Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
-
@Ekto-Oktan Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, inşallah herkesin işlemleri yolunda gider, gelişmeleri paylaşacağım.
-
7-8 Temmuz Mülakatları
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
-
@Ekto-Oktan Hocam ben de benxer durumda olacağım. Durumunuzda bir gelişme oldu mu, gectigimiz sure icinde ?
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
sonunda DoS agustos ayina iliskin vize istatistiklerini yayinladi biraz once.. Ankara da 2 tane K1 vize islemi yapilmis. bunun yaninda agirlik B1/B2, F1 ve J1 vizeler.. akil alicak gibi degil. umarim Ankara artik K1 larada bakmaya baslar. yada en azindan NVC den dosyalari istemeye baslar.
-
Ankara A1 26
Ankara A2 4
Ankara B1/B2 15
Ankara B2 1
Ankara C1/D 1
Ankara C3 1
Ankara F1 188
Ankara F2 13
Ankara G1 7
Ankara G2 1
Ankara G4 1
Ankara H1B 4
Ankara H4 5
Ankara I 6
Ankara J1 70
Ankara J2 18
Ankara K1 2
Ankara L2 2
Ankara M1 1
Ankara NATO2 1
Ankara O1 1
Ankara O3 1 -
Ankara CR1 9
Ankara DV1 11
Ankara DV2 4
Ankara DV3 6
Ankara F24 2
Ankara F41 1
Ankara F43 1
Ankara IR1 18
Ankara IR2 5
Ankara SE1 1
Ankara SI1 1
Ankara SI2 1
Ankara SI3 1
Ankara SQ1 1 -
Istanbul B1 3
Istanbul B1/B2 228
Istanbul C1/D 23
Istanbul C3 4
Istanbul E2 1
Istanbul F1 190
Istanbul F2 5
Istanbul G4 2
Istanbul H1B 2
Istanbul H4 1
Istanbul I 1
Istanbul J1 47
Istanbul J2 8
Istanbul L1 1
Istanbul O1 6
Istanbul O3 2 -
DV'ler bitince Ekim'de K1'lara başlanmayacak gibi görünüyor. Yoksa şimdiden randevu günü verilmeye veya NVC'den dosya istenmeye başlanırdı.
-
@runaslan , @crazycells saolsun ayaklı bilgi bankası gibi çok emeği geçti herkese. bu gün vesikalığı çektirip göndericem sonra son kontrolleri yaptıktan sonra basvurumuzu yapıcaz. Pandemi döneminde işsiz kaldığı aylar oldu ama şuan saatlik $27 dolara iş buldu çalışıyor, onemli olan Ankara konsolosluğunun gelir durumunu incelemesiyse o zaman onumuzde en az 5-6 aylık süre var gelir düzeyinin düzenlenmesi icin.
Birde I-129F formunu doldururken bazı bölümleri dolduramıyoruz ben bazı programlarla mudahale edıp doldurabiliyorum ama nişanlım bunu yapamaz o yuzden cıktısını alıp kalemle doldurmasında bır sakınca yoktur diye tahmin ediyorum.
-
@Umutcum Bilgisayardan yazamadıklarımızı veya cevabı olmayan yada bizi ilgilendirmeyen kısımlara siyah tükenmez kalemle N/A yazdık sakınca yok yani.
-
konsolosluktan cevap alabilen oldumu?
-
@Ali-Naci-Okay merhaba kardeşim yok walla hala haber maber
-
Arkadaslar, simdi NVC den mail aldim. Benim evraklar Ankara ya gonderilmis bugun.. CEAC de statu de "in Transit" olarak degismis.. Benim K1 subat 24 de onay almis ve Mart basindan beri NVC de beklemede idi. bilmiyorum randevu alan varmi ama sanirim Ankara NVC den evrak istemeye basladi.. Umarim interview de kisa zamanda hallolur..
K-1
129F gönderimi 07.10.2019
NOA1 15.10.2019
NOA2 24/02/2020
NVC evrak gonderimi - 02/10/2020 -
@b1whsj58 Güne güzel haberle başladık. Randevu alan birkaç kişi de görürsek çok iyi olacak.
-
@b1whsj58 süper bir haber bu, gözünüz aydın şimdi ankaradan mail gelecek ve randevu alacaksınız bu demek oluyor ki Ankara is taking actions!!! Sanıyorum marttan beri Nvcden dosya istememişlerdi, ilk defa istediler. Yani k1 process etmeye başlayacaklar ki nvcden yeni dosya istiyorlar. Haber verdiğiniz için çok teşekkürler, randevu alabilen arkadaşlar olursa buradan da haber verin ki hepimiz öğrenelim aylardır merakla beklemedeyiz.
-
Ben de çok sevindim, yakında görüşmelere başlayacağını da göreceğiz demek ki

-
Arkadaslar, facebook uzerinden baska bir arkadasdan da yine dun 2 ekim itibari ile K1 vize sinin "in Transit" olarak degistigini ogrendim. O da mayis 13 den beri bekliyormus.. Gorunen o ki NVC toplu bir gonderim yapmis.. Bence olumlu bir haber. Sanirim Ankara K1 randevulara baslamak uzere hazirlik yapiyor.. Ellerinde ne kadar dosya biriktigini ve bu duruma gore planlama yapacaklarini tahmin ediyorum.. Umarim en kisa zamanda gorusmeler baslar..
Bu arada, DoS in gecmis yillara donuk istatistiklerine baktim. yillara gore onay verdikleri K1 vize ler icin.. 2019 yilinda TC den 151, 2018 yilinda 120, 2017 yilinda yine yuzlu rakamlarda .. yani yillik ortalama 120-150 arasinda bir K1 onayi var.. Buda aylik ortalamada 10-12 civarinda.. Her nekadar yigilma var desler bile, eger Ankara gorusmelere baslar ise ve gunde 3-4 tane K1 na bakarlarsa ki bu cok da yapilamayacak bir durum degil, ayda yaklasik 40-50 tane gorusme yi cok kolaylikla yapabilirler.. Tabiki niyet onemli olan.. hayirlisi diyelim.. Umarim Ekim-Kasim hepimiz icin iyi olur da bu hasret biter artik..
-
Arkadaşlar merhaba ekimde k1 vizesi için başvuru yapmıştık mail geldi nişanlıma evraklarım Ankara’ya gönderilmiş bir adim daha yaklaşmış olduk sona ..umarim en kısa sürede de randevu vermeye başlarlar
-
İnşallah büyükelçilik mail atmaya başlar. Marttan beri belgelerimiz ankarada ama hala bekliyoruz
-
Hadi gozunuz aydin arkadaslar. Zaten gorusmelere bir baslarlarsa kisa surede hallederler gibime geliyor. Su siralar da tum calisanlar gorev basindadir ta ki thanks giving’e kadar. orda belki izin alan personel cikabilir ama uzun surmez. En azindan bu sene bitmeden sizin dosyalari isleme alirlarsa cok guzel olur. Basinda da demistim bu surec insana sabretmeyi ogretiyor ama sonucu olumlu bitiyor.
Iciniz rahat olsun, iliskiniz gercekse vizenizi alirsiniz. En azindan bunu bilin ve rahat olun tek sorun iste bu bekleme kismi yoksa zaten vizeden yana supheniz olmasin. -
@b1whsj58 arkadaşımızın yazdığı sayılarla ilgili yıllara göre daha detaylı vize verileri, meraklılara;
kaynak: https://www.haberturk.com/turklerin-abdlilerle-ask-vizeleri-dusuk-cikti-2110321-ekonomi
-
Arkadaslar bir tane senatore yazi yazdik ilgilendiler sagolsunlar konsoloslugun onlara verdigi cevap onlardan kaynakli olmadigi state dept hala avrupa nin bazi bolgeleri icin askida oldugu ve onceligin evli ve cocuklu olan spouse vizelerinin oldugu yonunde sadece ara ara takip edin diyolar ais sitesini ....
Ben konsolosluk cevap vermedigi icin yazdim onlara cevap verirler diye ki oylede oldu -
@Ali-Naci-Okay, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Arkadaslar bir tane senatore yazi yazdik ilgilendiler sagolsunlar konsoloslugun onlara verdigi cevap onlardan kaynakli olmadigi state dept hala avrupa nin bazi bolgeleri icin askida oldugu ve onceligin evli ve cocuklu olan spouse vizelerinin oldugu yonunde sadece ara ara takip edin diyolar ais sitesini ....
Ben konsolosluk cevap vermedigi icin yazdim onlara cevap verirler diye ki oylede oldubilgilendirme icin tesekkurler.
Benzer Başlıklar
146
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum