Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells tavsiye için teşekkür ederim ben abd yaşayan arkadaşı arattım dokümanlar ulaşmış sıkıntı yok sıranızı bekleyin demişler eğer mülakat tarihleri verilmeye başladığında tekrar arayıp tarih almak için bastıracağız sizce bu yeterlimi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nfs741, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells tavsiye için teşekkür ederim ben abd yaşayan arkadaşı arattım dokümanlar ulaşmış sıkıntı yok sıranızı bekleyin demişler eğer mülakat tarihleri verilmeye başladığında tekrar arayıp tarih almak için bastıracağız sizce bu yeterlimi

    evet, zaten su an yapabilecegimiz baska bir sey yok. Dokumanlarin ulastigini onayladilarsa sorun yok... Mulakatlar tekrar acildigi zaman her hafta arayip sansinizi deneyin, normalde bu tur yontemleri tavsiye etmezdim ama normalden cok uzak bir durumdayiz su an ve kaybedecek bir seyimiz yok, tam tersi kazanabilecegimiz seyler var.


  • Aynen bu saatten sonra ne kaybederizki


  • @crazycells kübler ross modeline gore suan daha ilk iki asamadayiz. Yani inkar ve kizginlik. Onlari iyi anliyorum bu isin sonunda kabullenme asamasi var 30 eylulden sonra bir seyler olmayacagini aslinda herkes biliyor ama kabullenmek kolay degil. Hele ki turkiyede su siralar yasayan yilmis bikmis insanlar icin hic degil.

    Ben elcilik acilsada bu skisik takvimde herkese sira gelecegini dusunmuyorum. Umalim ki bir mucize olsun ve hizla toparlanma emareleri gorulsun. Gecensene bu zamanlar abd de bulundugum eyalette nereye gitsek hangi isletmeye ugrasak ise alim ilanlari vardi piyasa cilgin gibi isci istiyordu. Tamamen olumsuz konusmamamin tek sebebi gozlerimle abd deki potansiyeli gormus olmam.

    Tepki almak istemedigim icin olumsuz dusuncelerimi cok dile getirmiyorum cunku tartisma cikmasin istiyorum forumun duzeyinden menunum. Sadece diyecegim herkes en kotusune hazirlansin, olumlu gelismelerin keyfi daha fazla olur o noktada.


  • @DustyBlue, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @dogodogo, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @DustyBlue şimdi şöyle bir durum var bu 60 gün konusu tam olarak vize vermeme konusu ama mülakat yapmama diye bir engel yok benmi yanlış biliyorum.Yani burada konumuz abd ekonomisi degil ülkemizdeki corona süreci ile alakalı değilmi?.Eger ulkemizde corona vakalari düştü artik günde 1 2 yeni vaka buluyoruz denirse konsolosluklar bir kac farkli ülkede olduğu gibi açılıp mülakatı yapip vizeyi basmayacak.Eğer mulakatimiz oldu da vizemizi eo ın son günü olan 23 Hazirana kadar dosyamiz ap olarak bekletilirken olaki diyelim bir 60 gün daha uzatdilar ozamanda agustosun 23 üne kadar bekletirler ap de yinede vize basmak icin bir 37 gün daha kalmıyormu ?.Yani 30 Eylülü son vize basım tarihi olarak saydık diyelim.

    üstad selam, sizin bakış açınız her şey mükemmel giderse bir noktaya kadar doğrudur. fakat elçiliğin kapasitesi var neredeyse 4 aylık green card mülakat görüşmeleri birikecek. sıra herkese gelecek mi? ama bize green card çıktı durumumuza öncelik tanırlar diyebilirsiniz az evvelde söylediğim gibi bütün şartlar olumlu olursa neden olmasın. bu da halledildi farz edelim bu seferde ekonomi toparlanmadan ülkeme almıyorum kimseyi diyebilme potansiyeli oldukça yüksek bir başkan ve danışman ordusu var. kimsenin 55 bin green cardlının ekonomiyi zorda bırakacağını düşündüğünü sanmıyorum, aksine yanlarında kişi başı ortalama -8 - 10 bin dolarla abd ye gelen bu insanlar 450-550 milyon dolarlık ekonomik katkı sağlayacaklar 1 sene içinde. fakat mevzu ne dv kazananları ne de başka bir şey mesela adamın siyaset tarzı. mesele bir kısım tanımadığı insanı şeytanlaştırmak.

    2018 yılında bu çekilişi kazandığımda avrupa da gezmeye gitmiştim. almanya da bir abd li gençle tanıştık mevzu green carda geldi 19-20 yaşındaki bu vatandaş green card ne bilmiyordu. anlatınca lotodan vatandaşlık mı dağıtıyoruz biz diye şaşırmıştı. sonra wiki den okuttum içeriğini adam dumur oldu, ilk kez duyuyorum bunu diye. nebraskalıydı yanlış hatırlamıyorsam. trump kendi kitlesinin cehaletini çok iyi kullanıyor.

    dvlottery , trump için abd göçmenlik programının ne kadar berbat olduğunu göstermenin en kolay yolu. bu nedenle lotoya yükleniyor. asıl gıcık olduğu konu chain immigration denilen zincirleme göçmenlik yani yeşil kart sonrası anne babasını kardeşlerini abd ye getirenlere ayar oluyor adam, bazı hintlilerin uyduruk firmalar kurup saçma sapan iş teklifleriyle uyduruk maaşlarla katakulliyle abd ye çalışma izinli adamları doldurmasından yılmış. ben trump'ın bazı taleplerinin oldukça makul olduğunu düşünüyorum. fakat diğerleri kompleks konular onlarla uğraşmak yerine green card lotosuna salça oluyor. mantığı çok basit zira. kendisini bu çekiliş üstünden "yurtsever" imajı ile pazarlıyor. bakın işe yaramazları sadece şansla loto kazananları ülkeye sokmuyorum sizin işlerinizi koruyorum diyebilmek için bunu yapıyor. peki gerçek nedir? abd nin kendi istatistikleri dv lottery ile abd ye gelenlerin çok büyük kısmının abd deki vatandaşların çok büyük bir kısmından daha eğitimli diyor. ve göçmenler abd de doğup büyüyenlere oranla daha başarılı.

    sizin dediğiniz doğru ama sizin dediğiniz iyi niyetle bir araya gelirse doğru. abd yi yönetenler dv kazananlarını istemiyor ki. iyi niyet falan yok ortada. kasım ayında seçim var ve ne lazımsa kullanmak istiyor adam. türkiyede de var bunun gibi çarpıtma uzmanı bir tane ondan pay biç.

    bu sene 55 bin lere kadar case no var. şimdi current oldu herkese sıra gelecek mi belli değil. elçilikler kapasitelerini zorlayıp göçmen olmayan vizeleri bir kenara iter mi hiç sanmıyorum. dünyanın en çok turist çeken ülkesi fransa ve italya olsada dünyanın en çok turistten para kopartan ülkesi açık ara abd dir. öğrenciden en çok parayı abd kazanır neden onları bir kenara itsin? bana kızmayın kötümser demeyin, 2 sene önce kendimde bu işin içindeyken çok realist olmaya çalıştım bir çok insan current olacak herkes gidecek vs derken ben bunun böyle olmayacağını söylüyordum. durum şuanda iç açıcı değil. bu ay current olacağınıda tahmin ediyordum. çünkü current'ın şuan bir anlamı yok. olmasa da olurdu yani.

    konsolosluk vize görüşmesini yapar vizeyi vermez bekler sonra basar vizemizi bizde gideriz... aslında çok mantıklı ama işsizlik varsa ekonomi çok hızlı toparlanmazsa resmen gollük orta olur şuan ki durum. önce amerikalılar demek için mükemmel bir ortam oluşur. 60 gün daha uzattıktan sonra bir tane daha emir imzalar bu sene işsizlik yüksek almıyorum der kestirip atar. yapamaz mı sizce? ya da yapmaz mı? unutmayın 30 eylülden 45-50 gün sonra abd başkanlık seçimleri var.

    Der tabiki, haftaya pazartesi bir tweet daha atar başka durumlarla da desteklenir; bu sene başka green card vize basımını olmayacak durdurdum der biter gider, bu olasılıklar her daim var. Benim de aralarında bulunduğum 2020 talihlileri nasil olabilir de vizemizi alabiliriz merakında pozitifte kalmaya çalışıyoruz, yoksa nasıl gidemeyeceğimizi hepimiz biliyoruz. 42 yaşında 17-18. basvurusunda talihli (Tartışılır) olmuş birisi olarak olurda gidemezsem nasip değilmiş deyip kabulleceğim eminim diğer arkadaşlar da aynısını yapar, ama şu an için gidebiliyorken hepimiz sonuna kadar motivasyon peşindeyiz, amacımız vizemizi almak inşallah hepimize nasip olur.


  • Merhaba ,

    Kccye evrak onayı için mail gönderdim.cevap olarak 2 dakika arayla 2 ayrı mail Olarak yanıtlamışlar.Sorum gönderilen ilk maille ilgili hatırlatma yazıyor.Daha önce böyle bir mail alan oldumu sizce tekrar göndermeli miyim?

    1.Mail

    Recall: DV-2020 Case Number: 2020EU00050056 About Further DV Documents Required

    KCC DV would like to recall the message, "DV-2020 Case Number: 2020EU00050056 About Further DV Documents Required"

    2.Mail
    Thank you for your inquiry.

    For security purposes, KCC cannot reveal any information regarding your case if you cannot provide all the required information. Please provide the Principal Applicant’s information listed below.

    After sending documents to [email protected], you will receive an automatic reply to your email. If there are no attachments, the auto reply explains there are no documents attached to the email. If there are attachments, the auto reply explains we received your email and are currently processing your documents. Please allow time for processing of your documents. Documents are processed in numerical order, based on lottery rank number. Once KCC has processed your documents, we will let you know if anything is missing or if we have received everything needed.

    In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

    For additional information, please refer to the following websites:

    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html

    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html

    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html

    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://www.dvlottery.state.gov/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ermanusa gonderdiginiz email'e kisisel bilgilerinizi eklemeyi unuttunuz sanirim?

    Ayni email adresinden bile gonderseniz, KCC'nin cevap vermesi ya da degisiklik yapmasi icin kisisel bilgilerinizi email'de gormeliler.


  • @crazycells

    Göndermiş olduğum mailin başına aşağıdaki gibi kişisel bilgilerimi eklemiştim.Sizce bu durumda bir süre daha beklemeli miyim?

    Case number :2020EUxxxxx
    Full Name: xxxxxx xxxxx
    Date of Birth: xx xx xxxx


  • @dogodogo Evet doğru, 30 Eylül 2020 mesai bitimine kadar vizemizi basabilirler


  • @DustyBlue yani h1b vizesi konusunda, zincir göçünü kırma ve dv lotosunu siyasi malzeme olarak kullanma konusunda yazdıklarınızın hepsine katılıyorum

    Ama Executive order kararlarını 60 gün uzatırlar onun üstüne bir 60 gün daha uzatırlar, onun üstüne bir 60 la dv 2020 bitti demek insanların umutlarını kırmaktan başka hiçbir şeye yaramıyor maalesef, bu kötümser öngörüyü eminim ki dv 2020 talihlilerinin tümüne yakını biliyordur,bütün forum üyesleri EO kararlarını okudu yada ne yazdığını günler önceden konuştu, bunları devamlı dile getirmek sadece insanların moralini bozar, talihliler içten içe Eo kararlarının uzayabilme ihtimalini biliyor zaten, sadece uzatılmaması yönünde temenni ve dua ediyorlar

    Konsolosluklar kapalı kalacak açılsada dv vizelerine yeterince zaman ayırmaz j1,b1-b2, f1 var burdan iyi para kazanıyor yada devamlı Eo kararları uzatılabilir demek ancak insanların umutlarını köreltmeye ve belkide bu mücadeleden vazgeçmesine sebep olur

    Benim düşüncem illa realist bakmak istiyorsak, bu ay şimdi değil ağustos ortası olabilir, ondan sonra bazı şeylerin olup olmayacağını daha net görebiliriz

    Şimdiden talihliere karamsar yorumlarımla umutsuzluğa sokmak istemiyorum, tabi her gün dv 2020 bitti, konsolosluklar açılsada ne olacak çok yoğun olacak size sıra gelmez diyecek insanlar olacak, burada dv 2020 talihlileri olarak bu sözlere aldırış etmeden yapabildiklerimiz ne varsa bugün yaptığımız gibi işin peşini bırakmadan süreçteki gelişmeleri takip edersek, inanıyorum ki tüm vazgeçmeyenler vizesini alacaktır

    Süreç kötümser tabloda ilerlerse
    "biz elimizden gelenin fazlasını yaptık, vazgeçmedik ama kısmetimiz değilmiş, hayırlısı bu şekildeymiş" deriz hayatımıza devam ederiz

    Asla birilerinin umudunu kırma.
    Belki de sahip oldukları tek şey odur.
    H. Jackson Brown, Jr.


  • 4 Haziran da USCIS resmî olarak reopen yapacak.Mülakatlar başlar sanırım yakında.


  • @ermanusa e-mail başına
    Case Number : 2020EU00028xxx

    Principal Applicant Name: soyad ad

    Date of Birth :ay-gün-yıl

    Preference Category : Dv DIVERSITY

    Foreign State Chargeability:Turkey

    Post:ANKARA

    ekleyerek tekrar gönderin, banada bu bilgileri eklediğim halde aynı e-mail gelmişti

    ama size tavsiyem sayın @crazycells in tavsiye ettiği gibi Kcc yi telefonla aramak olacaktır, bu şekilde daha hızlı sonuç alabilirsiniz


  • @Semihmete umarım o tarihe kadar Türkiye'de salgın iyice baskılanmış olur


  • @Muhtaradana yazdıklarınızı katiliyorum. Şu anda önümüzü net bir şekilde görmüyoruz ve bu süreçte şöyle mi olur böyle mi olur diye yorum yapmak tabi ki insanı bir durum. Ancak belirttiğiniz gibi, bazı şeyleri kestirebilmek için henüz erken. Mesela EO'nun uzatilmasiyla ilgili 50. günde başkana bir çalışma sunulmasından bahsedilmisti forumda. Yani şu anda konuşmak için çok erken. Ama tabi bu demek değil ki süreci tamamen sonlanmis gibi görüp ahlanip vahlanalim. Aksine; mesela ben bütün bunlar yaşanmadan önce TOEFL için calisiyordum, şimdi de çalışmaya devam ediyorum. Eğer bir şeyler duzelirse bu günlerimi boş yere geçirmiş olmak istemiyorum. Arkadaşlarıma tavsiyem de bu yönde. Üzerimize düşeni yapalım, olursa çok güzel olur, hatta mükemmel olur ama olmazsa ksmet değilmiş deriz. Bu söylediklerim çok kolay çıkmıyor ağzımdan tabi ama hayat engelli koşu misali. Anneciğimin bir sözü vardır: Hayatın çoğu acı, azı tatlı der. Umuyorum her şey istediğimiz gibi olur.


  • @DustyBlue, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells kübler ross modeline gore suan daha ilk iki asamadayiz. Yani inkar ve kizginlik. Onlari iyi anliyorum bu isin sonunda kabullenme asamasi var 30 eylulden sonra bir seyler olmayacagini aslinda herkes biliyor ama kabullenmek kolay degil. Hele ki turkiyede su siralar yasayan yilmis bikmis insanlar icin hic degil.

    Ben elcilik acilsada bu skisik takvimde herkese sira gelecegini dusunmuyorum. Umalim ki bir mucize olsun ve hizla toparlanma emareleri gorulsun. Gecensene bu zamanlar abd de bulundugum eyalette nereye gitsek hangi isletmeye ugrasak ise alim ilanlari vardi piyasa cilgin gibi isci istiyordu. Tamamen olumsuz konusmamamin tek sebebi gozlerimle abd deki potansiyeli gormus olmam.

    Tepki almak istemedigim icin olumsuz dusuncelerimi cok dile getirmiyorum cunku tartisma cikmasin istiyorum forumun duzeyinden menunum. Sadece diyecegim herkes en kotusune hazirlansin, olumlu gelismelerin keyfi daha fazla olur o noktada.

    Hocam sürekli üst perdeden ispat yazıları yazmak için neden bu kadar zorluyorsunuz, kendiniz söylüyorsunuz, olumsuz bir şey yazmak istemem diye, o vakit yazmayın lütfen, biz ölümler kızgınlıkla inkar ediyoruz v kendi mucizemiz için umut beslemek istiyoruz, gerekirse de kabullenir önümüze bakarız.


  • @zinos, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @DustyBlue, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells kübler ross modeline gore suan daha ilk iki asamadayiz. Yani inkar ve kizginlik. Onlari iyi anliyorum bu isin sonunda kabullenme asamasi var 30 eylulden sonra bir seyler olmayacagini aslinda herkes biliyor ama kabullenmek kolay degil. Hele ki turkiyede su siralar yasayan yilmis bikmis insanlar icin hic degil.

    Ben elcilik acilsada bu skisik takvimde herkese sira gelecegini dusunmuyorum. Umalim ki bir mucize olsun ve hizla toparlanma emareleri gorulsun. Gecensene bu zamanlar abd de bulundugum eyalette nereye gitsek hangi isletmeye ugrasak ise alim ilanlari vardi piyasa cilgin gibi isci istiyordu. Tamamen olumsuz konusmamamin tek sebebi gozlerimle abd deki potansiyeli gormus olmam.

    Tepki almak istemedigim icin olumsuz dusuncelerimi cok dile getirmiyorum cunku tartisma cikmasin istiyorum forumun duzeyinden menunum. Sadece diyecegim herkes en kotusune hazirlansin, olumlu gelismelerin keyfi daha fazla olur o noktada.

    Hocam sürekli üst perdeden ispat yazıları yazmak için neden bu kadar zorluyorsunuz, kendiniz söylüyorsunuz, olumsuz bir şey yazmak istemem diye, o vakit yazmayın lütfen, biz ölümler kızgınlıkla inkar ediyoruz v kendi mucizemiz için umut beslemek istiyoruz, gerekirse de kabullenir önümüze bakarız.

    ispat yazısı yazmak gibi bir derdim yok. 2018 de sizin geçtiğiniz yoldan geçtim, dikkate alır almazsınız o sizin sorununuz. beğenmiyorsanız okumazsınız olur biter. insanların ne yazıp yazmayacağı sizin işiniz değil. yazdıklarımda hakaret yok, küfür yok sırf sizin hoşunuza gitsin diye düşündüklerimi eğip bükmeyeceğim. kolay gelsin.
    profilime girip kullanıcı engelle diyebilirsiniz.


  • @DustyBlue, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @zinos, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @DustyBlue, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells kübler ross modeline gore suan daha ilk iki asamadayiz. Yani inkar ve kizginlik. Onlari iyi anliyorum bu isin sonunda kabullenme asamasi var 30 eylulden sonra bir seyler olmayacagini aslinda herkes biliyor ama kabullenmek kolay degil. Hele ki turkiyede su siralar yasayan yilmis bikmis insanlar icin hic degil.

    Ben elcilik acilsada bu skisik takvimde herkese sira gelecegini dusunmuyorum. Umalim ki bir mucize olsun ve hizla toparlanma emareleri gorulsun. Gecensene bu zamanlar abd de bulundugum eyalette nereye gitsek hangi isletmeye ugrasak ise alim ilanlari vardi piyasa cilgin gibi isci istiyordu. Tamamen olumsuz konusmamamin tek sebebi gozlerimle abd deki potansiyeli gormus olmam.

    Tepki almak istemedigim icin olumsuz dusuncelerimi cok dile getirmiyorum cunku tartisma cikmasin istiyorum forumun duzeyinden menunum. Sadece diyecegim herkes en kotusune hazirlansin, olumlu gelismelerin keyfi daha fazla olur o noktada.

    Hocam sürekli üst perdeden ispat yazıları yazmak için neden bu kadar zorluyorsunuz, kendiniz söylüyorsunuz, olumsuz bir şey yazmak istemem diye, o vakit yazmayın lütfen, biz ölümler kızgınlıkla inkar ediyoruz v kendi mucizemiz için umut beslemek istiyoruz, gerekirse de kabullenir önümüze bakarız.

    ispat yazısı yazmak gibi bir derdim yok. 2018 de sizin geçtiğiniz yoldan geçtim, dikkate alır almazsınız o sizin sorununuz. beğenmiyorsanız okumazsınız olur biter. insanların ne yazıp yazmayacağı sizin işiniz değil. yazdıklarımda hakaret yok, küfür yok sırf sizin hoşunuza gitsin diye düşündüklerimi eğip bükmeyeceğim. kolay gelsin.
    profilime girip kullanıcı engelle diyebilirsiniz.

    Bu üslup karşısında söylenebilecek bir şey kalmıyor, peki..


  • @zinos, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @DustyBlue, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @zinos, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @DustyBlue, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells kübler ross modeline gore suan daha ilk iki asamadayiz. Yani inkar ve kizginlik. Onlari iyi anliyorum bu isin sonunda kabullenme asamasi var 30 eylulden sonra bir seyler olmayacagini aslinda herkes biliyor ama kabullenmek kolay degil. Hele ki turkiyede su siralar yasayan yilmis bikmis insanlar icin hic degil.

    Ben elcilik acilsada bu skisik takvimde herkese sira gelecegini dusunmuyorum. Umalim ki bir mucize olsun ve hizla toparlanma emareleri gorulsun. Gecensene bu zamanlar abd de bulundugum eyalette nereye gitsek hangi isletmeye ugrasak ise alim ilanlari vardi piyasa cilgin gibi isci istiyordu. Tamamen olumsuz konusmamamin tek sebebi gozlerimle abd deki potansiyeli gormus olmam.

    Tepki almak istemedigim icin olumsuz dusuncelerimi cok dile getirmiyorum cunku tartisma cikmasin istiyorum forumun duzeyinden menunum. Sadece diyecegim herkes en kotusune hazirlansin, olumlu gelismelerin keyfi daha fazla olur o noktada.

    Hocam sürekli üst perdeden ispat yazıları yazmak için neden bu kadar zorluyorsunuz, kendiniz söylüyorsunuz, olumsuz bir şey yazmak istemem diye, o vakit yazmayın lütfen, biz ölümler kızgınlıkla inkar ediyoruz v kendi mucizemiz için umut beslemek istiyoruz, gerekirse de kabullenir önümüze bakarız.

    ispat yazısı yazmak gibi bir derdim yok. 2018 de sizin geçtiğiniz yoldan geçtim, dikkate alır almazsınız o sizin sorununuz. beğenmiyorsanız okumazsınız olur biter. insanların ne yazıp yazmayacağı sizin işiniz değil. yazdıklarımda hakaret yok, küfür yok sırf sizin hoşunuza gitsin diye düşündüklerimi eğip bükmeyeceğim. kolay gelsin.
    profilime girip kullanıcı engelle diyebilirsiniz.

    Bu üslup karşısında söylenebilecek bir şey kalmıyor, peki..

    üslupta sorun yok sevgili zinos, size mesaj atacağım.


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @DustyBlue yani h1b vizesi konusunda, zincir göçünü kırma ve dv lotosunu siyasi malzeme olarak kullanma konusunda yazdıklarınızın hepsine katılıyorum

    Ama Executive order kararlarını 60 gün uzatırlar onun üstüne bir 60 gün daha uzatırlar, onun üstüne bir 60 la dv 2020 bitti demek insanların umutlarını kırmaktan başka hiçbir şeye yaramıyor maalesef, bu kötümser öngörüyü eminim ki dv 2020 talihlilerinin tümüne yakını biliyordur,bütün forum üyesleri EO kararlarını okudu yada ne yazdığını günler önceden konuştu, bunları devamlı dile getirmek sadece insanların moralini bozar, talihliler içten içe Eo kararlarının uzayabilme ihtimalini biliyor zaten, sadece uzatılmaması yönünde temenni ve dua ediyorlar

    Konsolosluklar kapalı kalacak açılsada dv vizelerine yeterince zaman ayırmaz j1,b1-b2, f1 var burdan iyi para kazanıyor yada devamlı Eo kararları uzatılabilir demek ancak insanların umutlarını köreltmeye ve belkide bu mücadeleden vazgeçmesine sebep olur

    Benim düşüncem illa realist bakmak istiyorsak, bu ay şimdi değil ağustos ortası olabilir, ondan sonra bazı şeylerin olup olmayacağını daha net görebiliriz

    Şimdiden talihliere karamsar yorumlarımla umutsuzluğa sokmak istemiyorum, tabi her gün dv 2020 bitti, konsolosluklar açılsada ne olacak çok yoğun olacak size sıra gelmez diyecek insanlar olacak, burada dv 2020 talihlileri olarak bu sözlere aldırış etmeden yapabildiklerimiz ne varsa bugün yaptığımız gibi işin peşini bırakmadan süreçteki gelişmeleri takip edersek, inanıyorum ki tüm vazgeçmeyenler vizesini alacaktır

    Süreç kötümser tabloda ilerlerse
    "biz elimizden gelenin fazlasını yaptık, vazgeçmedik ama kısmetimiz değilmiş, hayırlısı bu şekildeymiş" deriz hayatımıza devam ederiz

    Asla birilerinin umudunu kırma.
    Belki de sahip oldukları tek şey odur.
    H. Jackson Brown, Jr.

    sanırım kendimi iyi ifade edememişim, hata benim. ben 60 gün uzatır üstüne bir 60 daha sonra almıyorum der demedim. koşullar olumluyken bile ortada kötü niyetli bir adam var dedim. yani 55 bin gc lı aslında ülkeye tamamen olumlu katkı sağlayacakken diğer konuları halka uzun uzun anlatmak yerine anlatılması en kolay olanı green card lotterysi(çekilişle göçmen alıyoruz) olduğu için buna kafayı takmış bir popülist var diyorum. uzatacak uzatmayacak konusunda da söylediğim şey açık haziranın sonunda 2.çeyrek ekonomi durumu açıklanacak o gün işsizlik hızla azalıyor sonucu çıkarsa sonuç olumlu olur ve süreç kaldığı yerden devam eder. (aksi durumda işsizlik var gelmeyin der)fakat bu sıkışıklık olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 2 sene önce canımız sıkıldıkça kcc yi arayıp kcc çalışanlarına her gün mail atıyorduk.(facebooktan çalışanları bulacak kadar ileri gidenler oldu) durumu anlatıyorduk, bunu yapmamız benim o gün olaya gerçekçi yaklaşmamı engellemedi. fikrimi beyan ettiğim içinde sus olumsuz olma diyen hiç olmamıştı açıkçası.

    eğer hiç tanımadıkları biri bunları söyledi diye umutlarını bir kenara koyacaksa insanlar ne desem bilemedim. ben burada yazanlardan fikir danışırdım ama sonuç olarak hep kendim okudum kendim araştırdım. sayılarla dv2018 de insanlarla paylaştım(paylaştık) bugünde okumaya araştırmaya devam ediyorum. kendimce düşüncelerimi oldukça yumuşak bir şekilde dile getiriyorum olumsuz olmak istesem çok daha kötü ön görüler de bulunmak için her gün yeterli doneleri yaratıyor abd göç politikaları.

    yine de kalbini kırdığım üzülmesine sebep olduğum forumdaşlar varsa kusuruma bakmasınlar. sanmasınlar ki bu arkadaş bir tarafından uydurup kötü amaçlı yazıyor bunları öyle bir şey yok.

    bende bir söz bırakayım buraya 🙂
    hope in reality is the worst of all evils, because it prolongs the torments of man
    Nietzsche


  • @DustyBlue

    hope in reality is the worst of all evils, because it prolongs the torments of man 😄

    That which does not kill us makes us stronger

    Anladım, inşallah herşey tüm göçmenlik niyeti olanlar için iyiye doğru gider


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum