Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba biz martta ABD ye ilk girişimizi yaptık greencardlarımız geldi fakat ssn gelmedi . Ssn olmadan ikinci el araba satın alabiliyor muyum acaba north Carolina dayız


  • @tugbafurkan NC DMV sitesinden veya ofisinden konu ile ilgili görüşme yapabilirsiniz. Araç register etmede gerekli olmasa da insurance için gerekli olabilir diye düşünüyorum. SSN numaranızı da kartınız gelmeden ssn ofisinden talep edebilirsiniz. Ehliyet vb işlerde SSN kartı veya SSN numarasını kanıtlayan başka bir belge diyor. Numaranızı alırsanız, insurance'ı o numara ile yaptırıp insurance belgesini SSN olarak gösterebilirsiniz diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐

    Ikinci bir arabaya ihtiyacimiz var. Bugune kadar arabadan hic anlamadigim icin hep garantiye gidip sifir aldim. Bu sefer kararliyim ikinci el alacagim. Amerika’ya geldik ustu acilan bi arabayada binmeyelim mi mottosunda hareketle ford mustang lere bakiyorum. Sanirim covid den dolayi piyasada araba cok az. Covidden once surekli uygun fiyata mustang gorurdum. Su an tek tuk gorebiliyorum. Mercedes bayisinde buldum gittim test drive yaptim. Acelem olmadigi icin bekleyecektim. Dealer ertesi gun mesaj atti. Mustang in fiyati artti. Ben indirim beklerken artis oldu. Florida’da Piyasanin durumunu anlatmak icin yazdim. Su kafamda su arabalar var.

    Fiyatlar hersey dahil go out fiyatlar
    2014 convertible mustang premium 78000 mil $15000

    Aslinda 2015 den sonra mustang in kasa degisti ama 80000 mile kadar $15000 go out fiyat bulmak pek mumkun degil gibi. Cunku kredili bakiyorum.
    Kafamdaki mustang i bulamazsam diye mantikli secim su arabalara bakiyorum.

    2012 veya 2013 cadillac srx luxury 75000 mil $15000
    2012 veya 2013 lincoln mkx base 85000 mil $14000

    Sizce fiyatlar ve arabalar iyi mi ?


  • @semavi Ayni parca bende de sorunlu (2017 FF SE 2.0 Flex) iscilik tahmini verip 2500$ fiyat verdiler tahmini. 2 yil mil siniri olmaksizin garanti veriyorlar. Ama aracin fiyatina oranlayinca degmez. Sayin @semavi en dogru oneriyi yapmis. Bu arada benim arac da neredeyse 70k da.


  • @arnblt TX'da bazi tamircilerde sticker yazar tabelada. 18$ di. 30dk suruyor. Ikaz lambasi yanmiyorsa genelde rapor seklinde veriyorlar 1A4 dokumu. Altinda inspector'un imzasi var. Uzerinde uniq seri kodu oluyor. Online olarak o kodu girince ve sticker parasini fisekleyince sticker eve geliyor. Yazan ayin son gunune kadar sticker gecerli. Trafikte polis ceza kesebilir. Renewal denilen sey bu sticker.

  • ⭐⭐

    @caglaror Teşekkürler. Arada lastik hava ikazı ve motor yağı değişim uyarısı var. Dün Ford'u aldığım yere gittim. Salı gelin hepsini hallederiz, arabayı da buradan aldığınız için Sticker da bizden dediler.


  • @mara

    Gecmis olsun, benzer durum benim de basima geldi ama peşini bırakmayarak ucuz atlattım. İlk geldiğimde bir Nissan bayiden 2016 Hyundai elantra manuel vites araç aldım, aldığımda henüz 46000 mile da idi. 5000 mile kullandıktan sonra bir gün aniden vitesteyken gaza basınca hareket yoktu. Kaskonun çekicisi ile aldığım yere götürdüm, biz bunu yapamayız zaten garanti vb olmadan almıştınız servise götürün dediler. Çekici ile en yakın Hyundai servisine aldırttım, servis 3700 usd clutch ve ilgili parçalar için değişim maliyeti çıkardı itiraz ettim, powertrain warranty devam ediyor dedim, bu kullanım hatası cepten ödeyeceksiniz dediler. Tr’de max 1000-2000 Liralık işlem, bana 25.000 lira karşılığı dolara mal olacaktı. Kabul etmedim, bu kadar düşük mile’da vites bozulmaz vs dedim. Başka bir Hyundai bayine götürdüm, onlar da benzer şeyleri söyleyip aynı rakamları çıkardılar. Oraya da uzun süre itiraz ettim, araba 1,5 ay kadar yattı, baya direttim gittim geldim sonra kabul ettiler. Tüm işlemleri bedelsiz yaptılar, arabayı sıfırlamış oldular. Hala biniyorum zaten.

    Araç alırken powertrain warranty aktif mi öğrenmekte fayda var. Buna göre araba bir miktar modelli alınabilir. Genelde 10 yıl gibi uzun süre bu garantiyi firmalar sunuyor ve ikinci, üçüncü sahiplere de aktarılabiliyor. Tabi araç markasına göre değişir.

    Yerinizde olsam, ben de parting out başlığıyla marketplace, letgoya verip parçalayarak satarım. Çok daha karlı olur. Zaten gelecek kişiler tamircisiyle vs gelir kendileri sökerler ilgili parçayı. O rakamda tamir çıkınca tüm Amerikalılar bu yola gidiyor. Dediğiniz gibi araba zaten belki o tamir fiyatlarında, o yüzden boşa giden harcama olur

    Bir de youtube’da Scotty Kilmer isimli abiyi takip etmekte, dediğinden çıkmamakta fayda var. Birçok Amerikan markasını çok düşük kalite hurda olarak, Alman markalarını para tuzağı olarak tanımlar. Japon markalarını, özellikle Toyota’yı över. Söyledikleri doğrudur da. 7000 dolara Türkiye’deki 200 binlik Bmw’yi almak keyifli ama motor veya vites bozulunca 10 bin dolar istenmesi acı verici.


  • @caglarcan merhaba, @semavi focus başıma bela oldu 🙂 bozuk olarak ilan açtım kimse ilgilenmedi. Garanti için yetkili iki servis ile görüştüm garanti kapsamının 60.000milde bittiğini söylediler. Komple vitesi Türk bir tamirci bulup değiştirttim. Maliyeti her şey dahil1600$ oldu, sağolsunlar destek oldular ve ucuza yaptılar. 3 ay da garanti verdiler. Şuanda ilan satılıkta, satmaya çalışıyorum. Baya zarar etmiş oldum, şanssızlık diyelim. Canımız sağolsun.


  • @mara Gecmis olsun. ABD'de vites sorunu ortaya cikinca, genelde arac cope gidiyor, nedeni ise tamir maliyetinin cok yuksek olmasi. O parayi harcamak yerine, araci junk yapip veya parca parca satip, yeni bir arac almak daha mantikli geliyor insanlara. Vitesi arizali araci satmak malesef iyi bir fiyata mumkun degil.


  • @MySea hurda icin aldigim teklif 750$'dı. Parça parça satamazdım çünkü apartmanda oturuyorum ve kaldığım yer buna müsade etmiyor. Ben de tamir ettirmeyi tercih ettim. 2-3bin$'lık arabaları tamir ettirmek pek mantıklı değil dediğiniz gibi. Kovid biterse 7 kişilik bir araç bakmayı planlıyorum.


  • Geçmiş olsun @mara

    Sagolsunlar işini gormus oradaki arkadaşlarda. İster kullan ister sat o şekilde...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglarcan Tavsiyenizi dinleyip Scotty amcamın birkaç videosunu izledim. 2004 Toyota Celica (kendi arabası) dışındaki bütün arabalar "crap" diyor 🙂 Hatta video yorumlarında bile bununla dalga geçmişler.

    Edit: Pardon, 1994 Toyota Celica 🙂


  • @knnrn, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @caglarcan Tavsiyenizi dinleyip Scotty amcamın birkaç videosunu izledim. 2004 Toyota Celica (kendi arabası) dışındaki bütün arabalar "crap" diyor 🙂 Hatta video yorumlarında bile bununla dalga geçmişler.

    Edit: Pardon, 1994 Toyota Celica 🙂

    Cok fazla dikkate alip otorite sanmamak gerekli...

    Bazi seyler algi meselesi...

    TR'de VWye laf etseniz, afaroz edilirsiniz...

    Burada da gocmenler icinde Toyota aynidir...

    Trde jetta kullananlar burada kullanmaz mesela...

    Zorladiginda 'abi meksika uretimi, kalitesizmis' derler... Oda ayri bir sacmalik zaten...

    En cok servis hizmetini toyotalara veriyoruz... Iyi ki varlar 🙂

    Cunku kullanicilari 'toyota ariza yapmaz, yaptiysa digerleri olsa daha cok yapardi, en iyisi yaptirayim bunu' derler...

    Siz siz olun sahibinden toyota alirkende ozellikle dikkatli olun...

    ariza yapmaz bu mantigi ile alip arabasinin yagini bile degistirmeyen binlerce insan biniyor ve daha sonra bir yerde title imzalayip size satip geciyorlar...

    iyi yada kotu araba cok nadiren cikar... Onemli olan temiz araba almak... Marka onemsiz....

    Daha bu isin algi, pazar, luk segment, musteri hedef kitlesi gibi yonleri var... Onlar ayri tartisma konusu zaten...


  • Statista verilerine gore, 2019'da ABD'de en cok satilan araclar:

    SUV olarak: Toyota RAV4
    Car olarak: Toyota Camry

    https://www.statista.com/statistics/276419/best-selling-cars-in-the-united-states/#:~:text=In 2019%2C the best-selling,to around two million units.


  • Genis liste burada...

    Pazara gore dusunmek lazim...

    Mesela bir ara Kuzey Amerika'yi saymazsak VW dunya lideri idi...

    Simdi Nissan-Renalut ortakligi Toyota'dan fazla satiyor...

    Sifir arabalarda abarti bir kalite farki kalmadi es deger markalar arasinda...

    Ikinci elde ise marka degil, onceki kullanan belirliyor arabanin nasil oldugunu genellikle...

    Sektorun icerisinde birisi olarak basit gozlemlerim bu sekilde...

    Burada biraz daha genis bir siralama verilmis...

    Toplamda Amerikalilar yinede fazla satiyor Amerika da...


  • @knnrn 😂😂😂 Kafası biraz kırık orası malum ama mantıklı konuşuyor. Celica’sını sürekli över, hurda olarak almış kendi toplamış, o sebeple duygusal bağı var.

    Bu adama saygım bir de hazırladığı documentary tarzı videolardan kaynaklı, Toyota için yaptığı böyle bir video çok başarılı. Bir de müşterilerinin yaşadığı berbat tecrübeleri, araç alırken yapılan dolandırmaları, özellikle Alman araçlardaki sıfır alınca yaşanan korkunç değeri kaybını sürekli vurgulaması çok bilinçlendirici. Çünkü Türkiye’den gelen kişi, Abd’de de aynı şekilde arabayı yatırım aracı olarak görme eğiliminde ve bunun böyle olmadığı anlaması için kendisinin araştırması veya böyle videolara denk gelmesi gerekiyor. Aklımda yer eden birkaç yorumu:

    Fiat-Chrysler-Jeep grubunu çöp olarak tanımlar. Reliability raporları da zaten teyit ediyor.

    Vw almak, Avrupa’da mantıklı, Abd’de saçmalık der.
    Çünkü Avrupa’da parçası bol ve tamirden anlayan mekanik servis fazla sayıda var.

    Bir ara arkadaşının 40 bin dolar civarına sıfır Audi aldığından, 1 yıl sonra sıkılıp değişmek istediğinde aynı servise götürdüğünde kazasız araca 18 bin gibi bir rakam verdiklerinden bahsetmişti.

    Toyota Tacoma’yı truck grubunda aşırı över, fiyatını koruduğunu söyler. Gerçekten de eskileri dahi iyi para ediyor.

    Lüks Alman grubu satın almak yerine, kesinlikle lease yapın der. Değer kaybından dolayı kesinlikle mantıklı. Özellikle şirket adına kayıtlı ise zaten gider yazma vs avantajlar var.

    İkinci El araç alırken mutlaka 100 dolar verip check up yaptırın der. Ben şu zamana kadar 2 araba, 2 motor aldım, hiç yaptırmadım ve sorunlar yaşadım. Sanki büyük bayi veya servis olunca koşulsuz güvenilmesi gerekir gibi algı oluşuyor. Tamamen yanlış çünkü bu Dealer’lar takastan gelen aracı yıkayıp, süsleyip mekanik kısmına bakmadan aynı gün satışa koyuyorlar. Sorun çıkınca da alan kişide acı bir şekilde patlıyor maalesef.

    Son olarak da, araç satan bayiler “As-is” diye satsa bile araçta çıkacak sorunlardan dolayı sorumlu olacaklardır gibi bilgi vermişti. Süresi, şartları vs illaki vardır, eyaletlere göre değişkenlik de gösterir ama hakları iyi öğrenmekte fayda var.

    Bende en azından sıfır veya 2.el fark etmez, Japon araçları bundan sonra tercih etme yönünde etki bıraktı.


  • Şahsım adına bu alman yada lüks araçlar kaybeder olayının dillendirilmesinden hiç rahatsız değilim...

    İkinci elde teneke tarzi araçlara "aman 2-3 bin az kaybeder" diye binmek pek tarzım degil...

    Komik fiyatlara Mercedes Lincoln BMW lexus infiniti gibi araçlara biniyoruz... Sırf bu korku ile insanlar biraz daha az rağbet ettiği için... Aman uyandırmayalim...

    Amcamız pek söylemeyi tercih etmez ama bazi toyotalarin tamiri öyle kolay değildir... 6 silindir Toyota'nın tamiri 8 silindir mercedese rahmet okutur... sienna lexus rx gibi serilerde standar bakimlar Mercedes r ve ML serisinden daha zordur...

    Aldığım bir araçtan 5 yil sonra bir aylık yada 2 aylık kazancım kadar zarar etmekten korkarak basit arabalara binemem...

    Araba kimileri için A noktasından B noktasına götürür... Kimileri için daha fazlasıdır...

    Kıyafet kimileri için gereksizdir 5 dolarlık t shirt giyer, kimisi 50 dolardan aşağıya giymez... Nasıl ki iyi giyinen birisine "ikisi de üstünü kapatıyor" denilemeyecegine göre , insanlar neden sıfır luks araba alır, hemde kaybedeceğini bilerek kısmına kafa patlatır firmalar...

    Bu nedenle Toyota vs hepsinin Luks markaları var...


  • Soyle 5 bin dolara basinca giden araba marka/model tavsiyesi olan var mi?
    Mumkunse tek kapi 🙂


  • @egesahinkaya scion tc 🙂 5 bin e bmw da bulunur honda civic te 🙂 zorlarsan mazda mx5 🙂 z4.. cok var hocam ya 🙂


  • @egesahinkaya, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Soyle 5 bin dolara basinca giden araba marka/model tavsiyesi olan var mi?
    Mumkunse tek kapi 🙂

    Amerika da secenekler cok...

    Burada insanlar 'bunu sevdim' diyerek para verip aliyor. Herkes milim milim hesap yapmaz... Bazen tipi icin, bazen adi icin, bazen baska bir sbeeple araba alirlar islevselligin disinda...

    5bine 2009 e350 vedim mesela.... AMG paket falandi... ama 2011-2012 toyota corolla yada civic 8-9lara sattigimizda oluyor paketine gore...

    Araba zevkiniz var ise, nirvanaya ulasabilirsiniz eger 10 yas uzeri araclari seviyorsaniz... 10binin altina inanilmaz secenekler var...

    jaguar, mercedes, bmw, infiniti, lexus, lincoln vs vs...


Benzer Başlıklar

  • 19
  • 5
  • 96
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum