Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar Kolay gelsin

    Bir gün Amerika'ya yerleşmek nasip olursa onun ile ilgili bir sorum var. Şimdi duyduğum bir şeye göre Banka Hesabımızda 10.000 Dolar para olduğunda devlete bildirmemiz gerekiyormuş, bu nasıl oluyor? Bir den 10.000 Dolar yüklediğimizdemi yoksa mesela diyelim aylık 3500 Dolar kazanıyorsun her ay bankaya 1000 - 1000 - 1000 koydun öyle bankaya koya koya 10.000 oluncamı bildirmen gerekiyor? Umarım meraklı sorumu anlatabilmişimdir, cevabını bilip yanıtlayan herkese teşekkürler.


  • Merhaba, sorunuzu şu başlık altında sormanız lazım: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu/12

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @İsmail-Babalık banka hesabiniza tek seferde 10k uzeri para yatirdiginizda bunu banka siz istesenizde istemesenizde bildiriyor.

    The Law Behind Bank Deposits Over $10,000

    It’s called the Bank Secrecy Act (aka. The $10,000 Rule), and while that might seem like a big secret to you right now, it’s important to know about this law if you’re looking to make a large bank deposit over five figures.

    The Bank Secrecy Act is officially called the Currency and Foreign Transactions Reporting Act, started in 1970.

    It states that banks must report any deposits (and withdrawals, for that matter) that they receive over $10,000 to the Internal Revenue Service. For this, they’ll fill out IRS Form 8300. This begins the process of Currency Transaction Reporting (CTR).

    Essentially, any transaction you make exceeding $10,000 requires your bank or credit union to report it to the government within 15 days of receiving it -- not because they’re necessarily wary of you, but because large amounts of money changing hands could indicate possible illegal activity.

    This includes theft, money laundering, or helping to fund criminal organizations or even terrorists.

    Your bank needs to cover its bases for any large “reportable transaction” that passes through.

    Note: Private businesses need to go through a similar reporting process if a customer makes a large, big-ticket purchase, cash only, like a car, a house or other major amenity.


    Banka Mevduatı Kanunun 10.000 Dolardan Fazla Para Yatırması

    Buna Banka Gizlilik Yasası (diğer adıyla 10.000 $ Kuralı) denir ve bu sizin için şu anda büyük bir sır gibi görünse de, beş rakamın üzerinde büyük bir banka mevduatı yapmak istiyorsanız bu yasa hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir.

    Banka Gizliliği Yasası resmi olarak Para Birimi ve Yabancı İşlemleri Raporlama Yasası olarak adlandırılır ve 1970 yılında başlatılır.

    Bankaların 10.000 $ 'dan fazla aldıkları para yatırma işlemlerini (ve bu konuda para çekme işlemlerini) İç Gelir Servisi'ne bildirmeleri gerektiğini belirtir. Bunun için IRS Form 8300'ü dolduracaklar. Bu, Para Birimi İşlemi Raporlama (TO) sürecini başlatır.

    Esasen, 10.000 $ 'ı aşan herhangi bir işlem, bankanızın veya kredi birliğinizin bunu aldıktan sonra 15 gün içinde hükümete bildirmesini gerektirir - size karşı mutlaka ihtiyatlı oldukları için değil, büyük miktarda para el değiştirmenin olası yasa dışı olduğunu gösterebileceği için aktivite.

    Bu, hırsızlık, kara para aklama veya suç örgütlerini ve hatta teröristleri finanse etmeye yardım etmeyi içerir.

    Bankanızın, geçen her türlü büyük "raporlanabilir işlem" için temellerini karşılaması gerekir.

    Not: Bir müşteri, araba, ev veya diğer önemli olanaklar gibi yalnızca nakit olarak büyük, büyük bir bilet satın alırsa, özel işletmelerin benzer bir raporlama sürecinden geçmesi gerekir.

    (Ceviri google translate'tendir.)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum