Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri


  • @arnblt sizin Amerika ile baginizi gosterecek bir suru dokuman var, dediginiz gibi vatandaslik sureci harici pek sorun olmayacak gibi gozukuyor. Bizim de banka hesabi var lakin ev ve okul isleri henuz gerceklesmedi. En son girisimiz de 5 ay kadar surmustu Amerika disinda kalisimiz, CBP gorevlisi bir suru soru sordu en son artik esim araya girdi ve nerede oturacaksiniz sorusuna Orange County dedi, gorevli tamam gecin dedi :) Kadinlar yanit verince daha etkili oluyor :)


  • @cnpist aile olarak gidince biraz daha daha tahammüleri var gibi. Eş durumunudan gireceğiz artık. Kendisinin orada işi var. Vergi ödüyor. Bizde yancıyız :)


  • @arnblt Allah hanimlardan razi olsun :)


  • @Mustafa-Sayılan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Arama yapmama rağmen göremedim ve merak edip sormak istedim. Altı aydan uzun süre ABD sınırı dışında geçirilen süreden sonra vatandaş olmak için gereken yaklaşık üç yıllık sürecin sıfırlanacağını öğrendim. Peki bu altı aylık süreç içerisinde resmi tatil günleri dahil mi hariç midir ? Teşekkürler

    Vatandaş olmak için gerekli süre DV ile green card alanlar için 5 yıl. Bu süreçte 180 takvim günü ABD dışında geçirilirse süreç sıfırlanıyor. Ancak bazı istisnai durumlarda ABD dışında geçirilen süre gözardı edilebiliyor. Sayın @arnblt bir şekilde ABD'de çalışıyor olsaydı, eşi ve çocuğu orada bulunduğu için 6 aydan fazla ABD dışında kalması sorun olmayabilirdi.

    Overcoming a Presumption That You Disrupted Continuous Residency
    It is possible to overcome this presumption and successfully apply for naturalization. You will need to provide evidence to establish that you did not disrupt your residence and continue to maintain strong ties in the United States. According to USCIS, the evidence may include, but is not limited to, documentation that during the absence:

    • You did not terminate your employment in the United States or obtain employment while abroad.
    • Your immediate family remained in the United States.
    • You retained full access to your United States abode.

    If you have an absence of greater than six months and want to apply for naturalization, consult with an immigration lawyer first. A legal professional can properly analyze your specific situation and advise you how to proceed.

    https://citizenpath.com/continuous-residence-physical-presence-requirements/
    https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3#:~:text=Continuous Residence Requirement,to the time of naturalization.


  • Sn @knnrn ben ocakta döndüm. Eşim mayısta. Acaba arada 4 ay için ailem hali hazırda oradaydı gibi mazeret sunabilir miyiz ki ?
    Yani hiç mi yok tarzı Türk usulü bir soru ile :)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt Paylaştığım kaynakta üç şartın yerine gelmesi durumunda bunun mümkün olduğu yazıyor. Tabii bu durumun kabul edilip edilmeyeceği vatandaşlık başvurusu sırasında belli olacak.


  • Bu konuda bir avukatın videosunu izlemiştim. 6 ay ile 1 sene arasında ABD dışında kalanların aksini ispat etmesi gereken bir karine durumu ortaya çıktığını söylüyor.
    Yani bu sürede ABD ile bağlarınızın kopmadığını ispat etmeniz gerekecek diyor. Örnek olarak ta Ev, Araba, Ailenin ABD de olması, çocukların okula gitmesi gibi.
    Bu durumda başvurunuz değerlendirmeye alınır diyor. Avukat Remzi Güvenç Kulen. Tabi buda avukatın yorumu ama izlemekte fayda var.


  • @arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Bizim orada kirasını ödediğimiz bir ev var. Oğlan orada okula gidiyor. Eylülde eşim ve oğlumla beraber gitmeyi düşünüyorum.

    Eger 180 gunu asiri gecmezseniz, su yazdiginiz cumle ABD ile baglarinizin hala olduguna ve ABD'deki yasaminizi terk etmediginizi gosteriyor. Bu donemde kira odemeniz sizi kurtarabilir :) Ayrica ABD'ye girememe nedeniniz ise sizden kaynaklanmayan bir pandemi.

    Ucak bileti almaya calisirsaniz bunlarin kaydini yapin, evraklarin ciktisini alin. Ozellikle iptal olan ucus olursa.

    Eger vatandas olacaginiz zaman ABD'de bir isiniz ve geliriniz olacaksa sizin durumunuzda ikna edici bir dosya hazirlamak oldukca mumkun :) bilginize...


  • Sn. @crazycells artık nasip diyeceğiz. :) 8 aylık bir dışarıda kalmış olacak. Önemli olan, 1 yılı geçmeyelimde. Artık ana oğul bana biz vatandaşız sen hala göçmen diye dalga geçerler napalım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Sn. @crazycells artık nasip diyeceğiz. :) 8 aylık bir dışarıda kalmış olacak. Önemli olan, 1 yılı geçmeyelimde. Artık ana oğul bana biz vatandaşız sen hala göçmen diye dalga geçerler napalım.

    evet, riske atmak istemiyorsaniz 5 yili yine bekleyebilirsiniz. zaten oncesinde basvuru yaparsaniz basiniza gelebilecek en kotu sey vatandaslik basvurusunun reddi olur, ki bunun size herhangi bir zarari olmayacak, sadece basvuru ucreti yanmis olacak. Ama 2-3 yil sonra ABD'ye temelli yerlesip burada calismaya baslarsaniz zaten artik GC'li olmakla , ABD vatandasi olmak arasinda ciddi bir fark olmayacak (evdeki dalga gecmeler disinda :) )...


  • Merhabalar, 2018 talihlisi olarak ilk girişimizi Eylül 2019'da yapmıştık. Bu sene Temmuz'a kadar işlerimizi yoluna koyup yerleşmeyi düşünüyorduk ve ilk sene olduğundan sorun yaşamayız diye düşünerek 6 ay içerisinde tekrar giriş yapmadık. Fakat mevcut duruma baktığımızda corona sebebiyle önceden planladığımız gibi önümüzdeki ay taşınmamız pek mantıklı ve mümkün görünmüyor.

    Greencard'larımız geldi ve elimizde. Yasal süreye takılmamak için bir sene dolmadan tekrar giriş-çıkış yapmak gerektiği belirtiliyor ama 11-12 saatlik uçak yolculuğunun riski ve oradaki azalmayan risk bizi endişelendiriyor. Acaba ABD dışında bir senelik süreyi geçirdiğimizde, mesela Ocak 2021'de yerleşmek için gittiğimizde greencard teknik olarak iptal mi oluyor? Girişte sorun çıkartılıp direkt mahkemeye sevk edileceğimiz kesin mi yoksa virüs sebebiyle anlayış gösterilip hiçbir şey olmamış gibi giriş yapma şansımız da var mı? Bilenler, aynı durumda olanlar ya da bu durumu daha önce yaşayanlar varsa görüşlerini almak bizim için çok yararlı olacaktır.


  • @crazycells merhabalar cevap vericem demiştim ve annem az once girmiş miami’ye adam cok iyimiş birşey sormadan 1 sene bir ay giriş yapmamişti sormamiş hiç birşey direk gecmiş 😃😃🙈


  • @Nate-Fisher, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhabalar, 2018 talihlisi olarak ilk girişimizi Eylül 2019'da yapmıştık. Bu sene Temmuz'a kadar işlerimizi yoluna koyup yerleşmeyi düşünüyorduk ve ilk sene olduğundan sorun yaşamayız diye düşünerek 6 ay içerisinde tekrar giriş yapmadık. Fakat mevcut duruma baktığımızda corona sebebiyle önceden planladığımız gibi önümüzdeki ay taşınmamız pek mantıklı ve mümkün görünmüyor.

    Greencard'larımız geldi ve elimizde. Yasal süreye takılmamak için bir sene dolmadan tekrar giriş-çıkış yapmak gerektiği belirtiliyor ama 11-12 saatlik uçak yolculuğunun riski ve oradaki azalmayan risk bizi endişelendiriyor. Acaba ABD dışında bir senelik süreyi geçirdiğimizde, mesela Ocak 2021'de yerleşmek için gittiğimizde greencard teknik olarak iptal mi oluyor? Girişte sorun çıkartılıp direkt mahkemeye sevk edileceğimiz kesin mi yoksa virüs sebebiyle anlayış gösterilip hiçbir şey olmamış gibi giriş yapma şansımız da var mı? Bilenler, aynı durumda olanlar ya da bu durumu daha önce yaşayanlar varsa görüşlerini almak bizim için çok yararlı olacaktır.

    Dediginiz ihtimaller var, fakat bunu ihtimallere veya CBP gorevlisinin insafina birakmak yerine 1 yili gecirmeyerek garantiye almanizi tavsiye ederim.

    Bu donemde daha anlayisli olacaklarini dusunuyorum ben de, fakat bunun derecesini bilemeyiz.


  • @maggieexe, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells merhabalar cevap vericem demiştim ve annem az once girmiş miami’ye adam cok iyimiş birşey sormadan 1 sene bir ay giriş yapmamişti sormamiş hiç birşey direk gecmiş 😃😃🙈

    gozunuz aydin o halde :)
    bilgilendirme icin tesekkurler.


  • Merhabalar,

    Şubat başı kısa bir süreliğine Türkiye'ye geldim. Fakat, Corona önlemleri çerçevesinde planladığım sürede dönemedim. Amerika dışında geçirdiğim 6 aylık süre dolmak üzere. Eğer 6 aylık süre geçilirse dönüşte herhangi bir problem yaşar mıyım diye endişe ediyorum.

    Bu konuda benimle aynı durumu paylaşanlar varsa ve diğer arkadaşlar bilgi ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Güzel günler dileğiyle,


  • @color benim de 6 aylık sürem ay sonunda doluyor, ay sonunda gitmeyi düşünüyorum.


  • @color benim eşim de sizin gibi corona mağduru 6 ay geçti ama ilk 2 yılda gir çıklara sanırım pek bişey demiyorlar türkiyeyle olan işlerin tam bitmesi için ben onu gidip getireceğim 8 temmuzda uçağım var qatar airways ile


  • @color ama aktarma yapacaksanız katar üzerinden yapın çünkü sanırım bazı ülkelere yasak var katar listede yok bakmıştım


  • Benimde bugün itibariyle 6 aylık sürem doldu. 2 ay daha gitmeyi düşünmüyorum.
    Orada ev araba var. 2 ay sonra ailemle beraber gideceğim. Onların daha 6 ay dolmuyor. Kapıda sorarlarsa eşime cevap verdirteceğim :)


  • Sizin greencard aldiktan sonra kacinci seneniz ?yerlestiniz mi yoksa arada 6 aylik surelerde mi gidip geliyorsunuz....?
    @israfil


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    3 İleti
    220 Bakış
    Felix 0F
    @Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum