Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Coronavirus (COVID-19)

Gündem
3.8k 228 437.3k 172
  • ⭐⭐⭐

@semavi Kesinlikle haklisin.

• burada da ayni. Gecen hafta arkadasim esini isten almak icin giderken yolu uzatip Arnavutkoy, Bebek sahil tarafindan Maslaga gitmis. Sahilde yuruyen fazla yoktu ama araba trafigi fenaydi dedi. herkes bir sekilde cikmak istiyor. ben haric, kitaplarim oldugu surece takilirm evde :)

• @crazycells, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

@newman kimsenin size bir sey dedigini sanmiyorum, bence siz her yazilani uzerinize alinmaya basladiniz. Once ben sizinle alakali bir fikir belirtmememe ragmen, beni sizinle polemik yapmakla sucladiniz, sonra da sayin @ibrahimasar 'i ayni seyle sucladiniz, o da tam benim dedigim kisileri kastederek soylemis. Iki durumun da sizinle alakasi yok. Fakat siz forum uyelerine it gibi etrafa saldiriyor demissiniz, lutfen bunu bir daha yapmayin.

Beni artik hic sasirtmiyorsunuz sn @crazycells. Siz bana, sana saldiri oldugunda yanit verme bana ozelden yaz demistiniz. Bende ilk mesajlara yanit vermeyip size yazdim. Ikinci gun adamlar hala giydirmeye devam ediyor ama sizden hala yanit yok. O kisiler iki gun degisik konu basliklarinda soylemediklerini birakmamis "aptal, cahil, suzme salak" vesaire. Sebep? Ben nasil ABD'nin saglik sistemi icin iyi degil dermisim. ABD'yi kotulemisim!!
    Simdi guya o laflar bana edilmemis. Peki siz o kisilere sormadiniz mi siz o laflari newman'a etmediyseniz kime ettiniz diye? Tut ki o laflari bana degil de forumda fikrini begenmedikleri baska birine soylemisler, bu o kisileri hakli cikarir mi? Herhangi bir katilimciya boyle hakaretler edilmesine forum kurallari musaade ediyor mu?
    Neyse bende "o benzetmeyi" o munevver guzel insanlara degilde fikrini begenmedigim baskalari icin yapmis olayim. Nasil olsa lafi ettikten sonra kivirmak adetden olmus.

• ⭐⭐

@newman Güzel yazmışınız👍🏾

• ⭐⭐

@semavi Yazdıklarınızdan ,Bu proğramla ilgili hiçbir bilgi sahibi olmadığınızı anladım 😊

• @hayallerabd, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

@ibrahimasar, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

Kaldı ki çalışanlar da aylık 1000 TL civarı sigorta ve işsizlik maaşı birikimi pirimi için ödeme yapıyorlar ama farkında değiller. Aslında onların olan parayı patronları maaşlarından kesip SGK ya yatırıyor. Yani daha bu para hiç ceplerine girmeden devlet tarafından alını veriyor. Onlar bu parayı yekten ödemediği için hiç ödemediklerini sanıyorlar.

ohh be sonunda bunları söyleyen birisi.. :clapping_hands_light_skin_tone: sağda solda ABD hakkında konuşan herkes takmış bir para ödeme mevzusuna.. hayır bizim ülkemizde sağlık hizmetinin ücretsiz olduğuna kim nasıl inanabiliyor anlayamıyorum.. hadi maaşı alırken fark etmiyorlar da hastaneye, eczaneye gittikten sonra maaştaki kesintiyi de mi hiç fark etmiyor, merak etmiyor bu insanlar?

Zaten mesela brüt maaşını alsan işyerinden 5800 TL diyelim. İşyerinin kapısından çıkarken 3 tane takım elbiseli evrak çantalı adam, 1. si ''Efendim iyi günler, ben sigorta piriminiz olan 650 TL yi almaya geldim'' dese, Sonra 2. si '' Efendim ben de iyi günler dilerim, işsiz kalabileceğiniz günlerde, eğer şartları sağlarsanız size aylık bağlamak için 350 TL canlı rica edeyim'' dese. 3. sü de ''Efendim benim başım kel mi, bu ay elde ettiğiniz gelire matuf bizim vergi dairesine de 1000 TL ateşlermisiniz'' dese... Paranın reklamlardaki gibi uçarak cebinden aktığını gören Türk emekçisi bu ödemeleri iliklerinde hissetse yemin ediyorum hastanelerin kapısında nöbetleşe bekleyip, gereksiz yere gelenleri eşşek sudan gelinceye dek kovalarlar.
    P.S. Ben bu kesintilere karşı değilim, oranlarını miktarlarını bir şekilde ayarlayıp bir sistem oluşturulmuş, çalışanlar emekleri ile elde ettiği gelirden, kendilerine, emekleriyle gelir elde etme imkanı sağlayan devleti, kendileri gibi diğer emekçileri ve ailelerini dayanışma ilkesiyle gelirlerine oranla bir pay ödeyerek ayakta tutmalılar. Bir sistem işletilmeli. Sadece BEDAVA zannedilmemeli. Eleştirimiz buna.

• ⭐⭐

@Rookie 88 liralık GSS prim borcumu annem babam ödedi diyen bir çocuğa ne yazsam boş 😊

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

@semavi Yazdıklarınızdan ,Bu proğramla ilgili hiçbir bilgi sahibi olmadığınızı anladım 😊

Dogrudur... Sizede ara ara bir cesaret geliyor yazarken...

Keyifli forumlar

• ⭐⭐

@semavi Forum sizlerin forumu , bizler gelip geçiciyiz korkak yazmamız normal 😊

• @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

@semavi Forum sizlerin forumu , bizler gelip geçiciyiz korkak yazmamız normal 😊

tabiri caizse boş yapmayı çok iyi yapıyorsunuz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Yok hiçte korkak yazmiyorsunuz...

Forumda 4 yılı tamamladım. Lakin ne bir moderotorluk ne bir yetkim var.

Olurda bu taraflara yolunuz düşerse akademik camiada neler yapılıyormuş ne gibi dolambaçlı yollar var, hoca atamalarından yok denetimlerine öğrenci gecislerinden mufredatlara kadar konuşuruz... Neyi ne kadar anladigimi o zaman yüzüme karşı soyleyebilirsiniz :)

Belki o zamana kadar Türkiye mantığı ile devamlı burayı çözmeyi de bırakmış veya aşama kaydetmiş olursunuz...

• @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

@Rookie 88 liralık GSS prim borcumu annem babam ödedi diyen bir çocuğa ne yazsam boş 😊

88 tl dediğiniz borç elinize gelen tebligatla öyle kalmıyor bana 2500 küsür lira yansımıştı gerçi size ne desek boş çünkü boşsunuz.

• Yasaklı

çok güzel hareketler bunlar

• @stoneage, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

çok güzel hareketler bunlar

Bir tarafta diplomatik nezaket gösteren Amerika. Ihtiyacı olmasa bile daha iyi durumda olsa bile nezaketen yapılanı geri çevirmeyen ve öven imkanlara sahip olsa bile yapılan yardımların nezaketini teslim eden...

Diğer tarafta 99 depreminde Amerikan gemisini kovmaya çalışan nezaketsizlik...

Diplomasi dersi verdi Amerika resmen

• ⭐⭐

@semavi Hayırlısı olsun.

• abd hazine bakanı Mnuchin uluslararası seyahatin 2021 yılına kadar yapılabiliceğini söylemiş.

• Hafta ici ders saati ogrencilere sokaga cikma izni veren hukumete Ak parti denir LMAO

• @cnpist, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

Hafta ici ders saati ogrencilere sokaga cikma izni veren hukumete Ak parti denir LMAO

lütfen nasıl dersiniz böyle birşeyi ne güzel yönetiyorlar işte...

• @Rhonster ogrenci oylari pesindeler ahahaha . yalniz yks ye girecekler feryat figan ediyor. gelecege yatirim mi anlamadim simdi :)

• @cnpist, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

@Rhonster ogrenci oylari pesindeler ahahaha . yalniz yks ye girecekler feryat figan ediyor. gelecege yatirim mi anlamadim simdi :)

mümkün...

Benzer Başlıklar

• Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

Taşındı Devlet Yardım Programları coronavirus covid-19
    242
    3 Oy
    242 İleti
    12k Bakış
    ErbaturE
    @entelman bütçeler biteli çok oldu, yeni başvuru yok, varolanlarında hepsi alamadı.
  • 19 Mayis...

Gündem
    3
    6 Oy
    3 İleti
    136 Bakış
    dmrD
    [image: BrZCPU.jpg] 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
  • Covid-19 Yardımı için başvuru

Taşındı Gündem
    28
    0 Oy
    28 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @nejla Kizinizin herhangi bir geliri olmadigi icin tax return (vergi beyani) yapamaz. Bunu yapabilmesi icin gelirinin olmasi lazim. Gelir ise is/calisma karsiligi ucret/maas, yatirim getirisi, kira getirisi veya faiz getirisi olabilir. Tax return yapmadan da stimulus yardimlari alamaz. Bu arada, ilerisi icin yillik belli oranlarin uzerinde geliri olursa (2020 yilinda bekarlar icin $12,400), tax return yapmak zorunda. Bu tercihe bagli degil. Bu oran her yil icin degisebilir. IRS den her yil kontrol etmesi lazim. Bu oranin altinda yillik geliri olursa, o zaman tax return yapma durumu istege bagli.
  • Türkiye'deki ABD Konsolosluk Hizmetleri Durduruldu (Coronavirüs-COVID-19)

Gündem
    190
    2 Oy
    190 İleti
    12k Bakış
    crazycellsC
    Gocmen olmayan vizelere basvuru yapacak kisilerin dikkatine! Turkiye ABD konsoloslugu'nun sitesine gore, Ankara'daki konsolosluk gocmen vizelerde biriken dosyalari isleyecegi icin acil durumlar disinda gocmen olmayan vize basvurusu kabul etmeyecek. [image: 1636926391514-screen-shot-2021-11-14-at-4.46.04-pm.png] https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k