Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• @azizozy, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar bizde bu yıl Green card çekilişi talihlilerindeniz. Kazanan herkese hayırlı olsun..

Bir sorum olacaktı @crazycells ,

Benim ilk evliliğimden Çocuklarımın pasaportlari henüz yok. Çocukların Ds260 formunu doldururken pasaport bilgilerini girmeden doldurabiliyor muyuz? Mülakat zamanında pasaportlarını ibraz etmek yeterli oluyor mu?
    Yoksa mutlaka ds260 formunda çocukların pasaport bilgilerini girmek mi gerekiyor..

Asamalari bir daha gozden gecirin... KCC sizden mulakat oncesi evraklari isteyecek, o asamada tamam olmasi gerekiyor her seyin... O asamaya kadar pasaport cikartmasaniz da olur, ama herkesin bir pasaportu olmasi gerekiyor ve herkes adina bir DS-260 formu doldurmaniz gerekiyor.

Ayrica sorulara net cevap verebilmek icin dosya numaranizi da gormem lazim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

• Arkadaşlar cahilce bir soru olacak ama kesin emin olamadığım için soruyorum. ds260 formunu doldurup bitirince belge otomatik olarak kcc ye gönderılıyor degıl mı ? Ekstra olarak benim her sayfanın ekran goruntusunu kcc ye gondermem gerekmıyor ?

• @Mlarin28, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

merhaba arkadaşlar bu yıl ki çekilşte çıktı çok şükür yanlız bi sorum olacak ben 13 yıl önce hafif tüberkloz geçirdim bunun için askerlikten muaf tutuldum...ama yıllardır gayet iyiyim...bu göçmenlik vizesine engellik çıkarır mı acaba DV-2021 -case number 27xxx

aktif olmadigi icin sorun olmayacaktir, ama saglik muayenesine mulakattan 1 ay once gidin, cunku testler sizin icin uzun surecek... Ayrica saglik raporunuzun 6 ay yerine 3 aylik duzenlenme ihtimali cok yuksek, planlarinizi buna gore sekillendirin.

• @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaşlar cahilce bir soru olacak ama kesin emin olamadığım için soruyorum. ds260 formunu doldurup bitirince belge otomatik olarak kcc ye gönderılıyor degıl mı ? Ekstra olarak benim her sayfanın ekran goruntusunu kcc ye gondermem gerekmıyor ?

Hayır gerekmiyor

• @Cengstro, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba arkadaşlar, DV-2021 çekilişi kazandım. DS-260 formunu dolduruyorum. Şu an üniversite son sınıftayım, mezun olacağım. Üniversite yıllarımda ve öncesinde yazları kısa süreli çalışmıştım (e-devlet hizmet dökümünde görünüyor) ve son iki yılda da okul tarafından zorunlu tutulan yaz stajlarımı yaptım (e-devlet hizmet dökümünde görünmüyor). Şu an hala öğrenci olmama rağmen tüm bu geçmiş çalışmaları yazmalı mıyım? Hayırsa, hangilerini yazmalıyım?

Ben lise mezunu olduğum için eligible olduğumu düşünüyorum, bu durumda çalışma geçmişi yine de önemli mi çünkü bunlar okuduğum meslekle alakalı değiller.

Bu tarz bilgileri DS-260'a eksik ya da fazla yazmak bir problem oluşturur mu?

Kisa sureli calismalari yazmaniza gerek yok... Fakat sizin kariyeriniz icin onemli deneyimlerse o durumda yazmanizi tavsiye ederim.

Eger egitim sartini sagliyorsaniz, calisma gecmisi ayrintili incelenmeyecek... O nedenle size en mantikli nasil geliyorsa o sekilde doldurmalisiniz bu kismi...

• @alimdaryagiz, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Herkese merhabalar;
    Dv2021 talihlilerinden birisiyim. Forum' a yeni üye olduğum için sorumu olması gereken yere yazdığımdan emin değilim bir yanlışlık olduysa verdiğim rahatsızlık için herkesten özür dilerim.
    Şu anda okumakta olduğum okul sebebiyle 2021 senesinde Şubat-Ekim ayları arasındaki süreçte yurt dışında olmam gerekiyor, yapılacak olan mülakat tarihini bu aralığa getirmek istemiyorum. Bu sebeple sizce eylül 2021 de ds 260 formunu yollasam bir problem ile karşılaşırmıyım veya ne zaman ds 260 formunu yolllamalıyım . Bu arada case number'ım 7xxx.
    Bu konuda sizlerden bilgi alabilir miyim ? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim diğer arkadaşlara da başarılar dilerim.

bence 1 yil geciktirmeden yollamalisiniz :) Surec 2021'in Eylul'unde bitecek... dolayisiyla su an Ekim-Kasim ayinda vizeyi alip, Subat oncesi ABD'ye giris yapip, sonra da egitiminizi bitirmeye gidebilirsiniz...

su konuyu okudugunuza emin olun:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri

Fakat 1 yili gecmeyecegi icin re-entry permit almaniza gerek olmayacak.

• @bolatmali Teşekkur ederım.

• @Umut-Pınarbaşı, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

birkaç soru daha sormak istiyorum.

1-Pasaportumun süresi bitti Nisan ayında ve yeni alıcam fakat mülakatta eski pasaportu istiyorlarmış ama yeni pasaportu alırken nüfus müdürlüğü eski pasaportumu istiyor nasıl bir yol izlemeliyim, kaybettim desem nasıl olur acaba?
    2-askerliğim 2021 12.ayda ve tecil hakkım kalmadı. Greencard aldıktan sonra askerliği erteletebiliyor muyum öyle bir hakkım var mı?
    3- current olma ne oluyor tam olarak?
    4-usa de tanıdığım hiç kimse yok greencard ımı gönderebileceğim ne yapmam gerek?
    Ds260 formunu haftaya dolduracağım geç doldurmam mülakat tarihini uzatır mı ve kazanamama riskim artar mı?

Çok teşekkürler..

Ekleme yapayim...
    2.Askerlik tecili icin Green Card tek basina yeterli degil, ABD'de calisiyor veya okuyor olmaniz gerekiyor... Ayrintili bilgiler surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/3/askerlik-i̇şlemleri

4.Vizeyi almak icin bir adres bulmaniz gerekiyor illa ki... Su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/717/green-card-ile-abd-ye-giriş-yapmadan-ev-kiralamak-adres-belirlemek

Aktif forum uyelerine ben dahil pek cok kisi yardimci oluyor...

• Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar

• Bu ileti silindi!

• @Cengstro, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba bu sene lottery çıktı. DS-260 formunu dolduruyorum ancak birkaç sorum var. Şu an üniversite son sınıftayım.

1. Üniversite yıllarımda ve öncesinde yazları kısa süreli çalışmıştım (e-devlet hizmet dökümünde görünüyor) ama bunlar şu anki okuduğum mesleğe ait işler değildi genelde önemsiz işlerdi. Üniversitenin son iki yılında da okul tarafından zorunlu tutulan yaz stajlarımı yaptım (e-devlette görünmüyor). Şu an öğrenci olmama rağmen tüm bu geçmiş çalışmalarımı yazmalı mıyım? Hayırsa, herhangi birini yazmalı mıyım?

2. Üniversite süresince 1 yıl yurtta ve 4 yıl evde kaldım. Ancak resmi ikametgahımı taşımamıştım. Sadece e-devlette görünen resmi ikamet ettiğim adresi mi DS-260 formuna girmeliyim yoksa üniversite zamanında yaşadığım adresleri de mi girmeliyim?

3. Lottery'e başvuruyu yaparken kullandığım ailemden dolayı aldığım eylül 2021 geçerlilik tarihli yeşil pasaportum var. Ancak bu birkaç ay içersinde üniversiteyi bitiriyorum ve dolayısıyla bordo pasaporta geçmem gerekiyor. Bu konuda sizce ne yapmalıyım?

Çok soru sordum kusura bakmayın. Teşekkür ederim şimdiden.

1. Sadece uzun sureli (misal 3 aydan uzun) ve sizin kariyeriniz icin onemli olan deneyimleri yazabilirsiniz.

2. Gercekte yasadiginiz adresler ne ise onlari girmelisiniz. Ikametgah belgesinde yer alip almamasi onemli degil.

3. Su an var olan pasaportun bilgilerini girebilirsiniz, mulakat belgelerini gonderirken yeni pasaport cikarttirip o asamadan sonraki her formda bunun bilgilerini kullanabilirsiniz.

• @Mlarin28 genel olarak hicbirini onermiyoruz :)

• @AHMET90, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

merhaba arkadaslar pasaportum ekim ayinda bitiyor sizce ds 260 formu doldururken su an ki pasaportu eklesem sikinti olur mu?

dosya numaranizi da imzaniza yazmalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

sorun olmaz, sonra degisiklik yapabilirsiniz.

• @remeus, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba;
    Bu seneki talihlilerden biriyim. DS-260 formunu doldurmak için evlilik işlemlerini tamamlamamı mı önerirsiniz? Daha sonra case açtırıp revizyon talebinde bulunmak daha mı doğru olur?
    Bu soruların cevaplarını siz bu mesajı gördüğünüzde araştırıyor olacağım. İlerleyen süreçlerde kazanan arkadaşlara bol şans diliyorum.
    Listeye ekleme konusunda 9. arkadaşın üstüne mi altına mı ekleyeceğimi bilemedim. Bir mesaj atarsanız halledelim.
    Sevgilerle
    Reha

Siz isminizi en alta ekleyebilirsiniz, zaten talihlilerden birileri illaki belgeyi duzenliyor sonra...

https://bit.ly/3csLtWZ

Yakin zamanda evlilik plani yapiyorsaniz, hizlica evlenip formlari o sekilde doldurmanizi tavsiye ederim. Zaten numaraniz oldukca kucuk, ilk aylarda sira gelecek...

• Tekrar merhaba. DS260 Formunu doldurmak istiyorum ama ''Your request cannot be processed at this time.'' Hatası alıyorum bu normal mi ?

• @ametdgn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba,

DV2021 sonuçlarında ilk 50.000 aday arasında yer alıyoruz. Green carda başvuru yaparken kendim başvuru yaptım. Eşime ve 17 aylık bebeğimize pasaport alamamıştık. Şimdi bana çıktığı için, DS 260 formunda eşimin ve bebeğin de bilgilerini gireceğiz. Onlara da hemen pasaport çıkartalım mı? Ayrıca DS 260 formuna bilgileri doldurmakla eşim ve bebeğimiz için otomatik olarak green card başvurusunda bulunmuş oluyor muyuz?

Evet, herkesin bir pasaportu olmasi gerekiyor vize alabilmek icin.

DS-260 formunu doldurup gonderince, KCC'den haber beklemeniz gerekiyor.

Bu konunun ilk iletisini anlayana kadar okumaniz gerekiyor, ilk seferde her seyi anlamaniz cok zor, o nedenle tekrar okumaktan cekinmeyin.

Ayrica: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

• @Yusuf-UZUN, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Case numaram 30 bilerde. Numarası büyük olmak green card'ı almak için nasıl bir risktir ?

sira gelme ihtimali hala yuksek, cok yuksek bir numara degil ama beklemeniz gerekecek... surecin nasil isledigini anladiginiza emin olmalisiniz...

Ayrica: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

• @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Tekrar merhaba. DS260 Formunu doldurmak istiyorum ama ''Your request cannot be processed at this time.'' Hatası alıyorum bu normal mi ?

Merhaba Bu aralar normaldir yoğunluk fazladır kullandığınız karakterleri dikkat edin. Bir de başka browser deneyin. Ben doldururken Explorer da daha rahat çalıştım Chrome da sürekli sistem dışına atılıyorumdum özellikle adres giderken cok zorluk cekmistim.

• merhaba, kazanan herkese tebrikler. surecle ilgili @crazycells her zamanki gibi sizlere yardimci olmak icin elinden geleni yapacaktir. Vakti zamaninda bana da bircok sorumda yardimci olmustur, kendisine bir kez daha tesekkur ederim ayrica forumun diger eski kullanicilarina da. Paylasim sebebime gelirsek gecenlerde bir arkadas ozelden sordu, ben kendi surecimde genelden farkli deneyim yasadim ve mutlaka az da olsa ayni sureci yasayacak arkadaslar olacaktir. saglik muayenesinde tuberkuloz suphesiyle benden balgam testi istemislerdi ve 3 gun ust uste balgam ornegi alinmisti(ekstra maliyet tabiki hatirladigim 900 tl civarinda tutmustu) sonucun cikmasi hatirladigim kadariyla 8 hafta surmustu. sonucunda aktif tuberkuloz cikmadi. Sonucun cikmasiyla birlikte abdye giris icin verilen 6 ay sure bana 3 ay olarak iletilmisti. abdye giris yaptiktan sonra bulundugum adrese eyaletin atadigi bir saglik kurumundan tarafima mektup gonderildi. Tuberkuloz icin tetkik yapilacagi ve bunlarin ucretsiz uygulanacagi yazisini aldiktan sonra ilgili kurumu arayip randevu aldim. Yapilan testler sonucunda tuberkuloz bulgusuna rastlanmadi ve bu konudaki surecim tamamlanmis oldu. Rastlanti midir bilemiyorum greencardim adresime ulasmasi zaman aldi ve bu islemler ardindan geldi. Kurumdaki doktorla konuyla alakali konustugumuzda bizim cografyadan cok insanla muhatap olduklari ve bunun temel sebebinin erken yasta uygulanan verem asisi oldugu bilgisini vermisti. Hatta tuberkuloz ihtimalimin cok dusuk oldugunu ve bikac ihtimalden bahsetmisti ki onunla ilgili de kisa sure ilac tedavisiyle sorunsuz sureci asacagimizdan bahsetmisti.Neyse ki bunlara gerek kalmadi. Sonuc olarak vize suresince tuberkuloz ihtimaliyle balgam testi talep edilen arkadaslarin belirti tasimadigi surece endiselenecek durumlari olmadigini belirtmek istedim. Ayrica Abd'deki bicok kisinin alternatif yollarla ulke icinde greencard sureci yasarken ayni sureclerle karsilastigini ogrenmistim. Kazanan arkadaslarin seruveni yeni basliyor. Doya doya bu heyecani yasayin arkadaslar. Yolunuz acik olsun.

• Merhabalar, 2021 talihlisiyim ds-260 formunu doldurmaya calisiyorum fakat bir problemim var.
    ben 2018-2019 arası 9 ay süre ile amerikada bulundum (statum j1 idi daha sonrasında b2 ya cevirmistim)
    adres bilgisi isterken bu 9 aylık bosluk kalıyor bu bosluğu normal trdeki evimin adresini mi yazmalıyım? yoksa amerikada yaşadıgım yeri mi? tesekkurler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k