[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@Sefa-Altay, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Arkadaşlar merhabalar,
Evrak talebine istinaden vukuatlı nüfus kayıt örneği alıyorken, eşimin soyadında bir değişiklik yazdığını gördük.
"DÜZELTME (21.02.2000) : KAYIT DÜZELTME İLE 21/02/2000 TARİHİNDE SOYADI XXXLAR İKEN XXX OLMUŞTUR"
(çoğul eki "-lar" gitmiş yani :))Fakat eşimin doğduğundan beri hiçbir zaman kimliğinde veya pasaportunda bu "XXXLAR" soyadı yer almamış.
Hatta 1999 da ABD Vizeli pasaportunda bile soyadı şuanki gibi. Fakat vukuatlı nüfus kaydında ki düzeltmeye göre 2000 yılında kayıt düzeltme diyor.
Biz böyle birşeyi bilmediğimizden dolayı formda belirtmedik, sizce formu açtırmalı mıyım ?Gerek yok, eger mahkemeye basvuru yapmadiysaniz sizden kaynaklanmiyor bu.
1980 civarinda da nufus islemlerinde benzer bir kayit duzeltme var daha once gordugum bazi kisilerde. Sanirim sizinki de elektronik sisteme gecis yaparken once yanlis yazilip sonra duzeltilmis. Veya idari birimlerde guncelleme olurken ve kayitlar aktarilirken bir yanlislik/duzeltme olabilir... Bilgi amacli yazmislar, dolayisiyla herhangi bir sey yapmaniza gerek yok.
-
@BekleBeniLA, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@gucarslan 2021'ler arasında dava açan türk ya da yabancı kişiler varmı? gelişmelere bakılırsa 2020'ler 2021'lerin süresinden alacak. 9000 vize konuşuluyor ve bu en azından 4-5 ay demek.
Iki tur basvuru ayni anda devam edebilir :) Konsolosluk 10'larca farkli kategoride vize mulakati yapiyor...
-
@yazici, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Herkese merhabalar KCC benden evrak talep etti bende aynı gün yolladım ancak üstünden 35 gün geçmesine rağmen cevap alamadım. Bu süreçten sonra ne yapmam gerekiyor acaba ?
Beklemeniz yeterli.
-
@ŞükRü-Can-Kütükoğlu, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@gucarslan Teşekkür ederim. Sürecimi imzaya taşımaya çalışıyorum fakat isim çok uzun hatasını alıyorum.
size mesaj gonderdim.
-
@crazycells aslında dedesi mahkeme açmış 1967/1999 yıllarında ve değiştirmiş sanırım, fakat eşim doğduğundan beri hep soyadı aynı resmi belgelerde pasaport/kimlik vs.
Formu açtırıp oraya bu değişen soyadını yazsak, hiç kullanılmamış bir soyadı olduğu için o da yanıltıcı, o yüzden bilemiyoruz.
Fakat vukuatlı nüfus kayıt belgesinde direkt bu şekilde yazıyor, Vukuatsız seçsek, belgeyi bu şekilde göndersek sıkıntı olur mu ?
-
@crazycells Ben aynı anda işlemlerin yürümeyeceğini söylemedim, diğer kişinin aksine bu 9095 kişinin görüşmelerinin 2021 takvim yılı içerisinde olmasını ve tamamlanmasını bekliyorum.
Bunun yanında söylediğim şey anormal bir süreç (pandemi) bittikten ya da kısıtlı başladıktan sonra oluşacak yığılmanın üstüne 9095 ek zorunlu görüşmenin bizim takvim yılımızı etkileyip hak kaybı yaşama ihtimalini doğuracağını düşünüyorum. Bu nedenle hak kaybı doğmadan şimdiden gerekli işlemleri yapmamız gerektiğini düşünüyorum. En nihayetinde konsoloslukların çalışma kapasitesi, günlük yapacağı işlem sayısı belli, Trump tarafından yanılmıyorsam bu sene içerisinde bu ofislerin çalışma koşullarını olumsuz etkileyecek bir karar da alınmıştı, bunun yanında Trump'ın göçmenlere bakışı da ortadayken; ben eylül ayını referans alıp hüsn-i kuruntu içine girmeyip kazanılmış hakkımızı koruyalım diyorum. -
Arkadaşlar merhaba ben de bu sene kazandım telegram grubu varmış benide dahil edermisiniz?
-
@crazycells aslında dedesi mahkeme açmış 1967/1999 yıllarında ve değiştirmiş sanırım, fakat eşim doğduğundan beri hep soyadı aynı resmi belgelerde pasaport/kimlik vs.
Formu açtırıp oraya bu değişen soyadını yazsak, hiç kullanılmamış bir soyadı olduğu için o da yanıltıcı, o yüzden bilemiyoruz.
Fakat vukuatlı nüfus kayıt belgesinde direkt bu şekilde yazıyor, Vukuatsız seçsek, belgeyi bu şekilde göndersek sıkıntı olur mu ?
Merhaba,
Benim de validenin tarafında benzer bir durum vardı. Anne kızlık soyadına ne yazacağıma karar verememiştim. Sonra araştırınca, dedemin değişikliği annem ve teyzem evlendikten sonra yaptığını; bu yüzden annemin vukuatlı nüfus kaydında hiçbir şekilde bu değişikliğin yer almadığını anlamıştık. Yani zaten evlenip aile kütüğü değiştiği için, önceki aile kütüğündeki değişikliklerden etkilenmemiş.
Sizin vukuatlı kayıt örneğinde bu değişiklik yazıyorsa, eşiniz evlenmeden önce mahkeme ile soyadı değiştirilmiş diye anlıyorum.
Vukuatlı kayıt örneğinde yazdığı gibi ilerlemeniz daha sağlıklı olacaktır.
-
Forma eklemenize gerek yok.
Vukuatli secip gondermelisiniz.
-
@SadiYilmaz, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Arkadaşlar merhaba ben de bu sene kazandım telegram grubu varmış benide dahil edermisiniz?
size ozel mesaj gönderdim, oradan destek olacağım.
-
Merhabalar,
ds260 formunu doldururken ilgili bölüme eşimin il evliliğinde kullandığı soyadını yazmayı unuttuk
ama evlenme boşanma tarihlerini, eski eş bilgilerini girdik. Vukuatlı nüfus kayıt belgesinde ilk evliliği ile ilgili hiç bir kayıt yok,
sadece kızlık soyadı gözüküyor ve ds260'a zaten yazdık. Formu açtırmamıza gerek var mı? -
Merhaba arkadaşlar, bu aralar evrak talebi ya da onayı alanlar var mı 2021’lerden? Teşekkürler
-
Herkese merhaba,
Öncelikle hepinize hayırlı bir süreç dilerim.
Ben de 2021 talihlisiyim fakat bazı ailevi karar durumlarından dolayı Ds260 formumu yarın göndermiş olacağım. Ailevi durumdan kastım greencard çıktığında eşim hamileydi. 26 eylül tarihinde de bebeğimiz dünyaya geldi. Şimdi onunda bilgilerini ekleyerek formları iletiyor olacağız.İçinde olduğum bu durumun sürece olumsuz bir yansıması olur mu ?
Case numaram 30xxx li rakam..Kıymetli desteğiniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
@hasan44, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba arkadaşlar, bu aralar evrak talebi ya da onayı alanlar var mı 2021’lerden? Teşekkürler
Merhaba,
Evrak onayları yaklaşık 1 aydır gelmiyor. Şu anda 4800'lerde. Evrak talepleri de bir süredir durakladı, orada da 10500'lerdeyiz.
Kasım bülteni öncesindeki son düzlüğe giriyor KCC. İnşallah bu hafta içerisinde hem evrak onayı hem de evrak talebi noktasında ilerleme katederiz.
-
@muzafferdogus, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Herkese merhaba,
Öncelikle hepinize hayırlı bir süreç dilerim.
Ben de 2021 talihlisiyim fakat bazı ailevi karar durumlarından dolayı Ds260 formumu yarın göndermiş olacağım. İçinde olduğum bu durumun sürece olumsuz bir yansıması olur mu ?
Case numaram 30xxx li rakam..Kıymetli desteğiniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,
Henüz mülakatlar yapılmadığı için olumsuz bir yansıması olmaz. Yarın gönderebilirsiniz.
-
@Sono teşekkür ederim.
-
Bu ileti silindi! -
@Mesut-0, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhabalar,
ds260 formunu doldururken ilgili bölüme eşimin il evliliğinde kullandığı soyadını yazmayı unuttuk
ama evlenme boşanma tarihlerini, eski eş bilgilerini girdik. Vukuatlı nüfus kayıt belgesinde ilk evliliği ile ilgili hiç bir kayıt yok,
sadece kızlık soyadı gözüküyor ve ds260'a zaten yazdık. Formu açtırmamıza gerek var mı?Formu actirip bu ismi de eklemenizi tavsiye ederim.
Idari islem sureci isimleriniz uzerinden ilerliyor, eger konsolos eski isminizi farketmezse mulakattan sonra bu ismi de aklamak icin ek sure gerekebilir, o nedenle forma acikca yazmak avantajiniza olur. En azindan mulakata kadar tum idari islemin bitmis olma ihtimali yukselir.
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@Mesut-0, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhabalar,
sadece kızlık soyadı gözüküyor ve ds260'a zaten yazdık. Formu açtırmamıza gerek var mı?Formu actirip bu ismi de eklemenizi tavsiye ederim.
Idari islem sureci isimleriniz uzerinden ilerliyor, eger konsolos eski isminizi farketmezse mulakattan sonra bu ismi de aklamak icin ek sure gerekebilir, o nedenle forma acikca yazmak avantajiniza olur. En azindan mulakata kadar tum idari islemin bitmis olma ihtimali yukselir.
Çok teşekkür ederim.
-
2021 talihlileri için telegram grubu varmı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum