Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de İşsizlik Maaşı

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
375 80 35.6k 75

• @nicely 3 ile 5 is gunu surebilir, bankaniza bagli.

• @MySea

@Ryback, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

@nicely, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

Arkadaşlar benim sorum şu şekilde;

Ben Washington State yaşıyorum benim PUA onaylandı şimdi baktım sistemden Payment Issued diyor deposited yazıyor ama banka hesabımda para gelmemiş benim sorum şu, acaba hafta sonu olduğu için para gelmemiş olabilir mi? Hafta sonu hesabına para yatan hiç oldumu ABD de nasıl işliyor.

Teşekkürler

Pazartesi gelmesi lazım.

Teşekkürler yanıtlar için, bekleyeceğim 5 gün ona göre aksiyon alacağım gerekirse hala gelmemişse :D Ayrıca geçmişe dönük 6 hafta almam gereken unemployment maaşı var ama, salak gibi gitmişim, kendi işimin çalışma saatlerini 40 saat ama earnings 0 yazmışım ondan dolayı Excees Hours olmuş, geçmiş haftaların ödemesini alamıyorum şuan. Self-employment farklı birşey aslında ben kendi işim için çalışabilirim para kazanmasamda ondan dolayı oyle girmiştim. Sonra görevli biri aramıstı o dedi boyle yaparsan benefit alamazsın sistem suan boyle işlemiyor diye. Acaba arasam bu durumu anlatsam re-claim yaptırırlaermı o haftalar için. Çünkü earnings 0 ben kendi işim için çalıssam ne olacak kazanç sıfır olduktqan sonra mantıklı degilmi ama sistem boyle dusunmuyor. Arasam sanki beni haklı bulurlar gibi geliyor ama siz ne düşünüyorsunuz bu garip durum ile ilgili :dizzy: ?

• @nicely bende Wa da yasiyorum. Benimki Paid olduktan 2 gun sonra hesaba gecti ve $600 Pua ile birlikte yatti.

• @roccorocco Teşekkürler bilgilendirme için aynı state'den bir örnek çıkması tam süper oldu ^^

• ⭐⭐

@MySea

@Ryback, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

Arkadaşlar benim sorum şu şekilde;

Ben Washington State yaşıyorum benim PUA onaylandı şimdi baktım sistemden Payment Issued diyor deposited yazıyor ama banka hesabımda para gelmemiş benim sorum şu, acaba hafta sonu olduğu için para gelmemiş olabilir mi? Hafta sonu hesabına para yatan hiç oldumu ABD de nasıl işliyor.

Teşekkürler

Pazartesi gelmesi lazım.

Teşekkürler yanıtlar için, bekleyeceğim 5 gün ona göre aksiyon alacağım gerekirse hala gelmemişse :D Ayrıca geçmişe dönük 6 hafta almam gereken unemployment maaşı var ama, salak gibi gitmişim, kendi işimin çalışma saatlerini 40 saat ama earnings 0 yazmışım ondan dolayı Excees Hours olmuş, geçmiş haftaların ödemesini alamıyorum şuan. Self-employment farklı birşey aslında ben kendi işim için çalışabilirim para kazanmasamda ondan dolayı oyle girmiştim. Sonra görevli biri aramıstı o dedi boyle yaparsan benefit alamazsın sistem suan boyle işlemiyor diye. Acaba arasam bu durumu anlatsam re-claim yaptırırlaermı o haftalar için. Çünkü earnings 0 ben kendi işim için çalıssam ne olacak kazanç sıfır olduktqan sonra mantıklı degilmi ama sistem boyle dusunmuyor. Arasam sanki beni haklı bulurlar gibi geliyor ama siz ne düşünüyorsunuz bu garip durum ile ilgili :dizzy: ?

Arayıp konuşun tabiki

• @Ryback Para bu gün hesabıma yattı, geçmiş haftalardaki bahsettiğim durum için arayacağım, bakalım ne olacak hayırlısı :D

• ⭐⭐

@Ryback Para bu gün hesabıma yattı, geçmiş haftalardaki bahsettiğim durum için arayacağım, bakalım ne olacak hayırlısı :D

Gule gule harcayin :) Umarim oncekileride halledersiniz.

• Merhaba, pua ödemesini aldım. Bana bir yazı geldi, 1099 formunu istiyorlar. Sistem üzerinden sürekli eror veriyor. Telefon açılmıyor. Email olarak gönderilebilir mi acaba. Florida için.

• @divionyedi, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

Merhaba, pua ödemesini aldım. Bana bir yazı geldi, 1099 formunu istiyorlar. Sistem üzerinden sürekli eror veriyor. Telefon açılmıyor. Email olarak gönderilebilir mi acaba. Florida için.

mektubun uzerinde iletisim yollari yaziyordur diye dusunuyorum. Telefon degil de, ya siteye yukleyeceksiniz ya da posta ile gondereceksiniz diye dusunuyorum, genelde bu sekilde ilerliyor resmi isler ama bu donem icin ekstra iletisim yollari listelemis olabilirler.

• Merhaba, Disaster Unemployment Benefits aliyordum. Full time isime geri dondum. Ise donus tarihimi bildirmeli miyim? Yoksa haftalik istek formunu doldurmamam yeterli mi?
    Texas eyaletinde yasiyorum.

• @cisilhayat zaten doldurmayinca yatmiyor 3. haftadan sonra iptal oluyor yardim.Gerek yok diye biliyorum.Yinede eyaletin web sitesinden kontrol edin bence.

• @cisilhayat TX'da bildirmeniz gerekiyor. Ustelik bildirip son bir kez (ise baslama issizlik destegi) alabiliyorsunuz. Bunun mantigi paycheck biweekly ise diye. Eyaletlerde kurallar farkli olabilir. Son ise baslama maasi icin ozel bir request var TX da. Form doldururken onu seciyorsunuz.

• Merhaba.Bende bu süre içinde Ny bir mağazada çalışıyordum.Fakat Uber işimi geçici olarak kaybettim bunun yerine Uber Eats yaptım.Şimdi ise işler bu sektörde düştüğü için açıkçası 1 ay bile olsa işsizlik maaşından faydalanmak istiyorum.Sistem bilgilerinde iş olarak çalıştığım mağazayı bildirdim fakat Uber eats'i bildirmedim.Bunun ve bu maaşı almanın vatandaşlık sürecine bir etkisi oluyor mu diye buradaki dostlara sormak isterim:) Sağlıklı günler.

• @katakomp, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

Merhaba.Bende bu süre içinde Ny bir mağazada çalışıyordum.Fakat Uber işimi geçici olarak kaybettim bunun yerine Uber Eats yaptım.Şimdi ise işler bu sektörde düştüğü için açıkçası 1 ay bile olsa işsizlik maaşından faydalanmak istiyorum.Sistem bilgilerinde iş olarak çalıştığım mağazayı bildirdim fakat Uber eats'i bildirmedim.Bunun ve bu maaşı almanın vatandaşlık sürecine bir etkisi oluyor mu diye buradaki dostlara sormak isterim:) Sağlıklı günler.

Sorun olmayacaktir, bu pandeminin olagandisi bir durum oldugunu unutmayin. Fakat stabil bir is bulduktan sonra issizlik maasi almayi kesmelisiniz.

• @crazycells Cevabınız için teşekkür ediyorum.Zaten temmuz sonu bu ödemeotomatik kesiliyor diye biliyorum.Bu ödemeyi almakta public charge'a girmediğini duymuştum.

• @Loyd36 New York'ta alacaginiz issizlik ucreti devlet yardimi degil... is verenler eyalete calisanlari icin issizlik sigortasi icin prim oduyor... bu maasi organize eden odeyen eyalet fakat para aslinda is verenlerden geliyor... o yuzden yardim (aid) degil benefit dolayisi ile kredinizi etkileyecek bir durum yok... eger isinizi kaybettiginizde severence package iniz varsa... yani isten cikarildiktan sonra firma bir muddet daha maas odemesi yapacaksa da ayni anda bu issizlik maasini alabiliyorsunuz... ne kadar alacaginiz maasiniza yani sizin icin ne kadar prim yatirildigina bagli... en fazla haftada 500$ kadar... mesela 100 bin $ -200 bn $ lik isinizi kaybetseniz de alacaginiz toplam 13000 $... asagi sinirini bilmiyorum...suresi en fazla 26 hafta... bu sure icinde is aramaniz lazim... document etmeniz lazim... su ise su gun muracaat ettim gibi...

• Evet başvurdum.Fakat geçtiğimiz günlerde tatil için Tr'ye geldim tabi Tr'de olduğum için hemen bir questionnaire mesajı aldım:) Ardındanda başvurum onaylandı.Sanırım ödemeyi almak için her hafta siteden onaylamam gerekiyor.Ne yapsam bilemedim :(

• Merhaba, bugün şöyle bir mesaj geldi.
    DATE: 07/11/2020

Subject: NOTICE OF REQUIRED RETROACTIVE CERTIFICATION

You are receiving this notice because you need to retroactively certify for unemployment benefits you received. Employment Development Department (EDD) records show that you have benefit weeks that were automatically processed for claim dates during the weeks ending February 8 - May 9, 2020. This was an emergency effort to help process a historically high number of unemployment claims.

Now, you must certify for the benefit weeks that were paid. You must submit this certification, known as retroactive certification, by October 5, 2020. If you do not submit your retroactive certification, we will make an eligibility determination based on information available, which may impact your benefit payments.

Start your retroactive certification by selecting Retroactive Certification for Unemployment.

Thank you,
    Employment Development Department
    State of California

• Geriye dönük sertifika istiyorlar sanırım.
    Bilginize

• Coranvirusu yardımı 25 Temmuzda bitmekte bunun uzatilma durumu var mı yada herhangi bir güncelleme.
    2'inci stimulus check lerde henuz gelmedi, herhangi bir güncelleme var mı ?

Benzer Başlıklar

• Türkiyeki diploma ile Abd'de iş bulmak (üni denkliği)

İş Alanları ve Meslekler
    2
    2
    1 Oy
    2 İleti
    736 Bakış
    knnrnK
    @Şeyda-Nur-Erdal https://yesilkartforum.com/forum/topic/319/abd-de-denklik-ve-diploma-kabulü-mühendislik?_=1594936287163 https://yesilkartforum.com/forum/topic/2715/türkiyedeki-mesleğiniz-neydi-amerikada-ne-oldu
  • ABD'de Amazon Partner bayilik işi kurmak

6
    0 Oy
    6 İleti
    691 Bakış
    crazycellsC
    @TheWinner2020 konulari ilgili bolumlerde acmalisiniz.
  • ABD'de Futbol Hakemi Olmak (Soccer)

İş Alanları ve Meslekler
    7
    2 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    H
    Futbol u bilmiyorum ama ben uluslararası Hokey hakemiyim. Hakemliğim tüm dünyada geçerli. Dünya Şampıyonalarınada gidiyorum. Amerika 'ya turist olarak gittiğimde oradaki takımlarla iletişime gecip maçlara cıktım. Kanada' da öyle... Eger uluslararası değilseniz federadyonunuzdan ne kadar süreden beridir hakemlik yaptığınıza dair üst yazı alıp Amerika 'daki futbol federasyonuna iletirseniz bence yardımcı olurlar. Bol sans
  • Amerika'da Meslek Bazinda Ortalama Maaslar

22
    6 Oy
    22 İleti
    12k Bakış
    MySeaM
    @Hakanx Entry level fire fighter maaslari ortalama yillik $50k civarlarinda basliyor. Deneyimli olanlar tabii ki daha da artiyor. Benim yasadigim Delaware icin ortalama yillik maas $67k.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k