Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)


  • @arnblt tr den çıkışın olup olmamasını öğrenmemiz bizin için çok önemli oldu, yoksa birçok arkadaşımız aktarmalı olsada ilk girişini yapmak istiyor

    Oturum izni olmayan birinin ülkeden çıkışını izin verilmediğini biliyorduk


  • @Muhtaradana Türkiye’de şuanda büyükşehirlerde valilikten izin almadan şehrin merkezinden , köyüne bile gidemezsin😊Verilecek izin detayları zaten belirtilmiş , kim nereye nasıl gidecek ? 😊


  • @Semihmete İstanbul'da olanlar için mümkün olabilir


  • Kimleri kapsadığı yazıda var


  • Bu K1 vize türünü de etkiler mi sizce? Bir yerde non-immigrant olarak geçerken bazı yerlerde de immigrant type olarak geçiyor..


  • Herkese merhaba,
    Aklıma takılan bir soru var, mesela konsolosluklar 11 Mayıs’ta açıldı varsayalım, bu 60 günlük kısıtlamadan dolayı Green card görüşmeleride olmayacakmı yoksa görüşmeler olcak vizeniz onaylandı ama yasak kalktığındamı alcaksınız dicekler pasaportunuzu?


  • @senayw umarim dediğiniz gibi olur.

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana oturum iznine bakarlar ama ülkeden çıkmak için ayrı bir izine gerek yok. Ben kamu personeli olduğum için bakanlıktan izin almam gerekiyor. Oturum iznin varsa ekstra izin isterlermi bilmiyorum. Mantıken istememeleri lazım. Ama emin değilim


  • @senayw bizde bunu merak ediyoruz ama sayın @crazycells mülakatların bu dönemde olmayacağını söyledi⬇

    https://yesilkartforum.com/forum/post/131292

    25 Hazirana verilen yeni mülakat bunu doğruluyor


  • @merveyağmur
    Muafiyetler içinde bulunduğu için kapsamaması lazım⬇
    https://yesilkartforum.com/forum/post/131282

    Karar, halihazirda ABD disinda olup gocmen vize almak icin bekleyen kisileri etkiliyor. Fakat bu kisiler arasinda da istisnalar var... Istisnalar soyle:

    saglik sektorunde calisan veya COVID-19 ile mucadele konusunda calisacak kisiler (+ bu kisilerin esleri ve 21 yas alti cocuklari)

    EB-5 kategorisinde Green Card'a basvuranlari

    ABD vatandaslari esleri, 21 yas alti oz veya evlatlik alinmis cocuklari

    ABD ordusunda calisanlar (+ esleri ve cocuklari)

    Ozel vizelerle (SI ve SQ) ABD'ye girecekler veya ABD Icisleri veya Disisleri Bakanligi tarafindan onaylanip girisi ABD hukumeti ve ABD cikarlari icin onemli olan kisiler


  • @Muhtaradana 25 haziranda kime mülakat tarihi verilmiş ? Bu arkadaşın ayrıcalığı nedir acaba ?


  • executive ordera dava açacaklar diye birkac twite denk geldim acaba acarlar mi? acsalar iyi mi? kindar Trump acaba bunu sonra önümüze tekrar ısıtıp geri getirir mi. psikolojimizi alt ust etti Allah'ın cezası adam. 55 bin green kartlı mi Abd de işsizlik sorununa çözüm olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mkonca, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    bari konsolosluklar açıldığında mulakatlari devam ettirselerdi de giris engeli yine olsaydi. nasil yetiştirecekler bu EO uzatilmazsa... Yazık hayallerimize, umutlarımıza

    23 Haziran'dan sonra 3 ay kaliyor... bu 3 ay herkesin sureci icin yeterli bir zaman dilimi... Ben de EO'in uzatilmamasini umuyorum, eger 60 gun daha uzatilirsa pek cok kisinin surecini etkileyecek...


  • Bana kizacaksiniz belki ama adamlarin istedigi veya oynadigi veya vs.vs. şey gocmeni bu salgin surecinde ulkemden uzak tuttum demek. Dogru mu? Doğru.
    Şimdi hal böyle iken bu kararini, toparlanma surecine girdik bi 60 daha demesi ve bunu yapacak olmasi çok çokkk büyük ihtimal mi? Evet.
    Bunları planlayan, düşünen, uygulamaya koyan bir devletten kanunlari ile sabit, hic esnetilmemiş bir olayı Mali Yılı esnetmesini beklemek ummak doğru mu? Bence yanlış.
    Neden - Mali Yıl = Buna bağlı herşeyin esnetilmesi demek. 55.000 talihli için bilmem kac trilyon dolarlik bir ekonominin heleki böyle bir dönemde, böyle bir yonetimin, esneklik sağlayacağına inanıyor musunuz? Başinda dedimya bana kizacaksıniz, gerçekler bazen acıdır ve bunlari söylerken bu sene kazansak dahi ayni durumda olacagimiz duygu ve dusuncesi icerisindeyim. Bana bunlari niye diyosun hevesimizi neden kiriyosun. Moralimizi bozdun demeyin hiç. Bunlar o adamların gercekleri. Dünya üzerinde milyonlarca insanın ölümüne imza atmış bir ülkeye yaşamaya gitmek için cabalıyoruz. 55.000 talihlinin gelmesisi gitmesi vs. 1 gr bile umurlarinda olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @crazycells ufak bir soru : vizesi basili olan ama saglik rapor suresi bu 60 gunde bitecek olanlara konsolosluk yeniden vize issue eder mi bu surede . tesekkkurler.

    sanmiyorum maalesef, yeni vize verirken vizenin gecerlilik suresi "effective date" olan bugunu icermeyecegi icin yeni vize basamamalari lazim.


  • @Old-Traveler Bir daha çekiliş yapmaktansa seçtiğim ve evraklarını aldığım adamları bir sonraki yıl tereddütsüz alırım. 2021 de çekiliş falan da yapmam. Bu daha mantıklı ABD yönetimi için.


  • @volkan_ist Her ne kadar kıta dışında adaletsiz görünse de kendi içerisinde adaletin kelime anlamı olan devlettir Abd.


  • @volkan_ist ben boyle olmasini temenni ediyorum. 2021 i iptal edip 2020 secilenleri surece yaymak. secilmeyen insanları magdur etmezsin. umarım bu bakis açısına, korona sürecindeki dramatik tabloya baktiklarinda boyle bir düşünce somut bir eyleme dökülerek ABD 2020 talihlilerini magdur etmez umarim. Cok istisnai bir durumun negatif yansimasini yaşıyoruz. Dv2020 sürecindeki hayal eden evini arabasını satip surece kendisini hazırlayan talihlileri göz onunde bulundurup karar vermelerini umuyorum. Belge gönderdiğiniz mail adresine bu düşüncelerinizi yazmanızı öneririm. Fikirler boyle yayilir. Bir kıvılcım atese dönüşür. Maili okuyanlar belki amirine iletir amirde belki de ust amirine. Deneyelim yine de dostlar. Ben bu sürece kendimi böyle adapte etmistim. Kolay pes etmeyeceğim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zinos, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @crazycells, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    Sayın @crazycells kararnamenin uslübunu nasıl buluyorsunuz, çok ince düşünülmüş gibi duruyor
    Sanki mahkeme engel koymasın diye sadece dv vize görüşmelerini kapsam içine almışlar

    Sizin okuduğunuz tepkiler nasıl, mevcutta bu executive order a itiraz edecek göçmenlik derneklerinden ve hukukçulardan bir açıklama geldi mi?

    Sizce durdurulma ihtimali var mı?

    30 gün içerisinde göçmen olmayan vizeler için kapsamın genişletileceği söyleniyor buna hangi vize türleri dahil edilebilir

    Son olarak sizcede atılan tweet sadece kamuoyunu oyalamak ve kendine taraftar toplamak içinmiydi?

    Sanırım başkan amacına ulaşarak başarılı oldu

    Bence beklenilenden ve ilk ifade edilenden cok daha hafif sartlara sahip... Henuz reaksiyonlari bilmiyorum, bu gece bekleyelim; yarin daha net anlasilir...

    Dediginiz gibi, etkiledigi az kisi arasinda maalesef DV surecindekilerin sayisi cok fazla (en azindan Turkiye icin). 50 gun icinde Disisleri Bakanligi kararnamenin uzatilip uzatilmayacagina dair baskana fikir bildirecek, 30 gun icinde de gocmen olmayan vizelerin bundan etkilenip etkilenmeyecegine dair fikir bildirilecek.

    Zaten bu surecte calisan konsolosluklarin sayisi kisitli, o nedenle amacsiz, kendi hatalarinin gormezden gelinip baska konularin konusulmasi icin tasarlanmis bir kararname gibi duruyor 🙂

    Belki bu kararnamenin mahkemeye tasinmamasi hepimiz icin en iyisidir, cunku mahkemeye tasinirsa Trump isi cocuk oyununa cevirip israrla ayni kararnameyi onumuze getirebilir, hazir konsolosluklar kapaliysak show'unu yapsin, konsolosluklar acilinca kenara cekilsin...

    Peki bu karar GC süreci ile ilgili çalışan back offis'in çalışmalarını tamamen durdurur mu?

    bilemiyorum, ama durdurmaz sadece yavaslatir diye dusunuyorum. Su an 23 Haziran'da konsolosluklarin acilmis olacagini ve executive order'in devam etmedigini dusunebilecegimiz bir senaryoda, bence konsolosluklarin yapabilecegi bir yol Haziran'in basindan itibaren mulakatlara insanlari cagirip, vizeleri 23 Haziran'dan sonra basmak... 23 Haziran oncesi vize basamiyorlar, ama hala mulakat yapip dosyalari 23 Haziran'a hazir edebilirler.


  • @crazycells bu ay visa bülteni neden açıklanmadı ? En azından bir fikir verirdi bize


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum