[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri
-
@goblis, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@Fethi-Çağlar
Mülakatlar ekimde başlasa bile (ki düşük ihtimal) size sıra gelmesi Ocak ayını bulur. Bence evrak göndermeyin, önce nikahınızı ( ilk fırsatta hatta düğünü falan beklemeden) yapın ve form açtırıp eşinizi ekleyin.
Eşinizi mülakata dahil etmezseniz, siz ABD deyken ona sonradan green kart çıkarmanız hem uzun hem masraflı olacaktır.Forumdaki evlilik konusunda soyle bir öneri de var:
“Green Card’i aldıktan sonra, mali yıl kapanmadan konsolosluk ile iletişime geçip eşiniz icin de talep edebilirsiniz.”
Bunun dezavantajı nedir? Vize kalmama ihtimali dışında. @crazycells
Ekleme: Tam metni soyle:
“Bunun disinda siz mulakatinizi yaptiktan ve vizenizi aldiktan sonra evlenirseniz, sizin icinde bulundugunuz DV sureci devam ediyorsa (yani Eylul sonuna kadar evlenmeniz durumunda ve ayrica ABD'ye ilk girisinizi yapmamissaniz), esiniz icin konsolosluga basvuru yapip ona mulakat tarihi ve vize alabilirsiniz.”
-
@Sono, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Bunun dezavantajı nedir?
Eger son aylara birakmazsaniz bir sakincasi yok, ama zaten mulakat tarihi almamissa su an evlenip surece oyle devam etmesini tavsiye ederim. Eger evlilik zamani belli olmasaydi ya da cok gec olsaydi o durumda tek basina surece devam etmek de mumkun olurdu...
-
@Fethi-Çağlar sayin @goblis 'e katiliyorum.
Hatta evlendikten sonra esinize bir form doldurun, kendi formunuzu da guncelleyin; sonrasinda ise hic KCC'den ekstra email beklemeden kendinizin ve esinizin evraklarini o email'e cevap olarak gonderin.
-
@crazycells kendi formumu açtırıp add applicant diyerek eşimi eklemem gerekiyor değil mi?
-
@Fethi-Çağlar, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@crazycells kendi formumu açtırıp add applicant diyerek eşimi eklemem gerekiyor değil mi?
Evet, fakat eger formu gonderdiyseniz yeni bir kisi eklemenize izin vermeyebilir, boyle bir durumda KCC'ye kisi bilgilerini verip onlarin yeni bir form acmasini beklemelisiniz.
Fakat kesinlikle once dediginiz gibi eklemeyi deneyin, eger eklenirse zaten KCC'ye sadece kendi formunuzu actirmaniz yetecek...
-
@crazycells Peki medeni durumunu daha düzeltmeden eşini eklemesi sıkıntı yaratmaz mı? Ya da önce medeni durumunu düzeltmek zorunlu değil mi?
-
@goblis "Mülakatlar ekimde başlasa bile size sıra gelmesi Ocak ayını bulur" ifadesini kullanmışsınız, ekimde açılması mümkün mü? zaten aralıkta başlamazlar mı? Şu an zaten ocaka kadar yasak diye biliyorum ama yanlışsam düzeltin lütfen..
-
@Ahmet-Can
Yasal olarak mülakat ve vize basımını engelleyen bir durum yok ama pratikte pek mümkün görünmüyor. Şimdiden mülakat tarihi vermeye başlasalar Kasım’ı bulur. Benim tahminim ise Ocak ayı.
Ekim ayında 2021 takvimin başlamasıyla hükümetten bir açıklama gelir sanıyorum. -
Merhaba,
Asıl talihli eşim.Eşim yurtdışnda,diğer aile fertleri Türkiyede mülakata girebililir mi? -
@akdeniz, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba,
Asıl talihli eşim.Eşim yurtdışnda,diğer aile fertleri Türkiyede mülakata girebililir mi?Eşiniz yurt dışında, aile üyeleri Türkiye'de yaşıyorsa girebilir. Ama önce asıl talihli görüşmeye girip vizesini almalı, daha sonra diğerleri görüşmeye girmeli.
-
@knnrn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@akdeniz, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba,
Asıl talihli eşim.Eşim yurtdışnda,diğer aile fertleri Türkiyede mülakata girebililir mi?Eşiniz yurt dışında, aile üyeleri Türkiye'de yaşıyorsa girebilir. Ama önce asıl talihli görüşmeye girip vizesini almalı, daha sonra diğerleri görüşmeye girmeli.
Teşekkür ederim 🙏
-
@Ahmet-Can, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@crazycells Peki medeni durumunu daha düzeltmeden eşini eklemesi sıkıntı yaratmaz mı? Ya da önce medeni durumunu düzeltmek zorunlu değil mi?
Ikisini de guncelleyecek zaten, arada birkac gunluk zaman olmasi sonucu degistirmeyecek :)
-
Merhabalar, 2021 talihlisi olarak KCC’den evrak onayı aldım. Henüz mülakat tarihleri açıklanmadı malumumuz. Bankada göstermem gereken parayı hangi tarihten itibaren yatırmış olmam gerekli?
Teşekkürler. -
@mehmetkocwa, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhabalar, 2021 talihlisi olarak KCC’den evrak onayı aldım. Henüz mülakat tarihleri açıklanmadı malumumuz. Bankada göstermem gereken parayı hangi tarihten itibaren yatırmış olmam gerekli?
Teşekkürler.merhaba. bu konu için net bir tarih yok açıkcası. ancak genel kanı ne kadar erken yatırırsanız o kadar iyi olacağı yönünde. case numberınız oldukça düşük ve muhtemelen mülakata erken gireceklerden birisiniz. numaranız şuan current olmuş durumda. ilk mulakatların şuan için en erken ocak'ta yapılacağını düşünürsek, imkanınız varsa bir an önce hesaplarınızda ilgili miktarı göstermeyi deneyin.
-
@gucarslan Çok teşekkürler hocam cevap için, zahmet olmazsa size bülteni görebileceğim linki paylaşabilir misiniz.
Mülakat tarihi için maillerimi ara ara kontrol ediyorum ama mail dışında mülakat tarihini öğrenebileceğim bir yer var mı peki. -
-
merhabalar 2021 talihlisiyim kccden evraklar istendi 31.12.2020 tarihine kadar tecilim var yüksek lisansa başvurdum ancak daha kabul edilmedim bu hafta icinde kabul almayı bekliyorum boylece tecil surem uzayacak. merak ettigim konu 3 aylık tecilim olan evragi göndersem bi sikinti olur mu yoksa 1 2 hafta bekleyip yüksek lisans ciktiktan ve tecil suresini uzattıktan sonra mi göndereyim ?
-
@mehmetalinalbantoglu, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
merhabalar 2021 talihlisiyim kccden evraklar istendi 31.12.2020 tarihine kadar tecilim var yüksek lisansa başvurdum ancak daha kabul edilmedim bu hafta icinde kabul almayı bekliyorum boylece tecil surem uzayacak. merak ettigim konu 3 aylık tecilim olan evragi göndersem bi sikinti olur mu yoksa 1 2 hafta bekleyip yüksek lisans ciktiktan ve tecil suresini uzattıktan sonra mi göndereyim ?
beklemeniz daha sağlıklı olur kanaatindeyim. çünkü evrak onayları şuan 4700lerde ve size gelmesine daha süre var. sonrasında tekrar gönderme durumunuz ortadan kalkar hem böylece.
-
@gucarslan yanitiniz icin teşekkürler
-
@mehmetalinalbantoglu İmzanızdaki dosya numarasını düzeltirseniz kafa karışıklığını önlemiş olursunuz. 2021 ile başlaması gerekiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum