ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
-
Arkadaşlar amerikaya ilk giriş yaptığımız andan itibaren bize lazım olan evrakları ssn Number, id card ehliyet vs bu evrakların tamamı nedir ve bunlara sahip olmak tahmini ne kadar sürer.
-
@Samet-Argın Türkiye de senin TC kimlik numaran var dimi işte amerikada ki karşılığı SSN Türkiye de ikametgah muhtarlık kayıtlı belgen var ya işte amerika da ki ismi id card ehliyet... Sahip olma kesin bir tarih yoktur. 7-10 gün de gelen de var 6 ay - 1 yıl sonra da gelen var. Tek kesin olmayan bilgi geliş süreleridir. Bu yazdıklarımın çok daha fazlasını bu başlıkta bulacaksın:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri
-
@Samet-Argın, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar
Arkadaşlar amerikaya ilk giriş yaptığımız andan itibaren bize lazım olan evrakları ssn Number, id card ehliyet vs bu evrakların tamamı nedir ve bunlara sahip olmak tahmini ne kadar sürer.
ilk iletiyi okuyabilirsiniz, bu tur konularda yeni basliklara izin vermiyoruz; o nedenle iletinizi buraya tasidim.
-
@Manwe6265, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar
Merhaba Abd ye gelmeden önce işkur a
yurtdışına çıkacağımı bildirmedim, işsizlik maaşını yatırmasınlar istiyorum, nasıl bildirebilirim burdan veya benim adıma birisi gidip bildiremez mi durumuMerhaba geçen günlerde işsizlik maaşımı iptal ettirdim, önce işkur ile e-posta yoluyla iletişime geçtim daha sonra CİMER ile iptal edebilirsiniz diye cevap geldi, ben de yurtdışına ani çıkışım nedeniyle ülkedeyken iptal edemediğimi anlattım ve bir ay sonra dönüş yaptılar iptal edildiğine dair.
-
Ben Amerika'ya gelmeden once ehliyetimi almakla hazirliklara basladim. Cunku New Jersey'de direksiyon sinavina girmeme gerek kalmadan yazili sinavla ehliyetimi alabiliyorum boylece.
Yillardir erteledigim tel tedavisi olayi vardi, sadece 6 ay tel taktim ve dislerim duzeldi. Saglikla ilgili aklimdaki tum seyleri hallettim.
Tum banka hesaplarimi kapattim.
Vodafone (abv onun!!!) kapattim.
Bununla ilgili de bir video hazirladim, yeni gelecek arkadaslara yararli olmasini umuyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=5j30UWQE1yw&t=279s -
merhaba arkadaşlar telefonumu fabrika ayarlarına getirdim, işcep kullanıyordum şimdi mobil onay istiyor giriş yapamıyorum bilgisi olan var mı bu konuda, hat takılı fakat yurt dışı tarifem yok hazırkarta çevirmiştim gelmeden
-
@Manwe6265 Aslında yurtdışı bir tarife gerek yok hattınız yurtdışında kullanıma açıksa size mesaj gelmesi lazım hattınızın şu anda açık ya da kapalı olduğunu kontrol edin belki kontür yüklemeniz gerekiyor dur. Yurtdışı kullanımına açık değilse arayıp açtırabilirsiniz Türkiye’yi Turkcell den aradığınızda mesela ücret kesmiyorlar müşteri hizmetlerini aradığınızda
-
@crazycells Merhaba, her zaman kı gıbı yıne cok guzel acıklamalar yapmıssınız...Tesekkurler
Ayrıca Seyahat sağlık sıgortası ıcın tavsıye edecegınız nedır ? -
@BelmaSarvan, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar
@crazycells Merhaba, her zaman kı gıbı yıne cok guzel acıklamalar yapmıssınız...Tesekkurler
Ayrıca Seyahat sağlık sıgortası ıcın tavsıye edecegınız nedır ?ihtiyaciniza gore normal veya premium bir police satin alabilirsiniz, ilgili bilgiler surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2599/seyahat-sağlık-sigortası
-
@BelmaSarvan mesleğim yetkili sigorta acentesi sahibiyim türkiyeden yaptoracağınız yurtdışı seyahat sağlık sigortası 90 günlük kapsar 90 günden sonraki hasarları karşılamaz bundan dolayı 90 günden fazla kalacaksınız yaptırmayın
-
@ayvalik10 sunu sorayim; ilk gidiste karar verene kadar yurtdisi sigortayi yaptirmak bir secenek olur mu ? Benim icin degil cunku esim saglik durumundan dolayi risk grubunda, onu almiyor-kendim icin sormuyorumu anlatmak istedim :) . Neyse ilk defa gidiste ve yerlesme asamasinda yurtdisi seyahat yaptirmak bir guvence olarak dusunulebilir mi ? Maliyet/performans olarak o paraya deger mi, Amerikada bir sigorta yaptirana kadar ya da bulana kadar diyelim. Bunu arastiramayip , direk gidenler de olacagini varsayarak bir fikir almak istedim .
-
@ayvalik10 teşekkür ederim,ben de Ayvalik'a yakın yaşıyorum.Kismet olur gidersek o zaman poliçe için sizinle iletişime geçmek isterim✨
-
@crazycells teşekkür ederim inceleyeceğim ✨
-
@BelmaSarvan işyerim edremit merkezde memleketim ayvalık
-
@cnpist yurtdışı seyahat sağlık sigortaların fiyatları aşırı pahalı değil. Sadece her 3 ay da bir Türkiye giriş çıkış yaptığınız sürece sorun olmaz. Sonuçta yurtdışında yapacağınız ödemeleri geri alabileceksiniz. çıkış mühründen sonra 90 güne kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
-
@BelmaSarvan @cnpist yurtdışı seyahat sağlık poliçesi içeriği word dosyası olarak aşağıdadır.
-
@crazycells, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar
@hockeyumpire2 ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
okurken bile sanki green card cıkmıs gibi sevindim :) cok guzel ve yararlı bılgıler var cok cok tesekkur ederız bızlerıde dusundugunuz ıcın. Hepinize yeni yılda başarı,sağlık,mutluluk ve bol para diliyorum.Green cartta istesem insallah cok olmam :)
Sayin @HockeyUmpire2 , bu sizin sansli konunuzmus... siz bu konuda 6 ay once Green Card istemissiniz :) ben de isteyin isteyin cok olmaz demisim, goruyorsunuz sonucu :) DV2019 Loto talihlisi... Guzel bir ani olmus :)
İstemeyince olmuyor bu işler.
-
Arkadaslar Amerika'ya geldikten sonra cocuklarinizi okula kaydederken neler istediler ? Oglusumun kaydi icin State of florida health exam form and Florida Certificate of Immunization. Istiyorlar. Asi karnesi yanimizda ama kabul etmiyorlar FL'den olmasi lazimmis. Bu arada oglum Medicaid 'e kabul edildi fakat insurance karti gelmedi.
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar
Arkadaslar Amerika'ya geldikten sonra cocuklarinizi okula kaydederken neler istediler ? Oglusumun kaydi icin State of florida health exam form and Florida Certificate of Immunization. Istiyorlar. Asi karnesi yanimizda ama kabul etmiyorlar FL'den olmasi lazimmis. Bu arada oglum Medicaid 'e kabul edildi fakat insurance karti gelmedi.
Su konuyu incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/116/k-12-ve-lise-eğitimi
-
@ayvalik10, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar
@BelmaSarvan @cnpist yurtdışı seyahat sağlık poliçesi içeriği word dosyası olarak aşağıdadır.
Su konuya da ayni belgeyi tasir misiniz? Oradan da ulasilabilir olsun...
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2599/seyahat-sağlık-sigortası/
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum