Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kundekari Bence para isini uzatarak olayi Trumpin aleyhine yonlendirmeye calisiyorlar oy icin 🙂


  • @kundekari Aynen malesef, Washington da yasıyorum, bizimkilerin almaya pek niyeti yok gibi 😃 😃 😃


  • @kundekari Demokratlar millete yardımcı olacağız diye o kadar konuştular şimdi öyle yada böyle 300$ Federal destek ile halka yardım yapılacak demokratlar politika uğruna tersliyorlar bu en başından beri söylerdikleri gibi halkı değil kendi politik çıkarlarını düşündüklerini gösteriyor.


  • Bi an önce netleşse keşke.. Covid hala zirvede.. İnsanları oyalıyolar


  • Okudugum habere göre Washington State dün başvurmuş federal yardımı almak için, + $300 gelecekmiş yakında, ama $100 konusunda bir açıklama yok 😃 IDAHO $100 de vericekmiş toplam $400, IDAHO da yaşayan kimse yok heralde bu forumda 😃


  • @caglaror TWC epostayla bildirdi. Sadece 300$ /hafta olarak ek odeme yapacaklar. 1 Agustosla biten haftadan bugune odeyecekler. Ne kadar surecegi ile ilgili soylentiler var(yazida 26 Aralik ya da para bitene kadar demis). Ama kongre toplandiginda zaten karar alirlarsa eo gecerliligi kalmaz diye dusunuyorum.
    Eposta alintisi soyle:
    Lost Wage Assistance Program
    A new, federal Lost Wages Assistance program will provide an additional $300 per week to those who have lost work due to the COVID-19 pandemic and are currently receiving unemployment benefits.

    These benefits will be paid by TWC. Eligible claimants will receive LWA payments as early as next week, when they submit their next payment request. These payments will be backdated to the benefit week ending August 1, 2020, if an eligible payment request was made for that week.

    There is no additional action you need to take – other than continuing to submit timely payment requests. There is no need to call TWC regarding these payments, as they will automatically be paid to eligible claimants.

    For more information about the Lost Wage Assistance program, visit our web page: https://twc.texas.gov/jobseekers/lost-wage-assistance

    Ek: LWA programi parayi 3 haftalik parcalar halinde gonderiyormus. TX icin 1 Agustons haftasi ve sonraki 2 hafta parasi gelmis ama daha sonrasi icin henuz gelisme yok. Bu su demek LWA secime dogru anlasma olmadikca devam edebilir, anlasma saglanirsa hizlica kesilecek.


  • @caglaror superpeer de çaycı olmaya razıyız ama işsizlik maaşı alıyoruz olacak işmi bu şimdi ? 😃


  • @nicely zamani gelecek... virus yamulttu planlari. Twitter da nick ayni mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erbatur, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @kundekari Demokratlar millete yardımcı olacağız diye o kadar konuştular şimdi öyle yada böyle 300$ Federal destek ile halka yardım yapılacak demokratlar politika uğruna tersliyorlar bu en başından beri söylerdikleri gibi halkı değil kendi politik çıkarlarını düşündüklerini gösteriyor.

    Bu hesaplar cok basit degil. Trump'in bunu uygulayis yontemi hala en makul yontem olmaktan uzak... nitekim yasal olmadigini da daha once aktarmistik ama su an ABD halkinin yardima ihtiyaci oldugu icin yeni bir paket onaylanmadan kimsenin bu karari mahkemeye tasinmasi beklenmiyor... Sonucta bu paranin bir yerden gelmesi gerekiyor, oncekinde Hazine Bakanligi "Treasury Bills" satarak bu parayi borc olarak alip insanlara dagitmisti, fakat su an Trump baska amaclarla Federal Kurumlarin kasasinda bulunan paralari dagitmaya calisiyor. Hos, FEMA duruma cok alakasiz bir kurum degil ama bence hala en ideal cozumu, Senato'nun hizli bir sekilde karara varmasi ve yeni bir yardim paketi gecirmesi, sonrasinda ise Trump'in bu kararnamesinin tamamen durdurulmasi. Demokratlar hala 600 dolarda israr ediyor bildigim kadariyla, yani Cumhuriyetciler 600'e ok dedikleri anda zaten imza atilacak gibi... ama Kongre'nin bir karar vermeden ara vermesi oldukca kotu bir durum; fakat bence bunun asil nedeni Demokratlar degil, hem Cumhuriyetciler aylar sonra bir yasa tasarisi getirdiler masaya, hem de okudugum kadariyla Cumhuriyetcilerin plani halka yardim paketi adi altinda FBI icin yeni bir binanin butcesini, savas ucaklari icin butce gibi maddeler iceriyor, yani Cumhuriyetciler en basindan beri zaten yardim yapmak istemiyor ve bu konuda da anlasmak istemiyor... Bu karar Trump ile Demokratlar arasinda degil, Cumhuriyetciler ile Demokratlar arasinda verilecek bir karar... Su an Cumhuriyetci valilere sahip eyaletler sanki bu karar Cumhuriyetcilerin istegi ve fikriymis gibi Trump'in kararnamesini uygulamaya calisiyor... Tabii, bunlarin hepsinin secim yatirimi oldugunu gormek kolay, ama Amerika'daki normal biri bu siyasi satranc oyununa degil, cebindeki paraya bakacak tabii ki 🙂

    bakalim fiyasko kimin elinde patlayacak...


  • @caglaror bu arada superpeer da cayci olsam cidden cok sey ogrenirdim.


  • Son gelişmelerden umut yine yok gibi.


  • Bu gorusmelerden ve pazarliklardan simdilik bir sonuc beklemek zor cunku iki taraf da birbirlerine secim oncesi koz vermek istemiyorlar. Demokratlar normal sartlarda $3 Trillion'dan taviz verirlerdi ve orta yolu bulurlardi ama simdi bunu yaparlarsa kredi Trump'a yazilacagi icin isi yokusa suruyorlar. Ote yandan cumhuriyetciler ise, demokratlarin onerdigi buyuklukte bir paketi kabul ederlerse, ki kendileri $1 Trillionluk bir paket hazirladi, bu sefer demokratlara bir kredi yazilacagi icin ilimli yaklasmiyorlar. Tabii ki bu arada bu yardimi bekleyen milyonlarca insan var ve secime kadar bir anlasma cikmaz ise, bunun secimlere yansimasi nasil olacak hic belli degil. Trump bu arada yeni bazi ekonomik alandaki EO'lar ile durumu biraz olsun kurtarma girisiminde bulunabilir.


  • @MySea bu böyle böyle gidecek gibi.. Umarım geriye dönük ödeme yaparlar.. Olan vatandasa oluyor


  • Vatandas aç, aaaaçç bekliyrouz 😃


  • Tum barlar dolu, vatandas icerek stress atiyor. 🙂


  • Issizlik maaslarindan kesilen %10 Federal stopaj vergisinin bildirim zamani geldiginde nasil bildirilmesi gerektigini bilen var mi (erken oldu biliyorum)?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Issizlik maaslarindan kesilen %10 Federal stopaj vergisinin bildirim zamani geldiginde nasil bildirilmesi gerektigini bilen var mi (erken oldu biliyorum)?

    sanirim size form gonderilecek Department of Labor tarafindan, ayni zamanda IRS'e de gidecek bu bilgiler, o nedenle formdaki bilgileri vergi bildirim formuna yazmaniz yeterli olacak.


  • @caglaror, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Issizlik maaslarindan kesilen %10 Federal stopaj vergisinin bildirim zamani geldiginde nasil bildirilmesi gerektigini bilen var mi (erken oldu biliyorum)?

    Yil sonunda vergi beyani tax return yaparken, issizlik maasinin income olarak gostereceksiniz ve ona gore vergilendirilecek. Eyaletten yilsonunda buyuk ihtimalle 1099-G formu gelecek. O formu kullanacaksiniz beyan yaparken.


  • Neyse ki Washington da income tax yok, kafa rahat 😃 Federali verip geçiyoruz karşıya 😃 hatta jarşıya geçip Sales tax de vermiyoruz gerçekten, karşıya derken Oregon'a yani 😃 (Vancouver, WA yaşayanlar için geçerli bu tabi)


  • FEMA son bir hafta daha odeme yapip artik odemeyecegini soyledi. Trump EO ile devreye giren LWA boylelikle bitti. Son gelen epostada 5 Eylul ile biten hafta son 300$ destegi yatacagini sonra gerisinin gelmeyecegini (muhtemelen gelmez) belirtiyor.
    Texas icin TWC'den gelen espotayi asagiya aktariyorum:
    Dear Texas Unemployment Claimants:

    Today, the Federal Emergency Management Administration (FEMA) notified the Texas Workforce Commission (TWC) that the last week of funding for the Lost Wages Assistance (LWA) program was the benefit week ending September 5, 2020.

    FEMA previously approved TWC for six weeks of funding from August 1, 2020, through September 5, 2020 for the Lost Wage Assistance $300 benefit program but has now been provided notification that no additional LWA payments will be allowed for weeks subsequent to September 5, 2020.

    This is not a TWC decision. Please read useful questions below.

    For what weeks did TWC receive funding?

    TWC received funding for the weeks of:

    August 1, 2020
    August 8, 2020
    August 15, 2020
    August 22, 2020
    August 29, 2020
    September 5, 2020
    TWC will continue to pay eligible claimants for the approved six weeks, for as long as the existing FEMA funds deposited to TWC remain available.

    If I have not yet received payment for September 5th will I still be paid even though the September 5th date has passed?

    Yes, you may still be paid for that week, as long as funds are available.

    Will I continue to receive my state unemployment benefits?

    Yes. Claimants will continue to receive normal weekly benefit amount for any benefit weeks for which they are eligible.

    Why is LWA funding ending?

    This decision was made by FEMA. LWA relies on funds administered by FEMA. TWC cannot provide additional funds without further federal action.

    Can I appeal this decision?

    No. Since this decision was made by FEMA and not TWC, claimants cannot appeal.
    `


Benzer Başlıklar

  • 470
  • 76
  • 5
  • 7
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum