Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ida, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar,
    Benim sorum görüşmede ibraz edilecek finansal konular ile alakalı. Yeterli miktarda yatırım olmaması durumuna karşılık sponsor düşünüyoruz ancak sponsor bir kişi olabiliyor mu yoksa illa ki tüzel mi olmalı? Şirket olmadan bir şahsı bireysel olarak sponsor gösterebiliyor muyuz?
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Her birimize iyi şanslar.

    Merhaba, evet sahislarda size sponsor olabilir.


  • @Sendur-aydın-0, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    2021 talihlisiyiz, ds-260 formumda özellikle dikkat etmemiz gerekenler nelerdir ? Tşk ler 🙏

    Farkli dusunen arkadaslar olabilir ama kendi dusuncelerimi kisaca soyle ozetleyebilirim:

    Genel olarak butun sorulara bilginiz dahilinde en dogru cevabi vermeniz gerekiyor. @crazycells'in baska bir yerde bahsettigi gibi masum hatalara genelde musamaha gosteriliyor. Ornegin suan oturdugunuz adrese Mart 2005 ya da Mayis 2005'te tasindiginizi hatirlamaiyorsaniz vs. cok problem olmaz.

    Ama DV'nin temel sartlari olan lise mezuniyeti, yas, pasaport gibi konularda pek taviz vermezler gibi geliyor.


  • @hardrock

    cevap için teşekkürler

    COMPUTER TECHNICAL SUPPORT SERVICES I WANT TO WORK diye yazdım sorun olurmu acaba?


  • @Mustafa-Sayılan teşekkür ederim .


  • @Greylist, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @hardrock

    cevap için teşekkürler

    COMPUTER TECHNICAL SUPPORT SERVICES I WANT TO WORK diye yazdım sorun olurmu acaba?

    Olur. soyle de yazabilirsiniz kucuk bir degisiklikle:

    I want to work in COMPUTER TECHNICAL SUPPORT SERVICES.


  • Merhaba,ds-260 belgesini doldururken eğitim kısmında "high school" yerine direkt lise yazmıstım okul isminde bu durum bir problem yaratır mı ?
    Mülakata giderken görüşmeye job offer ile gitmek gösterecegimiz nakit miktarı konusunda yardımcı olur mu ? (Örnegin 15k dolar yerine 10k dolar.)
    Teşekkürler.


  • @hardrock teşekkürler dediğiniz gibi düzenledim


  • @crazycells 39000ler bu yıl virüs, yerel olaylar vs. gibi etkenlerden dolayı Amerika yolcusu olabilirlermi sizce? Çünkü global çapta olaylar var ve insanlar hiç olmadığı kadar tedirgin ülke değiştirmeyi sizce göze alabilirlermi, yorumunuzu merak ediyorum.

    Birde tüm numaraların current olması tüm numaraların konsolosluğa çağrılması ve bir sorun olmadıkça Amerika ya girebilmeleri anlamına mı geliyor?

    birde forumda en yüksek case numarası ile vize alabilen kimler var bildiğiniz ?

    Teşekkürler


  • Merhaba. Family bölümünde anne bölümü için “surnames at bird” yazıyor. Buraya anne kızlık soyadı yazılması gerekmez mi ? @crazycells yardımcı olabilir misin ?


  • @Uğur-Yamanoğlu, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba. Family bölümünde anne bölümü için “surnames at bird” yazıyor. Buraya anne kızlık soyadı yazılması gerekmez mi ? @crazycells yardımcı olabilir misin ?

    Evet dogru, annenin kizlik soyadi.


  • @crazycells

    "If the passport used by the principal applicant to enter the DV program differs from the one currently being submitted, you should also include a photocopy of the principal applicant’s passport listed on the DV entry with a written explanation for the change to KCC. "

    Böyle dedi KCC. Anladığım kadarıyla iki pasaportu da göndereceğim ve güncelleyecekler. Peki bu DS260'a aç kapa yapılacağı anlamına mı geliyor yoksa DS260'ı etkilemeyecek mi? Case numaram gerilerde olduğu için sıkıntı yaşamak istemem bu kaosta.


  • Merhaba, 7 yasindaki oglumun formunda ssn sorularina no sectim. Calismayacagi icin ssn e ihtiyaci olmayacagini dusundum ancak sonradan istemek gerektigini ogrendim. Formu actirmama gerek var mi yoksa mulakat esnasinda mi bu yanlisligi bildirmeliyim? 2 cocuk var birine ssn isteyip digerinde istememis oldum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @actuntas, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, 7 yasindaki oglumun formunda ssn sorularina no sectim. Calismayacagi icin ssn e ihtiyaci olmayacagini dusundum ancak sonradan istemek gerektigini ogrendim. Formu actirmama gerek var mi yoksa mulakat esnasinda mi bu yanlisligi bildirmeliyim? 2 cocuk var birine ssn isteyip digerinde istememis oldum.

    SSN aslında çalışma ile ilgili bir şey değil. TC kimlik numarası gibi düşünün. Her vatandaşın ve göçmenin bir SSN'si olmak zorunda. Formda bunu sorma nedeni SSA (sosyal sigorta kurumu) başvurusunu sizin adınıza USCIS mi yapsın yoksa gidip kendiniz mi yapmak istersiniz onu öğrenmek.

    Gidince SSA'ye gidip çocuk için SSN başvurusu yapacaksanız böyle kalabilir.


  • Formu actirmama gerek yok anladigim kadariyla. Mulakatta bilgilendirecegim bu konuyla ilgili. Yapabilirlerse yes olarak guncellesinler. En kotu kendimiz basvururuz. Tesekkurler.


  • @MySea teşekkürler bilgi için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Greylist, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells 39000ler bu yıl virüs, yerel olaylar vs. Gibi etkenlerden dolayı Amerika yolcusu olabilirlermi sizce? Çünkü global çapta olaylar var ve insanlar hiç olmadığı kadar tedirgin ülke değiştirmeyi sizce göze alabilirlermi, yorumunuzu merak ediyorum.

    Birde tüm numaraların current olması tüm numaraların konsolosluğa çağrılması ve sorun görüşmede bir sorun olmadıkça Amerika ya girebilmeleri anlamınamı geliyor?

    Teşekkürler

    hayir, current olmasi dosya numarasina bakilmadan kisilere mulakat tarihi verilebilir demek.

    Henuz bu konuda yorum yapmak icin cok erken, su an icin bence herkesin sansi var... 39.000'li dosyalarin da...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berk-Şendil, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells öncelikle selamlar, green card çıktı bu sene bana ilk başvurumda. Sıram 33 binlerde. Green card bana çıktı ancak kız arkadaşımla evlenip gelmeyi planlıyoruz. Kentucky'e ds 260 formunu açıklandıktan bir gün sonra 08/06/2020 tarihinde gönderdik, sadece benim adıma. 1-2 ay içerisinde evlenip kentucky'e mail atıp eşimi de ekletmeyi düşünüyorum 2 kişi Amerikaya geleceğiz. Fakat merak ettiğimiz bir şey var bir çok forum araştırdım gerçekten araştırmadan yazmadım size :): sıramız 33 binlerde fakat kentuckyden evrak istenen mail tarafıma geldikten sonra ds260 formunda değişiklik yapabiliyor muyum? birkaç yerde değişiklik yapılamayacağını okudum. zira eşimi ekletmeden gelmek istemiyorum. geç kalmadan evlenmeyi planlıyoruz (temmuz ağustos gibi) sizce 1-2 aya kadar bu mail gelebilir mi? yada geldikten sonrada değişiklik yapılabiliyor mu? sizin engin bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim. Herkese sevgiler..

    DS-260 formunu daha sonra degistirmeniz mumkun, mulakatta bile degistirebilirsiniz bilgileri, dolayisiyla dediginiz gibi bir kisitlama yok. Esinizi ne kadar erken eklerseniz tabii ki o kadar iyi olacaktir, KCC bu yil evraklar konusunda aceleci... Ama siz evlendikten sonra da evraklari gonderebilirsiniz, zaten numaraniza henuz zaman var...

    Resmen evlendikten sonra foruma yazarsaniz yonlendiririz zaten.

    Ayrica bilgilerinizi imzaniza aktarmayi da unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

    ( @Pelin-Saçkesen )


  • teşekkürker @ZoZO

    bir sorum daha olacaktı.

    su anki çalıştığım işimi sorduğu yeri doldurdum.Burada tam 10 senedir çalışıyorum.

    were you previously employed? sorusunda yes seçeneğine tıkladığımızda son 10 yıllık deneyimimizi soruyor.Bu kısmımda no kısmını mı seçmeliyim yoksa herseye ragmen tüm çalıştığım yerleri yazmam daha mı iyi olur ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mustafa-Sayılan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Her hangi bir ülkede bulunan bir şirkette bir yıl kadar remote çalışıp, Bir yıldan az süre ile o ülkede ikamet ettiğimizde bizden her hangi bir şekilde o ülke adli sicil kaydı istenir mi ?
    DS-260 formunu göndereli nerede ise 1 hafta oldu her hangi bir KCC dönüşü olmadı, veya evrak istenmedi.
    Sevgiler , saygılar

    Hangi ulke? Bazi ulkelerde 6 aydan fazla kalinca isteniyor bu belge, o nedenle hangi ulke oldugu onemli, suradan kontrol etmelisiniz:

    KCC'nin size ulasmasini beklemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aguila, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    -Herkese merhaba, 2 tane sorum olacakti DS260 formu ile ilgili.

    1. Onceki is deneyimleri bolumunde ayni isverende farkli rollerde (job title) calistim, her bir job icin ani employer da ayri sekilde doldurdum(Add another diyerek), bu sekilde mi doldurulmali.
    2. Kisa donem askerlik yapanlar (6 ay) , adres biligileri kisminda bulunduklari askeri birligin adresini mi girmeli mi ?
      Simdiden cok tesekkurler
    1. evet, dogru yapmissiniz.

    2. gerek yok. fakat girilmesi de problem yaratmaz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum