Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ben tax returns icin muhasebeciye gittim. W2 belgemi istedi. geri alacagim rakamı hesaplayip posta ile gonderilecegini soyledi. Banada barkodlu belge verecekmis form 1040 belgeside verecekmis. posta ile gondermek bana sacma geldi. Online olarak yapilamiyormu bu iş. Sadece 1 tane w2 belgem var. @crazycells bilginiz varmi acaba. Ayrica postam ulasmamis olabilir islem yapilmaya engel bir durum olabilir, sureci nasil takip edicem. Posta yolu enteresan geldi biraz bana.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jamel86, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Ben tax returns icin muhasebeciye gittim. W2 belgemi istedi. geri alacagim rakamı hesaplayip posta ile gonderilecegini soyledi. Banada barkodlu belge verecekmis form 1040 belgeside verecekmis. posta ile gondermek bana sacma geldi. Online olarak yapilamiyormu bu iş. Sadece 1 tane w2 belgem var. @crazycells bilginiz varmi acaba. Ayrica postam ulasmamis olabilir islem yapilmaya engel bir durum olabilir, sureci nasil takip edicem. Posta yolu enteresan geldi biraz bana.

    Bu konunun onceki mesajlarinda vergi beyanini ucretsiz online nasil yapacaginizi bulabilirsiniz. Sadece W-2 formu olanlar icin muhasebeci cok anlamsiz. Ayrica daha once muhasebeci ile calisanlar bu kisilerin yaptigi hatalar yuzunden sikinti cektiler.


  • @knnrn credit carma ile yapanlar varmis baska görmedim. Link varmi acaba

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jamel86, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    @knnrn credit carma ile yapanlar varmis baska görmedim. Link varmi acaba

    https://yesilkartforum.com/forum/post/117369


  • Merhaba..3 nisanda tax returnumu gerceklestirdim.Iade alacagim.Fakat bunun bi tarihi var mi?


  • @katakomp 2 veya 3 haftada gelir. Asagidaki adresden takip edebilirsiniz:

    https://sa.www4.irs.gov/irfof/lang/en/irfofgetstatus.jsp


  • Tesekkurler MySea.Gonderdiginiz linkten soyle bir mesaj geldi.
    We cannot provide any information about your refund. You must wait at least 24 hours after you get the acknowledgement e-mail that your tax return was received by the IRS.

    Turk bir muhasebeciye yaptirdim.Fakat lakayitca yapti gibime geldi.Sizlerin tecrubesi benim icin onemli.


  • Rica ederim! IRS'in once sizin tax return almasi lazim ki islem yapabilsinler. Bence muhasebeciyi arayip sorun, ne zaman gondermis. Elektronik gondermede, genelde 1-2 gun icersinde IRS kabul etti diye email gelir.


  • Yorumunuza istinaden sordum.Olur mu oyle sey diyor😁irs 300 milyon kisye haber mi versin diyor.Cattik sanirim😁


  • @katakomp, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Yorumunuza istinaden sordum.Olur mu oyle sey diyor😁irs 300 milyon kisye haber mi versin diyor.Cattik sanirim😁

    Sayin @MySea 'nin verdigi linkte gozukmuyorsa bir problem vardir. Submit edememis olabilir muhasebeci. O adrese refund miktari girerken sadece federal refund kismini gireceksiniz. Eyalet + Federal toplam refund miktarini giriyorsaniz goremezsiniz sonucu. Oyle yapmadiysaniz, bir daha deneyin.


  • Merhaba arkadaşlar, bir kaç gun once kendim turbotax yoluyla vergi beyanimi yaptım ve alacakli ciktim, suan sitede nisanın sonuna doğru paranin gönderileceği yazıyor fakat kafamda bir soru işareti var bu 1040 formunu posta yoluyla gondermelimiyim yoksa onların sistemine elektronik olarak gidiyor mu 1040 formu? sizce


  • @muhammetnzr Online yaptiginiz tax returnlerde sizin birsey gondermeniz gerek yok, eger ki websitesi size postalamaniz gerekiyor demiyorsa. Eger IRS sizin tax returnunuzu kabul ettiyse, sorun yok, birkac hafta icerisinde refund paraniz hesabiniza yatar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhammetnzr, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Merhaba arkadaşlar, bir kaç gun once kendim turbotax yoluyla vergi beyanimi yaptım ve alacakli ciktim, suan sitede nisanın sonuna doğru paranin gönderileceği yazıyor fakat kafamda bir soru işareti var bu 1040 formunu posta yoluyla gondermelimiyim yoksa onların sistemine elektronik olarak gidiyor mu 1040 formu? sizce

    Eger Turbotax'a vergi beyanini gonder dediyseniz otomatik olarak kendisi gonderir. Fakat sadece sitede form doldurunca gondermis olmuyorsunuz, en sonda cikan gonder tusuna (Federal ve/veya Eyalet hukumetine) basmaniz lazim. Eger bastiysaniz, her sey online olarak gerceklesiyor.


  • @MySea evet hem federal hem state return'u kabul ettiler, o zaman bir sorun yok şimdilik, teşekkür ederim cevabınıza.


  • Bu ileti silindi!

  • Herkese merhaba,

    Amerika'da yaklaşık 7 ay kadar internship programıyla çalıştım ve 2019 tax return döneminde turbotax aracılığıyla vergi geri ödemesine başvurdum. Bir çok arkadaşım vergilerini geri alırken bana 5071c numaralı bir mektup gönderildi ve vergi iademde hala bir çözüme ulaşamadım. Arkadaşlarım aynı zamanda hükümetten korona virüs sebebi ile destek de aldı fakat bana hi.bir ödeme yapılmadı. Vizem ve çalışma sürem hala devam etmekte fakat 1 ay önce Türkiye'ye dönüş yaptım belirsizlik sebebi ile.

    Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor, hiçbir yerde net bir cevap bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Sağlıklı günler herkese.


  • Bu ileti silindi!

  • @Ryback, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    @gkhanfeez, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Vergi için şöyle bir uyanıklık var gibi çalışanlar için uygun mudur bilmem ama. Ben bu sene güzel dönüş alacağım. Her çalışan işe gidip gelirken ya da uzun yol yaparken uber ve lyft Accountlarını açıp destinasyon modu ile yolculuk yapsınlar. Yıl sonu geldiğinde yaptıkları bütün milleri deduction olarak gösterebilirler. Ben lyft yaptığım için 76 bin mil üzerinden 44 bin dolar deduciton gösterebildim. Ama ben iki kere tatile giderken toplam 2000mil yolda bile açtım. Yolcu almadan gidip mil yapılabilir. Hatta arada ek iş olarak da güzel gider cuma ve cumartesi geceleri. Tabi 1099 benim vergi oalyım W-2 da nasıl olur bilemiyorum.
    Not tabi bunu yaparken zarar etmiş gibi gözükeceksiniz lyft ve uberden sadece fikir

    Anladığım kadarıyla suç işliyorsunuz. Lütfen bu tip tavsiyelerde bulunmayın. Kimsenin başını derde sokmayın.

    Evet bencede bu dogru ve yasal bir tavsiye degil.


  • Tatil destinasyonunu deklare etmek sikinti olabilir ancak zaten sizden bilgi ve belge talep ediliyor. Bu yaptığınız mili nasil yaptiginizi gösteren. Elimde belge yok deyip işleme devam edebiliyorsunuz ancak belge olmadığı için verilen bilgi çok ucuksa (75000 mile gibi) bu sefer incelemeye alinirsiniz muhtemelen yalan beyan yaptığınız ortaya çıkar ve ceza alırsınız. Ancak kanitlayabildiginiz verilerinizi (mile, gas, toll vb gibi) vergiden dusebilirsiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sibelb, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Herkese merhaba,

    Amerika'da yaklaşık 7 ay kadar internship programıyla çalıştım ve 2019 tax return döneminde turbotax aracılığıyla vergi geri ödemesine başvurdum. Bir çok arkadaşım vergilerini geri alırken bana 5071c numaralı bir mektup gönderildi ve vergi iademde hala bir çözüme ulaşamadım. Arkadaşlarım aynı zamanda hükümetten korona virüs sebebi ile destek de aldı fakat bana hi.bir ödeme yapılmadı. Vizem ve çalışma sürem hala devam etmekte fakat 1 ay önce Türkiye'ye dönüş yaptım belirsizlik sebebi ile.

    Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor, hiçbir yerde net bir cevap bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Sağlıklı günler herkese.

    Sadece kimliginizden emin olmak istiyorlar.

    Su sayfadaki:

    Su bolumden: https://www.irs.gov/identity-theft-fraud-scams/identity-verification

    hesap acip kisisel dokumanlarinizi yuklediniz mi?


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 33
  • 1
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum