Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells teşekkürler hocam, eksik olmayın.


  • @goblis son olarak yeşil kart formun youtubedeki ds260 formu doldurma işleminde pasaport numarasını sadelestirerek girin diyor sondaki sıfırlar yazmayın orda tam olarak ne diyor anlamadım benim pasaport numaram sıfırla başlıyor onu yazmayalım mi

  • ⭐⭐

    Sözüm meclisten dışarı, genel olarak gözlemlediğim, ds260 özelinde kazananlarda bir geçme kalma hissiyati var. Form değil de, sanki test olarak görülüyor. Ve ben böyle yaptım, acaba başkası nasıl yaptı sorgulamaları. Form bir test değil, burada verilen cevaplar da vizeyi kazanıp kazanmamızı doğrudan etkileyen şeyler değil. Çekilişi kazanan herkes, eğitim (ya da deneyim) ve pasaport önkoşulunu sağlıyorsa, sıra kendisine gelirse ve maddi yeterliliğe sahipse, çok istisnai bir durum olmadıkça (sabıka, abd'nin kendi güvenlik soruşturması vs) vize alacak.
    O yüzden çok tedirgin olmaya gerek yok diye düşünüyorum. formumuzu gerçeklere uygun şekilde dolduralım ve şu sıkıntılı EO sürecinin bitmesini bekleyelim derim 🙂
    tekrar herkese bol şans.


  • @crazycells Somali'de iki gün Jibutii'de 1 gün kalmıştım pandemiden hemen önce iş amaçlı ziyaretlerdi. Ayrıca avrupada fransa isviçre arası aynı gün içersinde ziyaretlerim oldu son bir yıl içerisinde.

  • ⭐⭐

    @Semih128, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @goblis son olarak yeşil kart formun youtubedeki ds260 formu doldurma işleminde pasaport numarasını sadelestirerek girin diyor sondaki sıfırlar yazmayın orda tam olarak ne diyor anlamadım benim pasaport numaram sıfırla başlıyor onu yazmayalım mi

    kastettiğiniz şey pasaport no değil, CN olsa gerek.
    submit sayfasında CN'yi 2021EU12345 şeklinde 0'ları atarak gireceksiniz.

    pasaport no'yu formun herhangi bir yerinde kesinlikle değiştirmeyin, olduğu gibi girin.


  • @AfrikaBE Onu ben de fark ettim, -ki şöyle sanırım: Askerlik yapmadıysa o sorular açılmıyor ama dil sorusunu askerlik ile bağdaştırmaları biraz garip geldi. Sanırım askeri yetenek olarak soruyorlar, casus kafası 🙂 Farklı diller biliyorsa askerde işine yarar onların. Bizdeki gibi iç terör olmadığı için hep dış savaşlar 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Telegram grubunda da çok konuşuldu. Kimisine dil sorusu çıkmış, kimisine çıkmamış. Soru neye göre çıkıyor ya da çıkmıyor, hiçbir ortak taraf bulamadık. Ayrıca "anneniz, babanızla aynı adreste mi yaşıyor" sorusu da kimisine çıkmış, kimisine çıkmamış ve direkt annenin ikinci adresi girmesi için adres bölümü açık gelmiş.

    Bu alanlar zorunlu optional olmadığı için zaten çıktığında ilerlemek mümkün olmuyor. O yüzden karşımıza ne çıktıysa ona cevap vermek yeterli diye düşünüyorum.


  • meslek bölüm içerisinde mimarlık olmadığı için other diyerek architect yazmak doğru mudur acaba?


  • @Mustafa-Sayılan manası yok , ama gerçekten sorulması gereken bir soru , neden ?


  • Herkese merhabalar
    Ben 2000 yılından buyana hiç aksatmadan greencard çekilişlerine hep katıldım kısmet bu seneyeymiş. DS260 formunu doldurmaya başladım fakat yaşım 52 ve çok uzun bir geçmişim var adres bilgilerimi girerken problem yaşıyorum 16 yaşıma kadar ki geçmiş adreslerimin sayısı 12, ben ancak 5 tanesini giriyorum sistem izin vermiyor kapanıyor süre aşımına uğradınız diyor sonra sil baştan tekrar girmeye çalışıyorum 5. adrese kadar ancak geliyorum tekrar aynı problemi yaşıyorum. Aslında adresleri girebilsem gerisi çok kolay olacak ama bir türlü başaramadım belki 100 deneme yaptım farlı internet bağlantılarını da denedim. Yardımcı olursanız sevinirim.


  • @goblis soyle bir durumdan bahsedeyim. Sosyal medya hesapları bolumunde cıkış yapıp tekrar girdigimde gozukmuyordu. Bir muddet sonra tekrar giris yaptim gozuktu sosyal medya hesabi. Baska zaman yine baktim yine gozukmedi. Bu formla alakalı bir durum galiba. Doldurdugumuz bilgileri draft olarak baska yerde kaydedip ilerlemek daha iyi sanırım.


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells benim case numaram ilk gün mülakata girecek kadar küçük.. dolayısıyla kentakyden evrak istediler gonderdim ve onay maili gonderdiler.


  • @crazycells başvuruyu bir yıl önce yaptığım ve daha sonra kontrol edemediğim için hatırlamıyorum. Ama birçok kişide aynı hata var surname kısmına isimlerini yazmalarını söylerek onlara sonuclarını oğrenmeleri için yardım ettim. Mülakat tarihi açıklandık sonra konsoloslukla (ANKARA) mail yoluyla irtibata geçerek eksiklikleri ve düzeltmeleri yaptırabiliyormuyuz? Yoksa mülakattan önce evrak teslimi sırasındamı sunmam avantajlı olur.


  • @JackFoxy, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @AfrikaBE Onu ben de fark ettim, -ki şöyle sanırım: Askerlik yapmadıysa o sorular açılmıyor ama dil sorusunu askerlik ile bağdaştırmaları biraz garip geldi. Sanırım askeri yetenek olarak soruyorlar, casus kafası 🙂 Farklı diller biliyorsa askerde işine yarar onların. Bizdeki gibi iç terör olmadığı için hep dış savaşlar 🙂

    O sorulari ben gormedim, ama bilinen yabanci dillerin sorulmasinin nedeni "isimize yarar" konusu degildir. Amerika'da ozellikle guvenlikle ilgili birimlerde her dili konusan insan zaten yeterince var.
    Bence oradaki yabanci dil sorusunu askerlikle bagdastirmalarinin sebebi guvenlikle alakali bir filtre olabilir.

    Ornegin okulda egitimini almadiginiz halde Urdu ya da Pestu dillerini biliyorsaniz, Afganistan'da yasamis olabilirsiniz, ya da aileniz Afgan asilli olabillir, Taliban'a ilgili bir baglantiniz olabilir, vs vs.. Bence dil sorusu guvenlikle ilgili bir filtre.


  • @yogi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Herkese merhabalar
    Ben 2000 yılından buyana hiç aksatmadan greencard çekilişlerine hep katıldım kısmet bu seneyeymiş. DS260 formunu doldurmaya başladım fakat yaşım 52 ve çok uzun bir geçmişim var adres bilgilerimi girerken problem yaşıyorum 16 yaşıma kadar ki geçmiş adreslerimin sayısı 12, ben ancak 5 tanesini giriyorum sistem izin vermiyor kapanıyor süre aşımına uğradınız diyor sonra sil baştan tekrar girmeye çalışıyorum 5. adrese kadar ancak geliyorum tekrar aynı problemi yaşıyorum. Aslında adresleri girebilsem gerisi çok kolay olacak ama bir türlü başaramadım belki 100 deneme yaptım farlı internet bağlantılarını da denedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Merhaba,
    Aynisi bende de oldu. Bir arkadasin yonlendirmesiyle tek tek adresleri girip kaydederek asabildim. Her seferinde son girdiginiz adresin ilk baslangicini 16 yasiniza gore ayarlamaniz gerekli.


  • Teşekkürler @breezyguy


  • @breezyguy aynı sorun benim için de geçerli oldu. 16 yaşına göre ayarlayın derken neyi kast ediyosunuz? Onu açıklayabilir misiniz?


  • @yogi Hayırlı olsun. Adresleri tek tek kaydedip ilerlerseniz sorun çıkmaz. Ayrıca adres sayısı benimde fazlaydı ama ben verdiğim bilgilere göre kısalttım. Misal öğrenciyken baya yer değiştim ama süreç çok karışacağı için onlardan bazılarını eledim. Tarih açısından zaman kopukluğu olmazsa bi sorun olacağını sanmıyorum. İçinden çıkılamaz bir durumdansa böyle yapmak daha mantıklı geliyor bana.


  • @okan-yüksel Size zaten 16 yaşınızı hesaplayıp söylüyor sistem, sallıyorum 1997 Jun'dan sonraki adresler diye, bir kaç tanesini girip zaman bitmeden son girdiğinizin yılını o yıla ayarlayıp kaydedin. Sonra yeniden girip yılı düzenleyip diğerlerini ekleyerek ilerleyin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum