Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri


  • @simin, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @ece123 Ben de olumlu fikirlerimi yazmak istiyorum. Ya da olmasını beklediğim :)

    Simdi bu kota 2020 senesi icin acildigina gore, bu demektir ki 2020 sene icin immigrant visa mevcut. Bunu geriye donuk olarak issue etmeleri mümkündur yani. Ayrıca bir çok yerde (.gov adresli) Diversity visa ile Immigrant visa ayrı tutuluyor çünkü Diversity visa tam olarak sponsorlu immigrant visa degil bir programdır. DV ile gelenler görüşmede ülkeye mali yuk olmayacaklarını ispat ederler. Finansal açıdan yeterli parayı gösterirler. Dusuncem su ki, gorusmelere devam ederlerse, mali açıdan gercekten çok saglam adaylara green card verirler diye düşünüyorum.

    Fingers crossed !!

    Ben 2012 talihlisiyim, 2020'de kardeşime cikti..

    Su an yururlukte olan kararname vize verilmesini engelliyor maalesef. Sadece DV degil, tum gocmen vizeleri engelliyor, sadece birkac grup kisiye ayricalik tanimislar...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3519/trump-ın-göçmenlik-ve-çalışma-vizelerini-yıl-sonuna-kadar-durdurma-kararı-haziran-2020


  • En son 22 haziranda yayinlanan EO'nun Termination yani bitis basliginda asagidaki bilgi geciyor:
    " Within 30 days of June 24, 2020, and every 60 days thereafter while this proclamation is in effect, the Secretary of Homeland Security shall, in consultation with the Secretary of State and the Secretary of Labor, recommend any modifications as may be necessary."
    Yani 24 Temmuz, 24 Eylul ve 24 Kasim'da Homeland Security gerekli gorurse degisiklik onerebilir. Termination maddesinde oldugumuz icin bu degisikligi iptal olarak yorumluyorum.
    Ayni zamanda pek cok sektorden firmalardan tepki geldigini ve davalar acildigini da biliyoruz.
    Eger virus etkisi azalirsa, issizlik rakamlari eski seviyelere (%5 alti) duserse, uzerine birde davalar ve ozel sektorden gelen baski devam ederse Trump yonetimi bu ustteki maddeyi, EO'yu erken bitirmek icin bir bahane olarak kullanabilir.
    O yuzden sahsi fikrim yaklasik yuzde 50 ihtimalle bu EO 24 Temmuz tarihinde yayindan kalkabilir ve zaten current olmus butun dosya numaralari islemlerine devam edecektir.


  • Umut dünyasına mesaj; DV-2020 bitti, kimse bu kararı özellikle bu dönemde iptal edemez. 2021’ler dua edin Trump seçilmesi yoksa sizin süreçte sallantıda.
    Sende bir rüyadan ibaretmişsin Amerika 🌕


  • @huseyın-d Trumpın seçilmemesi için bir neden yok şu an. Rakibi tam bir sığır😂


  • @Masda, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @huseyın-d Trumpın seçilmemesi için bir neden yok şu an. Rakibi tam bir sığır😂

    Rakibinin sigir olduguna kesinlikle katilmiyorum ama normalde trump'un karsisina aday olarak Haymana sigiri gibi bir hayvan dahi ciksa secimi sigirin kazanabilmesi lazim.. Onun hakkinda soylenecek cok sey var ama burasi yeri degil.


  • @hardrock hahaha bu iyiydi )))


  • Rakibe Sleepy Joe diye lakap takmış, sürekli uyuklarkenki halini gösteren videolarını tv’de yayınlatıyor Başgan, Biden’ın işi zor


  • Arkadaşlar avukat bey ile bir mailleşmeme istinaden kendisi kabili hitap alıp bilgi dönmüş haftaya mandamus davası hakkında video çekeceğini belirtmiş belki bir şey çıkar ümidi ile post ediyorum selamlar
    https://youtu.be/igwwCm-5XtY


  • Bugün gazetelerde usa da 45 milyon kişinin işini kaybettiği yazıyor düşünün size senelerce oy atmış kimlik numarası olan 45 milyon işsiz bunların aileleri sosyal ekonomik hayatını saymıyorum bile.......
    Şimdi siz seçime ramak kalan X siyasetçisiniz özde senelerce vergi ödemiş net vatandaşınız insanları mı korursunuz yoksa yeni göçmen alıp en az 5 sene sonra kime oy atacağı belli olmayan kişilerimi bu iş dv 2020 ve dv 2021 nasıl etkileceyek göreceğiz bu arada usa da halen her iş için IT technology aklınıza gelen bilimum sektörlerde ucuz hemde çok ucuz işçi fiyatlanması ve miktarı varken herkes çok ümitlenmesin lakin seçim seçim sonrası pandemi aşı çıkış tarihi aşının toplumsal dirence oturması bu işlerin halen biraz zaman alacak gibi gözüküyor.Bu arada tabi herşey güllük gülüstanlıkken bile KCC nin dv 2020 de ekim/mart ayında toplam 14 bin case bile doğru dürüst bakamama gerçeğini yaşayan bizler var bu iş süper lotoya bile 2 tl yatırılırken ücretsiz oynanan bir oyun buna bu gözle bakıp hayatınızın düzenini sağlığınızı bozmadan yaşamanız dileğiyle......money talks,business walks.

    Edit : Bu arada birileri kaybediyorsa birileri kazanır eğer bu zamana kadar birikim yapabilmişseniz hazır dolarınız var bu sizide vuran ekonomiyi iyi yönetebilirseniz bu 45 milyonun ileride size çok uygun fiyata gayrimenkul-iş- hayat teklifleri olabilir


  • @takvimcas 45 milyonun me kadarı gerçek issiz benim tanıdığım bir kaç kişi var isteseler çalışırlar ama bedavadan maaş almak aha kolay. Ben trump’un yerinde olsam ucuz iş gücünü getirir çalıştırırım yan gel yatcılarada para ödemeye devam eder seçim öncesi çakarım bir situmulus daha oy toplaım bu bana daha mantıklı geliyor içerde oy verecek adam zaten çalışmak değil yan gelip yatarak para kazanmak istiyordur 😂


  • @gkhanfeez evet haklsınız ama şu an temmuz ayı seçim için enstrüman toplanırken 45 milyonluk yayınlanan data içinde ne kadar voluntery employee olduğu kişiden kişiye değişebilir ama değişmeyen tek şey application form datası size göre ve banada göre ucuz iş gücü almak mantıklı ama Trump a göre sanırım usa da çokda ucuza işçi bulma sıkıntısı yok gibi birde herkes ucuza işgücü ile gelecek diyede bir durum yok lottery kazanmış sadece benim 1 senede tanıştığım 100K-200K İle oraya gelecek 5-6 aile var sanırım artık hayırlısı


  • @huseyın-d Pandemi aromalı Trump amca üzerimizden geçti doğrudur.
    Ama güzel hayallerle 1 yıl geçirdim şimdi yalan yok (ay başını iple çekmenin ötesi güzel hayalmiş sert anladık)
    Neyse var bi hayır diyelim ne diyelim.

    Case Number: 2020EU32XXX


  • Az önce Britsimons’un konuyla ilgili youtube videosuna denk geldim, birkaç kurum ve şahıs, gerçek DV kazanan kişileri de yanına alarak, dava açmaya hazırlanıyor ve sanki olumlu olabilirmiş gibi sinyal verdi ama altını çizerek söylediki Eylül son tarihi ve maalesef dava olumlu bile sonuçlansa DV2020 talihlileri için çok zaman kalmamış olacak dedi. Bu arada Ucsis ofislerinin yeniden açılarak, öncelikli olarak yeni green card başvurularından ziyade, vatandaşlık başvurularına zaman harcayacağını söyledi


  • @caglarcan vize mulakatını USCIS mi yoksa KCC mi ayarlıyor ?


  • @Masda KCC ayarlıyor bildiğim, DS260 kendilerine ulaşınca, herşey uygunsa mülakat tarihlerini konsolosluğa iletiyor. Ucsis adını Abd’ye girene kadar pek duymayacaksınız, orası vatandaşlık göçmenlik bürosu


  • @caglarcan o zaman bizim süreç pek etkilenmeyecek gibi. KCC canavar gibi çalışıyor ))


  • @Masda, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @caglarcan vize mulakatını USCIS mi yoksa KCC mi ayarlıyor ?

    ABD'de basvuru yapanlari USCIS, ABD disinda basvuru yapanlari KCC...


  • trump süper toplanıyoruz diyor; sonra işsizlik 45 milyon olarak açıklanıyor üzerine fed başkanı olumsuz tablo çiziyor...mahkemler umarım durdurur ancak böyle bile olsa 45 gün kadar süre kalacak bu sürede de en fazla 30 binlere kadar gelir sıra. kişisel kanaatim 2020 bitti. yalnız trump kasımda seçim falan kazanamaz.

    https://tr.sputniknews.com/abd/202006301042352379-fed-baskani-powell-ekonominin-onundeki-yol-olaganustu-bir-sekilde-belirsiz/


  • @crazycells Teşekkür ederim :)👍


  • @serdestheval21 hikayenizi [email protected] adresine ilettiniz mi? Iletmediyseniz suan bir avukat ile gorusuluyor. Drsrekleyici hikayeler isteniyor.


Benzer Başlıklar

  • Green card onay numara hatası

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • 52 Oy
    3k İleti
    328k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum