türkiyeden alınan diploma denkliği ve yapılabilecek iş?
-
@hasbelkader bilgilendirme icin tesekkurler. Goruslerinize kesinlikle katiliyorum, hatta o kadar katiliyorum ki sadece begenip gecemedim
yorum da yapmak istedim...Umarim forumda da bu fikir herkes tarafindan kabul gormeye baslar, cunku bu isin dogrusu bu. Siz birini ise alirken "o isi yapip yapamamasina mi bakarsiniz? Yoksa hangi ulkelerde egitim gordugune mi?" Tabii ki sizin deneyimleriniz ve becerileriniz ise alinmaniz icin en onemli etkendir.
Zaten saglik alanlari disinda boyle bir standart olmadigi resmen belirtilmis, buna ragmen bazi arkadaslar israrla bu tur sorulara "amerika'da diplomalarinizin hicbir gecerliligi yok" cevabini vermeye devam ediyor. Tabii forum dedim, ama aslinda facebook grubunu kastediyordum, bu arkadaslar zaten forumu okusalardi bu kadar sistemden bihaber olmazlardi diye dusunuyorum.
-
@hasbelkader tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler. Genç arkadaşlar için lotonun çıkmadığı süreçte yapılabilecek çok şey var aslında. Gitmeden iş tecrübesi kazanmaya çalışmak bunlardan biri olmalı.
@crazycells benim de forumdaki tecrübelerden anladığım kadarıyla eğitime devam edilecekse (veya bazı mesleki sınavlar için) diploma denkliği gerekiyor. Buna da A üniversitesi diploması kabul, B üniversitesininki red şeklinde değil, alınan dersler vs incelenerek karar veriliyor. Sanırım bu biraz karıştırılıyor, yani diplomanın iş tecrübesi ve işe alımdaki etkisiyle lisans/lisansüstü eğitime devam konusundaki etkisi
-
@azuleverde türkiyeden alınan diploma denkliği ve yapılabilecek iş? içinde söyledi:
@hasbelkader tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler. Genç arkadaşlar için lotonun çıkmadığı süreçte yapılabilecek çok şey var aslında. Gitmeden iş tecrübesi kazanmaya çalışmak bunlardan biri olmalı.
@crazycells benim de forumdaki tecrübelerden anladığım kadarıyla eğitime devam edilecekse (veya bazı mesleki sınavlar için) diploma denkliği gerekiyor. Bu da A üniversitesi diploması kabul, B üniversitesininki red şeklinde değil, alınan dersler vs incelenerek karar veriliyor. Sanırım bu biraz karıştırılıyor, yani diplomanın iş tecrübesi ve işe alımdaki etkisiyle lisans/lisansüstü eğitime devam konusundaki etkisi
evet, aynen oyle. Transfer universite ogrenciler icin ilgili konu surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/359/amerika-da-transfer-öğrenci-olmak-üniversiteGerci sizin dediginiz "diploma" degil, derslerin kabulu oluyor. Diploma aldiktan sonra genelde ayni dersleri saydirip yeni bir diploma alamiyorsunuz. Transfer ogrenci olabilmek icin mezun olmamis olmaniz gerekiyor. En azindan benim bildigim universiteler bu durumu o sekilde uyguluyor.
-
@crazycells evet, eğitime devam konusunda (lisans veya lisansüstü) diploma denkliğinden ziyade alınan dersler inceleniyor gibi bir izlenim edindim. Çoğu işle ilgili de diplomanı nereden aldığına değil de tecrübene bakılıyor. Bu durumda diplomalarımız bir işe yaramıyor diye yapılan genelleme havada kalıyor.
Yukarıda bir iletide de bahsetmişsiniz. Mühendislikle ilgili bazı sınavlar için diploma denkliği evet tam anlamıyla gerekiyor. Yapılabilecek işle ilgili diploma/diploma denkliği mi tecrübe mi konusunda bende oluşan kanı tecrübenin daha ağır bastığı yönünde. Sayın @hasbelkader 'in tecrübesi bu bakış açısıyla ilgili iyi bir örnek oldu benim gözümde
-
Merhabalar Yazılım Mühendisliği düşünüyorum Üniversitede ancak bizim buradaki diplomaların orada herhangi bir geçerliliği varmı?
-
@eneskanar, içinde söyledi: türkiyeden alınan diploma denkliği ve yapılabilecek iş?
Merhabalar Yazılım Mühendisliği düşünüyorum Üniversitede ancak bizim buradaki diplomaların orada herhangi bir geçerliliği varmı?
ilk iletiyi okuyabilirsiniz.
-
Ben inşaat teknisyenligi mezunuyum. İyi derecede AutoCAD kullanıyorum (2d, 3D). Amerika’da diplomamla iş bulabilir miyim, yoksa denklik felan mı almam lazım?
-
@omondoles sizin alanınızda ABD'de iş ve çalışma durumları nasıldır bilmiyorum ama diplomanızla değil de tecrübenizle iş bulabilirsiniz gibi geliyor. Bir mühendislik tasarımına karar verme, hesap yapma gibi alanlarda görev almayacağınız için diploma denkliği aranmayacaktır kanısındayım. Yine de araştırmanız iyi olur.
Naçizane görüşüm, ben inşaat teknikeri de olsam mühendis de olsam eğer iyi derecede Autocad biliyorsam ve ilk girişte bu alanda iş bulma ihtimalim daha fazlaysa sadece Autocad bilgimi kullanacağım bir işte çalışmayı denerdim. Mühendissem denklik gerekiyor mu veya teknikersem diplomamın üzerine hangi eğitimi koysam daha iyi bir işim olur bu süreçte bunlara bakmayı denerdim
-
Bir arkadaşım var cnc operatörü. Sanırım o iste en önemli şey autocad bilmekmiş. Ölçülerle Çizimi yapıyorsun gerisini makine yapıyormuş. Sanırım sadece inşaat üzerine değil, başka sektörlerde de ise yarıyormuş. Bakalım kısmet artık
-
@eneskanar Bilişim sektöründe hiç kimse diplomaya bakmıyor. İşe alımlar genelde uygulamalı sınavlar ve projeler ile yapılıyor. Sektörden değilim tabii ki ama bu işi yapan tanıdığım kişiler var. Lise mezunu olduğu halde deneyimi ile iş bulup yüksek maaşlı işlere girenleri biliyorum.
-
Bir çok ise başvuran biri olarak @hasbelkader kesinlikle katılıyorum. İş beceriniz , değişik problemlerde muhakeme yeteneğiniz ve ingilizce alt daha öne çıkıyor. Birde ABD de aldığınız bazı sertifikalar sizi öne çıkarıyor. Özellikle başvurularda ise yarayacak olan diplomanizi yazın. Bir çok diploma varsa önemli olanı yazın. Hepsini yazmanız. Kesinlikle sizin bastan elenmenize neden oluyor. Türkiye'de nereden mezun olduğunuzun da bir önemi yok. Bir çok iş yeri eğitim kısmında üniversiteleri ODTÜ ve Other olarak göreceksiniz.Arasira İTÜ ve İstanbul Üniversitesi görürsünüz.Bu açıdan az eğitim backround ve basic resume ler yazın yeterli. Bu konu bir tek Üniversite Öğretim görevlisi Öğretmenlik uzmanlık devlet işleri durumları için hariç tutuyorum. Bu gibi işler için ayrıntılı cv gerekli
-
@HockeyUmpire2 merhaba bende İngilizce işletme bölümünden mezunuyum , pedagojik formasyon aldim ve Türkiye deyim suan , burda ogrendim ki TESOL Sertifikası alarak ingilizce öğretmenlik yapabiliyorum ozel kurumlarda. Ama TESOL Amerika ve İngiltere disinda diger ülkelerde geçiyor. Amerika da geçmediğinden oraya gelip ESL (english as a second language teacher) ingilizce öğretmeni olarak caliasamiyorum . ama gordum ki sizin TeXes diye belirttiğiniz bir sitede öğretmenlik mezunu olmayanlar bile yapabiliyor demissiniz. Baktim orda da ESL öğretmenliği var yani bende katılabiliyor muyum bu programa? Bilginiz var mi ? Tesekkurler.
-
@İpek-Erdur inanin hic bilgim yok ama bilgisi olan yardimci olur umarim. Iyi sanslar
-
merhaba, turkiyeden isletme diplomam var , burada derslerimi saydirip denklik almak istedim bir de amerika diplomam olsun diye fakat universiteyi aradigim zaman universite diplomam oldugu icin ikinci bir diploma alamayacagimi soylediler.Sadece gereklilikleri yerine getirmek sarti ile yuksek lisans yapabilecegimi vurguladilar.Bu konuyla alakali lutfen bilgilerinizi paylasir misiniz?
-
@Basak, içinde söyledi: türkiyeden alınan diploma denkliği ve yapılabilecek iş?
merhaba, turkiyeden isletme diplomam var , burada derslerimi saydirip denklik almak istedim bir de amerika diplomam olsun diye fakat universiteyi aradigim zaman universite diplomam oldugu icin ikinci bir diploma alamayacagimi soylediler.Sadece gereklilikleri yerine getirmek sarti ile yuksek lisans yapabilecegimi vurguladilar.Bu konuyla alakali lutfen bilgilerinizi paylasir misiniz?
Evet, maalesef universiteyi bitirdikten sonra bu dersleri ABD'de saydirip mezuniyet icin kullanamazsiniz. Ancak Turkiye'deki universite dersleriniz bitmediyse bu dersleri ABD'de bir okulda saydirip o okuldan mezun olabilirsiniz. Bu konuda bilgileri su baslikta bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/359/amerika-da-transfer-öğrenci-olmak-üniversite
Denklik icin sizin alaninizda bilgi sahibi olan ve sizin derslerinizi ve notlarinizi inceleyip size denklik belgesi verebilecek kurumlardan birine basvurmaniz gerekiyor. Bu kurumlar genelde egitim kurumlari olmuyor, sadece denklik bilgisi iceren rapor hazirliyorlar.
-
Merhaba havacılık ile ilgili meslek yapan veya okulunu okuyan var mıdır acaba ? İnternette çok fazla kaynak bulamadım bu konuda
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
Amerika için türkiyede okunabilecek denkliği kolay önlisans bölüm önerisi tıbbı laboratuvar teknikleri röntgen eczane vs. veyahut başka bölümler
-
@Talha-Babayiğit bazı eğitimler çok düşük ücret ile belediyelerin 6-8 aylik eğitimleri oluyor. Adult education diye geçiyor. Bildiğim kadarıyla denklik yok. Oralardan sertifika almanız gerekiyor. Havalandırma , evde hemşirelik, ılac ile ilgili bir bölüm sigorta şirketleri Ike çalışılıyor, hemşire yardımcılığı gibi bir bölüm, tıntgen çekimi ile ilgili bir bölüm… çeşitli bölümler var ama buradan , Amerika’dan sertifika istiyor.
-
Merhaba,
Ben deneme yapmak için ECE kurumu vasıtası ile Çocuk Gelişimi lisans bölümü için denklik almayı başardım. Tüm süreç online olduğu için oldukça kolay oldu diyebilirim. İstanbul Üniversitesi AUZEF basılı diploma vermemişti elimde sadece e-diploma ve İngilizce transkript vardı. Mail ile kendim gönderdim. E-Devlet Belge Doğrulama linkini de ilettim iki belge de barkodlu ve doğrulanabilir olduğu için kabul ettiler.
Genellikle mühendislik konuşulmuş forumda. Benzer durumdaki arkadaşlar için bilgilendirme amacıyla belirtmek istedim. Örgün ve diğer diplomalar için de gerekirse böyle bir işlemi ABD'ye girişten sonra gerçekleştireceğim. Sadece yapılabileceğini iletmek istedim, belki merak eden vardır.
-
@emels Hayırlı olsun güzel bir haber oldu ben de marmara özel eğitim mezunuyum göndermeyi düşünüyordum bu denklik nasıl yani ordan bir bölümden mezun olmuş kadar geçerli mi yani (umarım özel eğitim için de tam denklik alırım)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum