Amerika'da ikinci el araba almak
-
@mara Gecmis olsun. ABD'de vites sorunu ortaya cikinca, genelde arac cope gidiyor, nedeni ise tamir maliyetinin cok yuksek olmasi. O parayi harcamak yerine, araci junk yapip veya parca parca satip, yeni bir arac almak daha mantikli geliyor insanlara. Vitesi arizali araci satmak malesef iyi bir fiyata mumkun degil.
-
@MySea hurda icin aldigim teklif 750$'dı. Parça parça satamazdım çünkü apartmanda oturuyorum ve kaldığım yer buna müsade etmiyor. Ben de tamir ettirmeyi tercih ettim. 2-3bin$'lık arabaları tamir ettirmek pek mantıklı değil dediğiniz gibi. Kovid biterse 7 kişilik bir araç bakmayı planlıyorum.
-
Geçmiş olsun @mara
Sagolsunlar işini gormus oradaki arkadaşlarda. İster kullan ister sat o şekilde...
-
@caglarcan Tavsiyenizi dinleyip Scotty amcamın birkaç videosunu izledim. 2004 Toyota Celica (kendi arabası) dışındaki bütün arabalar "crap" diyor :) Hatta video yorumlarında bile bununla dalga geçmişler.
Edit: Pardon, 1994 Toyota Celica :)
-
@knnrn, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@caglarcan Tavsiyenizi dinleyip Scotty amcamın birkaç videosunu izledim. 2004 Toyota Celica (kendi arabası) dışındaki bütün arabalar "crap" diyor :) Hatta video yorumlarında bile bununla dalga geçmişler.
Edit: Pardon, 1994 Toyota Celica :)
Cok fazla dikkate alip otorite sanmamak gerekli...
Bazi seyler algi meselesi...
TR'de VWye laf etseniz, afaroz edilirsiniz...
Burada da gocmenler icinde Toyota aynidir...
Trde jetta kullananlar burada kullanmaz mesela...
Zorladiginda 'abi meksika uretimi, kalitesizmis' derler... Oda ayri bir sacmalik zaten...
En cok servis hizmetini toyotalara veriyoruz... Iyi ki varlar :)
Cunku kullanicilari 'toyota ariza yapmaz, yaptiysa digerleri olsa daha cok yapardi, en iyisi yaptirayim bunu' derler...
Siz siz olun sahibinden toyota alirkende ozellikle dikkatli olun...
ariza yapmaz bu mantigi ile alip arabasinin yagini bile degistirmeyen binlerce insan biniyor ve daha sonra bir yerde title imzalayip size satip geciyorlar...
iyi yada kotu araba cok nadiren cikar... Onemli olan temiz araba almak... Marka onemsiz....
Daha bu isin algi, pazar, luk segment, musteri hedef kitlesi gibi yonleri var... Onlar ayri tartisma konusu zaten...
-
Statista verilerine gore, 2019'da ABD'de en cok satilan araclar:
SUV olarak: Toyota RAV4
Car olarak: Toyota Camry -
Genis liste burada...
Pazara gore dusunmek lazim...
Mesela bir ara Kuzey Amerika'yi saymazsak VW dunya lideri idi...
Simdi Nissan-Renalut ortakligi Toyota'dan fazla satiyor...
Sifir arabalarda abarti bir kalite farki kalmadi es deger markalar arasinda...
Ikinci elde ise marka degil, onceki kullanan belirliyor arabanin nasil oldugunu genellikle...
Sektorun icerisinde birisi olarak basit gozlemlerim bu sekilde...
Burada biraz daha genis bir siralama verilmis...
Toplamda Amerikalilar yinede fazla satiyor Amerika da...
-
@knnrn 😂😂😂 Kafası biraz kırık orası malum ama mantıklı konuşuyor. Celica’sını sürekli över, hurda olarak almış kendi toplamış, o sebeple duygusal bağı var.
Bu adama saygım bir de hazırladığı documentary tarzı videolardan kaynaklı, Toyota için yaptığı böyle bir video çok başarılı. Bir de müşterilerinin yaşadığı berbat tecrübeleri, araç alırken yapılan dolandırmaları, özellikle Alman araçlardaki sıfır alınca yaşanan korkunç değeri kaybını sürekli vurgulaması çok bilinçlendirici. Çünkü Türkiye’den gelen kişi, Abd’de de aynı şekilde arabayı yatırım aracı olarak görme eğiliminde ve bunun böyle olmadığı anlaması için kendisinin araştırması veya böyle videolara denk gelmesi gerekiyor. Aklımda yer eden birkaç yorumu:
Fiat-Chrysler-Jeep grubunu çöp olarak tanımlar. Reliability raporları da zaten teyit ediyor.
Vw almak, Avrupa’da mantıklı, Abd’de saçmalık der.
Çünkü Avrupa’da parçası bol ve tamirden anlayan mekanik servis fazla sayıda var.Bir ara arkadaşının 40 bin dolar civarına sıfır Audi aldığından, 1 yıl sonra sıkılıp değişmek istediğinde aynı servise götürdüğünde kazasız araca 18 bin gibi bir rakam verdiklerinden bahsetmişti.
Toyota Tacoma’yı truck grubunda aşırı över, fiyatını koruduğunu söyler. Gerçekten de eskileri dahi iyi para ediyor.
Lüks Alman grubu satın almak yerine, kesinlikle lease yapın der. Değer kaybından dolayı kesinlikle mantıklı. Özellikle şirket adına kayıtlı ise zaten gider yazma vs avantajlar var.
İkinci El araç alırken mutlaka 100 dolar verip check up yaptırın der. Ben şu zamana kadar 2 araba, 2 motor aldım, hiç yaptırmadım ve sorunlar yaşadım. Sanki büyük bayi veya servis olunca koşulsuz güvenilmesi gerekir gibi algı oluşuyor. Tamamen yanlış çünkü bu Dealer’lar takastan gelen aracı yıkayıp, süsleyip mekanik kısmına bakmadan aynı gün satışa koyuyorlar. Sorun çıkınca da alan kişide acı bir şekilde patlıyor maalesef.
Son olarak da, araç satan bayiler “As-is” diye satsa bile araçta çıkacak sorunlardan dolayı sorumlu olacaklardır gibi bilgi vermişti. Süresi, şartları vs illaki vardır, eyaletlere göre değişkenlik de gösterir ama hakları iyi öğrenmekte fayda var.
Bende en azından sıfır veya 2.el fark etmez, Japon araçları bundan sonra tercih etme yönünde etki bıraktı.
-
Şahsım adına bu alman yada lüks araçlar kaybeder olayının dillendirilmesinden hiç rahatsız değilim...
İkinci elde teneke tarzi araçlara "aman 2-3 bin az kaybeder" diye binmek pek tarzım degil...
Komik fiyatlara Mercedes Lincoln BMW lexus infiniti gibi araçlara biniyoruz... Sırf bu korku ile insanlar biraz daha az rağbet ettiği için... Aman uyandırmayalim...
Amcamız pek söylemeyi tercih etmez ama bazi toyotalarin tamiri öyle kolay değildir... 6 silindir Toyota'nın tamiri 8 silindir mercedese rahmet okutur... sienna lexus rx gibi serilerde standar bakimlar Mercedes r ve ML serisinden daha zordur...
Aldığım bir araçtan 5 yil sonra bir aylık yada 2 aylık kazancım kadar zarar etmekten korkarak basit arabalara binemem...
Araba kimileri için A noktasından B noktasına götürür... Kimileri için daha fazlasıdır...
Kıyafet kimileri için gereksizdir 5 dolarlık t shirt giyer, kimisi 50 dolardan aşağıya giymez... Nasıl ki iyi giyinen birisine "ikisi de üstünü kapatıyor" denilemeyecegine göre , insanlar neden sıfır luks araba alır, hemde kaybedeceğini bilerek kısmına kafa patlatır firmalar...
Bu nedenle Toyota vs hepsinin Luks markaları var...
-
Soyle 5 bin dolara basinca giden araba marka/model tavsiyesi olan var mi?
Mumkunse tek kapi :) -
@egesahinkaya scion tc :) 5 bin e bmw da bulunur honda civic te :) zorlarsan mazda mx5 :) z4.. cok var hocam ya :)
-
@egesahinkaya, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Soyle 5 bin dolara basinca giden araba marka/model tavsiyesi olan var mi?
Mumkunse tek kapi :)Amerika da secenekler cok...
Burada insanlar 'bunu sevdim' diyerek para verip aliyor. Herkes milim milim hesap yapmaz... Bazen tipi icin, bazen adi icin, bazen baska bir sbeeple araba alirlar islevselligin disinda...
5bine 2009 e350 vedim mesela.... AMG paket falandi... ama 2011-2012 toyota corolla yada civic 8-9lara sattigimizda oluyor paketine gore...
Araba zevkiniz var ise, nirvanaya ulasabilirsiniz eger 10 yas uzeri araclari seviyorsaniz... 10binin altina inanilmaz secenekler var...
jaguar, mercedes, bmw, infiniti, lexus, lincoln vs vs...
-
2000 model SLK 230, 175k mileage. Bir arkadas bugun getirdi, test drive yapiyor. $2,500. Eger o almazsa, ben dusunuyorum.

-
@MySea hayirli olsun arabami satayim ben de boyle bisey alicam :) Bi daha mi gelicez dunyaya 😂
-
Bende crossfire vardı. Bununla aynı araba. Boy 1.85 ve üzeri ise biraz rahatsız edebiliyor. Lakin keyiflidir. Bendeki 3.2 motordu ve başka bir aracın altına girmiştim :)
Şimdi clk550 ve c32amg var... Hem kullanır hem satarım diyerek alıyorum böyle arabaları . Keyfini çıkarmış oluyorum arada. Bunlar ekstra güçlü arabalar ve çokta ucu fiyatları...
-
Herkese merhaba
Carmaxta liste fiyatı üzerinden indirim-pazarlık yapılıyor mu? Yoksa ne yazıyorsa o mantıgı mı?
Fiyatlar normalin yuzde 10-15 fazlası, ama sattıkları araca belli bir süre garanti vermeleri, her türlü kontrollerini yapmaları, standartları karsılamayan ekipmanları lastik vs yenileyerek satmaları gibi nedenlerle oradan araç bakmayı düşünüyorum. -
@ahmetkocyigit Carmax pazarlik yapmiyor. Fakat arac trade in yapacaksaniz o fiyat uzerinden pazarlik payiniz olabilir. Benim tecrubeme gore nereye giderseniz gidin trade in icin en yuksek fiyati yine Carmax veriyor. Sorunun tam cevabi degil ama ek bilgi. fyi
-
Yeni araba bakacaksaniz diger galeride kesinlikle arastirin. Yeni araclarda zaten sorun cikmaz. Carmax ile ayni yerlerden arac aliyoruz. Aldiklari fiyatlar cok cok yuksek oluyor... Bu isi hayrina yapmiyorlar, malum.... Musteriye yansiyor bunlarin hepsi.
Sonuc olarak... Dusuk mileage, yeni arac zaten genelde sorunsuz olur... Carmax diye zorlamayin...
-
Nereden alacak olursaniz olun, once bir review'lerine goz atin :)
https://www.consumeraffairs.com/automotive/carmax.html?#sort=top_reviews&filter=none
https://www.dealerrater.com/dealer/CarMax-review-16463/
https://www.bbb.org/us/va/richmond/profile/used-car-dealers/carmax-inc-0603-4008970/complaints
-
Amerika'ya gittik ve ilk yapılacaklardan araba alma işine niyetlendik diyelim. Dealerdan 8-10K fiyatlı ikinci el araç alırken ödemeyi nasıl yapıyoruz? Nakit kabul ediyorlar mı?
Buranın konusu değil ama, diyelim ki öncesinde banka hesabı açtırdık ve nakitimizi buraya yatırdık, banka bize ATM kartı ve çek defteri veriyor mu? Bunlarla mı yapıyoruz araba alışverişini?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum