Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

    Sayin @MySea

    Deneyiminize yönelik size bir konuda danışmak istiyorum. Online kaynaklarda elbette bir çok fikir görüyoruz fakat bunlar çoğunlukla burada doğmuş ve büyümüş çocuklar için.
    Siz, göçmen bir aile için “preschool” açısından ne düşünüyorsunuz? Açıkçası ben pek gerek görmüyorum ama sizin önerinizi duymak isterdim.

    Biz yolladık küçük kızı preschool’a public değildi özeldi. Bence çok faydasını gördü gerçi tuvalet eğitimi geriledi okula başlayınca ama o herkeste olacak bir durum değildir. Şu an İngilizce konuşmaya çalışıyor hevesleniyor daha etkili olduğu bizim kız üzerinde çok iyi oldu. First grade olduğunda büyük ihtimalle normal ingilizce konuşuyor olacak tahminim. 4 yaşında başladı şimdi 5 yaşında.


  • @estoyza, içinde söyledi: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

    Okul kayıtları nezaman sonlanıyor.Geç kalınca bir sorun çıkarmı?

    Bir bitiş zamanı yok. Okul bölgesinde iseniz her zaman kayıt yapıyorlar California için söylüyorum. Ama out of district iseniz kayıt durumana göre son aya kadar bekletiyorlar. Okulun kotası dolduğunda sorun olur mu yaşadığınız yer de ona da bakmak lazım bizim burada kota dolu dedi ama buraya taşınırsanız alırız dedi out of district bölgesindeki okul çalışanları.

  • ⭐⭐⭐

    @newman

    Tesekkur ederim. Biz de aslinda ilk etapta Turkce'sine yogunlasmaya ugrasiyoruz, zira Ingilizce ile zaten hic bir sikintisi olmayacaktir. Bu aralar TRT cocuk bir hayli yogun oynuyor evde. Fakat dediginiz - lisan harici - gelisime kalki saglayan diger preschool uygulamalar da elbette onemli. Artik bakalim, duruma gore karar verecegiz sanirim..

  • ⭐⭐⭐

    @gkhanfeez Tesekkurler Gokhan hocam. Ingilizce'ye bir adim onde baslayacak o halde. Elbette faydasi olmustur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar

    Arkadaslar Amerika'ya geldikten sonra cocuklarinizi okula kaydederken neler istediler ? Oglusumun kaydi icin State of florida health exam form and Florida Certificate of Immunization. Istiyorlar. Asi karnesi yanimizda ama kabul etmiyorlar FL'den olmasi lazimmis. Bu arada oglum Medicaid 'e kabul edildi fakat insurance karti gelmedi.

    Okul Türkiye'den veya Ungan kliniğinden alınan aşı kayıtlarını kabul etmek zorunda değil. ABD'de bir doktora rutin muayeneye gidin, onları aşıları kaydedip okulun kabul edeceği şekilde bir belge hazırlar verir. Herhangi bir pediatric veya community health kliniği olabilir.

  • ⭐⭐

    @knnrn insurance carti gelmedi henuz ,beklemelimiyiz ? Yoksa gidebilirmiyiz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar

    @knnrn insurance carti gelmedi henuz ,beklemelimiyiz ? Yoksa gidebilirmiyiz ?

    Beklemeye gerek yok. Biz community health kliniğine gidip 30 dolara eksik bir aşıyı yaptırdık, aşı kartını da onlar okulun istediği şekilde hazırladılar.


  • @HockeyUmpire2, içinde söyledi: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

    @knnrn insurance carti gelmedi henuz ,beklemelimiyiz ? Yoksa gidebilirmiyiz ?

    Biz Californiadayken sigorta olmasa bile çocuklardan para almıyorlardı Community Healthlerde sigortası yoksa medi-cal’e başvuruyorlardı oradan ödeniyordu. florida da belki öyledir randevu alıp Community Health center’a gidin bence de kenan hocamın dediği gibi.

  • ⭐⭐

    @gkhanfeez tamam abicim. Cok tesekkur ederim. Umarim houston 'a guvenle varmissinizdir.

  • ⭐⭐

    @knnrn @gkhanfeez bugun sayenizde oglum icin gerekli saglik muayenelerini yaptirdik ve evraklari aldim. 4 yas icin 2 tane igne yaptilar. Tesekkur ederim


  • Merhaba, 2021 kazananıyız, bu sene 2014 doğumlu oğlumuz Türkiye'de 1. sınıfa başlayacak, Amerika da okuma yazma kindergartenda başladığı için gittiğimizde (Trumph salarsa bizi:) hangi sınıftan başlaması daha sağlıklı olur? Bu yöndeki görüşleriniz yada bizim gibi durumda olup bu süreci yaşayan oldu mu? (TR'de 1 den 2 ye geçerken abdye gitme)

    1. bir sorum ise baktığımız okuldaki öğretmenlerin ESL sertifikası olup olmadığını görme şansımız var mı? YAda ESL sertifikalı öğretmeni olmayan okul var mıdır?

  • @ek1982 Okullarda ESL ogretmenleri oluyor. Hic Ingilizce bilmeyen veya Ingilizcesi 2. dili olup da zayif olanlari ilk bir veya iki yil ESL ogretmeni ile ek ders kapsamina aliyorlar.

    Cocugunuz geldigi zaman 1 yil kaybedecektir ama emin olun ilk 6 ayda Ingilizce konusup anlamaya baslar. Ve ikinci yilinda okuluna ve arkadaslarina normal uyum saglar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ek1982, içinde söyledi: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

    Merhaba, 2021 kazananıyız, bu sene 2014 doğumlu oğlumuz Türkiye'de 1. sınıfa başlayacak, Amerika da okuma yazma kindergartenda başladığı için gittiğimizde (Trumph salarsa bizi:) hangi sınıftan başlaması daha sağlıklı olur? Bu yöndeki görüşleriniz yada bizim gibi durumda olup bu süreci yaşayan oldu mu? (TR'de 1 den 2 ye geçerken abdye gitme)

    1. bir sorum ise baktığımız okuldaki öğretmenlerin ESL sertifikası olup olmadığını görme şansımız var mı? YAda ESL sertifikalı öğretmeni olmayan okul var mıdır?

    Yılın başında başlayacaksa yaşına uygun sınıfa gitmesini öneririm. Uyum sağlamada sıkıntı yaşayacağını sanmam. Özellikle dil konusunda çok kısa zamanda alışacaktır. Yılın ortasında başlarsa bir önceki sınıftan da başlayabilir, ancak şart değil.

    Genelde her okulda ESL sertifikalı öğretmen var, şimdiye kadar olmayan duymadım.


  • Orange County, California icin lise bilgisi vereyim. Sene basinda konustugumuz lise bize ayni sinifi tekrar edebilecegini belirtmisti lakin yanlis bilgi vermsler. Gecen hafta OC de 9-10 lise gezdik, devlet liselerine gittik. Cocuklarin okudugu sinifi tekrar edemediklerini soylediler. Bu durumda bizim planlarda degisti tabiki. Neyse, okul icin genel istekler Turkiyedeki okuldan transkrpti (kapalı zarfta istiyorlar) , ogrenci bilgi karti isteniyor (ebeveyn ve cocuk tarafindan imzali) , isim verifikasyonu (dogum belgesi yada pasaport), asi kayitlari, okul bolgesinde oturdugumuzun belgesi (kira kontrati ve br de evle ilgili yeni fatura). Once online kayit formu dolduruluyor sonra form ciktisive istenen evraklarla okula gidiliyor. Biz bu isleri Ocak ayinda yapacagiz, ikinci somestr icin kayit yaptiracagiz. İlk defa bir Amerikan okulunda okuyacagi icin bir de okulda dil sinavi alacak. İsleri tamamlayinca daha detayli yazacagim , aklimdayken sicagi sicagina bildiklerimi aktarayim dedim.


  • Merhabalar,

    Çocuğumuzu okula kayıt sırasında doğum sertifikası istediler. Biz Türkiye'den aldığımız Uluslararası Doğum Sertifikasını verdik ancak ingilizce olmadığı için kabul etmediler. İçinde ingilizce yazmasına rağmen. Sertifikayı verene kadar dondurdular. Nereden ingilizceye tercüme ettirebilirim ucuz ve hızlı bir şekilde?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐

    @greenati Türkiyede doğum sertifikası diye bir şey olmadığını söyleyip pasaportu verin. Biz öyle yaptık kabul ettiler.


  • @cnpist hangi liseyi tercih ettiniz? Memnun musunuz


  • @dreamweaver University High tercih ettik. Memnunuz. Lise 3 bitti, Agustos ta lise sona baslayacak. Su an yaz okulunda eksik derslerini aliyor. Oglum da memnun, biz de.


  • Merhaba Arkadaşlar,

    ISD okulları için senelik ya da aylık ücret alınıyor mu? Yoksa bu okullar devlet okulu olup ücretsiz midir? Örneğin, Austin'de yaşıyor olsaydım oturduğumuz mahalleye en yakın okula mı başvuru yapmam gerekiyor? Aşağıdaki linkte en yüksek puan almış ana okullarını görebiliyorum. Bu okullardan en iyilerini seçip birden fazla okula da başvuru yapabilir miyiz?

    Yeni başlayanlar için okul seçme, kayıt, eğitim ücretleri konusunda bilgi verebilirseniz gerçekten çok makbule geçer.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum