Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

• Sevgili Crazycells Bilgi vermek amacı ile yazıyorum ancak yazdığım şey yüzde yüz teyitli olan bir şey değil. Dün ABD de yaşayan bir arkadaşımızla görüştük ve USCIS bürolarının salgın nedeni ile hizmet vermediklerini bizimle paylaştı. Arkadaşların mağdur olmama adına bu paylaşımı yapmak isterim.
    İyi günler

• @DSUK2018, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Sevgili Crazycells Bilgi vermek amacı ile yazıyorum ancak yazdığım şey yüzde yüz teyitli olan bir şey değil. Dün ABD de yaşayan bir arkadaşımızla görüştük ve USCIS bürolarının salgın nedeni ile hizmet vermediklerini bizimle paylaştı. Arkadaşların mağdur olmama adına bu paylaşımı yapmak isterim.
    İyi günler

bilgilendirme icin tesekkurler, sayin @Muhtaradana da bildirmisti ayni durumu.

Fakat hatirlatmak lazim ki, hala basvurularinizi yapabilirsiniz. USCIS sadece mulakatlari, biyometrik randevulari ve vatandaslik torenlerini askiya aldi (twitter'da o sekilde belirtmisler)... Bunun disinda form doldurup basvuru yapacaksaniz, bunu hala yapabilirsiniz.

• Merhaba.
    6 aylık giriş süremiz 15 temmuz 2020 de doluyor. Biletlerimiz 23 haziran 2020 olarak aldık. Ilk girişi yaptıktan sonra hemen ertesi günü re entry permit başvurusu yapıp yaklaşık 50 gün ABD de kalmayı planlıyorduk. Şu anda ki durumlardan dolayı gidip bir hafta kalıp dönmeyi düşünüyoruz döndükten 1 yıl sonra haziran 2021 de gidip re entry permit başvurusu yapabiliyormuyuz.
    2.sorum 15 temmuz 2020 tarihine kadar giriş yapmazsak green card 'ın iptal edilmemesi için bir yol var mı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@verdal, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhaba.
    6 aylık giriş süremiz 15 temmuz 2020 de doluyor. Biletlerimiz 23 haziran 2020 olarak aldık. Ilk girişi yaptıktan sonra hemen ertesi günü re entry permit başvurusu yapıp yaklaşık 50 gün ABD de kalmayı planlıyorduk. Şu anda ki durumlardan dolayı gidip bir hafta kalıp dönmeyi düşünüyoruz döndükten 1 yıl sonra haziran 2021 de gidip re entry permit başvurusu yapabiliyormuyuz.
    2.sorum 15 temmuz 2020 tarihine kadar giriş yapmazsak green card 'ın iptal edilmemesi için bir yol var mı.

Görünüşe göre herkes girişi uzatmaya çalışacak, bu da sınırlı sayıda olan vizelerin tükenmesini hızlandıracak. Ben olsam ne yapar eder vize süresi bitmeden ülkeye girmeye çalışırdım. İlk girişi yapmadan zaten "green kartlı" olmuyorsunuz.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3258/6-aylık-vize-süresini-uzatanlar-ve-uzatmak-i̇steyenler

Bir yıl sonra reentry permit başvurusu yapmanızda bir engel yok.

• @knnrn ilk girişi yaptıktan sonra 6 ay içinde tekrar giriş yapmamız gerekmiyor mu ? İlk girişten bir yıl sonra girersek sorun olmaz mı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@verdal, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@knnrn ilk girişi yaptıktan sonra 6 ay içinde tekrar giriş yapmamız gerekmiyor mu ? İlk girişten bir yıl sonra girersek sorun olmaz mı

Vatandaşlık sürecinde gecikme olmaması için 6 aydan uzun dışarıda kalmamak iyi olur. Ama yeni göçmenler için ilk 1-2 yıl genelde çok sorun olmuyor. Bir yılı geçirmeden girerseniz bence sıkıntı olmaz. Tabii bu sadece benim fikrim.

• @crazycells Verdiginiz yararli bilgiler icin cok tesekkurler aklimdaki bircok soruma aciklik getirdiniz yazdiginiz entry lerle. Benimde green card islermlerim suruyor 5 aydir. 1 ay once de ead ve ap (combo card) kartimi elime aldim. Ama aklima takilan bir soru meydana geldi bu yazinizdan sonra. Gelen card da "SERVES AS I-512 ADVANCE PAROLE" yazisi bulunuyor. Fakat anlamadigim I-766 diye bir form daha mi beklemem lazim. Bana postalanan belgelerin isimleri sunlar:
    **** I765 - APPLICATION FOR EMPLOYMENT AUTHORIZATION
    **** I131 - APPLICATION FOR TRAVEL DOCUMENT

Bu iki belgede de approve edildigini yaziyor ve genel bilgiler iceriyor her ikisi icin.

**** BUNLARDAN AYRI BIRDE COMBO CARD.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mbulgak, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@crazycells Verdiginiz yararli bilgiler icin cok tesekkurler aklimdaki bircok soruma aciklik getirdiniz yazdiginiz entry lerle. Benimde green card islermlerim suruyor 5 aydir. 1 ay once de ead ve ap (combo card) kartimi elime aldim. Ama aklima takilan bir soru meydana geldi bu yazinizdan sonra. Gelen card da "SERVES AS I-512 ADVANCE PAROLE" yazisi bulunuyor. Fakat anlamadigim I-766 diye bir form daha mi beklemem lazim. Bana postalanan belgelerin isimleri sunlar:
    **** I765 - APPLICATION FOR EMPLOYMENT AUTHORIZATION
    **** I131 - APPLICATION FOR TRAVEL DOCUMENT

Bu iki belgede de approve edildigini yaziyor ve genel bilgiler iceriyor her ikisi icin.

**** BUNLARDAN AYRI BIRDE COMBO CARD.

Aynen, bu formlar basvuru icin kullandiklariniz, hicbir problem yok durumunuzda.

Hukumet, karisiklik olmamasi icin her belge ve forma ayri bir isim vermis, yani basvururken kullandiginiz form ile basvuru sonucunda size gonderilen formlarin isimleri farkli. I-765 basvurusu yaparak aldiginiz formun (kartin) ismi I-766 oluyor. Combo card da olabilir, arkasinda "I-XXX" diye ismi yaziyordur. Ama sizin o isme takilmaniza gerek yok, cunku bir onemi olmayacak.

• @crazycells Himm anladim.. Siz soyleyince kartin arkasina baktim, aynen dediginiz gibi I-766 yaziyor :) Yani Amerikadan cikma durumum olursa eger bu kart yetiyor o zaman geri Amerikaya giriste?

• @mbulgak, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@crazycells Himm anladim.. Siz soyleyince kartin arkasina baktim, aynen dediginiz gibi I-766 yaziyor :) Yani Amerikadan cikma durumum olursa eger bu kart yetiyor o zaman geri Amerikaya giriste?

Evet, ustunde SERVES AS I-512 ADVANCE PAROLE yazdigini soylediniz, o durumda ABD'ye giriste bunu kullanabilirsiniz.

• Re entry permit alabilmek için Amerikada ne kadar süre kalmamız lazım en az greencardın elimize ulaşmasını beklemek zorunda mıyız ? bu süreç ne kadar sürüyor

• @runtothehills, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Re entry permit alabilmek için Amerikada ne kadar süre kalmamız lazım en az greencardın elimize ulaşmasını beklemek zorunda mıyız ? bu süreç ne kadar sürüyor

ilk iletileri de okuyun isterseniz.

Belli bir kalis suresi yok gocmen oldugunuz anda basvuru yapabilirsiniz, Green Card'in kendisine gerek yok, onaylanmis gocmenlik formu bildirimi (I-797) veya onaylanmis bir vize oldugu surece statunuzu kabul ederler.

Tahmini surec icin konuyu okuyabilirsiniz, fakat USCIS Mayis basina kapali oldugu icin o zamana kadar randevu alamayacaksiniz o nedenle islemler daha da uzayacak.

• @crazycells türkiyeden Peki kart olmadan girişi nasıl yapabilcez 2 yıllık re entry aldıktan sonra 6 aylık vizemiz bitmiş olmayacak mı? Türkiyeden bu işlemi yapma şansımız var mı peki

• @runtothehills, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@crazycells türkiyeden Peki kart olmadan girişi nasıl yapabilcez 2 yıllık re entry aldıktan sonra 6 aylık vizemiz bitmiş olmayacak mı? Türkiyeden bu işlemi yapma şansımız var mı peki

Kartı başkası teslim alıp size ulaştırabilir.

• Arkadaslar merhaba diger hesabim ile giremedim.
    Turkiyeye 25 subatta gittim. Green card ile cikiyor olmama mi yoksa coronavirus korkusunu mu anlatiyim bilemiyorum. Bindik bi alamete gidiyoruz kiyamete dedik gittik.
    Herhangi bir probleme rast gelmedim giderken. 25 mart tarihinde turkiyeden cikis yaparken malesef 1 saat boyunca pasaportuma bastiklari giris tarihini bilgisayarda bulamadiklari icin beklettiler. O ona o ona derken oyle gezdik durduk. Neyse bindik atlanta ya indik virus bulasmadan etmeden. ucakta yaklasik 50 kisi felandik heryer bos cok guzel bi ucus oldu. Artik green card oldugu icin bu sefer citizen or permanent residents sirasina girdik . Pasaportuma bakti green cardima bakti ilk giristeki islemlerin aynisini yapti. fotograf aldi parmak izi aldi. ne kadar sure boyunca kaldigimi sordu 1 ay diye cevap verdim. Neden gittigimi sordu. Banka hesaplarimi kapattigimi ve parmagimdaki yuzugu gosterdim evlendim dedim evlilik cuzdaninin fotokopisi var dedim gerek yok dedi ve tebrik ederim dedi gulumsedi. pasaportu yanindaki arkadasa verdi ve beni baska bir odaya aldilar, Ben dedim kesin sikinti cikti giriste. Megerse kayseriden aldigimiz sucuklar yuzunden sorguya almislar. Et mi getirdiniz dedi evet dedim sucuk. sucuk yasak dedi hemen atalim dedim hepsini valimizi alip baska bi siraya soktular orda bavulu acip icini aradilar sucuklari atinca pasaportumu aldim ve ciktim. Yaptigim arastirmalarima gore : green card alindigi tarihten ilk 6 ay icinde cikis girisler cok fazla irdelenmiyor. Tabi bunda belirttiginiz sebep kaldiginiz sure cok onemli.

• @Mehhr-bod-Khoshvaght, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Arkadaslar merhaba diger hesabim ile giremedim.
    Turkiyeye 25 subatta gittim. Green card ile cikiyor olmama mi yoksa coronavirus korkusunu mu anlatiyim bilemiyorum. Bindik bi alamete gidiyoruz kiyamete dedik gittik.
    Herhangi bir probleme rast gelmedim giderken. 25 mart tarihinde turkiyeden cikis yaparken malesef 1 saat boyunca pasaportuma bastiklari giris tarihini bilgisayarda bulamadiklari icin beklettiler. O ona o ona derken oyle gezdik durduk. Neyse bindik atlanta ya indik virus bulasmadan etmeden. ucakta yaklasik 50 kisi felandik heryer bos cok guzel bi ucus oldu. Artik green card oldugu icin bu sefer citizen or permanent residents sirasina girdik . Pasaportuma bakti green cardima bakti ilk giristeki islemlerin aynisini yapti. fotograf aldi parmak izi aldi. ne kadar sure boyunca kaldigimi sordu 1 ay diye cevap verdim. Neden gittigimi sordu. Banka hesaplarimi kapattigimi ve parmagimdaki yuzugu gosterdim evlendim dedim evlilik cuzdaninin fotokopisi var dedim gerek yok dedi ve tebrik ederim dedi gulumsedi. pasaportu yanindaki arkadasa verdi ve beni baska bir odaya aldilar, Ben dedim kesin sikinti cikti giriste. Megerse kayseriden aldigimiz sucuklar yuzunden sorguya almislar. Et mi getirdiniz dedi evet dedim sucuk. sucuk yasak dedi hemen atalim dedim hepsini valimizi alip baska bi siraya soktular orda bavulu acip icini aradilar sucuklari atinca pasaportumu aldim ve ciktim. Yaptigim arastirmalarima gore : green card alindigi tarihten ilk 6 ay icinde cikis girisler cok fazla irdelenmiyor. Tabi bunda belirttiginiz sebep kaldiginiz sure cok onemli.

diger hesabinizdaki email adresiyle [email protected] adresinden bana ulasabilirsiniz, hesapla ilgili problemi cozebiliriz...

• Merhaba,

Öncelikle herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum =) En son Aralık ayında bu başlığın altında re-entry permit başvuru aşamalarında yaşadıklarımı paylaşmış ve aklıma takılanları sormuştum. O entryleri bulamadığım için oradan devam edemiyorum. Kısaca hatırlatmak gerekirse; Ekim ayında Amerika'dayken re-entry permit'e başvurdum. Başvuru formunu doldururken vizeyi Türkiye'deki konsolosluktan almak istediğimi işaretledim. Aralık ayında USCIS merkezine gidip parmak izimi ve biyometrik fotoğraf işlemlerini hallettim. 26 Aralık'ta da Türkiye'ye döndüm. Bu tarihten sonra da konsolosluk veya USCIS yetkililerinden gelecek e-maili beklemeye başladım.

Ancak o mail gelmedi. I-797C (yani parmak izi ve izi ve biyometrik foto vermem için USCIS'e çağırdıkları notice of action) formunda yazan application number'ı girerek USCIS'in web sayfasından durumumu kontrol etmek istedim. Ve şu bilgiyi aldım:

Notice Was Returned To USCIS Because The Post Office Could Not Deliver It
    On April 9, 2020, the Post Office returned a notice we sent you for your Form I-131, Application for Travel Document, Receipt Number LINxxxxxxxxxx, because they could not deliver it. This could have a serious effect on your case. Please go to www.uscis.gov/e-request to request a copy of the notice immediately. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

Şimdi bu açıklama ile bana şunu mu demek istiyorlar: Biz senin bize ilk başta beyan ettiğin adrese bi notice gönderdik ama adresten geri döndü bu.
    Ben böyle anladım ama başta da belirttiğim gibi ben formu istediğim adres olarak İstanbul konsolosluğu olduğunu beyan etmiştim. Bu durumda ne yapmam lazım?
    Amerika'da 3 ay boyunca kaldığım adresi yazmıştım ama şimdi Türkiye'deyim ve o adreste ikamet eden kişilerle çok da samimi değilim. Amerika'daki yakınlarımın adresini yazıp oraya teslim edilmesini mi isteyeyim?

Teşekkürler

• @mulus, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhaba,

Öncelikle herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum =) En son Aralık ayında bu başlığın altında re-entry permit başvuru aşamalarında yaşadıklarımı paylaşmış ve aklıma takılanları sormuştum. O entryleri bulamadığım için oradan devam edemiyorum. Kısaca hatırlatmak gerekirse; Ekim ayında Amerika'dayken re-entry permit'e başvurdum. Başvuru formunu doldururken vizeyi Türkiye'deki konsolosluktan almak istediğimi işaretledim. Aralık ayında USCIS merkezine gidip parmak izimi ve biyometrik fotoğraf işlemlerini hallettim. 26 Aralık'ta da Türkiye'ye döndüm. Bu tarihten sonra da konsolosluk veya USCIS yetkililerinden gelecek e-maili beklemeye başladım.

Ancak o mail gelmedi. I-797C (yani parmak izi ve izi ve biyometrik foto vermem için USCIS'e çağırdıkları notice of action) formunda yazan application number'ı girerek USCIS'in web sayfasından durumumu kontrol etmek istedim. Ve şu bilgiyi aldım:

Notice Was Returned To USCIS Because The Post Office Could Not Deliver It
    On April 9, 2020, the Post Office returned a notice we sent you for your Form I-131, Application for Travel Document, Receipt Number LINxxxxxxxxxx, because they could not deliver it. This could have a serious effect on your case. Please go to www.uscis.gov/e-request to request a copy of the notice immediately. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

Şimdi bu açıklama ile bana şunu mu demek istiyorlar: Biz senin bize ilk başta beyan ettiğin adrese bi notice gönderdik ama adresten geri döndü bu.
    Ben böyle anladım ama başta da belirttiğim gibi ben formu istediğim adres olarak İstanbul konsolosluğu olduğunu beyan etmiştim. Bu durumda ne yapmam lazım?
    Amerika'da 3 ay boyunca kaldığım adresi yazmıştım ama şimdi Türkiye'deyim ve o adreste ikamet eden kişilerle çok da samimi değilim. Amerika'daki yakınlarımın adresini yazıp oraya teslim edilmesini mi isteyeyim?

Teşekkürler

Notice ve Re-entry permit birbirinden farkli diye tahmin ediyorum ama ne amacla notice gonderildigini ben de bilmiyorum. Bence de ABD'de guvenilir bir adres yazip, notice'in o adrese gonderilmesini isteyin.

• Merhabalar.Re-permit icin uscis burolari suban hizmet veriyor mu?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k