Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• @Pelin-Yeloğlu, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells Evet, KCC ile konustum, kaybolan pasaportun fokopisini, neden kayboldugunu aciklayan pdf dosyasi ve yeni pasaport ile beraber email atin guncelleriz, bu dv hakkinizi elinizden almaz sorun yok dediler, tesekkur ederimmm

Herhangi bir kurnazlik olmadigi icin zaten rasyonel olan etkilememesi olur, ama vize alip almayacaginiza ne ben ne de KCC karar vermeyecek :) Dosyanizi inceleyen konsolosun dusuncesi onemli, ben de sorun cikmayacagini dusunuyorum ama bu yil yeni bir kural bu, o nedenle onumuzde dediginizin durumun ornegi yok :) Islemler bitince forumu guncellemeyi unutmayin. Bol sanslar!

• @crazycells Teşekkür ederim.

• @crazycells Tekrar merhaba hocam. KCC'nin istediği evrakları tarayıp pc ye aktardım. Evrakların isimlerini yazarken aynı evraktan bende 3 sayfa,bazılarından 2 sayfa var.

Örneğin; Doğum belgem 3 sayfadan oluşuyor. 1) Orjinali, 2) İngizce tercümesi 3) İngilizce tercümenli sayfanın arkasında orjinal belgenin fotokopisi.
    Ben bu 3 sayfayı nasıl isimlendireceğim hocam ?

2021EU00000001_Mustafa_Kemal_Olmez_Birth_Certificate.pdf
    2021EU00000001_Mustafa_Kemal_Olmez_Birth_Certificate2.pdf
    2021EU00000001_Mustafa_Kemal_Olmez_Birth_Certificate3.pdf

Şeklinde mi numaralandırmam gerekiyor ?

Bir sorum daha var izninizle.

Hem azerbaycan hem de Türkiye den aldığım sicil belgesi var. Bunları nasıl isimlendirmem gerekiyor ? Azerbaycan'dan aldığım belge 3 sayfadan oluşuyor. Turkıyeden aldıgım tek sayfa.

Yine üsteki gibi mi yapmam gerekiyor?

• @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells Tekrar merhaba hocam. KCC'nin istediği evrakları tarayıp pc ye aktardım. Evrakların isimlerini yazarken aynı evraktan bende 3 sayfa,bazılarından 2 sayfa var.

Örneğin; Doğum belgem 3 sayfadan oluşuyor. 1) Orjinali, 2) İngizce tercümesi 3) İngilizce tercümenli sayfanın arkasında orjinal belgenin fotokopisi.
    Ben bu 3 sayfayı nasıl isimlendireceğim hocam ?

2021EU00000001_Mustafa_Kemal_Olmez_Birth_Certificate.pdf
    2021EU00000001_Mustafa_Kemal_Olmez_Birth_Certificate2.pdf
    2021EU00000001_Mustafa_Kemal_Olmez_Birth_Certificate3.pdf

Şeklinde mi numaralandırmam gerekiyor ?

Su basligin ilk iletisinde aciklamalar mevcut:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri

2 ve 3 nolu belgeyi tek bir pdf haline getirin ve isminin sonuna ...Birth_Certificate_translated.pdf olarak ekleme yapin...

• @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

translated

Teşekkür ederim, ilk defa pdf hazırlıyorum deneyeceğim. Üsteki mesajı editledim siz bana cevap yazdığınız esnada. Türkiyeden ve Azerbaycan aldığım iki ayrı sicil belgem var onları nasıl isimlendirmem gerekiyor ? Toplamda 4 sayfa ediyor.

Bir sorum daha var izninizle.
    Hem azerbaycan hem de Türkiye den aldığım sicil belgesi var. Bunları nasıl isimlendirmem gerekiyor ? Azerbaycan'dan aldığım belge 3 sayfadan oluşuyor. Turkıyeden aldıgım tek sayfa.
    Yine üsteki gibi mi yapmam gerekiyor?

Azerbaycan'dan aldiginiz ..._Police_Certificate.pdf olarak kalsin, Turkiye'den aldiginiz ise ..._Police_Certificate_Turkey.pdf olarak isimlendirilsin...

3 sayfayi birlestirip tek bir pdf haline getirin...

• @crazycells Teşekkür ederim son bir şey soracağım tam anlamadım için.
    Azerbaycandan aldığım sicil belgesi 3 sayfa onu tek sayfa haline getireceğim. Peki Türkiyeden aldığımı da mı azerbaycandan aldıklarımın içine ekleyeceğim? Yoksa o ayrı bir pdf olarak mı kalsın hocam.

Edit: Muhtemelen ayrı kalacak.

@crazycells Teşekkür ederim son bir şey soracağım tam anlamadım için.
    Azerbaycandan aldığım sicil belgesi 3 sayfa onu tek sayfa haline getireceğim. Peki Türkiyeden aldığımı da mı azerbaycandan aldıklarımın içine ekleyeceğim? Yoksa o ayrı bir pdf olarak mı kalsın hocam.

Edit: Muhtemelen ayrı kalacak.

ikisi ayri olacak.

• @crazycells Çok sağolun.

• Soru; numarası 2.5kdan düşük olanlar haliyle eylül'de mülakata gidemeyecekler, cutoff numarası 2.5kda sabit mi kalır yoksa artmaya devam mı edecek? 40 yılda bir birşey kazandık o da 7 bilinmeyenli denkleme döndü :)

• @gm1991, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Soru; numarası 2.5kdan düşük olanlar haliyle eylül'de mülakata gidemeyecekler, cutoff numarası 2.5kda sabit mi kalır yoksa artmaya devam mı edecek? 40 yılda bir birşey kazandık o da 7 bilinmeyenli denkleme döndü :)

Eylul degil Ekim olacak...

Ben de emin degilim, eger ciddi sayida AOS basvurusu yapilirsa normal bir sekilde arttirabilirler diye dusunuyorum, aksi durumda ya hic ya da cok az artabilir... Normalde bu ayin sonunda ya da Eylul basinda, Ekim ayindaki mulakat sahiplerine bilgilendirme gidiyor...
    Bu bilgilendirmenin gelip gelmeyecegine gore daha sonra tekrar durum degerlendirmesi yapalim...

• @ErayG hocam birsey sorabilirmiyim acaba...ben Türkiye kontenjan indan başvurdum ama Paris te gireceğim..
    Benim tüm işlemlerim turkiyedeki talihliler le birlikte olacak degil mi...yani Fransa da mülakata girmem buradaki tahliller e verilen kontenjana dahil etmez , Turkiyede ki kontenjana dahilim dogru mudur ?

• @north Dut ağacının hikayesi geldi aklıma (= Hayırlısı olsun diyelim daha 11 ay var önümüzde karamsarlığa kapılmamak lazım.

• KCC ye evrakları gönderdim. Bu siteyi kuran ve burada bıkmadan üşenmeden yardım eden herkese teşekkür ederim. Özellikle crazycells hocama.

• @DORUK hocam ben bu sene için ümidim kalmadi dedim belki seneye belki 5 sene sonra olur greencard olur başka şekilde olur ama ümit hep var olacak elbet çıkacaz Sinop'tan.

• @aydın-t, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@ErayG hocam birsey sorabilirmiyim acaba...ben Türkiye kontenjan indan başvurdum ama Paris te gireceğim..
    Benim tüm işlemlerim turkiyedeki talihliler le birlikte olacak degil mi...yani Fransa da mülakata girmem buradaki tahliller e verilen kontenjana dahil etmez , Turkiyede ki kontenjana dahilim dogru mudur ?

Ulkelere gore bu sekilde bir kota yok...

• Merhaba,

Gördüğüm kadarıyla KCC'den evrak talepleri gelmeye başlamış. Bana henüz bir talep gelmedi, numarama göre beklemem gerekiyor sanırım? Ayrıca ds260 formunu doldururken 3 haftalık bedelli askerlik yaptığımdan askerlik kısmını sitenin yönlendirme pdf'ine göre yapılmadı olarak doldurmuştum, bu bir problem olur mu?

Teşekkürler

• Merhabalar KCC'den evrak talebi aldim ve istenilen belgeleri gondermeme ragmen tekrar benden belgelerin gonderilmesini talep etti. Bazi belgelerin olmamasi (dogum belgesi yerine nufus kayit ornegi veya evli olmadigim icin evlilik belgemin olmamasi gibi ) acaba bunlarin neden olmadigini aciklayarak mi gondermem lazim?

• @crazycells Teşekkürler. İki sorum daha var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1. Benim şu anda bir SSN numaram var. Dolayısıyla yeni bir SSNe ihtiyacım yok.

Do you authorize disclosure of information from this form to the Department of Homeland Security, the Social Security Administration, and such other U.S. Government agencies as may be required for the purposes of assigning you a social security number (SSN) and issuing you a Social Security card and do you authorize the Social Security Administration to share your SSN with the Department of Homeland Security?

Bu soruya Evet ya da Hayır dememin bana bir faydası veya zararı var mı?

1. Greencard'ın gönderilmesi için farklı bir eyalette oturan bir tanıdığımın adresini verdim, değişmeyecek bir adres olduğu için. Yaşamayı planladığım adrese de üniversitenin yurdunu yazmayı planlıyorum, gerçekten de yaşayacağım yer orası olduğu için. Ancak oda numarası belli değil tabi şu anda. Adresin geri kalanını yazsam ve "APT:TBD" şeklinde eklesem bir sakınca olur mu?

Teşekkürler tekrardan.

• Merhaba,
    Ağustos ayında bebeğimiz oldu. Pasaportunu aldık. Şimdi DS-260'a bebeği de eklememiz gerekiyor mu? Gerekiyorsa sondaki KCC Case number kısmına kendi case numberımı mı yazmalıyım ?

Benzer Başlıklar

• Green card onay numara hatası

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k