrübeli bir abimizsiniz, bu konuda fikrinize ihtiyacım var. Sağlıcakla kalın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erdem-M, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @crazycells Nasılsınız? Önemli ve benim için can alıcı olan bir soruyu sizlere sormak isterim; Şimdi 2021'e kadar belirli vize türleri askıya alındı ve verilmesi yasaklandı J-1 (Work and Travel) için sizce 2021'de bu askıya alınma kalkar mı? Niyetimde bir acente ile WAT programını 2021'de yapmak var fakat bulunduğumuz zaman dilimindeki pandemi sürecinden dolayı önümüzü net olarak görüp plan yapamamaktayız. Risk almaya meyilliyim fakat önümü görememekteyim. Düşüncelerini detaylı bir şekilde bana gönderebilirseniz çok minnettar olurum. WAT için kayıt ücretlerini OCAK 2021 öncesinde yatırmak sağlıklı mı olur? Yatırmadığımızda güzel iş imkanlarından bu değişim programında faydalanma ihtimalimiz düşüyor. Tecrübeli bir abimizsiniz, bu konuda fikrinize ihtiyacım var. Sağlıcakla kalın.

    Tesekkurler 🙂 siz nasilsiniz?

    Hayir, bence Ocak 2021'den once gondermeyin parayi. Cunku Ocak'ta konsoloslugun ne verimle calisacagini ve vize verip vermeyecegine emin degiliz. Konsoloslugun calisma hizi verilecek vizeleri de direkt bir sekilde etkileyecek.

    Bu kisin nasil gececegi cok onemli, eger virus kisin cok fazla kisiyi etkilerse yaza dogru cok fazla onlem alinabilir ve bu yilki gibi vize programlari ve vizeler iptal edilebilir. Eger virus soguk havalardan cok etkilenmezse ve bir de ustune asi uygulanmaya baslanirsa o durumda yazin eskiye donmeye calisacaklardir.


  • @crazycells Cevap için teşekkürler, ben de iyiyim.


  • @crazycells Tekrar bu konu hakkında bir bilgi edindim ve size tekrar tanışmak isterim, yardımcı olursanız çok sevinirim. Konuştuğum bir acente bana bu soruyu sorduğumda J-1 vizesi hakkında çıkan başkanlık kararının iptal edildiğini söyledi ( ayrıca ocak ayına kadar muhtemelen 2020'de gidemeyenlerden dolayı kayıtların sürmeyeceği) ve kaynak olarak bana bunu yolladı; https://www.nytimes.com/2020/10/01/us/foreign-workers-visas-h-1b-trump.html
    ve ben de kendi araştırmalarımla anladığım üzere bunu buldum; https://www.forbes.com/sites/siladityaray/2020/10/06/trump-administration-targets-skilled-foreign-workers-with-new-h-1b-restrictions/#156a1007134a sonuç olarak siz de kendi düşüncenizi bana buradan ya da özelden yazabilir misiniz? J-1 yasağının kalkmış olduğunu "White House" açıklaması olarak mı beklemeli dersiniz, konuyu açıklığa benim için tekrar elinizden geldiğince kavuşturabilir misiniz? Fikriniz nedir?


  • @crazycells "Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı" hakkında konsolosluğa bilgi danışabileceğimiz bir internet adresi veya mail adresi bulunmakta mıdır? İnternette " https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-tr/contact-istanbul-tr/ " şeklinde bir servis buldum fakat " ACS Bölümü Büyükelçiliğin Göçmen veya Göçmen Olmayan Vize Bölümleri'nin bir uzantısı değildir. Sorunuz aşağıdaki konulardan birini içermiyorsa, Büyükelçiligin Göçmen veya Göçmen Olmayan Vize Bölümü'ne yönlendiriniz. " şeklinde belirttiği için meşgul etmek istemedim. Burdan (konu & maruzat şeklinde ) yazmamayı tercih ettim fakat J-1 hakkında ve bu konu hakkında bilgi talebi yazılabilir mi, yazmamak daha mı doğru?


  • @Erdem-M MARUZAT: Göçmen veya Göçmen Olmayan Vize Bölümünde bulunacak bir bilgi talebi formunun olmaması ve bilgi talebi edeceğim başka bir internet adresi bulunamaması.

    KONU: J-1 2021, senato veya mahkeme kararının sonucu hakkında bilgi talebi.

    AÇIKLAMA: Resmi bir U.S EMBASSY, J-1 (summer work travel) hakkında herhangi bir açıklaması olmadığı için bilgi talebidir. Acenteler kayıt almaktadır fakat J-1 hakkında resmi bir açıklama ihtiyacına gerek vardır. " Judge Blocks Trump’s Ban on Foreign Workers -

    " adlı bir açıklama bulunmakta. Bu habere göre Başkan Trump'ın getirdiği J-1 yasağı kalkacak mıdır? 2021 yılında J-1 aracılığıyla (summer work travel) Amerika Birleşik Devletlerine giriş yapılabilecek midir?
    içimden böyle bir şey yazmak geldi fakat danışmak istedim @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erdem-M, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @crazycells Tekrar bu konu hakkında bir bilgi edindim ve size tekrar tanışmak isterim, yardımcı olursanız çok sevinirim. Konuştuğum bir acente bana bu soruyu sorduğumda J-1 vizesi hakkında çıkan başkanlık kararının iptal edildiğini söyledi ( ayrıca ocak ayına kadar muhtemelen 2020'de gidemeyenlerden dolayı kayıtların sürmeyeceği) ve kaynak olarak bana bunu yolladı; https://www.nytimes.com/2020/10/01/us/foreign-workers-visas-h-1b-trump.html
    ve ben de kendi araştırmalarımla anladığım üzere bunu buldum; https://www.forbes.com/sites/siladityaray/2020/10/06/trump-administration-targets-skilled-foreign-workers-with-new-h-1b-restrictions/#156a1007134a sonuç olarak siz de kendi düşüncenizi bana buradan ya da özelden yazabilir misiniz? J-1 yasağının kalkmış olduğunu "White House" açıklaması olarak mı beklemeli dersiniz, konuyu açıklığa benim için tekrar elinizden geldiğince kavuşturabilir misiniz? Fikriniz nedir?

    Konulari birbirine karistirmayin 🙂 su an dil okulu icin de vizelerin onu acik, ama konsolosluk basvurulari degerlendirmiyor veya degerlendirse de vize vermiyor. Pandemiden dolayi gunluk hayatta cok fazla kisitlama var, o nedenle J1 programlarinin acik olmasi illaki vize alabileceginiz anlamina gelmiyor. Bu yil da WAT programi iptal edilmedi ama Nisan'dan sonra yeni vize verilmedi (konsolosluk calismadigi icin) veya ABD'deki isler iptal oldugundan ogrencilerin cogu ABD'ye giremedi.

    Dolayisiyla bu isin, kararnameden cok gunluk hayatin ne kadar eskiye donecegi ile ilgisi var... Siz de WAT programi icin ne is yapacaginiza iyi karar verin isterseniz, bu yazin var olan ve iptal olmayan isleri inceleyin, bu isler buyuk ihtimal gelecek yaz da pandemiden cok etkilenmeyecektir. Boyle kalici bir iste calismak icin ABD'ye gelmek en azindan daha sonra problemler yasamanizi engelleyecek ve yeni bir yer bulmak zorunda kalmayacaksiniz.


  • @crazycells Teşekkürler.


  • İyi akşamlar. Verilecek olan 9090 vizenin tarihi açıklandı mı? Nasıl takip edebiliriz. Mail mi gelecek? Bilgisi olan paylaşabilirse teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greennkml, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    İyi akşamlar. Verilecek olan 9090 vizenin tarihi açıklandı mı? Nasıl takip edebiliriz. Mail mi gelecek? Bilgisi olan paylaşabilirse teşekkür ederim

    hiçbir bilgi açıklanmadı ne yazık ki. ne zaman, kimlere, ne koşullarda verileceği açıklanmadı. bilgileri benelde davayı açan avukatların twitter hesaplarıdan ve buradan takip ediyoruz. avukatlar ilk ağızdan konuyu aktarıyorlar.


  • @gucarslan Teşekkür ederim. Mahkeme hala sonuçlanmamış. Süreç 2 3 ay daha sürermiş. Kesin karar değil ara kararmış bu .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greennkml, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @gucarslan Teşekkür ederim. Mahkeme hala sonuçlanmamış. Süreç 2 3 ay daha sürermiş. Kesin karar değil ara kararmış bu .

    evet. yargıç sadece bu kararla 9095 vize ayırdı ve konuyu bir şekilde askıya aldı. son karar bunların nasıl kullanılacağı ve kimlere verileceği şeklinde olacaktır. ama ne zaman oalcaktır orası mechul işte..


  • Öyle saçma konulardan davalar oluşturdularki avukatlar kazandı.hakim kime neden muafiyet sağlattı?anlamsızca rasgele dava çeşitleri içinden çeşitli sebeplerle sadece dv2020 lere hak tanındı(ne alaka)?


  • Merhaba arkadaşlar, plaintifflerin current olup olmaması mahkemede delil niteliği taşıyor mu ? 2020-lerin mahkeme süreci sonucu bazı yüksek dosya numaralı arkadaşlar vizelerini ala bildiler. Tüm numaraların current olması sonucu etkilemişmiydi ? Yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl tüm numaralar current olmuştu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Masda, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Merhaba arkadaşlar, plaintifflerin current olup olmaması mahkemede delil niteliği taşıyor mu ? 2020-lerin mahkeme süreci sonucu bazı yüksek dosya numaralı arkadaşlar vizelerini ala bildiler. Tüm numaraların current olması sonucu etkilemişmiydi ? Yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl tüm numaralar current olmuştu.

    vize almalarının tek sebebi zaten current olmalarıydı zaten. diger türlü vize mülakat tarihi almaları mümkün değil çünkü..


  • @gucarslan Teşekkürler. O zaman bu yıl hukümet kasıtlı olarak cut offları belli bir sayının altında tuta bilir. Visa Bulletinlerin geçen yıllara nazaran gecikmeli açıklanması iyiye işaret değil. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Geçen fy mahkeme mağlubiyyetinden ders çıkarmışlar sanki. 2021 mahkemeleri için karşımızda daha hazırlıklı ve tecrübeli hükümet olacak.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum