[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
selamlar. annem bu yıl lotoyu kazananlardan. ancak kendisi ortaokul mezunu. iş deneyimi ile başvuruda bulunmuştuk. son 5 yılda en az 2 yıl olarak iş kodu sekreter olarak geçiyor malum Türkiye şartları az vergi ödemek için insanları sıkıntıya düşürüyorlar. ancak annem 2017 yılının ortasından itibaren fiilen pazarlama müdürü olarak görev yapmakta. öğrenmek istediğim ds260 formuna pazarlama müdürü mü yazmamız da sıkıntı yoktur sanırım.cevaplarsanız çok mutlu olurum.
-
@asilelif teşekkürler, aslında ben pdf'i inceledim, sahiden bir çok sorunun cevabı var. orda da bu city of birth'e kimlikte ne yazıyorsa onu yazın diyor, ama city sorduğu ve bende de ilçe yazdığı için emin olamadım.
-
@crazycells Merhaba,
DS-260 formunu henüz submit etmedik. Green card başvurusu yaparken biz Dakar/SENEGAL'de ikamet ettiğimiz için formda otomatik olarak vize görüşme adresi Dakar Embassy olarak çıktı.
Form doldurmaya başlamak için çıkan ilk sayfada Ankara olarak işaretledik fakat şu anki olaylar ve durum göz önüne alarak;
Submit etmeden önce son bir kısımda Dakar/SENEGAL seçeneğini işaretleyebiliyoruz doğru mudur? -
Bu ileti silindi! -
@waldeinsamkeit, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Arkadaşlar cogunuzunda aklına takilmistir bu konu bilgilendirme PDF inde uzerinden hızlıca geçilmiş tam da açıklayici değil. Formu doldururken kimlik bilgileri kısmındaki City ve state/province kısmına her ikisine de doğduğumuz şehri mi yazıyoruz yoksa City kısmına nüfusa kayıtlı oldugumuz ilceyi mi yaziyoruz.ben PDF ten her ikisine de şehri yazıyoruz diye anladım.
Nufus cuzdaninizda dogum yeri kisminda ne yaziyorsa, onu "city" kismina yazin. Dogdunuz yer olarak bir koy ya da kasaba ismi dahi yaziyor olsa bile onu "city" kismina yazin.
Ingilizce'de "city" tam olarak bizim anladigimiz anlamdaki sehir anlamina gelmiyor. Amerika'daki mantikla Kecioren de sehir, Akyazi koyu de sehir, Rize'de sehir.
Birkac il disinda (Icel, Kocaeli, Sakarya) il isimleri genelde sehir merkezinin ismini aldigi icin, bizde sehir ve il kavramlari hep karistiriliyor.
State/province sorusunun cevabi ise dogdunuz il.
-
@Emre-Sürer, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Herkese merhabalar. Ds-260 formunu doldurmayabşladım ancak bir kaçşey kafama takıldı;
1- Eski adreslerime baktığımda Üniversite okumak için gittiğim ilde ikametgah başlangıç örneğin 01.09.2012 yazıyor. Ancak benim okul başlangıç tarihim 01.01.2012. Yani orada kaldım ama ikametgahımı 8 ay sonra aldırmışım resmi olarak. Bu durumda hangisini esas almam gerekir resmi belgeyi mi yoksa gerçek tarihi mi?
2- Halihazırda daha önce yaptığım bir iş olmadı. Önceki yorumlardan anladığım kadarıyla 1 aydan kısa süren ve profesyonel eğitim gerektirmeyen işlerin sigorta girişlerinin yazılmasına gere yok. Ben 2013 ve 2018 olmak üzere 2 defa 1'er hafta olmak koşuluyla satış danışmanlığı yaptım. Yani toplamda 2 haftalık bir sigorta girişim bulunmakta. Bu durumda yazmama gerek yok değil mi?
3- Ben sosyal bilimlerde doktora öğrencisiyim ve son 2 yıllık bir sürecim kaldı. Amerika'da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusunun cevabı benim için elbette sosyal bilimler olacaktır. Ancak gittiğimde bir süre hizmet sektöründe çalışma durumum olacak elbette. Eğer sosyal bilimler seçeneğini işaretlersem ben de bankada daha fazla para göstermek zorunda mıyım?
Şimdiden teşekkür ederim.1-Bence gercek tarihi biliyorsaniz yazmaniz daha mantikli. Ama iki durumda da sorun olacagini sanmiyorum.
2-Bence yazilmasina gerek yok.
3-Doktora konusunda tebrik ederim, zorlu bir surecin sonuna yaklasmissiniz, yesil kartin zamanlamasi da cok guzel olmus bu bakimdan. Hangi alanda doktora yaptiginizi sorabilir miyim? Bu soru icin ideal olarak hangi alanda calismayi dusundugunuzu yazip, mulakat sirasinda doktora bitene kadar ya da o alanda bir is bulana kadar baska islerde de calisabileceginizi soylersiniz sorarlarsa. Bu sorunun cevabinin yaninizda ne kadar para gotureceginizi etkileyecegini pek sanmiyorum. Onceki mulakat deneyimlerine bakabilirsiniz, belki benzer deneyimi yasayan arkadaslar olmustur gecmiste. -
Merhaba,
Adresler ile ilgili;
2008 yılında Work and Travel'da yaptığım iş gezici bir işti. 2 ayda toplam 3 farklı eyalette kaldım ve sabit bir yerde kalmadım(örneğin festivalin kamp alanında, çadırda, hotel vs.) bundan dolayı elimde net adreslerim yok(en fazla festival alanın adını ve şehrini yazabilirim) ve her kaldığım yerin süresi yaklaşık 15-20 gündü. Elimde net adresler olmadan ve bu kadar kısa süreli kaldığım yerleri yazmalı mıyım? yoksa sadece içlerinden bir adresi mi yazmalı mıyım? ya da hiç yazmamalı mıyım? -
merhabalar, dv2021 lottery nin bu seneki emn buyuk case numberi ne acaba ?gecen senelerden 40k hatta 50 k uzeri gordum.turkiyedeki tahlilerden gordugum su ana kadar en yuksek dosya numarasi 39k larda. 40 ve 50 binli tahlili var mi acaba
-
@YapayalnızGotoU-S, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
city of birth = ilçe yazılacak. Yani Şişli. State= İl Yazılacak Yani İstanbul . Biraz araştırdıktan sonra, ben bu şekilde doldurup gönderdim. Emin değilseniz biraz araştırabilirsiniz.
city of birth = ilçe sarti yok.
Nufus cuzdaninda dogum yeri neyse o yazilmali city kismina--koy, kasaba, ilce farketmez.
Ilce/il kavramlari Amerika'daki county/state kavramlari gibi. Bir yerlesim yerinden ziyade cografi bir alani temsil ediyor.
city ise koy, kasaba, sehir anlaminda.
Yanlislikla,ilce/il yazan arkadaslarin endiselenmesine gerek yok, cogunluk benzer hatalari yaptigi icin eminim buyukelcilik calisanlari durumun farkindadir.
-
@crazycells teşekkur ederım
-
@cyya, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
merhabalar, dv2021 lottery nin bu seneki emn buyuk case numberi ne acaba ?gecen senelerden 40k hatta 50 k uzeri gordum.turkiyedeki tahlilerden gordugum su ana kadar en yuksek dosya numarasi 39k larda. 40 ve 50 binli tahlili var mi acaba
Benim kisisel tahminim 39'binin uzerinde numara yok. DV2019 ve DV2020 listelerine bakarsaniz, sirasiyla 225 ve 421 kisi excel dosyasina bilgilerini eklemis. DV2021'de bu rakam simdiden 164.
Her sene asagi yukari 200-450 kisinin gelip kayit yaptirdigi yesil kart forumunda 164 kayittan simdiye kadar hicbiri 40 bin ve ustu bir dosya numarasi bildirmediyse, bundan sonra da bildirme ihtimali cok cok zayiftir bana gore. Hatta biraz iddiali konusayim, bence artik o ihtimal 0 :) -
Mrb iş bilgileri bölümündeki {jop title iş ünvanı} kısmına çalıştığım firmanın adınımi yazmam gerekiyor
-
@Semih128, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Mrb iş bilgileri bölümündeki {jop title iş ünvanı} kısmına çalıştığım firmanın adınımi yazmam gerekiyor
Hayir, yaptiginiz isi ya da unvaninizi yazmanizi istiyor.
Muhasebeci iseniz accountant, sofor iseniz driver, mudur iseniz director vs. gibi. -
@hardrock peki hocam 29k dosya numaralarinin sansi var midir sizce? tesekkurler
-
@dilara34, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba. Pasaportumun süresi kasımda dolacağı için değiştirdim. Ds260 formunu doldururken yeni pasaportunu yazacağım fakat başvuru yaparkenki pasaport numaramla aynı olmayacağı için sorun yaşar miyim
Merhaba,
Mülakat zamanı eski ve yeni pasaport yanınızda olduğu sürece sorun yaşamazsınız. -
@cyya, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@hardrock peki hocam 29k dosya numaralarinin sansi var midir sizce? tesekkurler
Her sene en son hangi dosya numarasina vize verildigini bilmiyorum--bilen arkadaslar olabilir. Ama bultende gordugum kadariyla 2018 yili haric, 29bin tum yillarda "current" olmus, yani isleme konulmus.
https://yesilkartforum.com/bulten/
Bir de malesef bu Korona yuzunden ciddi bir belirsizlik var, bu belirsizlik sadece sizi degil herkesi etkliyor. DV2020'de dosya numarasi 15binlerde olan arkadaslardan hala mulakat verilmesini bekleyenler var koronadan dolayi. Korona belki bu sene de bircok adayi olumsuz etkileyecek. Ama ABD'nin Korona ile mucadeledeki basarisizligi, saglik sistemindeki problemler belki kucuk dosya numarali bazi adaylarin kararlarini degistirmesine neden olacak, cok buyuk numaralara da sira gelecek.
Bircok belirsizlik var, yapabilecegimiz tek sey bekleyip hayirlisi neyse onun olmasini istemek. Insallah hersey yolunda gider ve siz de dahil butun bekleyen adaylar vizesini alir ve yeni hayatlarina baslar ABD'de.
-
@Sendur-aydın-0, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Ds-260 formu ve sonraki süreçler için profosyonel destek almalımıyız yoksa kendimiz hakledebilirmiyiz ? Deneyimlerinizi paylaşırmısınız ?
Foruma özel youtube videolarını ve ilgili dökümanları incelerseniz cok kolay oldugunu sizde göreceksiniz. Benim tavsiyem acele etmeden ve dikkatli olmak bu sayede paranız cebinizde kalacak.
-
@orchuns, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba.. DS260 ve mülakat için Yurtdışına hiç çıkmamış olmak bir handikap mıdır acaba?
Kesinlikle hayir! Ilk seyahatiniz ABD'de olsun:)
-
@hardrock hocam cevap için teşekkürler.nufusa kayıtlı oldugu kısmını yazmıyoruz yani (eski kimliklerde arka kısımda olan bölüm)
-
@Sendur-aydın-0, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Ds-260 formu ve sonraki süreçler için profosyonel destek almalımıyız yoksa kendimiz hakledebilirmiyiz ? Deneyimlerinizi paylaşırmısınız ?
İşinin ehli, paranın karşılığını veren firmalar olduğu gibi, dolandırıp umutlarınızı ve paranızı almaya çalışan çok şahıs ve firma var bu yüzden lütfen kendi başınıza halledebileceğiniz kadar basit olduğunu unutmayın. Sıkıntı yaşadığınızda Forumda paylaşılan dökümanlara bakın, eğer yine emin olamazsanız buradan bizlere sorun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum