Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @flyingisfreedom, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@crazycells yardımınız için teşekkürler. Peki ben THY yetkililerine bu vizenin 1 yıl geçerli olduğunu nasıl kanıtlayabilirim. Uscis'te bununla ilgili bir yazı var mıdır? Açıkçası bulamadım da. Kart ABD'de basıldıktan sonra kargoda kayboldu, yani adrese hiç ulaşmadı. Ama tabi us mailda teslim edildi gözüküyor.

Ben şu sayfanın çıktısını alıp uçuş için götürmüştüm:

https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs

• @knnrn çok teşekkürler

• @flyingisfreedom THY yetkilileri bunu sorgulamaz. Sorgulayan ekip Gözen Security firması. O damganın 1 sene geçerli olduğunu biliyorlar merak etmeyin.

• Merhaba, yeşil kart sahibiyim, kartımın süresi 2021 Temmuz ayında doluyor. 7 yıldır Amerika’ya gitmedim. Tekrar yerleşip oyunculuk kariyerime devam etmek istiyorum. Daha önce tecrübesi olan, giriş yapmamda beni yönlendirecek arkadaşlara ihtiyacım var. Ali Cihan’ın dikkatine!

• @smordag, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhaba, yeşil kart sahibiyim, kartımın süresi 2021 Temmuz ayında doluyor. 7 yıldır Amerika’ya gitmedim. Tekrar yerleşip oyunculuk kariyerime devam etmek istiyorum. Daha önce tecrübesi olan, giriş yapmamda beni yönlendirecek arkadaşlara ihtiyacım var. Ali Cihan’ın dikkatine!

cok uzun sure olmus. Acaba kendi elinizde olmayan nedenlerle bu kadar uzun sure ABD disinda kaldiginizi gosterebiliyor musunuz? (egitim veya baska bir nedenle?)

Normalde SB-1 basvurusu yapmaniz gerekiyor, fakat bu cok tavsiye edebilecegimiz bir yontem degil (kabul edilme orani cok dusuk), o nedenle en iyi ihtimal iyi niyetli bir CBP gorevlisine denk gelmeyi umarak ABD'ye giris yapmaya calismak olmali sanirim. Her ne kadar kurallara gore permanent resident sayilmasaniz da, gecerli bir Green Card sizi degerlendirmeleri icin yetmeli.

Farkindasinizdir, Coronavirus nedeniyle pek cok gocmenlik mahkeme durusmalari ertelendi, yani su an bir yigilma var... Eger hemen ucuslardan sonra girip CBP gorevlisini ikna edebilirseniz (ve tatmin edici cevaplar verirseniz), sizi mahkemeye sevk etmek yerine ABD'ye girmenize izin vermeyi tercih edecektir diye dusunuyorum.

• Merhaba turkcem cok iyi degil ama dorum var annem 93 den bu yana greenkart sahibi . Ben ablam abd vatandasiyiz . Son 7 senedir tr de yaşiyoruz annemi son 7 senedir her sene 1 yili dolmadan gonderiyorduk girişte hic problem olmadi bugune kadar 1 ay kalip geliyordu geri . Bu sene eylulde abd’ye taşinicaz tekrar fakat bu gecen sene mayis 23 2019 da giriş yapti bu sene mart sonu gondericektik fakst ucuslar iptal oldu pandemiden bilet alamadik haftaya 29 haziranda ucus var miami’ye gondericez ama simdi 1 yil 1 ay oldu son girişten girme sansi varmidir pandemi uzunden oldunu ve kendi sebeplerin dişinda olusan birşey oldundan alirlarmi abd’ye giriş yapmasina ? Suan orda ev veya ustumuze fstura vs yok alinmazsa iceri en kotu ne oluyor geri tr ‘ye mi gonderiyorlar ? Af olurmu greenkart konusunda eminim cok ulkede bu sekilde olan vardir korkuyoruz bir yandan sansimizi denicez

• @maggieexe, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhaba turkcem cok iyi degil ama dorum var annem 93 den bu yana greenkart sahibi . Ben ablam abd vatandasiyiz . Son 7 senedir tr de yaşiyoruz annemi son 7 senedir her sene 1 yili dolmadan gonderiyorduk girişte hic problem olmadi bugune kadar 1 ay kalip geliyordu geri . Bu sene eylulde abd’ye taşinicaz tekrar fakat bu gecen sene mayis 23 2019 da giriş yapti bu sene mart sonu gondericektik fakst ucuslar iptal oldu pandemiden bilet alamadik haftaya 29 haziranda ucus var miami’ye gondericez ama simdi 1 yil 1 ay oldu son girişten girme sansi varmidir pandemi uzunden oldunu ve kendi sebeplerin dişinda olusan birşey oldundan alirlarmi abd’ye giriş yapmasina ? Suan orda ev veya ustumuze fstura vs yok alinmazsa iceri en kotu ne oluyor geri tr ‘ye mi gonderiyorlar ? Af olurmu greenkart konusunda eminim cok ulkede bu sekilde olan vardir korkuyoruz bir yandan sansimizi denicez

Siz yaninda olmayacak misiniz?

Bu sefer ABD'ye gercekten yerlesecegini kanitlayabilirse sorun cikarmayacaklardir diye dusunuyorum.

Pandemiden dolayi daha toleransli olacaklardir fakat 7 yil gecmis olmasina ragmen hala ABD'ye yerlesmemis. Dolayisiyla gorevlinin ne yapacagini kestirmek zor...

ABD'ye almama gibi bir durum olmaz cunku gecerli bir Green Card'i var, en fazla karti alip bir mahkeme tarihi verilecektir, ama yukariya da yazmistim bu aralar mumkun oldugu kadar mahkemelere yonlendirmeyeceklerdir cunku cok fazla yigilma vardir mahkemelerde, o nedenle size tavsiyem elinizden geleni kesinlikle yapin. Bu kismi net anlamaniz onemli, o nedenle ingilizce de yaziyorum this time do what you can to persuade the CBP officer that she is coming to US to settle down and she is not returning to Turkey anytime soon.

• @crazycells suan ilk planimiz onun içeri girmesi biz eylulde temelli dusunuyoruz herşey anneme bağli suan bilerek herşeyi halledeip gitmiyoruz onun ile cunku ne olağcani bilmiyorum . Biz kalirsak annemi deport ederlerse ? Kadin nereye gider herşey kafamda suan biz de dedik bir girişi yapsin ağustos gibi geri gelir valizlerler etlulde hepberaber giriş yapariz. Ki gitsemde ben farkli siralar oluyor immigration’e girmem yasak en kotu elimde soyle denil var boyle ikna etmi dusunuyorum annem ablam evlenmişti bu sene boşandi annem ona ve torunun bakmaya geldi destek amacli sonra pandemi oldu vs abd de stimulus check de dayımın adressıne gitti, ssn no var , biz vatandasiz bir sekilde olur heralde 😂 hayirlisi

• @maggieexe, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@crazycells suan ilk planimiz onun içeri girmesi biz eylulde temelli dusunuyoruz herşey anneme bağli suan bilerek herşeyi halledeip gitmiyoruz onun ile cunku ne olağcani bilmiyorum . Biz kalirsak annemi deport ederlerse ? Kadin nereye gider herşey kafamda suan biz de dedik bir girişi yapsin ağustos gibi geri gelir valizlerler etlulde hepberaber giriş yapariz. Ki gitsemde ben farkli siralar oluyor immigration’e girmem yasak en kotu elimde soyle denil var boyle ikna etmi dusunuyorum annem ablam evlenmişti bu sene boşandi annem ona ve torunun bakmaya geldi destek amacli sonra pandemi oldu vs abd de stimulus check de dayımın adressıne gitti, ssn no var , biz vatandasiz bir sekilde olur heralde 😂 hayirlisi

Benim tavsiyem herkesin ABD'ye beraber girmesi yonunde olur... siz yaninda olursaniz bence isi kolaylasir. Ailece yerlesmeye gelmis gibi gorunursunuz. Cunku bu sekilde hala ABD'den cikis plani yapiyorsunuz, bence artik ABD'ye yerlesmeli ve cikis yapmamali uzun bir sure. Giris cikislarin sayisinin artmasi sizin alehinize... Bol sanslar :) Daha sonra deneyimlerinizi bu konuya aktarmayi unutmayin.

• Benimde bu konu ile bir sorum olacak. En son 5 Ocak 2020 de ABD den ayrıldım. Ama eşim ve oğlum oradaydı Mayıs ayına kadar. Vatandaşlık için 6 ay ı geçmeme gibi bir durum var. Bu 6 ay mı yoksa 180 gün mü. İkisi arasında 3 gün gibi bir fark var :)
    Her an fikrimi değiştirip bir kaç günlüğüne gidip gelebilirim ama bu corona korkutuyor insanı.

• Arama yapmama rağmen göremedim ve merak edip sormak istedim. Altı aydan uzun süre ABD sınırı dışında geçirilen süreden sonra vatandaş olmak için gereken yaklaşık üç yıllık sürecin sıfırlanacağını öğrendim. Peki bu altı aylık süreç içerisinde resmi tatil günleri dahil mi hariç midir ? Teşekkürler

• @arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Benimde bu konu ile bir sorum olacak. En son 5 Ocak 2020 de ABD den ayrıldım. Ama eşim ve oğlum oradaydı Mayıs ayına kadar. Vatandaşlık için 6 ay ı geçmeme gibi bir durum var. Bu 6 ay mı yoksa 180 gün mü. İkisi arasında 3 gün gibi bir fark var :)
    Her an fikrimi değiştirip bir kaç günlüğüne gidip gelebilirim ama bu corona korkutuyor insanı.

Sayin @arnblt sure 180 gun olarak yaziyor maalesef . Biz de corona sebebi ile gitmiyoruz, esimin kronik rahatsizligi var ve riske atamiyoruz. saglik sebebi ile gelemediginizi soyleyebilirsiniz, bu donemde biraz daha tolere edeceklerini dusunuyorum Kolay gelsin

• Sn @cnpist 6 aylık süreyi geçirince pek sorun olmuyor. Vatandaşlık için geçen süre tekrar başlıyor. Bende çok istekli değilim bu süreçte gitmeye. O kadar uzun yolculuk biraz sıkıntılı. Bizim orada kirasını ödediğimiz bir ev var. Oğlan orada okula gidiyor. Eylülde eşim ve oğlumla beraber gitmeyi düşünüyorum. Onlarınki sıfırlanmıyor Eylül de. Mayısta geldiler. Kaç aydır ABD dışındasınız sorusunu eşime cevaplatmayı düşüyorum bu sefer. :) ABD de sizi bağlayan bir şey olursa Ev,Okul, Banka hesabı gibi pek bir şey demiyorlar. Yinede Nisan da iptal olan biletimi ve aldığım iş teklifimi de çıktılarını alıp götürmeyi düşünüyorum.

• ⭐⭐

@Mustafa-Sayılan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Arama yapmama rağmen göremedim ve merak edip sormak istedim. Altı aydan uzun süre ABD sınırı dışında geçirilen süreden sonra vatandaş olmak için gereken yaklaşık üç yıllık sürecin sıfırlanacağını öğrendim. Peki bu altı aylık süreç içerisinde resmi tatil günleri dahil mi hariç midir ? Teşekkürler

Resmi tatil günleride dahil. Direkt 180 gün hesaplayacaksınız.

• @arnblt sizin Amerika ile baginizi gosterecek bir suru dokuman var, dediginiz gibi vatandaslik sureci harici pek sorun olmayacak gibi gozukuyor. Bizim de banka hesabi var lakin ev ve okul isleri henuz gerceklesmedi. En son girisimiz de 5 ay kadar surmustu Amerika disinda kalisimiz, CBP gorevlisi bir suru soru sordu en son artik esim araya girdi ve nerede oturacaksiniz sorusuna Orange County dedi, gorevli tamam gecin dedi :) Kadinlar yanit verince daha etkili oluyor :)

• @cnpist aile olarak gidince biraz daha daha tahammüleri var gibi. Eş durumunudan gireceğiz artık. Kendisinin orada işi var. Vergi ödüyor. Bizde yancıyız :)

• @arnblt Allah hanimlardan razi olsun :)

• @Mustafa-Sayılan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Arama yapmama rağmen göremedim ve merak edip sormak istedim. Altı aydan uzun süre ABD sınırı dışında geçirilen süreden sonra vatandaş olmak için gereken yaklaşık üç yıllık sürecin sıfırlanacağını öğrendim. Peki bu altı aylık süreç içerisinde resmi tatil günleri dahil mi hariç midir ? Teşekkürler

Vatandaş olmak için gerekli süre DV ile green card alanlar için 5 yıl. Bu süreçte 180 takvim günü ABD dışında geçirilirse süreç sıfırlanıyor. Ancak bazı istisnai durumlarda ABD dışında geçirilen süre gözardı edilebiliyor. Sayın @arnblt bir şekilde ABD'de çalışıyor olsaydı, eşi ve çocuğu orada bulunduğu için 6 aydan fazla ABD dışında kalması sorun olmayabilirdi.

Overcoming a Presumption That You Disrupted Continuous Residency
    It is possible to overcome this presumption and successfully apply for naturalization. You will need to provide evidence to establish that you did not disrupt your residence and continue to maintain strong ties in the United States. According to USCIS, the evidence may include, but is not limited to, documentation that during the absence:

• You did not terminate your employment in the United States or obtain employment while abroad.
    • Your immediate family remained in the United States.
    • You retained full access to your United States abode.

If you have an absence of greater than six months and want to apply for naturalization, consult with an immigration lawyer first. A legal professional can properly analyze your specific situation and advise you how to proceed.

https://citizenpath.com/continuous-residence-physical-presence-requirements/
    https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3#:~:text=Continuous Residence Requirement,to the time of naturalization.

• Sn @knnrn ben ocakta döndüm. Eşim mayısta. Acaba arada 4 ay için ailem hali hazırda oradaydı gibi mazeret sunabilir miyiz ki ?
    Yani hiç mi yok tarzı Türk usulü bir soru ile :)

Benzer Başlıklar

• ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k