Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• @Muhtaradana

Belge için ad soyad kısmında türkçe karakter kullanıyor muyuz?
    belgeyi imzaladıktan üzerinde yazan [email protected] adresine mi göndereceğiz ?

• @crazycells teşekkürler

• @technosphere, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@Muhtaradana

Belge için ad soyad kısmında türkçe karakter kullanıyor muyuz?
    belgeyi imzaladıktan üzerinde yazan [email protected] adresine mi göndereceğiz ?

1. Kullanabilirsiniz, problem degil.

2. check degil [email protected]

• Gelişmeleri buran yazabilir miyiz. Telegram kullanmıyorum da. Burdan da bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim arkadaşlar.

• @takvimcas Bu yargic cok cabuk kararlar verebilen birisi ama idamlar hakkindaki verdigi durdurma karari, hemen ertesi gun sabahleyin Supreme Court tarafinda bozuldu ve infaz hemen gerceklestirildi.

Yani bu hafta Carsamba gunu aksam saatlerinde idam gercektirilecekti, bu yargic oglen saatlerinde idami durdurma karari verdi, kisinin saglik sorunlari nedeniyle; ve ertesi gunu yani Persembe sabahi Supreme Court karari bozdu. Hemen ardindan yine ayni sabah idam gerceklestirildi.

Suc 1998 yilinda islenmis (interstate uzerinde hic tanimadigi 16 yasindaki kiza tecavuz, iskence ve oldurme), adam 2004 yilinda idam cezasi almis ve o zamandan beri death row yani idam sirasinda beklemedeymis. Adam sucunu zaten kabul etmis. Fakat bu arada surekli saglik sorunlari nedeniyle appeal yapmis ama her defasinda reddedilmis. Sonunda onceki gun yukarida da belirttigim sekilde idam edilmis.

• Merhaba herkese, ben biraz önce Charles Kuck mail gönderdim. Kendiside hemen dönüş yaptı. @Muhtaradana

Dear Mr. Kuck,

Thank you very much for representing us and being a voice to all the diversity visa winners.

May I kindly ask when can we expect a trial date and when can we expect a result? I know it might be hard to specify such dates however as we are racing with time, this will be beneficial for us to set our expectations.

Best regards,

Dönüş Maili;

We will be filing a request for a temporary restraining order and injunction early next week we would expect a hearing with 10 days if not sooner. Is there a Facebook group you can invite me to? I can do a Facebook live this am

Please excuse the typos. I sent this from my phone.

• Arkadaşlar mahkemeden bir sonuç çıkmadı mı?

Konu hakkında birşeyler pek yazilmiyor.

• @Dursun şu an bir gelişme yok, mahkemeler için gün verilmesini bekliyoruz executive order kararları ile gelişmeler oldukça aşağıdaki başlıkta güncellemeler paylaşıyor ve paylaşacağız ⬇️

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020) https://yesilkartforum.com/forum/post/149615

• @Muhtaradana trump in o haberinden beri en çokta sizin için üzüldüm sizin gibi her anlamda göç etmeye hazır insanlara bu olay denk geldi ve bi yandan da vizelerini alan öylesine başvurmuş , forumlara hiç girmemiş hiç heycanlanmamis, hiç arastirmamis başvurmuş çıkmış ama gitmemiş bir kesim de var bunları görüyoruz üzülmekle beraber bu olay sinir bozucu, canı gönülden diliyorum ki her şey istediğiniz gibi olsun, sağlık olsun 🙏🙏

• @Muhtaradana @Pelin-Köroğlu @crazycells merhabalar, forumu arastirdim fakat yanit bulamadim. Italya'da master dolayisiyla 2 sene yasadim. Bulundugum ulkedeki (Birlesip Arap Emirlikleri) Italya Konsoloslugu ile adli sicil kaydi / polis belgesi icin iletisime gectim ve bu belgeyi ancak Italya'dan alabilecegimi soylediler. Online aramalarim sonucu Roma'da bir avukat buldum ve asagidaki iki belgeyi almam gerektigini soyledi

• Certificato del Casellario Giudiziale (Criminal record/Police certificate)
    • Certificato dei Carichi pendenti (Outstanding criminal proceedings or pending charges)

Bu belgeleri benim yerime Adliye'den alabilecegini ve hizmet ucretinin 120 EUR oldugunu soyledi. Forumda kimsenin Italya'dan bu belgeleri almamasi bana KCC'nin Italya'dan bu belgeyi istemiyor olabilecegini dusundurdu. Ne dersiniz?

Henuz ne siram geldi ne de belge yuklenmem istendi fakat onceden hazirlikli olmak istedim :)

• ⭐⭐

• ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️ÇOK ÇOK ÖNEMLİ ⚠️⚠️⚠️⚠️

Bugün sağlık personeli olan bir DV2020 talihlisi arkadaşımıza 5 eylül tarihine mülakat tarihi verildi, case nunarası 47 binlerde, kendisini tebrik ediyorum

@crazycells @arzel

Arkadaşlar dv 2020 talihlisi sağlık personeli arkadaşlar lütfen konsolosluklarla iletişime geçin, bu yazıyı okuyup tanıdığı bu durumda olan arkadaşlar lütfen bu arkadaşları bilgilendirsin

Aşağıdaki işlemi yapın ve konsoloslukla gerekirse telefonla iletişime geçmeyede çalışın ⬇️⬇️⬇️

hemen konsolosluğun göçmenvize soru formundan https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

Konsolosluğa ulaşın gerekli tüm bilgiyi yazın ve acil mülakat talep edin lütfen

Ayrıca [email protected] e-mail adresinden durumunuzu anlatın

Evrak onayı olmadan direk mülakat tarihi veriyorlar

• @Muhtaradana harika haber.

Sayin @arzel , gectiginiz sureci (eger KCC veya konsoloslukla iletisiminiz olduysa onlari da) ve DS-260 formunda meslek bolumune yazdiginiz cevaplari foruma aktarir misiniz?

Ona gore duyurusunu yapalim herkese, benzer durumda olanlar vize sansini kacirmasinlar...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

sayin @Muhtaradana ile bir durum degerlendirmesi yaparken bir bilgi verdi, ben de ilgili olabileceginden buraya aktarayim...

Su an Trump'in kararnamesine acilan davalarda, hukumet tarafi tum surecin adil isledigine ve DV talihlisi olanlar arasinda saglik calisanlari olanlara da mulakat tarihi verildigine dair bir bilgilendirme yapmis. Buradaki amaclari DV'ye karsi bir art niyetleri olmadigini gostermek (daha dogrusu boyle bir imaj cizmek); ama tabii bu durum dogru olmadigindan hemen itiraz gelmis.

Su an saglik calisani bir arkadasa hizli sekilde mulakat verilmesi, hukumetin kendisini hakli cikarmak icin yaptigi bir girisim gibi gorunuyor. Tabii sadece belli sayida kisiye mi boyle bir talep gonderildi, yoksa bir gruba mi, yoksa formlarda saglik sektorunde calistigini belirten herkese mi... bundan emin degiliz... Konsoloslugun bu durumu nasil degerlendirecegini de bilmiyoruz ama zaten su an boyle bir teklife hayir diyecek de degiliz :)

Ekstradan bir kisi bile vize alabilirse mutlu olacagiz, o nedenle saglik calisani arkadaslar (veya bir nedenden dolayi kararnameden muaf oldugunu dusunen tum arkadaslar) konsolosluga ulasip, durumunu anlatip, bir mulakat tarihi rica edebilirler. Eger konsolosluk uygun gorurse, bir mulakat tarihi verecektir...

Bu konudaki guncellemeleri ve gelismeleri lutfen hizli sekilde foruma aktarmayi unutmayin. Konsolosluk olumsuz donse bile foruma yazin... Zaten son haftalara giriyoruz, o nedenle hizli sekilde bilgi paylasimi cok onemli bu donemde...

Herkese bol sanslar!

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Yeni gelen bilgilere gore guncelleme yapayim...

sayin @arzel 'in ECFMG sertifikasi mevcutmus, yani daha once forumda bahsettigimiz saglik lisansi sinavlarini gecip bu sertifikayi almis. Bu nedenden dolayi konsoloslukla iletisime gecip kararnameden muaf olup olmadigini sormus ve konsolosluk cevap olarak mulakat tarihi gondermis.

Yani gerekli sertifikalar icin girisimde bulunmus ya da sureci tamamlamis kisilerin su an konsolosluga mesaj yazip bilgi istemesi hala makul bir yol, fakat bu konuda hicbir girisimde bulunmamis arkadaslara verilen yanit buyuk ihtimal olumsuz olacak... Bu konuda bilgileri lutfen foruma aktarmaya devam edin...

Bu bilgiler DV2020'lilerin yanisira DV2021'liler icin de onemli olacak... Eger DV2021 talihlileri icinde bu konularda plan yapip islemlere baslamayi planlayan arkadaslar varsa, cok vakit kaybetmeden surece baslamalari onemli...

• Sadece sağlık sektöründeki arkadaşlar mı yararlanabiliyor ya, grafikerlere izin yok mu :)

• @ozdmryavuzciftci 2021 talihlisi olarak Kardeşim hoş geldin 😊👍🏼

• Hoş bulduk abim insallah seneye beraber senin kinide kutlucağız 😎☺️

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• Herkese merhaba,

Eşim DV2020 talihlilerinden,
    Henüz DS260 doldurmadık. En kısa sürede doldursak mülakata çağırılır mıyız ?

Bir de bu süre zarfında çocuğumuz oldu, DS260 formundan ekleme yaptım ve kabul edildi.
    Çocuğun henüz pasaportu yok :( pasaport numarası olmadan DS260 tamamlanabiliyor mu ? Yoksa hızlıca pasaport almamız mı gerekiyor.

Vereceğiniz cevaplar ve tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k