Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Onurmeci, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhabalar

    2019 yılında geçici vizeyle giriştim yaptım ve Green cardtimi aldım Şubat 2019 da. SSN olduğu İçinde banka hesabımı açtım. 4 ay sonra Miami bi haftalığına giris yaptım 2019 Mayıs ayında. Sonra 2 aralikta temelli nyc giriş yaptım karim ve kopegim ile. Kopek ve ev problem olunca bide corona olayı çıkınca 2 şubatta Türkiye’ye dönüşte yaptık. 2 agustosta giriş yapmam lazım ama covid durumu yüzünden tedirginiz ve giriş yapmak istemiyoruz bi kaç ay daha. Non-filler olarak vergi başvurumu yaptım. Banka hesabım mevcut ve de üstüme kayıtlı telefonum vardı(iptal oldu). Universityide orada okudum. 2 agustosu geçirip ekim kasım gibi girsek bi sıkıntı olur mu ?

    Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim

    Gocmenliginizin ilk senesi icerisinde temelli yerlestiginizi ve Covid-19'dan dolayi zor durumda kalip geri donmek zorunda kaldiginizi aciklayacaginiz icin, 1 yildan fazla ABD disinda kalmadiginiz surece giriste sorgulasalar bile giris yapabilmeniz lazim. Ancak Green Card ile ABD disinda gecirdiginiz sure uzadikca riskiniz artiyor tabiki.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @flyingisfreedom, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @flyingisfreedom, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @knnrn, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @flyingisfreedom 12 ay dolduktan sonra kart elinizde olmadan giriş yapamazsınız. Bir şekilde kartın size gönderilmesini sağlayın. Aksi halde konsolosluk ile görüşüp seyahat belgesi almanız gerekiyor.

    açıkçası şöyle bir sıkıntı var, kart abd'de adrese ulaşmadı. Bu nedenle gittiğimde tekrar kartı çıkarmam gerekiyordu, zaten onun için çok geç kalmadan nisanda gitmek istiyodum. Bu durumda eğer 20 sini geçer isem dediğiniz gibi konsoloslukla görüşmek doğru olacak gibi.

    tekrar merhaba, elimdeki vizede damga 20 haziran 2019 tarihli yani geçerliliği 20 haziranda dolacak. Bugün thy ile görüştüm 19 unda chicago ucusu var, ordan da aktarma yapabilirim. Fakat uçak ABD'ye akşam 11.30 gibi iner gözüküyor. Bu nedenle ülkeye girişim 20 si olacaktır. Bu vize 20 haziranda hala geçerli mi oluyor? Bunu merak ediyorum. Uçuşlar açılmazsa zaten her türlü büyükelçiliğe başvuracağım.

    20'yi gecmedigi surece sorun yasamamaniz lazim, ama bakalim THY'deki gorevliler bunu biliyor mu 🙂 Havalimanina cok erkenden gitmeye calisin ve ABD oncesi aktarmalardan kacinin... THY gorevlileri sizi ucaga almamaya calisabilir.

    Bir de kart ile ilgili sorular gelecektir, bu konuda da ciktilari alip goturun, neden kart elinizde degil anlasinlar...

  • Yasaklı

    Merhaba arkadaşlar. Annem hem türk hem azeri vatandaşı ve annem türkiye de yaşıyor. Ds260 formunu doldururken annemin yaşadığı yeri soruyor, türkiyeyi mi seçmeliyim?


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba arkadaşlar. Annem hem türk hem azeri vatandaşı ve annem türkiye de yaşıyor. Ds260 formunu doldururken annemin yaşadığı yeri soruyor, türkiyeyi mi seçmeliyim?

    Sorunuzu aşağıdaki başlıktan sorabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari/983?lang=en-US&page=50

  • Yasaklı

    @Ryback, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba arkadaşlar. Annem hem türk hem azeri vatandaşı ve annem türkiye de yaşıyor. Ds260 formunu doldururken annemin yaşadığı yeri soruyor, türkiyeyi mi seçmeliyim?

    Sorunuzu aşağıdaki başlıktan sorabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari/983?lang=en-US&page=50

    Çok özür dilerim oraya yazacaktım yanlışlıkla buraya yazmışım.


  • acemiyim pek bilgim yok eğer çıkarsa kalmak zorundasın yoksa iptal ederler dedi biri bu doğru mu bir başkası re-entry permit den bahsetti ben ki eğer kazanırsam mülakatı 5 yıl sonra gelsem olur mu ? çünkü stem alanında lisans okuyup amerikaya sağlam gelcem niyet o yönde

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Abdullah-Yaz, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    acemiyim pek bilgim yok eğer çıkarsa kalmak zorundasın yoksa iptal ederler dedi biri bu doğru mu bir başkası re-entry permit den bahsetti ben ki eğer kazanırsam mülakatı 5 yıl sonra gelsem olur mu ? çünkü stem alanında lisans okuyup amerikaya sağlam gelcem niyet o yönde

    Evet, eger ABD'de yasama ve calisma amaci guduyorsaniz basvuru yapmalisiniz.

    Dediginiz gibi bir durumda, ABD'ye giris yapip 2 yillik izinler alip cikmak mumkun... Bu basligin ilk iletisini, bir de su basligin ilk iletisini okumalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi


  • Merhabalar,

    2 sene once green card’a hak kazanmistim ve giris cikisimi yaptim. Sonrasinda green card bana ulasmadi. En son tekrar Subat sonu ABD ye gittim ve tekrar basvurumu yaptim. Bu sefer kesin gonderilir gozu ile bakiyorken adresle ilgili bir mail aldim.
    ABD de bir mail box adres vermistim normalde. Onlarin sisteminde de TR adresim yaziyor. Esim icin green card a basvurduk ( bana cikarken ona Suriye vatandasi oldugu icin vermemislerdi, simdi TR vatandasi oldu ve F2A vizesine basvurduk yine Subat ayi gibi).
    Ben simdi green card hakkimi kaybediyor muyum? Ailem olmadan cidden gitmem imkansiz ne yazik ki.. Kucuk bir bebegimiz de var.

    Mailin orijinalini de asagiya ekliyorum.
    Beni ne yapmam konusunda umarim yonlendirebilirsiniz.

    Umarim yardimci olabilirsiniz. Maili alali 1 ay oldu ama firsat bulup yazamadim buraya.

    April 22, 2020
    DENIZ
    RE:I-90, Application to Replace Permanent Resident Card
    REQUEST FOR EVIDENCE
    U.S. Department of Homeland Security
    U.S. Citizenship and Immigration Services 2200 Potomac Center Dr Stop 2425 Arlington, VA 20598-2425
    IOE9480099790
    A066-183-686
    Thank you for submitting your Form I-90, Application to Replace Permanent Resident Card, to U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) to replace your Permanent Resident Card, Form I-551, under section 264.5 of Title 8, Code of Federal Regulations (8 CFR).
    After a thorough review of your application and supporting documentation, we have determined that additional evidence is needed. Please provide the following documentation or information as indicated below.
    On your Form I-90, your physical address is listed as: KAGITHANE, STANBUL 34406, Turkey. Please provide evidence that you reside in the United States. Evidence may consist of a deed, current lease agreement, or recent utility bills.
    You must submit all of the requested evidence within eighty seven (87) calendar days from the date of this notice. If you do not respond within the required period, we may deny your application. All additional evidence must be submitted at one time. If you submit only part of the evidence requested, we will consider that a request for a decision based upon the record.
    All copies must be clear and legible. Any document in a language other than English must be accompanied by a complete word-for-word English translation. The translator must certify that the translation is complete and accurate, and that he or she is competent to translate from the foreign language into English. You must submit both the foreign-language document and the English translation.
    Please login to your account at myaccount.uscis.gov and follow the instructions for submitting the requested evidence electronically. If submitting your response by mail, place this entire letter on top of your response and mail the evidence requested back to the Potomac Service Center, 2200 Potomac Center Dr Stop 2425, Arlington, VA 20598-2425. Please note that mailing your response rather than submitting the requested evidence electronically may delay the processing of your case.


  • merhaba
    bu konuyu attım ama cevap gelmedi
    pasaport süresi green kart sahibi kişinin amerika için yine 6 ay geçerlilik süresi şartı varmı?yoksa GC olduğu için sorun olmazmı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hakisalapaki, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    merhaba
    bu konuyu attım ama cevap gelmedi
    pasaport süresi green kart sahibi kişinin amerika için yine 6 ay geçerlilik süresi şartı varmı?yoksa GC olduğu için sorun olmazmı?

    Normalde kendi ulkenize donerken o ulke pasaportunun tarihini cok onemsemiyorlar, sadece vize ile girislerde bu tarihler onemli oluyor ama dediginiz durumda ne oluyor ben de tam emin degilim...

    Surada pasaportun gecerli olmasi yetiyor diyor, sizin de ABD'de bir kalis zamaniniz olmadigi icin pasaportun son tarihi cok onemli olmayacaktir diye dusunuyorum...

    If seeking to enter the United States after temporary travel abroad, you will need to present a valid, unexpired “Green Card” (Form I-551, Permanent Resident Card). When arriving at a port of entry, a U.S. Customs and Border Protection Officer will review your permanent resident card and any other identity documents you present, such as a passport, foreign national I.D. card or U.S. Driver’s License, and determine if you can enter the United States. For information pertaining to entry into the United States, see U.S. Customs and Border Protection’s webpage.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @efooja tabii sizin bileceginiz is ama bu basvurulari yapip streslerini cekmek, ABD'ye gidip tum isleri yoluna koymaktan daha kulfetli bir durum bence...

    Cevap vermek icin 30 gun icinde ABD'de yasadiginizi gosterip bir adres saglamalisiniz, yoksa I-90 basvurunuz red edilecek ve bir daha basvuru yapmaniz gerekecek.

    Ayrica pasaporttaki vizeyi 1 yildan fazla gecirirseniz ABD'ye giris icin bir belge kalmayacak elinizde, o durumda konsolosluga yeni bir basvuru yapmaniz lazim. Sanirim sizin durumunuza en uygun basvuru "Boarding Foil" basvurusu olacaktir, ama konsolosluga sorup bilgi alirsaniz daha iyi olur.


  • @crazycells yardımınız için teşekkürler. Peki ben THY yetkililerine bu vizenin 1 yıl geçerli olduğunu nasıl kanıtlayabilirim. Uscis'te bununla ilgili bir yazı var mıdır? Açıkçası bulamadım da. Kart ABD'de basıldıktan sonra kargoda kayboldu, yani adrese hiç ulaşmadı. Ama tabi us mailda teslim edildi gözüküyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @flyingisfreedom, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells yardımınız için teşekkürler. Peki ben THY yetkililerine bu vizenin 1 yıl geçerli olduğunu nasıl kanıtlayabilirim. Uscis'te bununla ilgili bir yazı var mıdır? Açıkçası bulamadım da. Kart ABD'de basıldıktan sonra kargoda kayboldu, yani adrese hiç ulaşmadı. Ama tabi us mailda teslim edildi gözüküyor.

    Ben şu sayfanın çıktısını alıp uçuş için götürmüştüm:


  • @knnrn çok teşekkürler

  • ⭐⭐

    @flyingisfreedom THY yetkilileri bunu sorgulamaz. Sorgulayan ekip Gözen Security firması. O damganın 1 sene geçerli olduğunu biliyorlar merak etmeyin.


  • Merhaba, yeşil kart sahibiyim, kartımın süresi 2021 Temmuz ayında doluyor. 7 yıldır Amerika’ya gitmedim. Tekrar yerleşip oyunculuk kariyerime devam etmek istiyorum. Daha önce tecrübesi olan, giriş yapmamda beni yönlendirecek arkadaşlara ihtiyacım var. Ali Cihan’ın dikkatine!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smordag, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba, yeşil kart sahibiyim, kartımın süresi 2021 Temmuz ayında doluyor. 7 yıldır Amerika’ya gitmedim. Tekrar yerleşip oyunculuk kariyerime devam etmek istiyorum. Daha önce tecrübesi olan, giriş yapmamda beni yönlendirecek arkadaşlara ihtiyacım var. Ali Cihan’ın dikkatine!

    cok uzun sure olmus. Acaba kendi elinizde olmayan nedenlerle bu kadar uzun sure ABD disinda kaldiginizi gosterebiliyor musunuz? (egitim veya baska bir nedenle?)

    Normalde SB-1 basvurusu yapmaniz gerekiyor, fakat bu cok tavsiye edebilecegimiz bir yontem degil (kabul edilme orani cok dusuk), o nedenle en iyi ihtimal iyi niyetli bir CBP gorevlisine denk gelmeyi umarak ABD'ye giris yapmaya calismak olmali sanirim. Her ne kadar kurallara gore permanent resident sayilmasaniz da, gecerli bir Green Card sizi degerlendirmeleri icin yetmeli.

    Farkindasinizdir, Coronavirus nedeniyle pek cok gocmenlik mahkeme durusmalari ertelendi, yani su an bir yigilma var... Eger hemen ucuslardan sonra girip CBP gorevlisini ikna edebilirseniz (ve tatmin edici cevaplar verirseniz), sizi mahkemeye sevk etmek yerine ABD'ye girmenize izin vermeyi tercih edecektir diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Merhaba turkcem cok iyi degil ama dorum var annem 93 den bu yana greenkart sahibi . Ben ablam abd vatandasiyiz . Son 7 senedir tr de yaşiyoruz annemi son 7 senedir her sene 1 yili dolmadan gonderiyorduk girişte hic problem olmadi bugune kadar 1 ay kalip geliyordu geri . Bu sene eylulde abd’ye taşinicaz tekrar fakat bu gecen sene mayis 23 2019 da giriş yapti bu sene mart sonu gondericektik fakst ucuslar iptal oldu pandemiden bilet alamadik haftaya 29 haziranda ucus var miami’ye gondericez ama simdi 1 yil 1 ay oldu son girişten girme sansi varmidir pandemi uzunden oldunu ve kendi sebeplerin dişinda olusan birşey oldundan alirlarmi abd’ye giriş yapmasina ? Suan orda ev veya ustumuze fstura vs yok alinmazsa iceri en kotu ne oluyor geri tr ‘ye mi gonderiyorlar ? Af olurmu greenkart konusunda eminim cok ulkede bu sekilde olan vardir korkuyoruz bir yandan sansimizi denicez

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @maggieexe, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba turkcem cok iyi degil ama dorum var annem 93 den bu yana greenkart sahibi . Ben ablam abd vatandasiyiz . Son 7 senedir tr de yaşiyoruz annemi son 7 senedir her sene 1 yili dolmadan gonderiyorduk girişte hic problem olmadi bugune kadar 1 ay kalip geliyordu geri . Bu sene eylulde abd’ye taşinicaz tekrar fakat bu gecen sene mayis 23 2019 da giriş yapti bu sene mart sonu gondericektik fakst ucuslar iptal oldu pandemiden bilet alamadik haftaya 29 haziranda ucus var miami’ye gondericez ama simdi 1 yil 1 ay oldu son girişten girme sansi varmidir pandemi uzunden oldunu ve kendi sebeplerin dişinda olusan birşey oldundan alirlarmi abd’ye giriş yapmasina ? Suan orda ev veya ustumuze fstura vs yok alinmazsa iceri en kotu ne oluyor geri tr ‘ye mi gonderiyorlar ? Af olurmu greenkart konusunda eminim cok ulkede bu sekilde olan vardir korkuyoruz bir yandan sansimizi denicez

    Siz yaninda olmayacak misiniz?

    Bu sefer ABD'ye gercekten yerlesecegini kanitlayabilirse sorun cikarmayacaklardir diye dusunuyorum.

    Pandemiden dolayi daha toleransli olacaklardir fakat 7 yil gecmis olmasina ragmen hala ABD'ye yerlesmemis. Dolayisiyla gorevlinin ne yapacagini kestirmek zor...

    ABD'ye almama gibi bir durum olmaz cunku gecerli bir Green Card'i var, en fazla karti alip bir mahkeme tarihi verilecektir, ama yukariya da yazmistim bu aralar mumkun oldugu kadar mahkemelere yonlendirmeyeceklerdir cunku cok fazla yigilma vardir mahkemelerde, o nedenle size tavsiyem elinizden geleni kesinlikle yapin. Bu kismi net anlamaniz onemli, o nedenle ingilizce de yaziyorum this time do what you can to persuade the CBP officer that she is coming to US to settle down and she is not returning to Turkey anytime soon.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum