Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @somebody Carmax epey pahalı. Bunun sebeplerinden biri de satilan araca garanti vermeleri. Aracla ilgili bir sorun yasarsaniz, belirli bir sure icerisinde (gunu tam hatirlayamiyorum, altı aydı sanirim) araca harcadiginiz tutari, Carmax'a fatura edebiliyorsunuz.


  • @somebody, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Merhaba. Bende Maryland deyim ve araba bakıyorum. Bence 2009 arabaya 10.000 çok olmuş ama Japon arabaları maalesef öyle. Ben amerikan (Ford, chrysler vs) alacağım. 2011 modeli 5000 civarında. Aynı durumdayız sizinle. Bana tavsiye edilen inspection olması lazım mutlaka ve mechanic e içini kontrol ettirmek gerekir, 110 dolara yapıyorlar. carfax certified ise veya raporu varsa güvenilir.

    Ben size şunu sorsam. Arabayı aldıktan sonra registration işini nasıl hallettiniz? DMV kapalı, geçici plaka mı kullanıyorsunuz. İsterseniz özelden de yazabilirsiniz.

    Merhaba @somebody @xyz benim virginia da araba aldığım dealer da çalışan Türk bir arkadaşım var. Bana çok yardımcı oldu isterseniz bir görüşün Hazan ismi. Numarası : 703 520 35 79
    İsmimi verirseniz size her konuda yardım eder.
    İyi şanslar dilerim


  • @aliarmgn cok tesekkurler. Iyi fikir bayiler. Simdi bir goz attim, carmax'ten asagi kalir yani yok ama bir gozum orada olsun bir sey denk gelirse.
    @semavi, keske yakin olsaydik da bu dertlere gerek kalmasaydi 🙂 Vallahi dedigim gibi arabadan hic anlamiyorum zira yillarca araba kullanmadim, toplu tasimaya olan inancimi kaybetmedim 🙂 Ama tabii ABD'de cok surdurulebilir bir savas degil bu. Yani hani guvenilir birisi olsa markasina falan bakmadan, sorun cikarmayacak herhangi bir marka alacagim ama bilemedim nereler var guvenilir.
    Peki soyle sorayim o zaman. Carmax gene en guvenilir yerse, arkadaslarin cevaplarindan anladigim o, Carmax'ten gidip ellerinde en ucuz ne varsa alip cikayim mi? 🙂 Yani ellerindeki arabalar sorunsuz mudur?
    Yani cargurus'a falan da baktim ama dedigim gibi fiyat farki cok olmasina ragmen astari yuzunden pahaliya gelir diye korkuyorum. Adamlar dakikasinda anlar benim konunun cahili oldugumu.


  • @Sefa 90 gun garanti veriyorlar. O acidan iyi. Arabalar da anladigim kadariyla temiz oluyor ama cidden cok fark var piyasanin geri kalaniyla.

    @ckanak, cok tesekkurler. Hocam dediginiz arkadasi gerekirse arayalim o zaman alacagimiz zaman.


  • @Sefa, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @somebody Carmax epey pahalı. Bunun sebeplerinden biri de satilan araca garanti vermeleri. Aracla ilgili bir sorun yasarsaniz, belirli bir sure icerisinde (gunu tam hatirlayamiyorum, altı aydı sanirim) araca harcadiginiz tutari, Carmax'a fatura edebiliyorsunuz.

    kendi sitesinde " Kullanılmış tüm araçlarımız CarMax Sertifikalıdır ve 90 Günlük / 4.000 Mil (hangisi önce gelirse) Sınırlı Garanti ile gelir. Yazılı detaylar için mağazaya bakınız." diye açıklaması var.


  • @ckanak çok teşekkürler,


  • @Sefa bunu bilmek iyi oldu, sertifika soracaktım zaten, sağolun


  • @xyz Araci eger mutlaka guvenilir olsun diye @semavi den almak isterseniz, belki shipping yapabilir. $700-800 civari tutar. Bircok dealer ve sirket ABD de heryere shipping yapiyorlar.

  • ⭐⭐

    @MySea uçakla teksasa gidip @semavi den aracı alıp geri dönse daha mı masraflı olur (amerika içinde uçuşlar açık sanırım)


  • @haymatlos_ Tabii ki oyle bir secenek de var.


  • Garanti olaylarina da cok cok kanmayin sakin... Sinirli garanti deyince 3rd part firmalar devreye giriyor genellikle. Aracin heryeri garanti altinda olmuyor. Paket paket o is...

    Shipping ile de yollanabilir aslinda. Yada gelip alinabilir ama uzak ya 🙂 Yoksa secenek bulurduk bir sekilde...

    Austin, Dallas, Lousianna vs baya bir arac temin ettim ama bunlar 4-5 saate kadar olan mesafeler tabiki... Eyaletler arasi ve yurt disi icin cok fazla arac soran oluyor. Kafami bir toparlayip sirketi hanima ve calisanlara devredersem o islere yogunlasacagim biraz...

  • ⭐⭐

    @semavi semavi bey yengeyi patron yapacam diyorsun yani 🙂 benim uçak vb. seçenek söylemem aldığı özellikle arabayı daha güvenli alabilmesi ama diğer eyaletlerde bağlantınız olduğuna göre herkese tanıdık önerebilirsiniz de 🙂 teksas bildiğim kadarıyla açtı işyerlerini sizin işler nasıl açıldı mı ? mart ayında 0 km araç sayısı hiç yok diye duymuştum


  • @xyz pazarlikta yapabiliyorsunuz saticilarla arayip konusun pesin odeyeceginiz soyleyin.Cok lazimsa benim arabayi satayim size 🙂


  • @haymatlos_, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @semavi semavi bey yengeyi patron yapacam diyorsun yani 🙂 benim uçak vb. seçenek söylemem aldığı özellikle arabayı daha güvenli alabilmesi ama diğer eyaletlerde bağlantınız olduğuna göre herkese tanıdık önerebilirsiniz de 🙂 teksas bildiğim kadarıyla açtı işyerlerini sizin işler nasıl açıldı mı ? mart ayında 0 km araç sayısı hiç yok diye duymuştum

    Kriz zamanlarında ikinci el hareketli okur. Insanlar kredi ile araba almakta zorlanır...
    Ben şuan için 10bin hatta 8bin altı çalışmaya çalışıyorum...

    Yenge olayına gelince... Çok iyidir yaptığı işlerde ama cocuklarin okul olayı engelledi bizi... Cozum bulacağız duruma göre...


  • Garanti için kötü bir örnek alıcı kendimden ikinci aracı alırken garantide aldım. Acemiliğime denk geldi ve dealer’da çok bahsetmedi. Bir kere ube lyft yapınca geçersiz sözleşme ve de eğer bir tamire ihtiyaç duyduğunuzda sizden bütün bakımların kayıtlarını istiyor her 5000 de yapılan. Ben kendim yapıyordum hiç fatura saklamadım kafadan orada sıkıntı belki de benim yaptığım bakımıda kabul etmeyeceklerdi. Bir de deductible var 500$ örnek aks değişecek 500 dolar deductible zaten ben kendim değiştirdim 330 dolar iki aks. Orada mantıksız sadece motor ve şanzıman için mantıklı olurdu onda da bahsettiğim koşullar gerekli ve sadece onların tamircilerinde yapılacak. 5 yıl 100 bin mile 2500 dolar tecrübe satın aldım 😂😂😂 Naçizane tavsiyem 10-20 binlik araba için hiç uğraşmayın garanti felan onun yerine carmax ya da tanıdık dealerda almak daha mantıklı.


  • @gkhanfeez Bu 5 yil 100 bin mile garanti olayi kesinlikle buyuk bir tuzak. Benim ilk sifir yeni aldigim arabamda vardi. $1,350 fazladan para odemistim garanti icin. Her bir sorun oldugunda servise goturdum, garantim var dedim. Her seferinde bunu kapsamiyor, sunu kapsamiyor, bu regular maintenance, bu normal yipranma diye diye bir mazeret bulup garantiyi hic calistirmadilar. Hep cepten odedim. Iste buda benim dersim oldu.

    Bir daha asla uzerine extra odeyerek garanti almadim. Su andakinde omurboyu yag ve filtre degistirme var ama extra odeme yapmadim. 5 yil 100 bin mile garanti alsaydim, $1,500 civari fazladan odeyecektim ve hicbirsey kapsamayacakti...


  • Yazın arkadaşlar... 🙂

    Ben yazınca ikinci el satan dealer olduğum için yanlış anlaşılıyor..

    Ben inat ettim garanti olayına girmedim... Bana kandırmak gibi geliyor... Ama piyasa gereği mecbur gireceğiz...

    Az önce yazıp yazıp silmiştim...

    Teşekkürler @gkhanfeez ve @MySea

    Kimse bedavaya garanti vermez...

    Heleki yetkili dealer isi tam soygun...

    Toyota sienna için rutin bakımda transmission fluid değişimi yazmışlar... 2500 dolar... Degismeyince garantiden cikiyor 🙂 öyle garantiye can kurban.

    Birine araba verdim. Garantili ne kadar dedi... Dedim 7bin... Ama al sana 5 ... 2bin masraf çıkmaz... Yani 2bin bile harcasan aynı hesap...

    4-5 gün sonra (aracın tek masrafı) 150 dolarlık bir iş çıkmış... Dünyası yıkıldı...

    O yuzden hep derim... Bazı "yenilerin" saçma sapan istekleri eskileri "aman hiç bulasmayayim" moduna sokuyor... Burada Türklere araba satmayan bir iki Türk galeri var... Gerisini siz düşünün 🙂


  • Jetta da olur. Focus olur ama stick shift ise. Automatic transmissionlarinda kronik bi sorun var diye bakmistim 2014-2015 falan o yillarda olanlarin. Google aramasiyla bulunabilir.


  • Arkadaşlar araba alma aşamasında biri olarak sorsam, burada bazı amerikalı tanıdıklar kiralamanın daha ucuz olabileceğini söylüyor? siz ne dersiniz? kira mı satın almak mı?


  • @somebody Kiralama işi biraz duruma göre değişir, kısa dönemli ise evet olabilir ama uzun dönemde hiçbir kiralamanın avantaj sağladığı görülmemiştir. Şirketlerin kiralama avantajlarını kastetmiyorum..

    Amerika'ya yeni kısıtlı bütçe ile gelenlerin kendilerine yapabileceği en büyük iyilik, mümkün olan en düşük mildeki, Japon veya Kore markalarını, kaza boya vs bakmadan peşin para almak olmalı. Mil Amerika'da araç fiyatını belirleyen en önemli etmenlerden.. Youtube'da bmw ucuz, porsche çok ucuz videoları gaza getirici olabiliyor, biliyorum ama şunu bilelimki o kişilerin kredi puanı iyi olması nedeniyle dip faiz oranlarından alabiliyorlar. Oysa yeni gelen kişilerin faiz oranları %16-20 düzeyinde... Ayrıca aracın üzerindeki fiyat etiketi buzdağının görünen yüzü, bunun daha yağ değişim, rutin bakım işçilik , sigorta vs... masrafları var ki bunlar belirttiğim Japon/Kore arabalarında ekonomiktir.

    Bir arkadaşa Toyota Rav 4 sıfır çok uygun diye bayi gaza getirip satmış. Toplu olarak 48 ay sonunda ödeyeceği rakamın astronomik olduğunu görünce, iş işten geçmişti. Çünkü finansman kullandığı için, bir de ilave kasko parası binmişti, ki kasko parası arabanın aylık ödemesine yakındı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum