Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, eşim çifte vatandaş. Çocuğumuz oldu, onun abd vatandasi olabilmesi icin nasil bir prosedur izlememiz gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wonder, içinde söyledi: Dogan cocugun abd vatandasligi hakkinda

    Merhaba, eşim çifte vatandaş. Çocuğumuz oldu, onun abd vatandasi olabilmesi icin nasil bir prosedur izlememiz gerekiyor?

    Cocugunuz Turkiye'de dogdu, degil mi?


  • @crazycells evet turkiyede dogdu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Once "Konsolosluk Doğum Belgesi" adli Consular Report of Birth Abroad-CRBA belgesini konsolosluktan almaniz gerekiyor. Daha sonra da bu belgeyi de kullanarak ABD pasaportu cikarttirmaniz gerekiyor. Ama bu iki islemi ayni anda yapmaniz mumkun...Bu ABD pasaportu cocugunuzun ABD vatandasligini kanitlayan bir belge olacak ayni zamanda...

    Konsolosluk Dogum Belgesi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz:

    ABD pasaportu icin de su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/645/16-yasindan-kucuk-cocuklar-icin-amerikan-pasaportu-cikartmak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wonder, içinde söyledi: Dogan cocugun abd vatandasligi hakkinda

    @crazycells evet turkiyede dogdu

    basligi buna gore duzenliyorum o halde...


  • Bir bilgilendirme yapayım belki bazı arkadaşlara ilerde bu bilgi lazım olur..bu sabah yenidoğan çocuğumuzun konsolosluk randevusu vardı.öncelikle konsolosluk doğum belgesi ücretini ödedim 100 USD.sonra evlilik cüzdanı,pasaportlar çocuğun hastane doğum belgesi (formul a da yaptırdım gerek yok dendi),eşimin Amerika'da vatandaşlığını kanıtlayan neyiniz var dediler ssn dökümü vardı uzun yıllara ait onu verdik başka bişeye gerek yok dendi bebeğe resim istediler 1 adet biometrik verdik ayrıca varsa eski boşanma kayıtlarınızın fotokopileri lazım ayrıca saydığım evraklardan 2 şer fotokopi.beyanlar doğrudur diye yemin ediyorsunuz bebeği bizzat konsolos görüyor.hepsi bu.iki hafta sonra pasaport ondan bir hafta sonra doğum belgesi eve gelicekmiş.bu arada pasaport içinde 115 USD yatırdım evraklar konsolos tarafından onaylandığı zaman.hepsi bu


  • Birde unutmadan randevu tarihini aldıktan sonra konsolosluk veya büyük elçiliğin sitesinden ds-11(pasport wizard kısmında online olarak doldurup çıktısını almanız lazım) ve ds-2029 çıktı alıp elle doldurmanız gerek gitmeden.unutmayın ikisininde imzalamayın konsolos önünde imzalanıyor..


  • @Ozgur-tunali merhaba Ozgür bey, ds-2029 formunda 7. sayfadaki "Precise Periods of Time in United States" kısmında bilgiyi "month-day-year" olarak istiyor. eşim çifte vatandaş, yıllar içinde diğer memleketine defalarca gitmiş, 1 yıldan uzun süre kaldığı da olmuş. yakın tarihlerde sorun yok ama uzak tarihleri gün/ay olarak hatırlamıyor. siz nasıl doldurdunuz? sadece yıl olarak belirtsek sorun olur mu acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enrique, içinde söyledi: Türkiye'de doğan çocuğun ABD Vatandaşlık Belgesi

    @Ozgur-tunali merhaba Ozgür bey, ds-2029 formunda 7. sayfadaki "Precise Periods of Time in United States" kısmında bilgiyi "month-day-year" olarak istiyor. eşim çifte vatandaş, yıllar içinde diğer memleketine defalarca gitmiş, 1 yıldan uzun süre kaldığı da olmuş. yakın tarihlerde sorun yok ama uzak tarihleri gün/ay olarak hatırlamıyor. siz nasıl doldurdunuz? sadece yıl olarak belirtsek sorun olur mu acaba?

    en iyi tahmininizi yazabilirsiniz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells merhabalar
    Benimde şöyle bir sorum olacaktı .ben Amerikan vatandaşıyım . Dün bebeğim için bir doğum belgesi ve pasaport almak üzere randevumuza gittik. Gerekli formları doldurarak belgelerimizi teslim ettik ve harçlarımızı ödedik . Son görevliyle konuştuk ve yeminlerimizi ettik. Arkasından 5 yıl yaşayıp yaşamadığımız soruldu . Ben tam tarihleri bilmediğim için hatırladığım kadarını yazdığımı söyledim . Ama 5 yılım da dolmamış olabilir. ben kanıtlarımı hazırlamıştım ama birşey demedikleri için vermedim . Onlar da sormadılar . 5 yıl yaşayıp yaşamadığımı inceleyeceklerini ve bana dönüş yapacaklarını belirttiler . Şimdi bu durumda süreç olumsuz denirse ne yapmam lazım ? Amerikaya da dönmem lazım , girişimde 6 aylık kızıma Türk pasaportu alarak gitsem girişte bir sıkıntı Yaşar mıyım ?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhabalar, Benim de bi sorum olacak. En yakin bu basligi buldum. 5 yildir green card ile Amerika'da yasiyoruz. N400 vatandaslik basvuru formunu doldurduk esimle birlikte ama cocugumuz (Turkiyede dogdu) icin nasil basvuru yapacagiz anlayamadim. Bizim (anne ve babasinin) once vatandasligi almasi ve onun uzerinden mi basvuru yapmamiz gerekecek? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.


  • @jamesbrain

    merhaba. Siz vatandaş olduğunuzda, Amerika’da bulunan 18 yaşından küçük çocuklarınız otomatik olarak vatandaş olacaklar ama sertifikayı almak için N-600 formunu doldurmak gerekiyor. cocuklar için ayrıca1170 dolar ücret ödeniyor.

    asagidaki konuda tum detaylar aciklanmis durumda, isterseniz detaylara ordan bakabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/133/abd-vatandaşlığı-başvuru-süreci-naturalization?page=1


  • @btek14 Oncelikle cok tesekkurler. Peki n-600 form sureci de uzun bir surec mi yoksa daha kisa suren sadece proof of citizenship icin bir belgenin gonderilmesi gibi mi?


  • @jamesbrain rica ederim. tecrubeli arkadaslar mutlaka kesin cevap vereceklerdir bendeki bilgi teorik, o da asagidaki linkten.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sull, içinde söyledi: Türkiye'de doğan çocuğun ABD Vatandaşlık Belgesi

    @crazycells merhabalar
    Benimde şöyle bir sorum olacaktı .ben Amerikan vatandaşıyım . Dün bebeğim için bir doğum belgesi ve pasaport almak üzere randevumuza gittik. Gerekli formları doldurarak belgelerimizi teslim ettik ve harçlarımızı ödedik . Son görevliyle konuştuk ve yeminlerimizi ettik. Arkasından 5 yıl yaşayıp yaşamadığımız soruldu . Ben tam tarihleri bilmediğim için hatırladığım kadarını yazdığımı söyledim . Ama 5 yılım da dolmamış olabilir. ben kanıtlarımı hazırlamıştım ama birşey demedikleri için vermedim . Onlar da sormadılar . 5 yıl yaşayıp yaşamadığımı inceleyeceklerini ve bana dönüş yapacaklarını belirttiler . Şimdi bu durumda süreç olumsuz denirse ne yapmam lazım ? Amerikaya da dönmem lazım , girişimde 6 aylık kızıma Türk pasaportu alarak gitsem girişte bir sıkıntı Yaşar mıyım ?

    Esinizin gocmenlik statusu nedir? Verdiginiz tarihlerle siz de hesaplayabilirsiniz... Eger en az 5 yil ABD'de yasamadiysaniz cocugunuz ABD vatandasi degil demektir, bu durumda bir ABD pasaportu da alamaz.

    A child’s U.S. citizen parent must meet the following physical presence requirements:
    .

    • The parent has been physically present in the United States or its outlying possessions for at least 5 years; and

    • The parent met such physical presence for at least 2 years after he or she reached 14 years of age.

      A parent’s physical presence is calculated in the aggregate and includes time accrued in the United States during periods when the parent was not a U.S. citizen.

    Bu durumda cocugunuz ABD'ye gecici bir gezi ile seyahat edecekse turist vizesi alabilir, ya da ABD'de tasinmayi planliyorsaniz IR-2 vizesi basvurusu yapabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/250/abd-vatandasi-ile-turkiye-de-evlilik-sonrasi-cocuklar-icin-ir2-cr2-vizesi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jamesbrain, içinde söyledi: Türkiye'de doğan çocuğun ABD Vatandaşlık Belgesi

    Merhabalar, Benim de bi sorum olacak. En yakin bu basligi buldum. 5 yildir green card ile Amerika'da yasiyoruz. N400 vatandaslik basvuru formunu doldurduk esimle birlikte ama cocugumuz (Turkiyede dogdu) icin nasil basvuru yapacagiz anlayamadim. Bizim (anne ve babasinin) once vatandasligi almasi ve onun uzerinden mi basvuru yapmamiz gerekecek? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

    cocugunuzun Green Card'i var mi? Su an ABD'de hangi statude?


  • Merhaba herşey yolunda giderse ve green card ı eşim ben ve büyük kızım için alıp ailecek ( küçük kızım zaten amerikan vatandaşı)amerikaya yerleşirsek kızım şuan 12 yaşında, green card sürecinin tamamlanıp oraya yerleştiğimizde 13 yaşında olacağını varsayarsak vatandaşlık için en iyi ihtimalle 5 yıl gerekeceği için kızım 18 yaşını doldurmuş olacak, bu durumda bizim vatandaşlık almamız onu vatandaş yapamayacak mı, onun vatandaşlığı alması için nasıl bir süreç işleyecek bilgi alabilirsem çok sevinirim şimdiden teşekkürler


  • Herkese merhaba, daha oncede yazmistim. Soruma olumlu yanit aldım, ancak karşıma bir şey cikti. Kısaca şöyle: Mayıs ayinda Amerikan vatandaşı oldum. Eski esimden 15 yasındaki çocuğumu da vatandaş yapmak istiyorum. Burada sorduğumda henüz vatandaş degildim, çok arastirmadim: ama gelen cevap olumluydu. Ancak N600K yönergelerini okuduğumda karşıma boyle bir şey cikti:

    1. In the legal and physical custody of the U.S. citizen parent;
    2. The child’s U.S. citizen parent has been physically present in the United States for a period or periods totaling at least five years, at least two of which were after 14 years of age. If the U.S. citizen parent does not meet this requirement, the U.S. citizen parent’s own U.S. citizen parent (grandparent) has to have been physically present in the United States for a period or periods totaling at least five years, at least two of which were after 14 years of age.

    Her iki maddeyi de karsilayamiyorum. Cocuk ortak velayette ve ben onunla yaşamıyorum. Amerika'ya geldigimden beri senede sadece 2-3 ay benimle Turkiye'de yaşıyor. Ayrica 4 senedir buradayım ve yeni vatandaşım.

    Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mi?


  • merhaba türkiyede doğum yaptığımız zaman çocuğun da vatandaş olabilmesi için önce bizim mi vatandaş olmamız lazım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum