Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, benim kimliğimde doğum yeri olarak; şişli yazıyor,
    city of birth kısmına, kimlikte yazdığı gibi şişli mi yazayım, yoksa şişli istanbul'da olduğu için istanbul mu?


  • city of birth = ilçe yazılacak. Yani Şişli. State= İl Yazılacak Yani İstanbul . Biraz araştırdıktan sonra, ben bu şekilde doldurup gönderdim. Emin değilseniz biraz araştırabilirsiniz.


  • Herkese merhabalar,

    Öncelikle bu forumu yöneten arkadaşlara yardım ve emeklerinden dolayı gerçekten çok teşekkür ediyorum.Tüm konu başlıklarını göz atarak rahatça önemli bir formları doldurmamızı sağlıyor.Forumdaki diğer konuları inceleyerek bir çok soruma cevap verdim fakat aşağıdaki kendi durumumuzla ilgili bazı sorularımı da sormak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim. @crazycells sanırım gördüğüm kadarıyla forumdaki tüm zorlu sorulara siz önderlik ediyorsunuz, cevabınızı bekliyorum
    1- Tarihçeli yerleşim yeri bilgilerimde 16 yaşından itibaren olan ikametgâh ilk adresim Kasım 2007 olarak e-devlette belirtilmiş. Fakat Ocak ayı doğumlu olduğum için yani 16 yaşıma Ocak ayında girdiğim için, DS-260 formunda Kasım 2007’yi kabul etmiyor. (Bu arada Ocak 2007 ve Kasım 2007 arasında da aynı adreste ikamet ediyordum. )Ocak 2007 yazarsam kabul ediyor. Fakat bu durumda forma yazdığım bilgi ile e-devlet bilgim aynı olmamış oluyor. Bu sorun olur mu?
    2- Adres kısımlarını tam olarak e-devlette olduğu şekilde yazdığımız taktirde sığmıyor. Formda iç kapı no 06 yerine, sadece no 06 yazdık. Bu uygun mudur? Veya bazı kısaltmalar yapabilir miyiz? Örneğin : Mah. Bul. Apt. gibi
    3- Sabıka kaydı sadece son 5 yıl içinde kaldığımız ülkeler için mi geçerli? Ve 1 yıldan fazla kalmış olmamız mı gerekiyor? Örneğin: 6 yıl önce eğitim dolayısıyla 10 ay İtalya’da oturum izniyle ikamet ettim. Sabıka kaydı almam gerekiyor mu? Veya 2 yıl önce proje için 9 ay İspanya’da oturum izniyle ikamet ettim, bunun için sabıka kaydı almam gerekiyor mu?
    5- Son 5 yıl içinde bulunduğumuz ülkeler sorulmuş. Bu sadece eğitim, staj vb işler dolayısıyla gittiğiniz ülkeler diye yazıyor. Ama bu forumda son 5 yıl içinde 1 günlük bile giriş cıkıs olan yerlerin yazılması gerektiği söylenmiş. Yani tatil amaçlı kısa süreli bulunduğumuz ülkeler de mi olmalı?
    6- 9 aylığına İspanya’da EVS (European Voluntary Service) yaptım. Yani Gönüllü olarak çalıştım. Bunu iş bilgilerine yazabilir miyim? Yani Employed as a Volunteer olarak. Ya da başka bir alanda mı belirtmem gerekir? Örneğin eğitim.

  • ⭐⭐

    @hasan44 size bu gibi sorularınız için @crazycells in hazırlamış olduğu türkçe ingilizce ds260 formu doldurma metni var ona bakmanızı tavsiye ederim. Bütün formu en ince ayrıntısına kadar yazmış ben tamamen ordan doldurdum sadece birkaç konuyu oda bana özel olduğu için sordum.


  • selamlar. annem bu yıl lotoyu kazananlardan. ancak kendisi ortaokul mezunu. iş deneyimi ile başvuruda bulunmuştuk. son 5 yılda en az 2 yıl olarak iş kodu sekreter olarak geçiyor malum Türkiye şartları az vergi ödemek için insanları sıkıntıya düşürüyorlar. ancak annem 2017 yılının ortasından itibaren fiilen pazarlama müdürü olarak görev yapmakta. öğrenmek istediğim ds260 formuna pazarlama müdürü mü yazmamız da sıkıntı yoktur sanırım.cevaplarsanız çok mutlu olurum.


  • @asilelif teşekkürler, aslında ben pdf'i inceledim, sahiden bir çok sorunun cevabı var. orda da bu city of birth'e kimlikte ne yazıyorsa onu yazın diyor, ama city sorduğu ve bende de ilçe yazdığı için emin olamadım.


  • @crazycells Merhaba,
    DS-260 formunu henüz submit etmedik. Green card başvurusu yaparken biz Dakar/SENEGAL'de ikamet ettiğimiz için formda otomatik olarak vize görüşme adresi Dakar Embassy olarak çıktı.
    Form doldurmaya başlamak için çıkan ilk sayfada Ankara olarak işaretledik fakat şu anki olaylar ve durum göz önüne alarak;
    Submit etmeden önce son bir kısımda Dakar/SENEGAL seçeneğini işaretleyebiliyoruz doğru mudur?


  • Bu ileti silindi!

  • @waldeinsamkeit, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar cogunuzunda aklına takilmistir bu konu bilgilendirme PDF inde uzerinden hızlıca geçilmiş tam da açıklayici değil. Formu doldururken kimlik bilgileri kısmındaki City ve state/province kısmına her ikisine de doğduğumuz şehri mi yazıyoruz yoksa City kısmına nüfusa kayıtlı oldugumuz ilceyi mi yaziyoruz.ben PDF ten her ikisine de şehri yazıyoruz diye anladım.

    Nufus cuzdaninizda dogum yeri kisminda ne yaziyorsa, onu "city" kismina yazin. Dogdunuz yer olarak bir koy ya da kasaba ismi dahi yaziyor olsa bile onu "city" kismina yazin.

    Ingilizce'de "city" tam olarak bizim anladigimiz anlamdaki sehir anlamina gelmiyor. Amerika'daki mantikla Kecioren de sehir, Akyazi koyu de sehir, Rize'de sehir.

    Birkac il disinda (Icel, Kocaeli, Sakarya) il isimleri genelde sehir merkezinin ismini aldigi icin, bizde sehir ve il kavramlari hep karistiriliyor.

    State/province sorusunun cevabi ise dogdunuz il.


  • @Emre-Sürer, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Herkese merhabalar. Ds-260 formunu doldurmayabşladım ancak bir kaçşey kafama takıldı;

    1- Eski adreslerime baktığımda Üniversite okumak için gittiğim ilde ikametgah başlangıç örneğin 01.09.2012 yazıyor. Ancak benim okul başlangıç tarihim 01.01.2012. Yani orada kaldım ama ikametgahımı 8 ay sonra aldırmışım resmi olarak. Bu durumda hangisini esas almam gerekir resmi belgeyi mi yoksa gerçek tarihi mi?
    2- Halihazırda daha önce yaptığım bir iş olmadı. Önceki yorumlardan anladığım kadarıyla 1 aydan kısa süren ve profesyonel eğitim gerektirmeyen işlerin sigorta girişlerinin yazılmasına gere yok. Ben 2013 ve 2018 olmak üzere 2 defa 1'er hafta olmak koşuluyla satış danışmanlığı yaptım. Yani toplamda 2 haftalık bir sigorta girişim bulunmakta. Bu durumda yazmama gerek yok değil mi?
    3- Ben sosyal bilimlerde doktora öğrencisiyim ve son 2 yıllık bir sürecim kaldı. Amerika'da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusunun cevabı benim için elbette sosyal bilimler olacaktır. Ancak gittiğimde bir süre hizmet sektöründe çalışma durumum olacak elbette. Eğer sosyal bilimler seçeneğini işaretlersem ben de bankada daha fazla para göstermek zorunda mıyım?
    Şimdiden teşekkür ederim.

    1-Bence gercek tarihi biliyorsaniz yazmaniz daha mantikli. Ama iki durumda da sorun olacagini sanmiyorum.
    2-Bence yazilmasina gerek yok.
    3-Doktora konusunda tebrik ederim, zorlu bir surecin sonuna yaklasmissiniz, yesil kartin zamanlamasi da cok guzel olmus bu bakimdan. Hangi alanda doktora yaptiginizi sorabilir miyim? Bu soru icin ideal olarak hangi alanda calismayi dusundugunuzu yazip, mulakat sirasinda doktora bitene kadar ya da o alanda bir is bulana kadar baska islerde de calisabileceginizi soylersiniz sorarlarsa. Bu sorunun cevabinin yaninizda ne kadar para gotureceginizi etkileyecegini pek sanmiyorum. Onceki mulakat deneyimlerine bakabilirsiniz, belki benzer deneyimi yasayan arkadaslar olmustur gecmiste.


  • Merhaba,
    Adresler ile ilgili;
    2008 yılında Work and Travel'da yaptığım iş gezici bir işti. 2 ayda toplam 3 farklı eyalette kaldım ve sabit bir yerde kalmadım(örneğin festivalin kamp alanında, çadırda, hotel vs.) bundan dolayı elimde net adreslerim yok(en fazla festival alanın adını ve şehrini yazabilirim) ve her kaldığım yerin süresi yaklaşık 15-20 gündü. Elimde net adresler olmadan ve bu kadar kısa süreli kaldığım yerleri yazmalı mıyım? yoksa sadece içlerinden bir adresi mi yazmalı mıyım? ya da hiç yazmamalı mıyım?


  • merhabalar, dv2021 lottery nin bu seneki emn buyuk case numberi ne acaba ?gecen senelerden 40k hatta 50 k uzeri gordum.turkiyedeki tahlilerden gordugum su ana kadar en yuksek dosya numarasi 39k larda. 40 ve 50 binli tahlili var mi acaba


  • @YapayalnızGotoU-S, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    city of birth = ilçe yazılacak. Yani Şişli. State= İl Yazılacak Yani İstanbul . Biraz araştırdıktan sonra, ben bu şekilde doldurup gönderdim. Emin değilseniz biraz araştırabilirsiniz.

    city of birth = ilçe sarti yok.

    Nufus cuzdaninda dogum yeri neyse o yazilmali city kismina--koy, kasaba, ilce farketmez.

    Ilce/il kavramlari Amerika'daki county/state kavramlari gibi. Bir yerlesim yerinden ziyade cografi bir alani temsil ediyor.

    city ise koy, kasaba, sehir anlaminda.

    Yanlislikla,ilce/il yazan arkadaslarin endiselenmesine gerek yok, cogunluk benzer hatalari yaptigi icin eminim buyukelcilik calisanlari durumun farkindadir.


  • @crazycells teşekkur ederım


  • @cyya, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    merhabalar, dv2021 lottery nin bu seneki emn buyuk case numberi ne acaba ?gecen senelerden 40k hatta 50 k uzeri gordum.turkiyedeki tahlilerden gordugum su ana kadar en yuksek dosya numarasi 39k larda. 40 ve 50 binli tahlili var mi acaba

    Benim kisisel tahminim 39'binin uzerinde numara yok. DV2019 ve DV2020 listelerine bakarsaniz, sirasiyla 225 ve 421 kisi excel dosyasina bilgilerini eklemis. DV2021'de bu rakam simdiden 164.
    Her sene asagi yukari 200-450 kisinin gelip kayit yaptirdigi yesil kart forumunda 164 kayittan simdiye kadar hicbiri 40 bin ve ustu bir dosya numarasi bildirmediyse, bundan sonra da bildirme ihtimali cok cok zayiftir bana gore. Hatta biraz iddiali konusayim, bence artik o ihtimal 0 🙂


  • Mrb iş bilgileri bölümündeki {jop title iş ünvanı} kısmına çalıştığım firmanın adınımi yazmam gerekiyor


  • @Semih128, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Mrb iş bilgileri bölümündeki {jop title iş ünvanı} kısmına çalıştığım firmanın adınımi yazmam gerekiyor

    Hayir, yaptiginiz isi ya da unvaninizi yazmanizi istiyor.
    Muhasebeci iseniz accountant, sofor iseniz driver, mudur iseniz director vs. gibi.


  • @hardrock peki hocam 29k dosya numaralarinin sansi var midir sizce? tesekkurler


  • @dilara34, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba. Pasaportumun süresi kasımda dolacağı için değiştirdim. Ds260 formunu doldururken yeni pasaportunu yazacağım fakat başvuru yaparkenki pasaport numaramla aynı olmayacağı için sorun yaşar miyim

    Merhaba,
    Mülakat zamanı eski ve yeni pasaport yanınızda olduğu sürece sorun yaşamazsınız.


  • @cyya, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @hardrock peki hocam 29k dosya numaralarinin sansi var midir sizce? tesekkurler

    Her sene en son hangi dosya numarasina vize verildigini bilmiyorum--bilen arkadaslar olabilir. Ama bultende gordugum kadariyla 2018 yili haric, 29bin tum yillarda "current" olmus, yani isleme konulmus.

    https://yesilkartforum.com/bulten/

    Bir de malesef bu Korona yuzunden ciddi bir belirsizlik var, bu belirsizlik sadece sizi degil herkesi etkliyor. DV2020'de dosya numarasi 15binlerde olan arkadaslardan hala mulakat verilmesini bekleyenler var koronadan dolayi. Korona belki bu sene de bircok adayi olumsuz etkileyecek. Ama ABD'nin Korona ile mucadeledeki basarisizligi, saglik sistemindeki problemler belki kucuk dosya numarali bazi adaylarin kararlarini degistirmesine neden olacak, cok buyuk numaralara da sira gelecek.

    Bircok belirsizlik var, yapabilecegimiz tek sey bekleyip hayirlisi neyse onun olmasini istemek. Insallah hersey yolunda gider ve siz de dahil butun bekleyen adaylar vizesini alir ve yeni hayatlarina baslar ABD'de.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum