Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

Taşındı Gündem
752 122 46.4k 122
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    herkes sürekli kendi başını kurtarmanın derdinde. Bu kadar bencil olmayın. 1.2 trilyon dolar kaybı olan bir ülkeden bahsediyoruz. Seni alınca bu farkı kapatabilcen mi adam ülkeyi tekrar ayağa kaldırmanın yolunu arıyor. Sen gidince hemen sağlık sigortası yaptırıcan mı yada eyalet yardımlarına asla başvuru yapmıcam diyebilecek misin. Obama care sigorta yada ücretsiz sigortadan yaralanmıcam diyebilecek misin. Verdikleri yardımı asla kabul etmicem diyebilecek misin ki sorguluyorsunuz. Biraz gerçekçi olun ya önce kendi vatandaşı sonra dışarıdan gelenler. Tamamen hayali konuşmalar kesinliği olamyan konuşmaların post sayısına bakar mısın. 15 sayfa ya. Sonu nerye kadar gidecek belli değil. Muaf tutulanlar yazılanlardan green kart yazıyor ne oldu çığırtkanlar o kadar iptal edilecek yok olmayacak diyordunuz ki insanların psikolojilerini bozdunuz. Kaç kişi bana özelden yazdı ne oluyor diye. Her zaman söylüyorum dvprogram.state.gov bir eğişiklik görürsen gel yaz ondan sonra benim fikrim budur diye yazıyorsun da sen ne bilgin tecrüben var ki fikrin olacak orada 15 yıldır yaşayan kişi bilr kısa ve net yazdı green kart etkilemez diye. Sen hala bilmişlik taslıyorsun bırakın şu ukalalığı burada her yazılan yazıya inanan temizyürekli samimi içten insanlar var onları bunalıma sokmaya kimsenin hakkı yok.


  • @ayvalik10 haklı isyan


  • Genel olarak herkes bencil davranıyor. Kimse yanlış anlamasın acı gerçekler bunlar. @ayvalik10 çok doğru konuşmuş, çok haklı. Herkes duymak istediklerini duyuyor, görmek istediklerini görüyor. Aksini iddia eden oldu mu tartışma çıkıyor. Başka konuda bir arkadaş bu virüs süreci için, biz daha kötü durumdayız orada devlet yardım ediyor falan demiş. Tamam doğru, fakat sen gittiğin anda sana neden hemen yardım etsinler ki? Hesabına neden hemen 1200 dolar koysunlar? Evet devlet yardım ediyor ama mutlaka bir kriteri olmalı. (herkese veriliyorsa bu yardımlar benim bilgisizliğim özür dilerim.)
    Normal süreçten geçmiyoruz. Göçmenler ilk gittiğinde ilk icra edecekleri işlerin neredeyse tamamı bitmiş. Uber, Lyft bitmiş. Belli başlı yerler dışında çoğu yer kapanmış, sokağa çıkmanın yasak olduğu yerler var. Ev tutmak ayrı sorun, sigorta vs. herşey şuan çok ayrı problem ve sorun. Şuanda düzen kurmanın ne kadar zor olduğu ortada. Bunu avantaja çevirecek fırsatçılarda mutlaka olacaktır, değeri 1 olan şeye 2 isteyecek. Durum böyleyken adamlar ülkesini ve şuan ülkesinde yaşayan insanları düşünüyor. Bu gayet normal. Kaybedecek birşeyi olmayan, bekar biri için işler daha farklı olabilir ama genel olarak bakarsak, sayın @semavi bir videosunda şuanki süreçte göç etmek ile ilgili çok detaylı düşünülüp hareket edilmeli tarzında birşey söylemişti. O konuda çok haklı.
    Umarım bu süreç kazasız belasız atlatılır, kimse mağdur olmaz. Herkesin yüzü güler, rahat bir şekilde bu tarz şeyleri düşünmeden göç ederler.


  • @Muhtaradana şöyle bir durumda var,
    Çok fazla uzarsa ABDdeki immigration avukatların işine gelmez ve orada da finansal krizi çıkabilir. Birkaç avrupa ülkerinde avukatlar isyan yapmaya başladılar bile.


  • Yalniz bu defa ayrinti ve icerik olarak oldukca iyi bir kararname hazirlamislar. Detayli sekilde nedenleri ve etki alanlarini aciklamislar. Bu isi oldukca ciddiye aldiklari belli.

    Bence bu isi uzatma ihtimalleri yuksek. Cunku konsolosluklarin ne zaman acilacagi ve normal faaliyetlerine baslayacagi belli degil.

    Daha dun ABD-Kanada sinirinin normal seyahate kapali kalma durumunu 20 Mayisa kadar uzattilar. Bazi eyaletler bu donem icin okullari kapatti.

    Eger dept of state tweeter hesabini takip ederseniz, surekli yurtdisindaki ABD vatandaslarini degisik ulkelerden acilan ozel ucus seferleri ile ulkeye geri getirebilmek icin mesajlar paylasiyorlar. Yani normallesme uzun surecek gibi...

  • ⭐⭐

    Birçok AB ülkesinde Mayıs ayı içinde , Türkiye’de bayramdan sonra normale dönüş başlıyor.Thy 20 Mayıs uçuşlara başlıyor , Mayıs sonu iç turizm Haziran ortası dış turizm açılıyor.Birçok AB ülkesi kontrollü olarak normale dönüyor hatta okullar bile açılıyor .Normale dönmeye başlayan bir ülkede ABD konsoloslukları Siz normale dönün biz kapalı kalacazmı diyecek 😊Hiç zannetmem.


  • 31 eylülden sonra 60 gun ekleme... böyle bir ihtimal olabilir mi?


  • @arnblt, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @cnpist Türkiyeden yabancı hava yolları ile abd ye uçuş hala var. Hatta THY bile bu tahliye uçakları boş gitmesin diye yolcu götürüyor ABD ye. Ben 4 aktarmalı bir uçak gördüm nette. Bir arkadaşta İngiltere ye gitti

    direk ucuslar bile oluyor bu hafta ama soyleki, ya gidemiyorsan. o ucuslar GC elinde ya da ABD vatandaslari icin benim gordugum. Vizen basili oldugun icin ilk girisi yapabilirsin , EO buna izin veriyor gordugum ama gidemiyorsun ve saglik rapor suren bitti. Bu insanlar ne beklemeli onu soruyorum @crazycells ' e.


  • Birbirleriyle alakalı durumlar değil ama örneğin 2020 Tokyo olimpiyatları da salgın sebebiyle bir sonraki yıla ertelendi. 2021 yılında olmasına rağmen Tokyo 2020 diye anılacak.

    Bence uygun bir çözüm bulunacaktır. DV2020 talihlileri kendilerini strese sokmasınlar. Vizelerin durdurulması kaldırıldıktan sonra 30 Eylül'e kadar vakit varsa, tüm DV vizelerini o süreçte bitirmeye çalışabilirler veya bu yıl 50 bin vizeye ulaşmadan süreci tamamlayabilirler. Bir başka çözüm de bu yıl istisnai olarak 2020 talihlilerini örneğin Aralık ayına kadar görüşmelere çağırmaya devam edebilirler.

    Tamamen kestirip atmak yerine uygun bir çözüm bulunacağını düşünüyorum.

    Bunun haricinde şunu da düşünmek lazım. Bu çekiliş en başından beri şans işiydi. Yine şans eseri böyle bir durum oldu. Evet bekleyenler için üzücü belki ama henüz hiçbir şey de kesin değil.

    Forumda çoğu zaman sayın crazycells ve daha başka kişilerin de dile getirdiği gibi, vize basılı pasaportunuz elinize ulaşmadan hayatınızda büyük değişiklikler yapmamanız gerekir uyarısı bir kez daha yerini bulmuş oldu.

    Ben işleyişin kimse için geç olmadan normale döneceğini düşünüyorum, öyle umuyorum. Bekleyen herkesin içini ferah tutmasını ve günlük hayatlarına odaklanmalarını dilerim.

  • ⭐⭐

    Adamların resmî internet sitesinden bile bi açıklama yok ! Bu ay visa bültende açıklanmadı.Ne biçim ülkeymiş bu ABD muz cumhuriyetine dönmüş, başkanı tweetle ülke yönetiyor.

  • ⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    Adamların resmî internet sitesinden bile bi açıklama yok ! Bu ay visa bültende açıklanmadı.Ne biçim ülkeymiş bu ABD muz cumhuriyetine dönmüş, başkanı tweetle ülke yönetiyor.

    Aynen tam bir muz cumhuriyeti. Bence masraf yapmayin hic ABD'ye gitmek icin. Bayramdan sonra turizmi canlanacak, hersey normallesecek Turkiye'de kalmaniz daha mantikli.

  • ⭐⭐

    @Ryback Sana ne yapayım ben diye fikrini soran oldumu ? Boşboğazlık yapma ! Git başka yerde oyna..

  • ⭐⭐

    @mkonca İnşallah.Herşey olabilir sonuçta olağandışı günlerden geçiyoruz kardeş.


  • @Muhtaradana evet oturumu var. Ayrıca Tr den çıkmak için izine gerek yok. Sadece kamu personeli olunca ilgili yada bağlı olduğunuz bakanlıktan izin almanız gerekiyor.


  • @arnblt tr den çıkışın olup olmamasını öğrenmemiz bizin için çok önemli oldu, yoksa birçok arkadaşımız aktarmalı olsada ilk girişini yapmak istiyor

    Oturum izni olmayan birinin ülkeden çıkışını izin verilmediğini biliyorduk

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana Türkiye’de şuanda büyükşehirlerde valilikten izin almadan şehrin merkezinden , köyüne bile gidemezsin😊Verilecek izin detayları zaten belirtilmiş , kim nereye nasıl gidecek ? 😊


  • @Semihmete İstanbul'da olanlar için mümkün olabilir


  • https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52391678

    Kimleri kapsadığı yazıda var


  • Bu K1 vize türünü de etkiler mi sizce? Bir yerde non-immigrant olarak geçerken bazı yerlerde de immigrant type olarak geçiyor..


  • Herkese merhaba,
    Aklıma takılan bir soru var, mesela konsolosluklar 11 Mayıs’ta açıldı varsayalım, bu 60 günlük kısıtlamadan dolayı Green card görüşmeleride olmayacakmı yoksa görüşmeler olcak vizeniz onaylandı ama yasak kalktığındamı alcaksınız dicekler pasaportunuzu?


Benzer Başlıklar

  • Ramazan Bayramı (10-12 Nisan 2024)

    Gündem
    3
    6 Oy
    3 İleti
    152 Bakış
    redsat2000R
    @AYSY33 Çok teşekkürler 😍
  • USCIS Başvuru Ücretlerinde Güncelleme (1 Nisan 2024)

    Taşındı Gündem
    28
    6 Oy
    28 İleti
    2k Bakış
    gucarslanG
    @Erhan-2 sorularınız için doğru başlığı kullanmalısınız; https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle?_=1715770365990
  • DV 2020 Instructions yayinlandi...

    Gündem
    1
    1 Oy
    1 İleti
    647 Bakış
    G
    ........
  • ABD'de Yüksek Mahkeme, Trump'ın vize yasağını onayladı (Trump Travel Ban)

    Gündem
    33
    2 Oy
    33 İleti
    5k Bakış
    MySeaM
    USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor: Sudan Venezuela Somali Suriye Yemen Iran Libya Kuba Kuzey Kore Pakistan Afganistan https://www.usatoday.com/story/news/state/2025/03/10/trumps-travel-ban-2025-red-list-countries/82226512007/ https://www.ladbible.com/news/us-news/us-travel-ban-countries-donald-trump-153418-20250310
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum