[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@goblis soyle bir durumdan bahsedeyim. Sosyal medya hesapları bolumunde cıkış yapıp tekrar girdigimde gozukmuyordu. Bir muddet sonra tekrar giris yaptim gozuktu sosyal medya hesabi. Baska zaman yine baktim yine gozukmedi. Bu formla alakalı bir durum galiba. Doldurdugumuz bilgileri draft olarak baska yerde kaydedip ilerlemek daha iyi sanırım.
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells benim case numaram ilk gün mülakata girecek kadar küçük.. dolayısıyla kentakyden evrak istediler gonderdim ve onay maili gonderdiler.
-
@crazycells başvuruyu bir yıl önce yaptığım ve daha sonra kontrol edemediğim için hatırlamıyorum. Ama birçok kişide aynı hata var surname kısmına isimlerini yazmalarını söylerek onlara sonuclarını oğrenmeleri için yardım ettim. Mülakat tarihi açıklandık sonra konsoloslukla (ANKARA) mail yoluyla irtibata geçerek eksiklikleri ve düzeltmeleri yaptırabiliyormuyuz? Yoksa mülakattan önce evrak teslimi sırasındamı sunmam avantajlı olur.
-
@JackFoxy, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@AfrikaBE Onu ben de fark ettim, -ki şöyle sanırım: Askerlik yapmadıysa o sorular açılmıyor ama dil sorusunu askerlik ile bağdaştırmaları biraz garip geldi. Sanırım askeri yetenek olarak soruyorlar, casus kafası :) Farklı diller biliyorsa askerde işine yarar onların. Bizdeki gibi iç terör olmadığı için hep dış savaşlar :)
O sorulari ben gormedim, ama bilinen yabanci dillerin sorulmasinin nedeni "isimize yarar" konusu degildir. Amerika'da ozellikle guvenlikle ilgili birimlerde her dili konusan insan zaten yeterince var.
Bence oradaki yabanci dil sorusunu askerlikle bagdastirmalarinin sebebi guvenlikle alakali bir filtre olabilir.Ornegin okulda egitimini almadiginiz halde Urdu ya da Pestu dillerini biliyorsaniz, Afganistan'da yasamis olabilirsiniz, ya da aileniz Afgan asilli olabillir, Taliban'a ilgili bir baglantiniz olabilir, vs vs.. Bence dil sorusu guvenlikle ilgili bir filtre.
-
@yogi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Herkese merhabalar
Ben 2000 yılından buyana hiç aksatmadan greencard çekilişlerine hep katıldım kısmet bu seneyeymiş. DS260 formunu doldurmaya başladım fakat yaşım 52 ve çok uzun bir geçmişim var adres bilgilerimi girerken problem yaşıyorum 16 yaşıma kadar ki geçmiş adreslerimin sayısı 12, ben ancak 5 tanesini giriyorum sistem izin vermiyor kapanıyor süre aşımına uğradınız diyor sonra sil baştan tekrar girmeye çalışıyorum 5. adrese kadar ancak geliyorum tekrar aynı problemi yaşıyorum. Aslında adresleri girebilsem gerisi çok kolay olacak ama bir türlü başaramadım belki 100 deneme yaptım farlı internet bağlantılarını da denedim. Yardımcı olursanız sevinirim.Merhaba,
Aynisi bende de oldu. Bir arkadasin yonlendirmesiyle tek tek adresleri girip kaydederek asabildim. Her seferinde son girdiginiz adresin ilk baslangicini 16 yasiniza gore ayarlamaniz gerekli. -
Teşekkürler @breezyguy
-
@breezyguy aynı sorun benim için de geçerli oldu. 16 yaşına göre ayarlayın derken neyi kast ediyosunuz? Onu açıklayabilir misiniz?
-
@yogi Hayırlı olsun. Adresleri tek tek kaydedip ilerlerseniz sorun çıkmaz. Ayrıca adres sayısı benimde fazlaydı ama ben verdiğim bilgilere göre kısalttım. Misal öğrenciyken baya yer değiştim ama süreç çok karışacağı için onlardan bazılarını eledim. Tarih açısından zaman kopukluğu olmazsa bi sorun olacağını sanmıyorum. İçinden çıkılamaz bir durumdansa böyle yapmak daha mantıklı geliyor bana.
-
@okan-yüksel Size zaten 16 yaşınızı hesaplayıp söylüyor sistem, sallıyorum 1997 Jun'dan sonraki adresler diye, bir kaç tanesini girip zaman bitmeden son girdiğinizin yılını o yıla ayarlayıp kaydedin. Sonra yeniden girip yılı düzenleyip diğerlerini ekleyerek ilerleyin.
-
@okan-yüksel, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@breezyguy aynı sorun benim için de geçerli oldu. 16 yaşına göre ayarlayın derken neyi kast ediyosunuz? Onu açıklayabilir misiniz?
Adres kısmini 16 yasininiza kadar doldurmaniz gerekli. Zaten aciklamada yıl kısmını sistem size veriyor. O yıla gore ayarlarsaniz hata vermeden kaydetmenize olanak sagliyor sistem
-
merhaba
formu submit ettikten sonra birkaç tane hatamı farkettim.
Adresleri dogum tarihinden itibaren sıraladım 16 yaşından öncekilerde var malesef. WAT sırasında kaldığım adresleri yazmayı unutmuşum.
DV ye basvururkenki pasaportumla ds260 formundaki pasaportum farklı. Onun süresi dolmuştu yenisini aldım. Bunun için ayrıca bir mail atmadım. Atmam gerekir mi.
teşekkürler. -
@archer, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@Mlarin28 tapu konusunda ki tecrübeniz yada bilginiz nedir? Yani Türkiye'de sahip olduğum taşınmazın ABD yaşamımı devam ettirmek için nasıl ikna edici bir belge olarak sunabilirim? Düşünceniz nedir.
Biz sunduk. Bir emlakçıya hazırlattığımız belgede evin muhtemel satış fiyatını yazdırdık. Gerçi tapuda yazan değer işinizi görüyorsa bunu yapmaya bile gerek yok. Örneğin tapuda evin değeri 300 bin TL yazıyorsa bunu 50 bin dolar olarak konsolosluk kabul ediyor.
-
@Batuhan-Erimli, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells benim case numaram ilk gün mülakata girecek kadar küçük.. dolayısıyla kentakyden evrak istediler gonderdim ve onay maili gonderdiler.
Batuhan bey merhaba,
Tebrikler öncelikle. Acaba Google Sheets’deki 2021 talihlileri dosyasına bilgilerinizi yazabilir misiniz?
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BmmBZVmRchomkNQBJ9qlKKwzBWIhqWyxZl3NSxKRxBc/edit
-
@Sefa-Altay, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells normal şartlar altında temmuz diyebilirim fakat bu mülakatları ocağa erteleme kararı sonrası ağustos/eylül ayında da düşünebiliriz. Tam olarak nasıl bir yol haritası izlemeliyiz pek de emin değilim :)
O halde su anda bekar olarak gonderin tum formlari. Evliligi yaptiktan sonra tekrar sorunuzu sorarsaniz, hangi asamada oldugunuza gore yonlendiririz.
-
@Use-Myplan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba, ilgili bölümlerde göremedim ya da kaçırdım. Eşim GC talihlisi ve DS260 formunu dolduracağız. Benim eş olarak onun formunda doldurulması gereken alanı gördüm ve dolduracağım. Ancak bazı yabancı sitelerde rastladım ki, benim adıma da ayrı bir DS260 formu doldurmam gerekiyormuş. Konu ile ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.
Imzamdaki linkteki formlari okuyabilirsiniz.
Herkesin ayri bir DS-260 formu doldurmasi gerekiyor.
-
@zaygon, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba. DS260 formunu doldururken iş geçmişi bölümünde yaklaşık 1 yıl kadar Freelance çalıştım. Ama hem fatura kesebilmek hem sigortamı yatırabilmek için bir arkadaşımın mimarlık firmasını aracı olarak kullandım. Bu dönemin "Employer Name" bölümünü ne şekilde doldurmalıyım? Self employed veya Freelance yazsam 4A Hizmet Dökümümde farklı bir firma adı göründüğü için sorun yaşar mıyım? Teşekkürler.
Gercek bilgi neyse ona gore doldurun.
Lise veya ustu bir diplomaniz var mi?
-
@BekleBeniLA, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@dilara34
@goblis
Gözden kaçırmışsınızdır. Öyle bir soru herkese sorulan genel bir soru. "Can you speak and/or read languages other than your native language?" Previous work/Educatiion/Training bölümünde Additional altında çıkıyor.herkesin formunda farkliliklar olabilir.
-
@Use-Myplan DS260 Formuna girmek istediğinizde sizden bir takım bilgiler istiyor. (Case Number, Confirmation Number vs. gibi) bunları girdikten sonra gelen ekranda eşiniz ve siz hatta varsa çocuklarınızın her biri için kendi isminizin olduğu formlar olması gerekiyor tabi eğer eşiniz loto başvurusu yaparken sizi ve varsa çocuklarınızı dahil ettiyse başvuru formuna (-ki o dönem evli ise etmiş olması gerekir.) Sonrasında evlendiniz ya da çocuğunuz olduysa, isimlerinizin olduğu listenin hemen sol üstünde Add Applicant diyerek sizi veya çocuklarınızı ekleyebilir eşiniz ve size de doldurmanız için form oluşmuş olur. Siz yine de ilgili yardım dosyalarını indirip iyice bir okuyun derim. Bol şans.
-
@mehmetkocwa, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells Somali'de iki gün Jibutii'de 1 gün kalmıştım pandemiden hemen önce iş amaçlı ziyaretlerdi. Ayrıca avrupada fransa isviçre arası aynı gün içersinde ziyaretlerim oldu son bir yıl içerisinde.
En onemli gorduklerinizi yazmaniz yeterli. Liste uzunsa sadece uzun sureli kaldiginiz yerleri yazabilirsiniz, lise kisaysa hepsini de ekleyebilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum