Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @aerdogar forumda in state ) out state baslıgı var, linkini atamadım kusura bakmayın. oradaki bilgiler size biraz yol gösterebilir. kolay gelsin.


  • Sayın @knnrn bilgi için teşekkürler.

  • ⭐⭐

    Merhabalar,
    Ağustos 12 sinde Virginia ya yerleştik. Oğlan Türkiyede 5 nci sınıfı bitirdi. Ama malum 4+4+4 kuralının ilk çıktığı sene okula yaşıtlarından erken başlamıştı. Şubat 2009 doğumlu. Burada kayıt için gittiğimizde yaşının 6ncı sınıf için küçük olduğunu ve lise öğreniminin sonuna kadar hep sınıfının en küçüğü kalacağını ve bunu tavsiye etmediklerini söylediler. Kararı bize bıraktılar. Bende zaten önceden oğlanı erken okula göndermenin pişmanlığı hazır varken 5 i tekrar okusun dedim. Yarın sabah 5 e burada ikinci dikiş.
    Selamlar,


  • Merhabalar,
    19 Aralık günü kızlarım ve ben konsoloslukta yapmış olduğumuz konsolosluk görüşmesi sonucunda göçmen vizesi ile pasaportlarımızı teslim aldık. 3 yıldır. ABD de yaşayan eşimin yanına sömestr tatilinde yerleşik olarak gitmeyi planlıyoruz. Benim sormak istediğim. Büyük kızım lise 3 (11.) sınıfta ve küçük kızım 4. Sınıfta okuyor. Sömestrde gittiğimizde okul durumları nasıl olacak ? Aynı sınıflarından mı devam edebilecekler? Burdan hazırlayıp götürmemiz gereken , orda işlerimizi kolaylaştıracak evraklar var mıdır? adaptasyon süreçlerinde bocalama yaşıyorlar mı ? ( bu arada yerleşeceğimiz eyalet new jersey)


  • @sirin Merhaba, benim kızımda 2010 aralık doğumlu, 4 sınıfı bitiriyor bu dönem, eylülde orada başlayacak kısmetse, sizde durumlar nasıl oldu, bir sonraki sınıftan mı başladı, küçük kızınız, adapte olabildi mi,

  • ⭐⭐

    @fes1983 kızınız orada 5 ten devam eder. Bizim oğlan burada Bilfen de 5nci sınıfı bitirdi. Ama 2009'lu. Bize orada çocuğunuz yaşı gereği 5 e gitmesi gerekiyor dediler. Yani sınıf tekrarı. Burada biz erken başlatmıştık oğlumu. Biz sınıf tekrarını kabul ettik ve 5 i tekrar etti. Ama kararı yine bize bıraktılar. Eğer 6 ya geçmek isterse okul müdürünün onayını alarak 6 ya başlatabiliriz dediler. Ama sınıfında hep en küçük olur dediler. Burada zaten o sıkıntıyı hep çekmiştik. Orada da yaşamayalım diye 5 i tekrar okuttuk.
    Sonuç olarak bir yaş skalası var ve ona göre sınıfa yerleştiriyorlar.
    2009 lular bu sene 6 ya gidecek.
    2010 lular da 5 e.

  • ⭐⭐

    @fes1983 yazdıklarınızda bir detayı kaçırmışım. 2010 aralık doğumluymuş. Bu biraz sıkıntı olabilir ama sizin onayınızla 5 e devam edebilir diye düşünüyorum.
    Normalde şöyle bir formül var.
    2020 Eylül de kaçıncı doğum gününü kutladı ise 5 çıkarıp sınıfını buluyorlar. Yani bu eylülde 10 uncu doğum gününü kutladı ise 5 e gider. 9 uncuyu kutladı ise 4 e gider.
    Yine önceki yazdığım gibi muhtelemen bir kaç ay için sizin onayınızla sınıf tekrarı yaptırmazlar. Bizimki 2009 Şubat doğumlu.


  • Cocugun dogum gunu onemli. Cogu eyalette sinif belirlemede cutoff tarihi 31 Agustosdur. Mesela bizim oglumuz 1 Eylul dogumlu. 1 gun ile Delaware icin cutoff tarihini kacirdigi icin kindergarten'a 6. dogum gununde basladi. 1 gun once dogmus olsaydi, 5. dogum gununde baslayacakti. Biz memnunuz, genelde siniflarinda dogum gunu olarak en buyuk cocuk 🙂 Yani Sayin @arnblt 'in oglu gibi 2009lu olmasina ragmen bu Eylul'de 5. sinifa baslayacak (dogum gununden dolayi).


  • Okul kayıtları nezaman sonlanıyor.Geç kalınca bir sorun çıkarmı?

  • ⭐⭐⭐

    Sayin @MySea

    Deneyiminize yönelik size bir konuda danışmak istiyorum. Online kaynaklarda elbette bir çok fikir görüyoruz fakat bunlar çoğunlukla burada doğmuş ve büyümüş çocuklar için.
    Siz, göçmen bir aile için “preschool” açısından ne düşünüyorsunuz? Açıkçası ben pek gerek görmüyorum ama sizin önerinizi duymak isterdim.


  • Sayin @FreeWoRLD Biz sadece 8 ay (Eylul-Nisan) gonderdik 5 yasindayken. Haftada 5 gun part time olarak, sabah 9 oglen 12:30 arasi. Hem okul ortamina alissin hemde Ingilizce ogrensin diye. Daha oncesinde anadili Turkce'ydi, esimle ben ilk once Turkce'yi ogrenmesini istedik (zaten burada dogdugu ve burada yasayacagi icin Ingilizce'yi nasilsa ogrenecek diye dusunduk). Ingilizceyi preschool'da ogrendi. Dil konusunda ve uyum konusunda hicbir zaman sorun yasamadi. Su anda oglumuzun Turkcesi sadece konusma seklinde, okuma-yazma yok, Ingilizcesi anadili oldu artik, Turkcesinden cok daha iyi.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea Cok tesekkur ederim. Sanirim bizde bu sekilde bir yol alacagiz. Iyi oldu sizden de deneyiminizi duymak.


  • @FreeWoRLD Rica ederim, kolay gelsin 🙂


  • @arnblt teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için benim kzıda anaokulundan beri kolejde okuyor, ingilizcesi tamam değil tabiki, ingilizce için ekstra dersleri ne oldu, yazın dil okulu falan duydum, biz temmuzda giriş yapacağız.

  • ⭐⭐

    @fes1983 biz Ağustos da gittik. Bilfen de 5.nci sınıf şansımıza ingilizce hazırlık sınıfı mantığında okutulmuştu o sene. Dolayısıyla inglizcesi fena değildi bizimkinin. Ama kayıt esnasında test yaptılar ve sene içinde dersleri devam ederken ek ESOL veya ESL denen dersler verdiler tamamlayıcı olarak.


  • @arnblt Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, birde abd de okul gördüğü bütün dersleri istediler, 1 sınıftan itibaren, bunların ingilizce çevirisini siz mi yaptınız, yoksa okul mu, birde transkrip istediler, okuldan şöyle bi cevap geldi, "Bizde üniversitedeki gibi transkript olayı ilk okul olduğu için yok ancak aldığı karnelerin hepsi transkript yerine geçebilir. Bir de sadece bu senin derslerini yalnızca çıkarabildiğimiz öğrenim belgesi var. İsterseniz ona baktırabilirim, O konuda karneleri tercüme ettirmeniz gerekiyor çünkü e okulun İngilizcesi yok öğrenim belgesini bilmiyorum"
    Sizde ne istediler.

  • ⭐⭐

    @fes1983 bizim okul ingilizce olarak vermişti tüm aldığı dersler. Ama siz okul ne verebiliyorsa onu alın ve ingilizceye çevirtin. Karne de muhtemelen iş görür ama ingilizce olsun. Örneğin ABD de doğum belgesi de isteniyor ama bizim ülkemizde böyle bir uygulama yok. Bunu okul yetkilisine anlattım ve pasaportu yeterli gördüler.


  • @arnblt peki aldığı bütün dersler 1. sınıftan itibaren mi olacak,

  • ⭐⭐

    @fes1983 ben öyle hatırlıyorum. Şu anda eşim ve oğlum TR'ye tatil için döndü belgeler ABD de kaldı. Tam olarak istenenleri hatırlamıyorum ama çok zorlayıcı şeyler değildi. Merak etmeyin onlar çok çabuk halledilecek mevzular. Okulun verdiği ile yetinirler.
    Aşılarını falan yaptırın eksiği varsa. Aşı kartı önemli. Mülakat sonrası verdikleri aşı dosyası da önemli.

    Oraya gittiğimizde en kolay hallettiğimiz şey okul işleri idi. Ben halledip, eşimi oğlumla bırakıp geldim. Kadın başına hepsini halletti 1 sene boyunca. 🙂 Hemde ingilizcesi olmadan.


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

    Sayin @MySea

    Deneyiminize yönelik size bir konuda danışmak istiyorum. Online kaynaklarda elbette bir çok fikir görüyoruz fakat bunlar çoğunlukla burada doğmuş ve büyümüş çocuklar için.
    Siz, göçmen bir aile için “preschool” açısından ne düşünüyorsunuz? Açıkçası ben pek gerek görmüyorum ama sizin önerinizi duymak isterdim.

    Cocuklar 3 yasini doldurduktan sonra pre-school'a veya krese baslamasi faydali olur. Orada sadece dil ogrenmiyorlar. Boyama gibi, alfabe gibi, diger cocuklarla iletisim kurma gibi bircok beceriler ediniyorlar. Oyunlar zeka gelistirme uzerine. Yani oldukca faydali. Ayrica cocuklara Turkce okuma yazma da ogretin. Bunun icin Turkiye'ye gittiginizde onlarin yasina uygun hikaye/masal kitaplari alabilirsiniz. Turkce okuma-yazmayi bu sekilde tesvik edebilirsiniz. Ayrica YouTube uzerinde Turkce cizgi dizilerle Turkceyi cocuklara sevdirebilirsiniz. Bizimkiler kucukken uzunca bir sure Rafatan Tayfa isimli bir dizinin muptelasi olmuslardi. Turkceyi mutlaka ogretin. Sanirim Dunya uzerinde 150 milyon kisinin konustugu bir dil. Gecenlerde bir arkadasim Cin'in Uygur bolgesinde gittigi bir pazar yerinde hic sikinti cekmeden Turkce anlasabildigini soyledi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum