Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

Gündem
1.1k 208 87.9k 201

• @pawlover hangi numaradan arayıp, hangi tuş kombinasyonları ile görüşme sağlayabildiniz, paylaşabilir misiniz?

+90 (850) 390 2884 bu numara mıydı?

• @tolgamg Merhaba..Ds260 Formunu doldurduğunuz https://ceac.state.gov/ceac/ adresine bilgilerinizle tekrar giriş yaparsanız açılan sayfada sağ üst köşede dosyanınızın şuanda KCC demi yoksa Konsoloslukta mı olduğunu görebilirsiniz.
    Örneğin benim evrak onay mailimde geldi ama dosyam şuan KCC de görünüyor.

• @OZTURK KCC’de ya da NVC’de olmasinin farki nedir acaba? Cehaletimi mazur gorun :)

• If you case is processing electronically, please log into your CEAC account at ceac.state.gov/iv with your NVC case number and 16 digit Invoice ID for case status and to learn what steps you must take to advance your case. Disregard the instructions below, they do not apply to electronic processing.“ bu Status Check'te yazıyor baktığımda.

Ve buradaki NVC case numberin ne oldugunu cikartamadim acikcasi, std case numaramiz mi? 16 digit invoice id saniyorum ds260 formunun altindaki ID. Fakat nvc case numberdan emin olamadim

• @Warrior99 teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Evet doğru hatırlıyorsunuz, NVC’deymiş. NVC de Portsmouth, New Hampshire’da, hemen International AirPort’un içindeymiş. Buradan dosyamızı uçakla Ankara Konsolosluğu’na gönderecekler sanırım :) Şaka bir yana, dosya NVC’deyse ne yapmamız gerekiyor? KCC ve konsolosluğa acil mülakat talebi maillerini göndermiştim en son...

• @OZTURK Benim de evrak onay mailim geldi ve numaram 3XXX. Buna rağmen "Check My Visa Application Status" linkindeki formu kullandığımda "Invalid Immigrant Visa Case Number" uyarısı alıyorum. Case no (2021EU3XXX) ve captchada sorun yok, tekrar tekrar denedim. Neyi farklı yapıyor olabiliriz acaba?

• Bazı elçilikler mahkeme kararını dikkate almaya başlamış gibi görünüyor:

• @arnold-layne Haklisiniz, geri planda islem yapiyorlar ama istisnalar haricinde yuzyuze gorusmeler askida su an icin.

ABD'deki devlet kurumlarinin cogunlugu remote olarak online calisiyor veya sinirli sekilde yuzyuze islem yapiyorlar. Bazilari Temmuz ayindan bu yana calisanlarini officelere fiziksel olarak cagirmaya basladi ama hepsi degil.

• @heroinchains, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

If you case is processing electronically, please log into your CEAC account at ceac.state.gov/iv with your NVC case number and 16 digit Invoice ID for case status and to learn what steps you must take to advance your case. Disregard the instructions below, they do not apply to electronic processing.“

Ve buradaki NVC case numberin ne oldugunu cikartamadim acikcasi, std case numaramiz mi? 16 digit invoice id saniyorum ds260 formunun altindaki ID. Fakat nvc case numberdan emin olamadim

Siz tam mulakat tarihi alacakken mi surec durdu?

• @Warrior99 +90 (850) 390 2884 aradım ve 2'yi tuşladım. Hemen bağlandı.

• @Gezzio Şöyle düşünüyorum sizin kontrol ettiğiniz alan '' Check My Visa Application Status'' kısmı vize mülakatından sonra vizenin durumunu kontrol edeceğiniz alan. Ben ise' DS-260, Online Immigrant Visa and Alien Registration Application' bu linkten bilgilerimi yazıp giriş yapıyorum. ( ilk Ds260 formunu doldurmak için tıkladığımız alan. Farkı bu sanırım.

• @OZTURK Teşekkürler cevap için. Sizin girdiğiniz yolu izlediğimde de bu sefer "confirmation number invalid" diyor. Sistem beni sepetledi galiba :beaming_face_with_smiling_eyes: Neyse current olduktan sonra da düzelmezse mail atarım elemanlara.

• Evet sayin @crazycells tam olarak oyle oldu :) current oldum fakat bir mulakat tarihi belirlenmeden surec eo ile askiya alindi.

• @Gezzio ara ara deneyin bende zaman zaman aynı uyarıyı alıyorum birkaç kere denedikten sonra girebiliyorum.

• Daha erken olsa da, Tweeter ve BritSimonSays.com gibi sosyal medyada okuduğum bir çok yoruma göre KCC’nin ve bir çok konsolosluğun mahkeme kararından haberi bile olmadıkları veya umursamaz oldukları ortaya çıkıyor. Bence bu dava süreci ayrıca, her ne kadar Trump kaynaklı olsa da, sistemin ne kadar verimsiz çalıştığını, sistemdekilerin derin uykularda olduklarını (Avukat Greg Siskind, oturup Netflix izlemekten başka işleri olmadığını söylüyor :) ) ve sonuçta kendilerine çeki düzen verip yenilenmek zorunda kalacaklarını ortaya çıkaracak gibi görünüyor.

• @pawlover Ben KCC ve konsolosluğa acil mülakat talebiyle mail göndermiştim. Yarın ben de konsolosluğu telefonla aramak istiyorum. Ayrıca KCC’yi de telefonla aramalı mıyım? Bugün sorgulayıp dosyamın NVC’de olduğunu öğrenmiştim. Sayın @crazycells yorumunuzu alabilir miyim? Teşekkürler.

• @tolgamg, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

Daha erken olsa da, Tweeter ve BritSimonSays.com gibi sosyal medyada okuduğum bir çok yoruma göre KCC’nin ve bir çok konsolosluğun mahkeme kararından haberi bile olmadıkları veya umursamaz oldukları ortaya çıkıyor. Bence bu dava süreci ayrıca, her ne kadar Trump kaynaklı olsa da, sistemin ne kadar verimsiz çalıştığını, sistemdekilerin derin uykularda olduklarını (Avukat Greg Siskind, oturup Netflix izlemekten başka işleri olmadığını söylüyor :) ) ve sonuçta kendilerine çeki düzen verip yenilenmek zorunda kalacaklarını ortaya çıkaracak gibi görünüyor.

DOS'den onlara talimat gitmeden nasil harekete gecsinler? Bakalim mahkeme karari DOS'a zamanli sekilde iletildi mi? Iletildiyse bile, DOS bunu DOJ veya kendi legal officeleri yolu ile yorumlatip, ondan sonra talimat hazirlayip kendi ilgili kurum ve konsolosluklara gonderecek....

• Ben de bugün 3 yere de e-mail gönderdim. Şansımızı sonuna kadar deneyelim :crossed_fingers:

En son EO kararı uzatıldığından beridir de buradaki işlerime ağırlık verdim ve çok güzel ilerleme kaydettim, şuan işlerim hiç olmadığı kadar iyi gidiyor ve tam da artık şirketleşmem lazım derken yeni bir mahkeme kararıyla kafalar tekrar karışıyor. Artık hangi işaretlere inanacağıma şaşırdım :anxious_face_with_sweat: kötü zamanlarda da her şey üstü üste geliyor, iyi zamanlarda da.

• Herkese merhaba. Bugün +90 (850) 390 2884 numaralı Abd vize bilgileri ve randevu birimini aradım. Operatörden sırasıyla 2-3-3-1 i tuşlayarak görevliye bağlandım. Yabancı uyruklu bir kadındı ve muhtemelen ev ortamındaydı, arkadan çocuk sesleri geliyordu çünkü. İsmimi sordu. DV2020 talihlisi olduğumu 1 Nisan'da görüşmem olduğunu ama pandemi dolayısıyla iptal olduğunu anlattım. 4 Eylül'deki mahkemeden çıkan bir karar var bilginiz var mı yada size herhangi bir talimat geldi mi bilmiyorum dedim. Bir şey demedi. Tekrar randevu tarihi almak istediğimi, bunun mümkün olup olmayacağını sordum. Pasaport numaramı aldı. Tuş seslerinden anladığım kadarıyla bilgisayardan bir süre işlem yaptı. Sonra tamam dedi konsolosluk size mail yoluyla dönecek dedi. Yanlış bir şey yapmamışızdır umarım.

Benzer Başlıklar

• Trump'ın "görevden alınma" oylaması

Gündem
    12
    1 Oy
    12 İleti
    467 Bakış
    MySeaM
    Bu arada Baskan Trump 24 Aralik tarihinde de tum federal calisanlara holiday verdi. Yani 24 ve 25 Aralik'da tum federal kurumlar kapali. Bilginize!
  • DV 2020 Instructions yayinlandi...

Gündem
    1
    1 Oy
    1 İleti
    644 Bakış
    G
    ........
  • Genel Seçim 24 Haziran 2018

Gündem
    5
    2 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @canerb Genel Seçim 24 Haziran 2018 içinde söyledi: Greencardı boşverin bu saatten sonra siyasi iltica için şartlar neler onlara bakalım :) Iltica talebi icin ABD'ye giris yaptiktan sonra basvuru yapmaniz gerekiyor. Tabii iltica icin bir vize almaniz mumkun degil, fakat halihazirda bir vizeniz varsa suresi kisa olsa da iltica talebi bulunduktan sonra mahkeme suresi gelene kadar ABD'de kalma hakkiniz oluyor. Eger kisisel olarak ayrimciliga ya da haksizliga ugradiysaniz ya da hayatinizin tehlikesi sozkonusuysa bunu belgelerle kanitlayabilmeniz gerekiyor. Eger mahkeme dosyanizi onaylarsa ABD'de gocmen olabiliyorsunuz, eger mahkeme onaylamazsa sinirdisi ediliyorsunuz. (Sanirim bir kez itiraz hakkiniz olabiliyor, ama ayrintilari cok iyi bilmiyorum)
  • Trump'tan greencard için bir son dakika açıklaması

Taşındı Gündem
    40
    1 Oy
    40 İleti
    8k Bakış
    asilcenkA
    @highcasenumber Amerika'da başkanın istemesi sadece bir istek olarak kalıyor. Gelişmiş ülkelerde hukuk bir kaç insanın isteğine göre şekillenmez. Kanun geçerlidir ve kanunlar bizde olduğu gibi esnetilemez ve kolayca değiştirilemez. Trump'ın göçmen söylemleri tamamen siyasi, Texasta beyaz amerikalı kiliseyi taradı 20 kişiyi öldürdü, Trump ne dedi; bu zihinsel bir rahatsızlık. Amerikalıların büyük çoğunluğu yeni silah yasası istiyor ama Trump buna karşı niye çünkü silah ve mühimmat satışı çok büyük bir ekonomi Amerikada. Eğer yasayı çıkartıp insanların silah almasını zorlaştırırlar ise şirketler zarar etmeye başlar ve ekonomik etkisi büyük olur, bu yüzden bu katliamı zihinsele bağlar iken 1 radikal islamcı tarafından yapılan katliamı tüm göçmenlere bağlıyor ki siyasi çıkar elde edebilsin. Neyseki amerikalılar, basın ve tabiki kongre üyeleride bunların farkında. Tüm bunardan dolayı bence bu yıl lotoya bir şey olmaz, belki önümüzdeki 5 yılda göçmenlik yasaları değiştirilir ama hemen 3-5 ayda olacak bir şey değil bu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k