Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)


  • merhabalar,
    dün yazmıştım KCC ile görüşmemi. ama üstüne yeni güncelleme geldi travel.state.gov dan.
    bugün tekrar aramayı düşünüyorum. gerçi benim durumum bahsettiğim gibi evrak onay maili gelmemişti. ama dünkükonuşmada evraklarınız onaylanmış mülakat için hazırsınız dedi ama onlardan mail gelmediğini belirttim dün karşıdakine.
    neyse sonuç olarak bugün tekrar KCC yi aramayı düşünüyorum. üstüne büyükelçiliği arayacağım bir sonraki gün. bakalım sonuç çıkacak mı?
    daha maillere dönüş olmadı iki taraftan.
    aklıma gelmişken dün KCC ile görüşürken son attığımız mahkeme sonrası maili de söyledim evet o da gelmiş dedi. bilginiz olsun.


  • @sinan-ruscuklu Açıkcası ben KCCyi arasam da asla ulaşamadım, tebrik ederim sizi. AIS i aradım fakat ais gereksiz bir arama oldu, dolayısıyla ankara konsolosluğunu aramak şu aşamada belgelerim KCC den transfer edilmedne anlamsız, o yüzden sıkıştım kaldım.


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @tolgamg https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV
    Bu siteden case numaranız arasında boşluk bırakmadan kontrol ederseniz örn. (2020EU23436) gibi çıkan sonuca göre dosyanızın durumunu öğrenebilirsiniz
    At NVC (dosyanız halen kcc'de)
    At NVC yazısı ds260 formunu submit etmeyen veya eden, evrak onayı alan yada almayan tüm caselere çıkan ortak ifade,mülakat tarihi almadığınız sürece bu ifade değişmez
    In transit (dosyanız Kcc'den mülakat tarihi verilen konsolosluğa doğru yolculuk halinde, bu süre 1-1,5 hafta gibi sürebilir, in transit geçicidir bu süre sonunda bu yazı ready olacaktır)
    Ready
    Dosyanız mülakat yapacağınız konsolosluğa ulaşmış demektir

    Dosya numaram 23XXX. Dün hem Konsolosluğu (+90 (850) 390 2884) hem de KCC’yi (‭+1 (606) 526-7500‬) arayıp ikisiyle de görüştüm.

    Konsolosluk aramasında bana uygun bir tuşlama yoktu, yani ilk defa mülakat randevusu alacak kişiler için. Ben yine de tekrar mülakat randevusu almayı tuşladım ve yetkiliyle görüştüm. O da araştırıp önceki mülakatımı bulamadığı için görüşme sonuçsuz kaldı. Konsolosluğu aramaya devam etmenin bizim durumumuzda ne faydası olabilir?

    KCC’yi aradığımda dediğiniz gibi dosyamın KCC’de olduğunu öğrendim. NVC’de olmaz buradadır dedi. Evrak onayı aldığımı ve mülakat randevusu istediğimi söyledim. Henüz DOS’tan haber bekliyoruz, lütfen cuma günü arayın dedi. Ben yarın yine devam edeceğim.

    In transit konusunda da bir şey söylemek istiyorum: 1-1,5 hafta sürüyor demişsiniz ama Brit Simon dün yüklediği son YouTube videosunda KCC sadece bir tuşa basacak ve dosyanız elektronik ortamda konsolosluğa iletilecek gibi çok basit bir şekilde halledilebileceğini söylüyordu. Bunu başka bir yerde de duydum diye hatırlıyorum. Bu doğrudur umarım, yoksa 30 Eylül öncesi işlemleri tamamlamamız çok zorlaşacak.


  • @Muhtaradana evet, ben ikisini de ısrarla aramaya devam edeceğim. Ancak ikisini nasıl beraber yürüteceğiz? Dosyam henüz konsoloslukta değil. Konsoloslukla nasıl bir yol izlemeliyim sizce? (Ayrıca, +90 (850) 390 2884 Konsolosluğa ulaşmak için doğru numara mıdır?)
    Brit Simon da son videosunda şöyle demiş:
    Önce konsolosluğu arayıp bir randevu oluşturun, sonra da KCC’yi arayıp, benim şu tarihte bir randevum var, siz dosyaları hemen konsolosluğa gönderin, ben de o tarihteki mülakata gireyim deyin diye bir öneride bulunmuş.
    Böyle bir şey yapılabilir mi gerçekten?
    İzlenecek bir yol belirleyip hepimiz aynı şekilde hareket etsek daha iyi olmaz mı?
    Teşekkürler...


  • @kelaynach maalesef hic bir geri donus olmadi. Afrikadaki bir kac ulke 13eylule randevu verdigini gordum twitterda.


  • Fiji ve singapur’da da plaintiff listesinde olanlar icin 11 eylule randevu verilmis. Enazından işlemleri sıraya koyuyoruz tarzı bir mail bile atabilirlerdi. 1 hafta boşa geçti resmen.


  • @heroinchains valla ilk seferde ulaştım
    saat 18 den sonra aradım ama 🙂
    bende belgeler için kasıyorum zaten. ben aslında ekim 2019 da belgeleri göndermiştim. sorna haziranda aradım KCC yi ve dosyalar gelmedi dediler. sonra tekrar gönderdim. o yüzden arayıp duruyorum.


  • bu gidişle ben her gün aramayı düşünüyorum KCC yi. tabi benim durum bunu gerektirdiği için.
    ayrıca dosya transferi için bende aynı şeyi biliyorum. elektronik ortamda transfer oluyor. basılı kağıt olarak gitmiyor dosya.


  • @tolgamg evet transfer çok kısa sürebilir ama ceac durumundaki güncelleme bazeno kadar kısa sürede değişmeyebiliyor, buradaki süre dosyanın transfer süresi değil güncellemenin yapılma süresi


  • @tolgamg ilk önce konsolosluğu arayın mülakat tarihi oluşturun sonra kccden dosyanın transfer edilmesini isteyin açıklaması bana pek mantıklı gelmedi, ama şu aşamada tüm tavsiyeler denenebilir, britsimon gibi Dv işleyişinde deneyimli birinin tavsiyesi yabana atılacak cinsten değil, kendisinşnher ne kadar bazı konularda tahminleri ve teorileri sorunlu olsada görüşlerine saygı duyuyoruz, tavsiyeleri mümkün olabilir


  • @Muhtaradana çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Peki siz nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz? Paylaşabilir misiniz?


  • Ankara Büyükelçilikten cevap ya da mülakat tarihi alabilen yok sanırım forumda doğru mu?


  • @sinan-ruscuklu MERHABA evrak onayı alıp almadığımı nasıl öğrenebilirim?




  • @akcnmehmet merhaba
    ben dün KCC yi arayıp sordum. onun dışında zaten normal süreçte evrak onayı olduğu zaman e-mail geliyor KCC den. Ama yukarda yazdığım gibi benim ilk gönderdiğim belgeleri bulamadıkları için ikinciye göndermiştim ama Haziran 2020 ye denk geldiği için zaten arada kaynamış. ama telefonda benim case için mülakata hazır dedi dün konuştuğum görevli.


  • Biraz önce KCC’yi arayıp tekrar görüştüm ve dosyamın durumunu sordum. Evraklarımın hazır olduğunu ve beklediğini söyledi. Davada ismi olanlardan mısınız diye sordu, ben de evet öyle olmalı dedim. Dosyamı konsolosluğa transfer eder misiniz dedim. Zamanı gelince göndereceğiz ve mülakat tarihi bildirilecek dedi. Israr ettim gönderin diye, onlar da maili bekleyeceksiniz diye ısrar etti 🙂 Ben konsolosluktan randevu alacağım siz dosyamı gönderin kardeşim diye yine üsteledim, faydası olmadı 🙂 En azından harekete geçmişler. Şimdi de davada ismi geçenlerin listesini bekliyorlar diye anlıyorum. Denemelere devam...


  • KCC den mesaj
    şimdi konuştum
    daha mnce bahseetiğim DOS tan bilgi gelmiş. priority list e göre şu anda devam ediyoruz dedi. bende benim case için bir öncelik yapamazmısınız dedim ama olmaz dedi 🙂 sıranız geldiğinde mailinizi göndereceğiz dedi. şu anda harıl harıl case maillerini gönderiyorlarmış zaten.
    umut etmekten başka şansımız yok sanırım.
    ama yarın bir daha aramayı düşünüyorum 🙂


  • @sinan-ruscuklu, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    KCC den mesaj
    şimdi konuştum
    daha mnce bahseetiğim DOS tan bilgi gelmiş. priority list e göre şu anda devam ediyoruz dedi. bende benim case için bir öncelik yapamazmısınız diye zarf attım ama yemedi 🙂 sıranız geldiğinde mailinizi göndereceğiz dedi. şu anda harıl harıl case maillerini gönderiyorlarmış zaten.
    umut etmekten başka şansımız yok sanırım.
    ama yarın bir daha aramayı düşünüyorum 🙂

    Bir an önce randevu alırsınız umarım, kalbimiz sizlerle ve tüm dv 2020’lerle... 🤞🏻


  • @hasan44 teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 130
  • 32
  • 22
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum