[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@goblis teşekkürler düzelttim :)
-
@DORUK, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells KCC'ye bu durumu anlatmak için bir yazım formatı varmı?
ad, soyad, dogum tarihi ve dosya numarasini tam ve dogru yazmaniz disinda bir sarti yok.
Oncesinde buraya emailin turkcesini ve ingilizcesini aktarabilirsiniz, eger yanlislik varsa duzeltebiliriz...
-
Selamlar, saygılar. Geçtiğimiz 21 yılın, çıktığı takdirde gitmemin önünde hiçbir engel bulunmayan 13'ünde, nasılsa çıkmaz rahatlığıyla (genelde bahtlı bir insan değilimdir), DV çekilişlerine katıldım. Tam da beklediğim gibi, Amerika'da öğrenci olduğum 3 yıl süresince de, memlekete geri gelip, Amerika'ya dönmek için yanıp tutuştuğum yıllar boyunca da, yakınından dahi geçemedim. İş hayatından, ekonomik konjonktürden ve büyük şehirden nasibimi alarak, İstanbul'daki tüm varlığımı nakte çevirip, güneyde, sakin, sessiz, müstakil bir yere taşınmaya karar verdiğim yıl, 38 bin küsuruncu sıradan çıkacağı tuttu (Nasıl bir yılda çıktığını, kaçıncı sıradan çıktığını, aslında çıkmış sayılıp sayılamayacağını takdirlerinize bırakıyorum). Planlarımla, (genelde pek de var olmayan) "talih"imin arasında kaldım. Geçmiş yılların Excel dosyalarına bakıyorum. Hadi 2020 çok bahtsız bir yıldı; onu hiç saymıyorum. 2019 kazananı olup, vizesini en son alan 29 binlerde. 2018 kazananı olup, vizesini en son alan 25 binlerde. 2017 kazananı olup, vizesini en son alan 30 binlerde. Üstelik, bu listelerde, 30 binden sonra numara da yok. Günümüz koşullarında olmadığımızı, her şeyin "normal" olduğunu ve "talihli"nin hiçbir eksiğinin bulunmadığını varsayarsak, çekilişi 38 bin küsuruncu sıradan kazanan bir "talihli"nin, mülakat sırası gelip, 30 Eylül 2021'e kadar vizesini cebine koyabilmesi gerçekçi olarak mümkün müdür; bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirler mi? Ben de ona göre kendime bir yol çizeyim. Teşekkürler, saygılar.
-
@crazycells
Case Number: 2021EU00XXXXX
Principal Applicant Name: XXXXXXXX XXXXXXX
Date of birth: XX.XX.XXXX
Preference Category: DV DIVERSITY
Foreign State Chargeability: TURKEY
Post: ANKARAValuable staff of the Kentucky Consular Center; I want to change the travel documents part of the DS-260 form I filled out on XX.XX.XXXX to 'PASSPORT'.
My Document Number (for Passport) UXXXXXXX(For the passport)
Application date: XX.XX.XXXX
(For the passport)
Validity Date:
XX.XX.XXXXWhen I entered my passport number in the sign and send section of the DS-260 form, I encountered a CN problem, so I changed the document type to "Other travel document", verified it with my date of birth and sent the DS-260 form. I am sending you this email and trying to follow the instructions to avoid problems with my document. Thank you for your attention.
Böyle Birşey uygun olurmu acaba. sayın @crazycells
eğer uygunsa e-mailin konusuna ne yazmalıyım? -
@DORUK
Ben olsam öncelikle sadece formu açtırma emaili gönderirdim. Form açıldıktan sonra, farklı pc&brwser vs hala documentid gelmiyorsa ikinci bir email ile destek isterdim. Tabi tercih sizin.Form açtırmak için CN , ad soyad, doğum tarihi gibi bilgiler girdikten sonra.
"Please unlock my DS260 form(s) as I need to make some corrections."
gibi birşey yazabilirsiniz
-
@goblis Yukarıda yazdığım gibi gönderdim. Gelen Cevabıda Formda paylaşacağım.
-
@kingocali 7 ay önce korona gibi bir virüsün çıkacağını ve dünyayı bu kadar etkileyeceğini hiç birimiz ön göremedik zaten mümkün değil böyle bir şeyi ön görmek. Baktığında case number'ın oldukça yüksek ama neden ümitsiz olasın ki ? Neticede binlerce başvuru arasından 38 binlerde de olsa sana çıkmış bu şans :) Ne olursa olsun olumlu yaklaş. Sıranın gelip gelmemesini kimse ön göremez ve bence plan yapıyorsan çift taraflı yap. Belki ön göremediğin bir şey olacak ve Türkiye'de kaldığına daha çok sevineceksin ( ya da tam tersi ) . Kaderci olmamak lazım ama neticede herkes kısmetini yaşıyor. Dediğim gibi sonucu ne olursa olsun üzülme hala şansın devam ediyor. Umarım gidersin demiyorum umarım senin için iyi olan olur.
-
@kingocali Sabırla Beklemek lazım. o şansı birkere yaratmışsınız, bundansonra beklemek ve süreci takip etmek gerek. Herkesin mülakara çağırılacağından ümitliyim. Hepimize bol şans.
-
@newyorker Son derece zarif, bir o kadar da gerçekçi bir temenni olmuş. Teşekkür ediyorum. Hepimiz için inşallah. @DORUK Sizde 20 sene önceki heves ve enerjimi görüyorum. Allah gönlünüze göre verir inşallah.
Kimsenin, hele ki içinde bulunduğumuz belirsizlik ortamında, sıranın 38.000'e gelip gelmeyeceğini öngörmesini bekleyemeyeceğimin farkındayım; o sebeple, sorumu düzeltmek ve biraz daha somutlaştırmak isterim: Forumda, geçmiş yıllarda, dosya numarası 35.000 ve üzerinde olup, başvuru sürecini zamanında tamamlayarak, Green Card'ını cebine koymuş tanıdığı, bildiği olan var mıdır? Bir de şansımı öyle deneyeyim. İlginize teşekkür ederim.
-
@DORUK uygundur.
-
@kingocali, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@newyorker Son derece zarif, bir o kadar da gerçekçi bir temenni olmuş. Teşekkür ediyorum. Hepimiz için inşallah. @DORUK Sizde 20 sene önceki heves ve enerjimi görüyorum. Allah gönlünüze göre verir inşallah.
Kimsenin, hele ki içinde bulunduğumuz belirsizlik ortamında, sıranın 38.000'e gelip gelmeyeceğini öngörmesini bekleyemeyeceğimin farkındayım; o sebeple, sorumu düzeltmek ve biraz daha somutlaştırmak isterim: Forumda, geçmiş yıllarda, dosya numarası 35.000 ve üzerinde olup, başvuru sürecini zamanında tamamlayarak, Green Card'ını cebine koymuş tanıdığı, bildiği olan var mıdır? Bir de şansımı öyle deneyeyim. İlginize teşekkür ederim.
Ocak ayindan sonra bu sorunuzu bir daha sorabilirsiniz. Belki o zaman yorum yapmak mumkun olur... Ama daha once 40.000'li numaralarda olup da alanlar da olmustu... Her yil birbirinden farkli, direkt kiyaslama mumkun olmuyor maalesef
-
@crazycells Ben yalnızca, somut verilere dayanarak, bir ihtimal olup olmadığını öğrenmeye çalışıyordum. Cevabınız beklentimi fazlasıyla karşıladı. Çok teşekkür ediyorum.
-
arkadaşlar merhaba, pasaport sürem bitmek üzere, dv-260 ı yeni pasaport geldikten sonra mı doldurayım yoksa şuan doldursam sorun teşkil eder mi? ayrıca --Electronic Diversity Visa Confirmation Number-- dediği numara hangisi? anlatılanlarda böyle bir bölüm yok ama bende direk başlangıç kısmında çıkıyor? bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum iyi günler :)
-
@Emrexhn merhaba, eğer pasaporta başvurdaysanız yeni pasaport ile yapmanız daha sağlıklı olur. çünkü sonrasında değiştirmek işiyle uğramamış olursunuz. malum 2-3 güne geliyor yeni pasaportlar, daha sağlıklı olur dediğim gibi.
"Electronic Diversity Visa Confirmation Number" dediği numara da sizin dvlottery sitesinde çekiliş sonucunu kontrol ettiğiniz numara. 2021... şeklinde devam eder.
unutmadan, sürecinizi imzanıza taşırsanız forum kullanıcıları size daha kolay yardımcı olacaktır.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1591463245075
-
@crazycells Merhaba umarım yanlış konu altına sorumu yazmıyorumdur. Forumda pasaport yenileme olarak arattım ancak cevabı göremedim maalesef. Benim sorum şöyle. 2021 talihlisiyim. Mart ayında pasaport sürem bitiyor. DS 260 doldurup gönderdim. Bu ay içinde yeni pasaportu alacağım. Yeni pasaport bilgimi kcc ye bildirmek için evrak açtırmam gerekiyor mu? Açtırmaz isem sorun olur mu? Ya da kcc evrak maili gönderdiğinde ek bir jpg dosyası olarak yeni pasaportumun varlığından söz ederek maile eklesem daha mı doğru olur? Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler,
-
@Ebru-Sahin, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells Merhaba umarım yanlış konu altına sorumu yazmıyorumdur. Forumda pasaport yenileme olarak arattım ancak cevabı göremedim maalesef. Benim sorum şöyle. 2021 talihlisiyim. Mart ayında pasaport sürem bitiyor. DS 260 doldurup gönderdim. Bu ay içinde yeni pasaportu alacağım. Yeni pasaport bilgimi kcc ye bildirmek için evrak açtırmam gerekiyor mu? Açtırmaz isem sorun olur mu? Ya da kcc evrak maili gönderdiğinde ek bir jpg dosyası olarak yeni pasaportumun varlığından söz ederek maile eklesem daha mı doğru olur? Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler,
Daha DV2021 sureci baslamadi, o nedenle eger simdi yeni pasaport size ulasirsa hemen hizlica bilgileri degistirmeniz iyi olur...
-
@crazycells Çok teşekkür ederim. Pazartesi gelir muhtemelen. O zaman dosyamı açtırıp yeni numaramı eklemem gerekiyor değil mi? Formu doldururken böyle bir yere rastlamamıştım yeni pasaport numaranız vs gibi. Yoksa formu açtırmadan sadece email ile mi gönderin demek istediniz. Çok teşekkürler
-
@Ebru-Sahin, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells Çok teşekkür ederim. Pazartesi gelir muhtemelen. O zaman dosyamı açtırıp yeni numaramı eklemem gerekiyor değil mi? Formu doldururken böyle bir yere rastlamamıştım yeni pasaport numaranız vs gibi. Yoksa formu açtırmadan sadece email ile mi gönderin demek istediniz. Çok teşekkürler
Evet, KCC'ye email gonderip formu actirin.
Sonra formdaki pasaport bilgilerinizi guncelleyin.
-
@crazycells çok çok teşekkür ederim.
-
@crazycells Merhaba, DS260 formunu gönderdik ve ileriye dönük düşününce Vize onaylandıktan sonra şu soruyu sormak istiyorum. Eşimden önce ilk girişi ben yapsam ev tutma olayları için sonrasında 6 ay dolmadan Eşim benden ayrı tek başına giriş yapabilir mi? Teşekkürler 🙏🏻
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum