Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump Yönetimi Göçmenlerden Biyometrik Veri Toplanmasını Genişletmek istiyor.


  • Trump Yönetimi Göçmenlerden Biyometrik Veri Toplanmasını Genişletmek istiyor.

    İç Güvenlik Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Trump yönetiminin hükümetin ABD vatandaşı olmak isteyen göçmenlerden biyometrik bilgi toplamasını büyük ölçüde genişletmeyi düşündüğünü doğruladı.

    Teklif, hükümetin daha çok insandan, daha sık olarak göçmenlik başvuru sürecinin bir parçası olarak daha fazla kişisel veri talep etmesine izin verecek.

    ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri şu anda 14 yaşın üzerindeki ve belirli göçmenlik yardımları için başvuran herkesten biyometrik veya biyolojik ölçümler talep etmektedir. Bu bilgiler parmak izleri, fotoğraflar ve imzalarla sınırlıdır , ancak önerilen politika değişikliği kapsamında DNA, göz taramaları, ses izleri ve yüz tanıma için fotoğrafları içerecek şekilde genişletilecektir.

    BuzzFeed News tarafından elde edilen bir taslak politikaya göre , hükümetin, yeşil kart veya çalışma izni olan göçmenlerden, ABD vatandaşı oluncaya kadar herhangi bir noktada biyometri talep etmesine izin verilecek.

    BuzzFeed ayrıca, ABD vatandaşı sponsorları da dahil olmak üzere göçmenlik yardımı alan herkesin USCIS tarafından aksi belirtilmedikçe biyometrik bilgi vermesi gerekecek şekilde politikanın mevcut prosedürleri daha da değiştireceğini bildirdi. Ayrıca, bu tür verilerin toplanmasındaki yaş sınırını ortadan kaldıracak ve küçüklerin bile uymasını gerektirecektir.

    DHS Salı günü "Önerilen Kural Yapma Bildirimi'nin yakında yayınlanacağını" onaylayan bir bildiri yayınladı .

    Departman, önerilen değişikliğin tarama ve inceleme sürecini iyileştireceğini ve "kimlik ve aile ilişkilerini" kanıtlamak için kağıt belgelere olan bağımlılığını azaltacağını söyledi.

    DHS'ye göre ses, iris ve yüz tanıma teknolojileri, fiziksel temas kullanmadan bir kişinin kimliğini doğrulamanın hızlı yollarıdır.

    Önerilen politika, belirli ailevi ilişkileri doğrulamak için DNA'nın toplanmasına da izin verecektir. Bakanlık, DHS nezaretindeki yetişkinler ve reşit olmayanlar arasındaki genetik ilişkinin doğrulanmasının çocukların refahını korumak için olduğunu söyledi.

    İç Güvenlik Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Ken Cuccinelli yaptığı açıklamada, biyometrik bilgi toplamanın kimlik hırsızlığına karşı koruma sağladığını ve "olduklarını iddia ettikleri kişi olmayan dolandırıcıları engellediğini" söyledi.

    Göç Politikası Enstitüsü'ndeki ABD Göçmenlik Politikası Programı'nda politika analisti olan Sarah Pierce , bu hareketi "şaşırtıcı derecede gereksiz" olarak nitelendirdi.

    Pierce, NPR'ye verdiği demeçte, "Göçmenlik sisteminde yaygın bir dolandırıcılık varmış gibi uyguluyorlar, bunun için gösterilecek çok az kanıt var" dedi.

    Yeni politikanın milyonlarca insanı sürekli gözetim altına alabileceğini ve potansiyel olarak aile temelli uygulamalar üzerinde caydırıcı bir etkiye sahip olabileceğini, çünkü ABD vatandaşları ve yasal daimi sakinler, akrabalarına yeşil kart sponsorluğu yapmak için istilacı biyometri sınavlarına girmek istemeyebileceklerini söyledi. .

    Pierce, göçmenlik sürecinden geçen bireylerin de biyometri sağlarken bir ücret ödemeleri gerektiğini söyledi ve USCIS'in finansal olarak mücadele ettiğine dikkat çekti .

    Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği Salı günü yayınladığı bir açıklamada taslak düzenlemeyi kınadı ve Trump yönetiminin "bir kez daha Amerika'nın göç sistemini kökten değiştirmeye çalıştığını" söyledi.

    ACLU'nun göç müdür yardımcısı Andrea Flores, "Devasa bir genetik plan veritabanı toplamak bizi daha güvenli hale getirmeyecek - hükümetin topluluklarımızı gözetleyip hedef almasını ve bizi distopik bir kabusa yaklaştırmasını kolaylaştıracak bir politika" dedi.

    Önerilen kural koyma bildirimi Federal Sicilde yayınlandıktan sonra , halk üyeleri bu konuda yorum yapma fırsatına sahip olacaktır.

    Trump Administration Seeking To Expand Collection Of Biometric Data From Immigrants

    The Trump administration is considering drastically expanding the government's collection of biometric information from immigrants seeking U.S. citizenship, the Department of Homeland Security confirmed on Tuesday.

    The proposal would allow the government to demand more personal data, from more people, more often as part of the immigration application process.

    U.S. Citizenship and Immigration Services currently requires biometrics, or biological measurements, from anyone over the age of 14 who applies for certain immigration benefits. That information is limited to fingerprints, photographs and signatures, but would be expanded under the proposed policy change to include DNA, eye scans, voice prints and photographs for facial recognition.

    According to a draft policy obtained by BuzzFeed News, the government would be allowed to request biometrics from immigrants with green cards or work permits at any point until they become a U.S. citizen, in what amounts to continuous vetting.

    BuzzFeed also reported that the policy would further modify existing procedures so that anyone who has received an immigration benefit, including their U.S. citizen sponsors, would need to provide biometrics unless told otherwise by USCIS. It would also do away with the age limit on the collection of such data, requiring even minors to comply.

    DHS issued a statement on Tuesday confirming the "imminent publication of a Notice of Proposed Rulemaking."

    The department said the proposed change would improve its screening and vetting process, as well as reduce its dependence on paper documents to prove "identity and familial relationships."

    Voice, iris and facial recognition technologies, DHS explained, are quick ways to verify someone's identity without using physical contact.

    The proposed policy would also authorize the the collection of DNA to verify certain familial relationships. The department said confirming the genetic relationship between adults and minors in DHS custody is in the interest of protecting childrens' well-being.

    Ken Cuccinelli, who is performing the duties of the Deputy Secretary for Homeland Security, said in the statement that collecting biometric information protects against identity theft and "thwarts fraudsters who are not who they claim to be."

    Sarah Pierce, a policy analyst for the U.S. Immigration Policy Program at the Migration Policy Institute, called the move "stunningly unnecessary."

    "They're implementing this as if there's some sort of rampant fraud going through the immigration system, with very little evidence to show for it," Pierce told NPR.

    She said the new policy could subject millions of people to continued surveillance, and potentially have a chilling effect on family-based applications, because U.S. nationals and legal permanent residents may not be willing to go through invasive biometrics exams to sponsor relatives for a green card.

    Individuals going through the immigration process also have to pay a fee when providing biometrics, Pierce said, noting that USCIS is struggling financially.

    The American Civil Liberties Union condemned the draft regulation in a statement issued Tuesday, in which it said the Trump administration is "once again, trying to radically change America's immigration system" by collecting unprecedented personal information and potentially storing it even after immigrants become citizens.

    "Collecting a massive database of genetic blueprints won't make us safer — it will simply make it easier for the government to surveil and target our communities and to bring us closer to a dystopian nightmare," said Andrea Flores, ACLU's deputy director of immigration policy.

    Once the notice of proposed rulemaking is published in the Federal Register, members of the public will have an opportunity to comment on it.


  • The Hill news.
    September 02, 2020 - 09:45 PM

    DHS, biyometriyi genişletmeyi, göç için daha fazla DNA kullanımını planlıyor

    İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) bu hafta göçmenlik sürecinde aile ilişkilerini doğrulamak için biyometrik veri ve DNA kullanımını genişleteceğini duyurdu.

    Bakanlık, bu hafta yakında yeni biyometrik veri kullanım protokolleri oluşturan önerilen bir kuralı yayınlayacağını söyledi. Bir DHS yetkilisi Çarşamba günü CNN'e verdiği demeçte , öneriye göre DHS'nin herhangi bir başvuru veya dilekçe için biyometri isteme yetkisine sahip olacağını söyledi . Mevcut DHS düzenlemelerine göre, biyometri yalnızca geçmiş kontrollerini içeren uygulamalar için gereklidir.

    CNN'e göre, yeni kural DHS yetkililerine ses basımlarından iris taramalarına ve halen geliştirilmekte olan teknolojilere kadar uzanan teknolojileri genişletme konusunda daha geniş yetki verecek.

    "Bu teknolojiler kullanılabilir hale geldikçe ve uygun şekilde dahil edilebildikçe, ajansa bunları kullanma esnekliği verir. Ve daha sonra, yeni teknolojiler kullanılabilir hale geldikçe ve güvenilir, güvenli, vb. , bunları kullanmak için dönelim, "dedi.

    Teklif aynı zamanda biyometri toplamak için yaş sınırlamalarını da ortadan kaldıracak. Mevcut düzenlemelere göre, toplama tipik olarak 14 yaş ve üstü kişilerle sınırlıdır.

    CNN, departmanın önerdiği kuralın, DHS'nin, uygunluk şartı olduğu durumlarda genetik ilişkileri doğrulamak için DNA toplamasına izin vereceğini bildirdi.

    Bakanlık, sonuçların göçmenlerin resmi kayıtlarında saklanacağını ancak ham DNA'nın saklanmayacağını iddia ediyor. Bazı durumlarda, bakanlık, ABD vatandaşlarının DNA'larını toplama yetkisine sahip olabilir.

    Sivil özgürlükler ve göçmen hakları grupları öneriyi sert bir şekilde eleştirdi. Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'nin göçmenlik politikası müdür yardımcısı Andrea Flores, bunu "eşi görülmemiş" bir veri toplama düzeyi olarak nitelendirdi.

    Flores yaptığı açıklamada, "Devasa bir genetik plan veritabanı toplamak bizi daha güvenli hale getirmeyecek - hükümetin topluluklarımızı gözetleyip hedef almasını ve bizi distopik bir kabusa yaklaştırmasını kolaylaştıracak." Dedi.

    DHS plans expansion of biometrics, increased use of DNA for immigration

    The Department of Homeland Security (DHS) announced this week that it will expand its use of biometric data and DNA to verify family relationships during the immigration process.

    The department said this week it will soon publish a proposed rule establishing new biometric data use protocols. Under the proposal, DHS would have the authority to require biometrics for any application or petition, a DHS official told CNN on Wednesday. Under current DHS regulations, biometrics are required only for applications involving background checks.

    The new rule would give DHS officials wider authority for expanding technologies, ranging from voiceprints to iris scans, as well as technologies still in development, according to CNN.

    "As those technologies become available and can be incorporated as appropriate, it gives the agency the flexibility to utilize them. And then it also would give the agency the authority down the road, as new technologies become available and are reliable, secure, etc., to pivot to using those, as well," the official told the outlet.

    The proposal would also eliminate any age restrictions for collecting biometrics. Under current regulations, collection is typically restricted to those 14 and older.

    The department's proposed rule would further allow DHS to collect DNA to confirm genetic relationships in cases where that is an eligibility requirement, CNN reported.

    The department claims the results will be stored in immigrants' official records but that raw DNA will not be kept. In some cases, the department would have the authority to collect U.S. citizens' DNA.

    Civil liberties and immigrant rights groups have sharply criticized the proposal. Andrea Flores, deputy director of immigration policy for the American Civil Liberties Union, called it an "unprecedented" level of data collection.

    "Collecting a massive database of genetic blueprints won't make us safer -- it will simply make it easier for the government to surveil and target our communities and to bring us closer to a dystopian nightmare," Flores said in a statement.

  • ⭐⭐

    Amaci nedir ? Bu trumpta ne yapacagini sasirdi valla 😂


  • @HockeyUmpire2 Vatandaşlık zamanı bu işlemi çok iyi anlayacağız. Çünkü kendi vatandaşı olan /olacak ırkın bütün geçmişini deşifre etmiş olacak. Olası tehlikeli geçmişe sahip aileleri green card olsa bile belki vatandaşlık işlemini geciktirecek yada güvenlik nedeniyle almayacak. Bu işlem green card başvurusu zamani eğer uygularsa baştan ülkeye girişi red etmiş olacak.


  • sonucunda vatandaslik almayan isteyen kisi dava surecine girecek ve vatandasligi alacak. Vergini odedigin ve ulke icinde bir suca karismadigin surece vatandasligi kisitslayici bir onyargi ile calisamazlar. Vatandaslik sureci ile ilgili oldugunu bu nedenle zannetm,yorum, o surece gelmeden mudahale edecekler ise ederler zaten.


  • @cnpist bunu normal surecten daha ziyade yeni model gocmenlik politikasi olarak degerlendirmek lazim.Bu yapilacak işlemin ucu açık . Hak ihlali olabilir.


  • @redsat2000 mahkemelerde mi hak ihlali olur diye dusundunuz ?


  • Zaten biometrik bilgileri ABD'ye giris yapmadan aliyorlar. Yani vize gorusmesinde parmak izleri ve foto aliyorlar.

    Ayrica giris yaparken, yine parmak izi ve foto aliyorlar.

    Ayrica vatandaslik basvurusu ve islemleri sirasinda yine parmak izi ve foto aliyorlar.

    Simdi buna DNA ve iris scan gibi ozellikler ekleyerek, vatandaslik basvurusundaki aile baglarindan emin olmak istiyorlar. Ve tabii ki bu yolla, kisilerin database uzerinden ABD'de yasayan baskalari ile kan baglari olup olmadigini da ogrenebilecekler. Mesela, terror faaliyetinde olan veya olabilecek kisilerle...

    Bence guvenlik acisindan gelecege donuk iyi bir yontem olabilir. Zaten buyuk ihtimalle ABD'de yasayanlarin buyuk cogunlugunun DNA bilgileri database de vardir. Sizin test icin verdiginiz her kan orneginden bunu elde edebilirler.


  • GC basvurusunda hepimiz kan verdik, zaten DNA ornekleri mevcut .


  • Yazıda ki şu nokta ilginç ; hükümetin, yeşil kart veya çalışma izni olan göçmenlerden, ABD vatandaşı oluncaya kadar herhangi bir noktada biyometri talep etmesine izin verilecek.

    Zaten sizlerinde belirttiği gibi hemen hemen her aşama da bu bilgiler veriliyor vatandaş olana kadar.Yazı da belirtilen o zaman aralığı ne olabilir ki yıl da bir , iki ? Uscis'e para kazandırmanın güzel yolu tabi güvenlik vs ayrı 🙂 Denetimli serbest göçmenlik gibi.


  • Gelismeye sadece DNA yönünden bakmamak lazim. Zaten bu işlemlerin bir kısmı yapılıyordu. Ancak yeni düzenleme ile yapılacak inceleme hem tur hemde detay olarak genişletiyorlar.Eski sistemde DNA kod okumadan başka ileriye gitmiyordu. Daha sonrası için mahkeme güvenlik ihlali karari gerekiyordu. Buda kişisel hak ve özgürlük ilkesini ihlal etmiyordu. Ancak bu genişletme ile tüm irk ve etnik gruplari ayrıştırma olanağı sağlamış olacak sisteme. Ornegin is başvurularında biz white diye yazıyoruz. Ancak biz hangi white grubunun alt segmentiyiz bilmiyoruz. Eskiden native kayıdı vermek kişiye oz bir seçenekti. Yeni sistemde background ve güvenlik seviyesi isteklerinde gorebiliniyor olacak. Bu bazen ırkçılığı legalize edebilir. veya işçi seçiminde size dezavantaj oluşturabilir. Hava alanı girişlerinde görünmez güvenlik kuşağından geciyorsunuz.. Çorap kısmında belli cihazlarla görülen kimlik bandiniz var . Bu banda gore CBP de muameleye tabi oluyorsunuz veya kameralarda takibe takiliyorsunuz. Bu uygulama 11 Eylül sonrası başladı . Bu bir anlamda sistemin veri alışverişini güçlendirecek. Beni korkutan kısmı sadece Biz sisteme gore Ne kadar Amerikaliyizin cevabinda


  • LPR olarak hala tam vatandas olamasakta genis haklari olan vatandas adaylariyiz bence 🙂 . Var olan sistemlerine ne kadar uyum saglamaya calistigimiz, kurallara ne kadar uydugumuz bence onemli. Yasal bir hayat suruldugu sure sizin benim gibi insanlarin kokleri ne olursa olsun sistem tarafindan dislanamayacagini dusunuyorum. Zaten ozel sirketlere yeterince data bagisi yapiyoruz ki bu daha onemli, davranis uzerine bilgilerimiz etnik koken kismindan daha onemli bence. Sonucta davranislar, aliskanliklar , karakter analizi gibi konular kullandigimiz bilgisayar, telefon, alisveris sekilleri vs yollar ile anlasiliyor. Bu isler de ozel firmalarda oldugu icin datalar satisa cikiyor. Deli olmadigim, psikopat tarafim ya da siddet egilimim olmadigi icin korkum yok bu konularda, irkcilik konusunda ise , bu her yerde olabiliyor maalesef, legalizeolmamasi icin de insanlar cok caba harciyor, korkulacak bir hale gelecegini dusunmuyorum acikcasi.


  • @cnpist Sistemde stoperler yada limitler oldugu surece sorun yok. Zaten öyle yada boyle aleni yada gizli bir şekilde izleniyoruz vede analiz ediliyoruz.
    Bunu bir anlamda ameliyat olmadan önce imzalatilan kagit gibi görüyorum.Green card için başvuru ve sonrası zaten bu kâğıt gibi herşeyi günahı ile sevabı ile kabul ediyorsun. O açıdan herşeyi istesekte istemesekte kabulunuz oluyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum