Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Muhtaradana Koskoca ABD başkanı bile virüsü önemsemiyor! Türkiye’deki vatandaş ne yapsın😊 ABD de Corona partileri veriyormuş gençler, Amerikan toplumunu kim evde aylarca oturtabilir? Bence zor.

    Bence de evde uzun sure tutabilmeleri cok zor. Ev partileri veriyorlar, uyusturucu kullananlara baskinlar artti, cunku evde kapali kalinca can sikintisindan herseyi yapiyorlar. Trump da bence milleti evde uzun sure tutamayacagini bildigi icin, Easter zamani hersey normale doner diye umut ediyor.

  • ⭐⭐

    @MySea Trump ekonomiyi Nisan başı açmak istiyor. Doktorlar ve Bilim insanları ise buna karşılar. Özellikle New York Valisi bakalım kim kazanacak


  • En kritik olay ise bu yilin secim yili olmasi. Kasim'a kadar ekonomik olarak Trump guclu kalmak istiyor. Yoksa, secimi kaybetme durumu var.


  • @MySea Katılıyorum👍🏾 Sadece Amerika değil Türkiye içinde geçerli insanlar şuanda işsiz parasız evde oturuyor. Nereye kadar ? Havalar ısınsın kim durur evde görecez😊

  • ⭐⭐

    @MySea şu anda bile seçimi alması zor gibi


  • Bence en fazla Nisan sonuna kadar evde tutabilirler. Sonrasinda cogunluk virusu bile goze alip disariya cikma yolunu deneyecek. Bu yardim checklerini Nisan ayinda gonderemezlerse, durum zor bircok insan icin. Zaten Amerika'nin yarisi paycheckten paychecke yasiyor.


  • Trump az once soyle bir tweet atti.

    The LameStream Media is the dominant force in trying to get me to keep our Country closed as long as possible in the hope that it will be detrimental to my election success. The real people want to get back to work ASAP. We will be stronger than ever before!

    Bircoklarina sorsak herseyi sonlandirin, sokaga cikma yasagi uygulayin, her seyi durdurun diyor.
    Ancak bu seferde insanlar issizlikten, sikintidan depresyona girecek. En az virus kadar etkiler bu is daha uzun surerse. Bu tarz durumlarda karar almak iki ucu keskin bicak gibidir, umarim dogru adimlar atilir ve viruse de kesin bir cozum kisa surede bulunur.


  • @MySea Amerika’nın yarısı paycheck den paycheck e kadar yaşıyorsa niye gelmeye çalışıyoruz oraya 🙈😊

  • ⭐⭐

    @Murat-Yılmaz diyor ki Media seçim başarım için zararlı olacağı ümidiyle ülkeyi olabildiğince uzun süre kapalı tutmaya çalışıyor.

    Yani Trump insanların hayatından çok seçim sonuçları beni endişelendiriyor.


  • @Ramazan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Murat-Yılmaz diyor ki Media seçim başarım için zararlı olacağı ümidiyle ülkeyi olabildiğince uzun süre kapalı tutmaya çalışıyor.

    Yani Trump insanların hayatından çok seçim sonuçları beni endişelendiriyor.

    Cevirisini biliyorum, altina ben kendi gorusumu yazdim .
    Trump ,buradaki ikileme vurgu yapiyor bence, insanlari eve tikmak da bir cozum degil. insanlarin calismaya, uretmeye, sosyallige de ihtiyaci var.

  • ⭐⭐

    @Murat-Yılmaz biliyorum bende kendi yorumumu yazdım 😃

  • ⭐⭐

    SON 24 SAATTE 5.035 test sonuçlandı. 561 tanı kondu. 15 hastamız hayata veda etti.

    Bugüne dek kaybettiğimiz hasta sayısı 59.
    Toplam hasta sayımız 2.433


  • Virüsten etkilenmeyenleri tespit edip onlardan kan alıp , virüsten çok etkilenen insanlara verirsek belki bir faydası olabilir! Virüsten etkilenmeyen adamın kanında bir bağışıklık var demekki 🤷♂️ Tabi aynı kan gurubunda yapsınlar😊

  • ⭐⭐

    @Semihmete İnsan vücudu, virüs bulaştığı zaman enfeksiyonla mücadele için özel proteinler üretiyor. Bunlara antikor deniyor. Bu antikorlar, hasta iyileştikten sonra kanın sıvı kısmını oluşturan plazmada aylar, hatta yıllarca kalmaya devam ediyor. Çin Corona virüsü hastalarına bu hastalıktan iyileşmiş kişilerin antikor bakımından zengin kanının verilmesi ve böylece hastaların vücudunun virüsle savaşına destek olunması. Bu eğer sonuç verirse araştırmacılar tedavinin hastaların hayatta kalma şansını arttırıp arttırmadığına ya da solunum cihazı ihtiyacını azaltıp azaltmadığına bakacak.

    Ancak plazma nakli, ender de olsa akciğerlere zarar veren yan etkiler gösterebiliyor.

    Çin’de doktorlar, bağışlanan kan plazmalarını hastalara naklederek ilk tedavilere başladı. Amerika’daki hastanelerdeyse hastalardan alınmış antikor açısından zengin plazmaların tedavide kullanılabilmesi için henüz hükümetten onay bekleniyor.

    Virüsten etkilenmeyen değilde etkilenip hastalığı yenen kan lazım


  • ........

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Covid-19 tedavisinde şuan kullanılan 3 ilaç var sanırım, sizin duyduğunuz başka ilaç var mı?

    Bu üç ilaç için araştırma yaptığımda başkan Trumpın son dönemde bahsettiği sıtma tedavisinde kullanılan ve bu konuda çalışan uzmanlar tarafından kullanılması konusunda ciddi eleştiriler alan Klorokin var

    İkinci ilaç ise Türkiye'nin tedavi için çinden getirttiği grip, sars, mers için kullanılan Favipiravir

    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2095809920300631

    Üçüncü ilaç ebola tedavisinde kullanılan Remdesivir

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/therapeutic-options.html

    İlgili ilaçlar için Türkçe haberler

    Bu meseleyi aslında sayın Dr. Fahrettin KOCA'nın "Bilim bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor" cümlesini duyduktan sonra yazmak istedim, çünkü aşağıdaki ekran görüntüsündeki hasta olan sayısı 17 mart tarihinde 198,159 binlerde, iyileşen sayısı ise 82, 624 iken şu anda iyileşen ile hastalığa yakalanan insan sayısı arasında büyük fark ortaya çıktı, ben tedavi konusunda umutlu olmak istiyorum, ama sayın @crazycells ve @knnrn ve forumda bu konuyla ilgilenenlerinde fikrini almak istiyorum

    Sizce hasta sayısı ile iyileşen sayısı arasındaki son dönemdeki büyük fark(aynı şekilde mallesef vefat sayısındaki artış) neyden kaynaklanıyor

    Test sayısının artmasından mı?
    Uygulanan tedavilerden bir sonuç alınamamasıdan mı?
    Vefat sayılarında aynı şekilde tedavi için kullanılan ilaçların etkisizliğinden yada sağlık sistemlerinin artık bu yükü kaldıramamasından mı kaynaklanıyor?

    Son olarak daha güzel günleri ne zaman görebiliriz,tedavi için bu 3 ilaç dışında başka bir ilaç duydunuz mu?

    20200325_222535.jpg

    insan beyni logaritmik ve geometrik artislari dogal bir sekilde kavrayamiyor, ancak bir alisma surecinden sonra bunlari kabul etmeye basliyor... Her kisi en yakinindaki 4 kisiyi hasta ediyor diye dusunelim... 4, 8, 12, 16 gibi artacakmis gibi geliyor hasta kisi sayisi, oysaki her enfekte kisi cevresindekileri enfekte etmeye devam ediyor... yani artis dogrusal degil, geometrik; yani 4, 16, 64, 256 seklinde artiyor... Dolayisiyla hasta olanlarin sayisinin hizli bir sekilde artmasi kesinlikle beklenir bir durum... Bir de dediginiz gibi bu sayi hastalarin sayisi degil, test yapilmis ve pozitif cikmislarin sayisi... Toplumda virusu tasisa bile semptomlari agirlasmayan cok buyuk bir grup da var; bu kisilerin cogu hasta oldugunu bile bilmiyor olabilir. Bugun New York valisi, hastalarin sadece %15'inin hastanede tedaviye ihtiyac duydugunu soyledi, cogu kendini iyi hissettigi icin (hastanede acil bakima ihtiyac duymadiklari icin) evinde ya da hastanelerin acil bolumu disinda karantinada. Fakat hasta olan herkes bir anda iyilesmedigi icin, genelde bir sure gerektigi icin (gribi bile atlatmak 1 hafta - 10 gunu buluyor) hasta kisi sayisinin iyilesen sayiya gore cok daha hizli artmasi anlasilir bir durum... Durumu kritik olanlarin sayisi arttikca -sizin de yazdiginiz gibi- saglik hizmetleri kapasitesinden dolayi, olenlerin orani da yavas yavas artacak.

    Ayrica bu saydiklariniz maalesef henuz onaylanmis tedavi yontemleri degil, sadece tedavi yontemi olarak ise yarayabilecek bazi ilaclar. Fakat bunlarin cok daha fazla kisi uzerinde, ciddi testlerden gecirilmesi lazim genel toplum uzerinde kullanilmaya baslamadan once. Fakat dunyanin her tarafinda cok ciddi bir ugras var, eminim kisa zamanda olumlu haberler alacagiz...


  • @Semihmete HERKES NEGATİF OY VERMİŞ YORUMUMA AMA !!
    "Pasif antikor tedavisi" olarak bilinen bu yöntem, aslında modern aşının atası sayılıyor. Buna göre iyileşmiş hastaların kanında, virüsle savaştığı için bolca bulunan ve virüsün hücreye girmesini engelleyen antikorlar, kandan elde edilen plazma ile hastalığı geçiren kişilere naklediliyor.

    Çin'de küçük bir hasta grubunda yapılan çalışmaya göre, özellikle durumu kritik olan bir hastanın ertesi gün iyileşmeye başladığı bildirildi. Pasif antikor yöntemini hastalar üzerinde denemek için Amerika da kolları sıvadı. ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü NIH (National Institute of Health), Covid-19 geçirip iyileşmiş kişilerin plazmasını hastalar üzerinde denemek için 18 yaş üstü sağlıklı bireylere kan verme çağrısında bulundu.

    AKLIN YOLU BİR DEMEKKİ !! Uzman olmadan da kafayı çalıştırarak insan yöntem bulabiliyor 🤷♂

  • ⭐⭐

    @Semihmete sizin orada savunduğunuz konu ile şimdiki yazdığınız konu farklı ben bunu size açıkladım Virüsten etkilenmeyen değilde etkilenip hastalığı yenen kan lazım


  • @Semihmete Negatif oy verenler için tekrar başka bir paylaşım yapıyım!!!!

    “Prof. Dr. Derya Unutmaz, koronavirüs geçirmiş ve iyileşmiş hastaların kanında bulunan antikorların, özellikle hastalığı ağır geçiren veya durumu kritik hastalar için hayat kurtarıcı bir tedavi şekli olabileceğini söyledi.
    Koronavirüs tedavisi için ilk kez Çin'de denenen ve sonuçları yayınlanan bir çalışma, hızla yayılan Covid-19 pandemisinde, bilim dünyası için umut olabilir.”



Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum