Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @somebody, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Arkadaşlar geçici tag-title aldıktan sonra DMV de kayıt işlemi yaptırmadan önce arabayı satabiliyor muyuz? bilgisi olan var mı?

    Texasta satamazsiniz... Burada geçici title yok zaten. O tarafı bilemiyorum maalesef...

    Burada galeriden aldığınızda galeri title işlemlerini yapmak sizde ödemek zorundasınız... Eyaletten eyalete fark var...


  • @somebody @xyz emin misiniz ben ilk arabamı Maryland de Türk ehliyeti ile üstüme alamadım, Maryland ehliyetli bir arkadaşın üzerine aldım ehliyeti alınca anca title ı alabilmiş ve iki kez satış yaptığım için iki kez vergi ödemek zorunda kalmıştım. Bence almadan önce iyice bir araştırın derim.


  • @ckanak Bu ne zaman olmuştu acaba? açıkçası Maryland DMV de okudum bütün genelgeyi, ruhsat başvurusunda ehliyet şartı yok, çünkü örneğin disabled kişilerde araba sahibi olabiliyor. Yine de belli olmaz, uyarı için sağol.


  • @somebody Araci bugun benden aldiniz, ben title imzaladim ve size verdim; siz de hemen yarin araci baskasina satmak istediniz diyelim. Kanunen, bunu yapmadan once DMV'ye gidip araci uzerinize register yapip, ondan sonra satmaniz gerekiyor. Ama tabii ki bunun baska yollari da vardir 🙂


  • @xyz çok sağol link için, bende o yoldan geçeceğim, Sigorta konusu şöyle: dealer a gittiğimde sigortasız arabayı trafiğe çıkaramazsın dedi, bende hemen orada alırken cepten online yaptım. Progressive ve Geico sadece TR ehliyetine yapıyor, ayda 133 dolar benimki, 6 aylık. yanlız ben buna 50 dolar raod-assistance ekledim, normali daha ucuza gelebilir. Başka takıldığınız şeyler olursa paylaşın lütfen.


  • @MySea yani bir esti bana aracı değiştirmek ama haklısınız, hiç o yollara girmeyeceğim, 6 ay sonra falan satarım. Aslında araç güzel, Chrysler 200, ben TR de alman arabasına alışmışım, yol tutuşu pek iyi gelmedi nedense, belki de alışmak lazım. Araba inspection dan geçti, hiç bir eksiği yok. Sağol.


  • @somebody 2019 Haziran ayında almıştım. Belki kuralları esnetmiş olabilirler, belki de benimle ilgilenen görevlinin işgüzarlığıdır.


  • @somebody Cok tesekkurler.

    Benim kafam surada karisiyor. Maryland'e tasinan birisinin ehliyetini 30 gun (ya da 60 gun; bu kisim karisik biraz) icinde cevirmesi gerekiyor Maryland ehliyetine okudugum kadariyla. E bizim ehliyetler bu kosullar altinda daha bir sure Maryland ehliyeti olamayacak gibi. Acaba sigorta yapsalar bile sonra iptal ederler mi ya da bir sikinti cikar mi polis cevirse baksa diye tedirgin oluyorum. Her gun 30 mil git 30 mil gel yol yapacagim is icin. Hani belli olmaz neticede.

    Bir de @ckanak'in mesajindan sonra sunu dusundum. Acaba arabayi esim uzerine yapsak - o Amerikali ve ehliyeti de Maryland zaten-, sonra sigortaya da beni eklesek de oyle kullansam benim Turkiye ehliyeti daha mi garanti olur ehliyet isi cozulene kadar? Fikri olan var mi?

    Hos zaten iki-uc aydir onun arabasini benim Turkiye ehliyeti ile gerektikce market alisverisi ivir zivir icin kullaniyorum. Gidip ekletmedik de beni surekli kullanmadigim icin ama simdi benim arabaya ihtiyacim var is icin.


  • @xyz Yok hayır. Kafanız karışmasın. Olay şöyle, MD a taşındıktan sonra 60 gün içinde ehlyet al diyor sana. bende Martta geldim fakat DMV kapalıydı, çünkü coronavirus var, almadın diye kimse sana birşey diyemez. Bu bir.
    İkincisisi, tag-title yani ruhsat işlemini kendi üstüne yaptırabilirsiniz-sigortayı da (koskoca şirket ehliyeti soruyor sana, international diyorsun) sorun falan çıkmaz ve o arada ehliyet işini halledebilirsiniz. Polise yakalanmadıkça ehliyet sormazlar, sorsa bile Türkü gösterebilirsin. ve durumunu anlatırsın. Burada beyana güven var. Rahat olun.


  • @xyz bu alkol&drug testi online conference da ne yapıyorlar, kolay mı?


  • @somebody hocam cok tesekkurler cevabiniz icin bir onceki. O zaman rahatladim biraz. Gidip alayim arabayi. Ehliyet isini de zaman icinde halledecegiz gibi.

    Online drug&alcohol isine gelince. Ben online courses kismini bitirdim. 2-3 saat ayirmak gerekiyor. Mini testler, quizler vs. oluyor. Kolay.

    Bir de final testi olacakmis. Onu saat 3:30'da olacagim. Olduktan sonra soylerim nasil bir sey ama ders icerigi kolay. Yuzde 95 hepimizin bildigi, basit seyler. Yuzde 5'i de iste birkac istatistikten bahsediyor kazalarin yuzde su kadari alkollu araba kullanmaktan Maryland'de vs diye. Onlari soruyor quizde falan. Onlari bir tek bilmek gerekiyor ama bir seyi yok.

    Dedigim gibi su final sinavini da halledeyim, iki-uc saat sonra guncellerim.


  • @somebody evet yaptim ciktim.

    Sorular online course esnasinda yapilan quizlerdeki sorular ile ayni. Yani onlari yapinca zaten aslinda bunu da yapmis oluyoruz. Dedigim gibi kolay ama birkac sey var Maryland'e dair bilinmesi gereken. Quizdeki sorular ile ayni oldugu icin zaten online course bitirince onlar da ogrenilmis oluyor.

    Onun haricinde zoom'dan baglanip kamera acik tutuyorlar sinav esnasinda. Herhalde baskasi yerimize yapmasin vs. diye.

    Ha bir de 50 dolar ucret odeniyor sinav sonunda. Zaman kisitlamasi falan yok bu arada.

    Kisaca kolay bir sey. Maksat alkol-uyusturucu etkisi altinda araba kullanmama bilincine dair bir sey olmasi zihinde herhalde. Bir de 50 dolar kisi basi finansal kaynak iste driving schoollar icin anladigim 🙂


  • @xyz size geçmiş olsun, çok teşekkürler, bende bugün başlarım.

    Arabayı kişiden mi dealer dan mı alacaksınız? Kişiden alıyorsanız, Title kağıdında imzanız olacak vs..Eğer hala şüpheniz var ise bu konuda, benim randevuyu bekleyin DMV de ayın 19 unda, ruhsat için gideceğim. Haberleşiriz.


  • @xyz ben california da arabayi ehliyetsiz almistim sigortada
    (liabilty) ilk alti ay icin iki kisi 600 dolar cikmisti dogu da tursistlerin araba aldigini duydum. alan arkadasim var var boston taraflarinda buyuk ihtimalle orada alabilir ve sigorta yaptirabilirsiniz ama eyalet yasalari ne kadar kullanabilirsiniz diyor ona bakmak lazim cunku sure dolduktan sonra polis yakalarsa ceza gelebilir. temmuzda gidip sinava bile girseniz bir de onun direksiyon sinavi icin bir o kadar beklersiniz 4 ayi bulur. burada tavsiyem kurallara tamamiyle uymak ozaman polis nadir durduruyor tabi california da oyle orada oyle olur mu bilemiyorum :)))

  • ⭐⭐

    Bi arkadaşım SUV almayı düşünüyor. Hyundai Santa Fe çok hoşuna gitmiş. Sizce nasıl araba? Hyundai’de Japon arabaları gibi tutulan bir marka mi? Araçları güvenilir mi?


  • Sorunsuz araçlar... Düşünülebilir...

    Hyundai ve Kia çok iyi işler çıkarıyor artık...


  • @Edelweiss, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Bi arkadaşım SUV almayı düşünüyor. Hyundai Santa Fe çok hoşuna gitmiş. Sizce nasıl araba? Hyundai’de Japon arabaları gibi tutulan bir marka mi? Araçları güvenilir mi?

    Biz de 2003 santa fe var yağ kaçağı var iki senedir biniyoruz şanzıman da kaçırıyor motor da motorun kaçağı daha az ama tıkır tıkır gidiyor arada ufak tekef şeyler oluyor ama 2003 oda olur 2 senedir binmek fazla bile böyle bir arabaya 1500 dolar üstüne üstelik yakında 1000 dolara da birisine verecem büyük ihtimalle. hyundai severim ben kia almadım hiç ama bana hep hyundaiden bir tık iyi gelir nie bilmem. 4-5 ay da sonata ve elantra kullandık 2017 onlar çok güzel arabalardı sonata yağ gibiydi elantrada az yakan konforlu bir araçtı.


  • Hyundai Kia aslında aynı arabalar... Iç trimler ve tasarım farkkli...

    Bilinenin aksine yağ kavağı degildir tehlikeli olan... Sadece ustalar çok sever yağ kaçaklarını 🙂

    Su kaciriyorsa... Işte o zaman korkmayin titreyin 🙂

    Asıl sorun şu kacagi...


  • Green kardla giden biri ilk basta biraz pesinat verip 20 -30 binlik bir arabayi taksitle alabilirmi ?


  • @Yunus-Kaya Merhaba daha önce konuşmuştuk bunu , faizlerin yüksek çıkacağı söylenmişti . Eğer vereceğiniz peşinat tutarı 5-6 bin dolar ise amerikada yaşayan arkadaşların önerisi ikinci el bir tık temiz bir araç alıp amerikada işimizi oturttuktan sonra taksit olaylarına girmemizdi. Ben okan serbes in araç videosunu izledikten sonra bir heveslenmiştim sıfır 26 bin dolara aylık 450 dolar civarı taksitle bir highlander almıştı ancak daha sonra işi tam oturtmadan kendimi takside boğmamaya karar verdim. İşiniz Net ve hazırsa alınabilir. Onun dışında gelip sıfırdan takside girip korona patlasaydı sıkıntı çıkardı. Başta kadir abi @semavi bu konuda uyarmıştı bu konularda deneyimli ve bu işin içinde olan birisi olarak daha sonra korona çıkınca söylemleri tescillenmiş oldu. Selamlar kendisinede


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum