ABD'de farklı olan trafik kuralları
-
@jure Ben de ABD'de üç yıl yaşadıktan sonra Türkiye'de araç kullanınca her yerde dur tabelası olduğunu fark ettim. ABD'deki alışkanlıkla durdum falan ama epey bir korna yedim ve tuhaf bakışlara maruz kaldım.
-
@knnrn, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları
@jure Ben de ABD'de üç yıl yaşadıktan sonra Türkiye'de araç kullanınca her yerde dur tabelası olduğunu fark ettim. ABD'deki alışkanlıkla durdum falan ama epey bir korna yedim ve tuhaf bakışlara maruz kaldım.
Amerika’da şöyle bir algı var mı acaba “ kornaya basan bir şoförün, bu Türk şoför diyebilme ihtimali “ var mi? hocam
-
@fetihy Yok, sanmıyorum. ABD'de hala çok azınlıktayız ve yeterince tanınmıyoruz. Böyle bir durumda ilk akla gelen "redneck" oluyor. :)
-
@knnrn, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları
Teşekkür ederim hocam saolun ilginiz için
-
Ben buradan edindigim aliskanlikla, Turkiye'ye gittigim zaman trafikte arac kullanirken, karsiya gecmek isteyen yayalar icin durup yol veriyorum. Trafikdeki diger araclarin taciz kornalari ve kufurlerini bir kenara birakin, yayalar bile kizdilar bana, "delimisin nesin" gibisinden el hareketi yapan yayalar bile oldu :)
-
Bende buradaki alışkanlıktan yol verdıgım zaman yolu yarılamış olan yaya gerısın geriye koştu. Delımıdır nedır dermışcesıne😂😂😂
-
Selam arkadaslar malesef besyuzbinkere yavas sur dememe ragmen esim hiz limitini astigindan ve ehliyeti yeni oldugundan yaninda 21 yasinda buyuk olan biri olmadigindan 2 tane ayri ceza yemis 😡 polis arabayi kullanamayacagi ve 1 ay sonra verdigi numarayi arayip court icin birseyler soylemis. Ne yapmaliyiz ,hic bir fikrimiz yok
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları
Selam arkadaslar malesef besyuzbinkere yavas sur dememe ragmen esim hiz limitini astigindan ve ehliyeti yeni oldugundan yaninda 21 yasinda buyuk olan biri olmadigindan 2 tane ayri ceza yemis 😡 polis arabayi kullanamayacagi ve 1 ay sonra verdigi numarayi arayip court icin birseyler soylemis. Ne yapmaliyiz ,hic bir fikrimiz yok
Deneyimi olanlar yazana kadar ben şunu paylaşayım: https://www.google.com/search?q=jacksonville+traffic+lawyer
-
@HockeyUmpire2 Yazinizdan anladigim kadariyla, esinizin ehliyeti 1 ayligina suspend olmus. Daha fazla bilgi icin:
https://www.everquote.com/florida/florida-drivers-license-check/
-
@HockeyUmpire2 Bu durumda kesinlikle arac kullanmasin. Yakalanirsa, ehliyeti daha uzun suspend veya revoke olabilir, hatta eyaletine gore tutuklanabilirde.
-
@MySea ciddimisiniz ! Aman tanrim. Nasil anladiniz suspended edildigini?
-
@HockeyUmpire2 Polis "Arac kullanamazsin, 1 ay sonra ara" dedigine gore, 1 ayligina suspend yapmis ehliyeti diye tahmin ediyorum. Yukarida verdigim siteden kontrol edebilirsiniz sanirim.
-
Bana saçma gelen durumlar var kural değiller. Örnek üç şeritli yolda sürüyorsunuz şehir içinde ve bulunduğunuz şerit bir anda kavşağa gelirken yol bitiyor ya da sadece dönüş oluyor biraz hızlı iseniz ve ışıkta yeşilse sıkıntı yoluyor. San Francisco da bazen öncesinde işaret bile olmuyor üç şeritli yol iki sola sağa dönüş tek düz gidiş oluyor bazen ve Türkiye de olmayan bir şey park cezası kesen belediye memurları. Arabanız yasak yerdeyse de çektiriyorlar
-
@gkhanfeez Onceden birkac tane ikaz levhasi vardir, o seridin sadece donus seridi olacagini gosteren. Siz gozden kacirmissinizdir buyuk ihtimalle.
-
@MySea 😃😃😂 ben öle şeyler yaparım akşama kadar şehir içinde araba sürünce tabi 😂😂😂
-
Abd’deki trafik kurallarını detaylı anlatan konu baslıgı bulamadım burda. Bu konuda yeterli bilgisi ve deneyimi olan birinin maddeler halinde yazıp buraya aktarması harika olurdu.
-
-
@mahmutenis, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2465/abd-de-farklı-olan-trafik-kuralları
Bu başlığa baktım. Yeterli bilgi yoktu
-
@Erkangeziyor yazan arkadaşlar var ama bence cok önemli değil ya,söyleki kurallar aynı ama üzerine durulması gereken duyarlılık meseleleri var.bn 4 aylık bilyorum newyork-boston-albany- buralarda direksiyon salladım okadar.
-
@Erkangeziyor, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Abd’deki trafik kurallarını detaylı anlatan konu baslıgı bulamadım burda. Bu konuda yeterli bilgisi ve deneyimi olan birinin maddeler halinde yazıp buraya aktarması harika olurdu.
Her eyalette gecerli olan en onemlileri:
1- STOP signlarda gercekten ve tam olarak DUR.
2- Okul otobusleri STOP sign actiginda, mutlaka DUR.
3- Emergency araclara (Ambulans, itfaiye, polis) gecis onceligi ver.
4- STOP signlarda diger araclarin gecis hakkina saygi goster.
5- Yayalar ve bisikletlilerin, diger araclara gore her zaman gecis onceligi vardir.
6- Belirlenen limitlerin uzerinde hiz yapma.
7- Direksiyondayken cep kullanma ve kemer tak.
8- Akol veya baska turlu ilac vb maddelerin etkisindeyken arac kullanma.
9- ABD'de en issiz ve kotu yolda ve hatta park yerlerinde bile trafik isaretleri vardir. Onlara uy.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum