@bykarakalem test icin su bolumu kullanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/92/mesaj-test-alanı
Klima Santrali Ustası Aranıyor
Çalışma Yeri: Phoenix, Arizona, ABD
İş Tanımı
Firmanin Phoenix, AZ’de bulunan fabrikasında görevlendirilmek üzere; klima santralleri (AHU),
havalandırma sistemleri ve mekanik tesisat alanında deneyimli Klima Santrali Ustası aramaktadir.
Görev ve Sorumluluklar
Başvuru ve İletişim
Başvurularınızı özgeçmişiniz ile birlikte aşağıdaki iletişim bilgilerine gönderebilirsiniz.
E-posta: [email protected]
Web sitesi: www.gmcair.com
Amerikaya geldiğin zaman ben ne iş olsa yaparım kafasında olanlar hepsi ben burada yapamıyorum alışamadım deyip geri dönüyorlar. Her zaman diyoruz el emeği işlerini Türkiye de iken öğrenin amerika da kimse işsiz kalmaz. Türkiye de armut uygulaması gibi bir uygulama var. Taskrabbit uygulaması marangozluk uygulaması insanların el becerisi yok demonte eşyaları sen birleştiriyorsun. Saatlik ücretini sen kendin yazıyorsun uygulamaya.
açıklaması
Taskrabbit, Inc. (Taskrabbit olarak da bilinir), serbest çalışan iş gücünü yerel taleple eşleştiren ve kişisel yardım, mobilya montajı, taşıma, teslimat ve tamirci işleri gibi görevlerde yardım bulmayı sağlayan çevrimiçi bir pazar yeri işletmektedir.
@Ozzyy Kisaca bildigim kadariyla ozetleyeyim:
LLC icin oncelikle fiziksel Texas adresi gerekiyor. LLC de vergilendirme pass-through seklindedir, yani sirket olarak kurumlar vergisi odenmez, kar veya zarar kisilerin gelirine yansir. Texas da eyalet gelir vergisi yok. Self-employment tax (medicare ve social security) kesilir. Sirketin borclarinda sirket sahipleri kisisel olarak sorumlu degildir. Kucuk olcekli isletmeleri, e-ticaret ve danismanlik gibi isler icin daha uygundur.
C-Corp veya S-Corp icin sirket ayri tuzel bir kisiliktir. C-Corp da cifte vergilendirme vardir, kurumlar vergisi ve hissedarlarin temettu vergisi. S-Corp da pass-through vergilendirme uygulanir. LLC lere gore biraz daha karmasiktir. Bunlar genelde buyume hedefi olan, ileride halka arz yapmayi planlayan sirketler icin daha uygundur. Hissedarlar sirkete yaptiklari yatirim oraninda sorumluluk tasirlar.
Forum kullanıcısi @semavi’nin paylaşımlarına göz atabilir, kendisi profesyonel olarak bu meslek işle uğraşıyor. Kendisinin YouTube kanalı da mevcut.
Amerika'ya yerleşme ve yaşam videoları paylaşmaya çalışıyorum. Amacım yeni göçmenlere saf bilgi aktarabilmek. Popüler olmaya çalışan, sadece izleyici sayısını artırma ya da Türkiye'ye hava atarcasına videolar çeken birisi değilim. Bu tarz videoların faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum... ...
Amerika'da iyi bir iste "beyaz yakali" olarak calismak istiyorsaniz, tek sart var ingilizceniz cok iyi olacak. Yani minimum C1 seviyesinde olmali. Yas filan onemli degil:)
Not: Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamiyorum. Kusura bakmayin lutfen.
Merhaba arkadaşlar bir sorum var. Türkiye'de kombi tesisatı ile uğraşan bir usta Amerika'da rahatça iş bulabilir mi? Kendi işini yapabilir mi? Kombi işi oralarda nasıl ilerliyor ev ısıtmaları nasıl oluyor? Kısaca Türkiye'den kombi ustası olarak çıksam gelsem geçinebilir miyim?
Türkiye'de iyi kazandırır, ben Amerika kısmını merak ediyorum.
@begumm selamlar, ben de hep bunu merak ediyordum. Forumda genelde okuduğum tecrübeler hep uzun yıllar sektör tecrübesi olan kişilerdi. Kendi tecrübemle birlikte 30 yaşını geçmemiş, 2-3 senelik sektör tecrübesi ile de daha Amerika'ya gitmeden iş bulunabildiğini öğrendim. Tabi ki burada da bahsedildiği gibi SSN ve çalışma izni çok önemli 🙂 Onun haricinde bana da diplomam vs. sorulmadı. Kendi iş tecrübemi karşı tarafa doğru bir şekilde aktararak Jr. pozisyonda kendi alanımda bir işe kabul aldım.
Merhaba Arkadaşlar,
Herkese selamlar!
Umarım herkes iyidir. Uzun bir bekleme sürecinin ardından, eşimin yanına gelebildim. Gerçekten büyük bir yolculuk oldu benim için, çünkü ilk defa yurtdışına çıkıyorum. Bugüne kadar yurtdışında tecrübem olmadı.
Bugün Amerika – New Jersey’deki 18. günüm. bilmedigim ortamlara kolay uyum sağlayabilen ve ogrenmeyi seven bir karakterim. 30 yıl boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra, doğduğum şehirden uzaklaşıp yeni bir yere adapte olmak bazı zorluklar yaratıyor tabii. Ancak bu süreçte edindiğim tecrübelerle yavaş yavaş her şeye alışmaya başladım.
Şimdi, esas konuma gelecek olursam, şu anda 3. haftamdayım ve burada öğrendiğim en önemli şeylerden biri: Bir şey yapmak veya bir şeyle uğraşmak, hiçbir şey yapmamaktan kesinlikle daha iyidir! Rizeliyim ve köy hayatını severim, sessizliğini ve sakinliğini. Burada, o köy hayatından biraz izler bulabiliyor, bir yandan da büyük arabalar ve yolları görünce İstanbul’daki hayatın bazı yanlarını da deneyimlemiş oluyorsunuz.
Buraya gelmeden önce, önceliğim İngilizceydi. Yaklaşık 6 aylık bir Youtube ders serüvenim ve İstanbul’daki işim sayesinde İngilizcemi oldukça geliştirdim. Cambridge Üniversitesi’nin sınavına online olarak katıldım ve ChatGPT’den de sınav yapması için yardım aldım. İngilizce seviyem şu an B1-B2 arasında ve genel olarak B seviyesinde diyebilirim.
İngilizcemi daha da geliştirebilmek için, gelmeden önce yaşadığımız evin yakınlarında bir İngilizce kursu araştırdım ve yarın görüşmeye gideceğim, aynı zamanda sınav için bir tarih de alacağım.
Amerika’daki yollar oldukça büyük ve araba kesinlikle bir ihtiyaç. Her yer merkezi değil ve burada merkezi kavramı farklı. Bu nedenle sosyal hayata dahil olma konusunda biraz zorluk yaşıyorum.
Asıl konuya gelecek olursam; İstanbul Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü mezunuyum, ayrıca Anadolu Teknik Meslek Lisesi çıkışlıyım. Mesleğimle ilgili 5 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimi uzun süre yaptım ve bu alanda birikimim var. En son 2020 yılında, daha iyi fırsatlar yaratabilmek için firmamdan ayrıldım ve sonrasında ciddi bir işsizlik dönemi yaşadım. Ailem bir diş kliniği açtı ve anlaşmış olduğumuz dijital ajansla birlikte Dijital Pazarlama, web tasarımı ve SEO optimizasyonu konularında tecrubem var. Networkum, okula gitmemiş olmam nedeniyle oldukça düşüktü. Ancak 2021-2024 yılları arasında bu sektörde çalışmaya devam ettim.
Amerika'ya gelmeden önce, bitirdiğim bölümü paylaştığımda HVAC sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve iyi bir pozisyon bulabileceğimi söylediler. LinkedIn üzerinden yaptığım araştırmalarla, HVAC sektöründeki maaşların gerçekten yüksek olduğunu gözlemledim. Ancak internet üzerinden HVAC teknikerliğiyle ilgili sağlam bir bilgiye ulaşamadım. Bu alanda almam gereken sertifikaları öğrendim. Diplomalarım ve almak zorunda olduğum belgelerle ilgili olarak, saygın firmaların kabul ettiği sertifikalar ve bu belgeleri sağlayan kurumlar hakkında bilgi almak istiyorum.
Burada HVAC teknikerliği yapan biri var mı? Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak veya kişi bulabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim! 😊
@Ben-Batur valla hocam referans gitti ama siz gelene kadar yenisi gelirse size yazarım
İstanbul Universitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu - İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi mezunuyum. Yaklaşık 5 senelik sektörümde tecrübem var. İstanbul'dan Amerika'ya (NJ) gideceğim. Dosyalarım sertifikalarım için burada yapmam gerekenler hakkında bir kaç sorum olacak;
1-Türkiye'den Apostil ve Noter onayı almam gerekiyor mu? (Tarih itibariyle çok pahalı)
2-Orada diplomalarım ve sertifikalarımın geçerli olabilmesi için nerelere başvuru yapabilirim?
3-İş arama sitelerinde birden fazla diploma ve sektörde tecrübelerim var. Bunlar için hepsinde aynısı mı yapacağım? (Noter,Apostil vs.)
4-Burada eskiden bir İklimlendirme ve Soğutma alanında Amerika Menşeli bir firmada çalıştım. Oradan çalıştığıma dair alacağım belge iş görür mü?
5-Gerek Enerji Mühendisliği gerekse Makine Mühendisliğine diplomamı tamamlayabiliyor muyum? Tamamlanabiliyorsa izlemem gereken adımlar nelerdir?
6-İş yeri açma belgem var. Orada sizce işe yarar mı?
Bu sorular hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Herkese çok teşekkürler !
merhaba ,
Amerikada eşimin kuzeni ve kardeşim yaşıyor. Daha gideli 1 ay oldu. ben ve ailem çekilişe girmeden direkt gitme yolları arıyoruz : ) ikimiz de beyaz yakayız . ben ek olarak protez ( jel ) tırnak uzmanlığı yapıyorum. Türkiyede ki mesleki yeterlilik sertifikası amerikada iş bulmama yada iş teklifi almama yardımcı olur mu ?
Soru cevapta kalmış başlık malesef. Ben de Türkiye’den tedarik edeceğim çarşaf, yastık kılıfı vs gibi tekstil ürünleri satmak istiyorum. Marshallsta vs gördüğüm havlu tekstil ürünleri hep Türkiye’den. Bir yerden başlamak istiyorum. Ticaret geçmişim yok en mantıklı nerden adım atabilirim?
@Sunrise2024 @MySea yazmis ayrica sunu belirteyim, isyeri buyuk bir firma ise size normal market price dan daha uygun saglik sigortasi almanizi sagliyor. Eger geliriniz dusuk ise devlet destekli sigortalarda mevcut, dusuk gelirlilere uygulanan programlar var. Bulundugunuz eyaletteki social service ofisinden yardim alabilirsiniz.
@Darko Merhaba ağabey güzel dileklerin için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Orda da sertifika programlarına baktım gayet de ideal fiyatlarda lakin İngilizcemin iyi olduğunu düşünsem de uzun saatlerde ve resmi konuşmalarda fazla bir şey anlayacağımı sanmıyorum, o yüzden buradan ders almak benim için daha iyi maalesef. Tek dileğim oraya geldiğimde sizin gibi oraya alışmış oranın yaşamını bilen ve bana yol gösterecek birini bulmak. Dediğin gibi sonrasında zaten yeteri kadar çalışmayla her şey olur. Teşekkürler.
H1b vizesi ile aktif calisma olarak ek gelir elde edilmiyor. Benim de online satis ve danismanlik islerine ilgim var. Passive investor olarak LLC sahibi olabilirsiniz ya da partnership ile falan denmis. Bu sekilde kar elde edebilirsiniz diye yaziyor. Nette gordugum kadariyla TR'deki birisi llc kurabiliyor. Bende arkadasimla %90 ben %10 ortaklik kurup llc acmak istesem sizce boyle bir sey mumkun mu? Ben passive investor olarak kalirim o da online operasyonlari yonetibilir. Fakat oradan da gelirim olur. Ne dusunuyorsunuz? Tecrubesi olan, fikir sahibi olanlar donerse sevinirim
Amerika'da kendi işimizi yapabilmek için hangi bölümler iyidir?
Merhaba tüm foruma selamlar. Amerika'ya yakın vadede değil de burada bir üniversite bölümü bitirip gitmek gibi düşüncem var bunu nasıl yapabilirim? hangi bölümlerden mezun olursak ya da hangi işlerde tecrübemiz olursa Amerika'ya gittiğimiz zaman o işi yapabiliriz?
Yani demem o ki gittiğimde kendi edindiğim mesleği yapmak için hangi meslekte donanım ve bilgi kazanmam gerekir?
Merhaba chicago'dan ve yazıyorum yasal çalışan değilim herhangi bir durumdan yararlanabiliyor muyum isizlik maaşı gibi lütfen cevap saygılarımla
New jersey uber lyft yapanlar için paylaşılmış başvuru adımları diğer eyaletler için de nj kısmını silip kendi eyalet isminin kısaltmasını yazarlarsa TAHMİN ediyorum olacaktır
@Hasan-Killi, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı
Merhaba chicago'dan ve yazıyorum yasal çalışan değilim herhangi bir durumdan yararlanabiliyor muyum isizlik maaşı gibi lütfen cevap saygılarımla
Saniyorum hayir, fakat bunu Illinois devletinin websitesinden kontrol etmelisiniz, bu tur islemler ve kanunlar eyaletlerden eyalete degisiyor.
ABD’ nin hicbir eyaletinde calismadim...SSN’im var, Permit’im var...ABD’ye geleli 1 ay oldu fakat disari cikamiyoruz bildiginiz uzere...Covid-19 yardimindan faydalanabilir miyim? (New York)
@semir, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı
ABD’ nin hicbir eyaletinde calismadim...SSN’im var, Permit’im var...ABD’ye geleli 1 ay oldu fakat disari cikamiyoruz bildiginiz uzere...Covid-19 yardimindan faydalanabilir miyim? (New York)
Saniyorum ki evet... Yukarida verdigim linkleri inceleyin isterseniz, NY eyaletinin resmi linkleri... Orada COVID-19 tecriti yuzunden gelir elde edemiyorsaniz da bu yardima hak kazandiginiz yaziyor. Dolayisiyla basvuru yapmanizi tavsiye ederim.
@jake-elwood oturdugum site unemployment benefit basvurularini ve isyerinin covid-19 dan kapandigi yazisini gorunce, nisan kirasinin yarisini simdi, kalan yarisini ise mayis ayinda odenmesini kabul etti. Mayis ayinda sartlarin degismeyecegini dusunursek onumuzdeki ay da yeni bir teklif yapmayi dusunuyorum.
Bu arada SBA (Small Business Administration) ufak isletme sahiplerini (bizdeki KOBI) ilgilendiren yeni gelismeler oldu. 3 nisan`a kadar sadece Amerikan vatandasi yada GC sahiplerini ilgilendiren, ancak dun ogleden itibaren yatirimci vizesine sahip olan SBA sahiplerini de kapsayan gelisme neticesinde, 15 Subat 2020 den once hesabiniz, sirket kredi kartiniz ve aktif kullandiginiz kredi olmasi sartlari ile calistiginiz banka araciligiyla "PPP Loan" (Paycheck Protection Program Loan) kredisine basvurular baslamis durumda. Net bilgi almis olmasam da, twitter da gazetelerin ekonomi koselerine yazilan yorumlar neticesinde, bir cok kisinin 10 yili askin ayni bankayla calismalarina ragmen, mesela Bank of America da sirket hesabi olmasina ragmen, sirket kredi karti kullanilmadigi icin basvurularin onaylanmadigi durumlar yasanmis.
PPP Loan kabaca 2019 yili itibari ile ortalama aylik sirket giderinin 2.5 katini kredi olarak veren, bu kredinin %25 ile isletme kirasi yada isyeri kredi odemelerinin yapilmasini, kalan meblagin ise firma calisanlarinin magduriyetlerini ortadan kaldirmak icin belirli bir sure icin maas odemelerinin yapilmasini sart kosan bir kredi turu. Arastirdigim kadari ile bu kredinin bir kisminin "request forgiveness" sarti ile bagislanmasi durumu da mevcut gorunuyor. Bu durumda, devletin unemployment benefit ile islerini kaybedenlere karsiliksiz para vermesinden ziyade, bu paralari sirketlere kredi olarak vererek, istihdam saglamalari sarti ile sirketlerin ustune (bir kismi silinebilir de olsa) kredi/borc olarak atabildigi bir sistem gelistirilmis gibi gorunuyor. Nakit akis dengesini kaybetmis bir cok sirket bu imkandan faydalanmak isteyecektir diye dusunuyorum. Eger sizlerin de calistiginiz ancak ayni sebeplerden kapanmis olan firmaniz gerekli kriterleri karsiliyor ise firma sahibinizi bu imkandan faydalanabilecegi konusunda yonlendirebilirsiniz.
@ayvalik10 hocam ne kadar gelir elde ettigimizi yazacak bir bolum varmiydi cunku bende basvuruda bulundum baska bir arkadasta basvuruda bulundu ben yazdim dedi ve ben yazmadim acaba benim basvuruda eksiklikmi var?
Selam arkadaslar.Seattle WA da yasiyorum.işsizlik maasini almak icin nasil forumu doldura bilirim bulamadim ?
@Bahruz-Haşimi esd.wa.gov adresinden Yeni bir kullanici olusturup basvurunu yapabilirsin. Form cok basit. Istenen bilgiler son 18 ayda calistigin isyerine giris cikis tarihlerin, isten ayrilma sebebin, ortalama saatlik/haftalik/aylik ucret bilgilerin gibi sorular var. Greencard bilgilerin, driver licence bilgilerin ve SSN yazinca calistigin isyerleri otomatik olarak cikiyor. Sirasiyla istenen bilgileri girdikten sonra, birkac legal hatirlatma ve sorular cikar. Sana uygun olanini cevapladikca next page gecmelisin.
Su adresten https://secure.esd.wa.gov/home/SAWUserRegistrations/SignUp bir kullanici olusturduktan sonra
Anasayfadaki unemployment seceneginden uye girisi yaparak online basvuru yapabilirsin.
Merhaba, Texas eyaletinde 5 ay 2 hafta boyunca bir firmada calistim. Covid19 dan dolayi isten cikartildim. unemployment benefit icin texasin resmi sitesinden basvuru yaptim.Claim information sayfasinda, weekly benefits amount 0$ gorunuyor. Bu durumda +600 dolar alabilme sansim var midir ?
Merhabalar
Ben de Uber ve lyft yapaktay dım. Texas ta yaşıyorum. İşsizlik başvurumu yaptım fakat bir yerde hata yaptım galiba. Çünkü hak kazanana madınız diyen kutucuk işaretlenmiş. Gelirinin olmadığı yazıyor. Anlayamadım.
Acaba Uber ve lyft yapıp işsizlik başvurusu yapıp olumlu sonuçlanan var mı?
Ben bir daha ne zaman tekrar başvurabilirim?
Federal yardım için nereye başvuruluyor?
Başka ne tür bir yardım başvurusu var?
@cisilhayat W2 ile mi calisiyordunuz?
@Monarizzaa evet
@cisilhayat @Serdar-Cörüt te de ayni problem bende de aynisi yaziyordu ama benim sirketim duzenleme yapmami istedi 1099 ile vergi verdigimden dolayi.
@cisilhayat, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı
Merhaba, Texas eyaletinde 5 ay 2 hafta boyunca bir firmada calistim. Covid19 dan dolayi isten cikartildim. unemployment benefit icin texasin resmi sitesinden basvuru yaptim.Claim information sayfasinda, weekly benefits amount 0$ gorunuyor. Bu durumda +600 dolar alabilme sansim var midir ?
Evet, bu ikisi farkli yardimlar. Biri UI Benefit (Unemployment Insurance Benefit) digeri ise PUA (Pandemic Unemployment Assistance) olarak geciyor. PUA, bu CARES Act ile olusturulan yardim, COVID-19'dan dolayi gelirinizi kaybettiyseniz haftalik 600 dolarlik yardimi alabilmeniz lazim. Siz, bilgilerinizi vererek basvuruyu yapin. Zaten eyaletler degerlendirip size geri donus yaparlar. New York'un DOL sitesinde su su sartlari sagliyorsaniz basvurabilirsiniz gibi madde madde siralamislar. Eminim ayni seyi basvurdugunuz eyaletin sitesinde de bulabilirsiniz.
@ayhanhan, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı
Merhabalar
Ben de Uber ve lyft yapaktay dım. Texas ta yaşıyorum. İşsizlik başvurumu yaptım fakat bir yerde hata yaptım galiba. Çünkü hak kazanana madınız diyen kutucuk işaretlenmiş. Gelirinin olmadığı yazıyor. Anlayamadım.
Acaba Uber ve lyft yapıp işsizlik başvurusu yapıp olumlu sonuçlanan var mı?
Ben bir daha ne zaman tekrar başvurabilirim?
Federal yardım için nereye başvuruluyor?
Başka ne tür bir yardım başvurusu var?
Tam sureci ben de bilmiyorum, basvuran bir arkadas belki daha net bilgi verebilir; ama UI icin once reddediliyorsunuz ve daha sonra PUA'ya basvuru icin davet ediliyorsunuz sanirim. NY eyaletinin DOL sitesindeki ekrandan bu sekilde anliyorum ben...
TX icin benefite basvurunca 3 is gunu icerisinde is arama basvurusunda bulunmanizi sart kosuyor.
www.workintexas.com
'You must be registered for work during each week you request benefits. Complete your work registration within three business days of applying for unemployment benefits. You must use your Social Security number when you register. To register for work on the Internet, proceed to WorkInTexas.com to register for work and search for a job. You must use your Social Security Number when registering on WorkInTexas.com. If you have previously registered for work, update your employment and contact information OR Register for work in person at a local Workforce Solutions Office: WF SOLUTIONS CAREER CENTER Workforce Solutions Office Address: 9001 N INTERSTATE 35 STE 110 AUSTIN, TX 78753 '
@ayvalik10
Merhaba
Ben de Uber ve lyft yapaktay dım. Texas ta yaşıyorum. Başvurumu yaptım fakat bir yerde hata yaptım galiba. Çünkü hak kazanana madınız diyen kutucuk işaretlenmiş. Gelirinin olmadığı yazıyor. Anlayamadım.
Acaba Uber ve lyft başvurunuz sizin olumlu sonuçlandı mı?
Ben bir daha ne zaman tekrar başvurabilirim?
Federal yardım için nereye başvuruluyor?
Texas eyaletinde özellikle Uber ve lyft sürücüleri genellikle olumsuz sonuç alıyor
@crazycells, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı
@semir, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı
ABD’ nin hicbir eyaletinde calismadim...SSN’im var, Permit’im var...ABD’ye geleli 1 ay oldu fakat disari cikamiyoruz bildiginiz uzere...Covid-19 yardimindan faydalanabilir miyim? (New York)
Saniyorum ki evet... Yukarida verdigim linkleri inceleyin isterseniz, NY eyaletinin resmi linkleri... Orada COVID-19 tecriti yuzunden gelir elde edemiyorsaniz da bu yardima hak kazandiginiz yaziyor. Dolayisiyla basvuru yapmanizi tavsiye ederim.
İlk girişimi 27 Martta gerçekleştirdim. Bende NY eyaletindeyim. Ssn geldiği takidirde böyle bir başvuru hakkım doğar mı?
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum