@Umutcum, içinde söyledi: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)
Sayin @crazycells teşekkürler aydınlattığınız için bunları hiç araştırmamıştım. iyi araştırırlması gereken konularmış
Fakat eğitim sürecinde benimle gelip orada 5-6 ay greencard almayı bekleyecekler galiba ve yaşları ufak annelerinden okadar ayrı hiç kalmadılar, birde anne tarafi var islemler uzun surerse iki tarafinda piskolojilerini bozmak istemem. Başka seçeneğim yoksa mecbur yapıcam. Başka seçenek varmıdır? Amerikada olmadan greencard süreçlerini başlatabilir miyim? Kota meselelerine takilip uzun yillar mi beklerler? Ben gidip evlilik yaptiktan sonra en müsait zamanda getirip oraları göstermek istiyorum zaten.
GC sahiplerinin cocuklari icin bekleme suresi var maalesef, sayin @knnrn 'in dedigi konuyu inceleyebilirsiniz.
Biliyorum en basta biraz zor olacak, ama dedigim yolda otomatik olarak sonrasinda ABD'de uzun sure yasamadan vatandas olacaklar.
Eger kesinlikle uygun degilse o durumda sonrasinda kendileri icin GC basvurusu yapabilirsiniz, o durumda vize ile ABD'ye girip GC sahibi olacaklar. Ama otomatik vatandaslik icin soyledigim sey hala gecerli, siz vatandas olurken kendileri GC ile ABD'de bulunurlarsa otomatik vatandas olacaklar.