Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Önümüzde onlarca örnek varken biz hala İstanbul’da deniz kenarında olta atanlara polis arabasının içimden anons yapıyoruz “Evde Kalın” diye. Anons bittikten sonra vira bismillah bir olta daha atıyor adam denize. Bizim ülkemizde bu ve bunun gibi amatörce önlemler alınarak toplum sağlığı güvence altına alınamaz. Çin örneği var ; insanları eve kilitlediler resmen, hastaneye karantina için gitmek istemeyenleri polis zoru ile götürdüler ve sokaktaki insanları gerektiğinde şiddet kullanarak topladılar. Şimdi ise zafer ilan ettiler. Canı gönülden tebrik ediyorum. Bu Uzakdoğu kültüründeki motivasyon gerçekten inanılır gibi değil. Birde bizim ülkemizdeki ekonomi kaygısı yüzünden alın(a)ayan tebdirler... @Muhtaradana Bende tedavi noktasında sizin gibi düşünüyorum. Şuan için ilaç daha hızlı bir çözüm gibi görünüyor. Evet bütün dünya ülkeleri aşı için mücadele ediyor ama bulunup test edilmesi, gerekli onayların alınması ve seri üretim için dünyaya servis edilmesi çok kolay bir süreç değil. Şuanda ne kadar geç virüs ile karşılaşırlarsa o kadar iyi ki etkili bir ilaç bulunabilsin.


  • Kamu kurum ve kuruluşlarına dönüşümlü, esnek ve uzaktan çalışma uygulaması için izin verildi

    İhtiyacı karşılayacak kadar asgari personelin bulundurulması şartıyla, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine ilişkin genelge yayımlandı

    .

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana Sokağa çıkma yasağı getirip ellerini taşın altına sokmamak için ellerinden geleni yapıyorlar

    Özel sektör çalışanları ne olacak ?
    Dükkanı kapattırılan esnaf ne olacak ?
    İşe gidemeyen ve maaş alamayan vatandaşlar ne yapacak?


  • Çin’de virüs varken tüm dünya son ana kadar Çin’e ayıp olmasın diye uçuşlara devam etti. Hatta Türkiye askeri uçak ile tahliye yaparken bile thy uçuşa devam etmişti. Şimdi Tüm Dünya bu kerizliğinşn cezasını çekiyor! O kadar Çinli gezdi heryerde yaydı virüsü bu kadar basit.Trump haklı bu virüs Çinliler yüzünden yayıldı..


  • @ibrahimasar bizim hangi işimiz doğru ki..


  • New York, Washington State ve hatta California'daki arkadaşlar ne durumdalar, günlük hayatları nasıl? Umarım iyilerdir.

    "New York, California ve Washington’ın Kovid-19 salgınından en çok etkilenen eyaletler olduğuna işaret eden Trump, 'Bu eyaletlerin virüsle mücadelesine yardımcı olmak için bu bölgelerde ulusal muhafızları aktivite ettik' diye konuştu."

    https://www.gazeteduvar.com.tr/dunya/2020/03/23/washington-ve-new-yorkta-buyuk-felaket-ilan-edildi/?fbclid=IwAR3T-cjd7PyfCmc6PVW3SSnhLuvnw72E7wt5TaOaj8ZMtASO8qXSdrXASqI

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ramazan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Muhtaradana Sokağa çıkma yasağı getirip ellerini taşın altına sokmamak için ellerinden geleni yapıyorlar

    Özel sektör çalışanları ne olacak ?
    Dükkanı kapattırılan esnaf ne olacak ?
    İşe gidemeyen ve maaş alamayan vatandaşlar ne yapacak?

    Yunanistanın durumu bizden iyi görünüyorken sokağa çıkma yasağını ilan ettiler. Çok zor bir şey değil. Ülkece kiraları, kredi kartı çek senet ve sair tüm ödemeleri 2 hafta resmen erteledik, 2 hafta boyunca mecburi ihtiyaçlar dışında ve her haneden sadece bir kişi ve bir kez olmak üzere geri kalan herkese sokağa çıkma yasağı ilan ediyorum dersin. Durum düzeldiyse (ki sanmıyorum tabii) hayata kaldığımız yerden devam ederiz. Ama yok, önümdeki hiç bir örnek benim için yeterli değil. Ne Trump ın askere görev vermesi ne çindeki ermenistandaki yunanistandaki italyadaki sokağa çıkma yasakları ne de kaç kişinin virüs kaptığı. Şöyle 3-5 bin kişi ölüp virüs 50 bin kişiye yayılsın düşünürüz kafası. Ekonomi zaten durma noktasına geldi, mağazalar ve neredeyse tüm esnaf kepenklerine kilit vurdu. İşsiz güçsüz halkı neden sokağa çıkmakta serbest bırakıyorsun. Ayrıca şehirlerarası seyahati acilen durdurup insanları oldukları yerde sabitlemek lazım. Bugün istanbuldan yüzlerce kişi geldi Bodrum'a. Bütün anadolunun ücra köy ve kasabalarına da gidenler olmuştur. Hadi İstanbulda hastanen var, doktorun var. Bir doğum için 4 şehir gezip sivas a giden, 5 şehir gezip ankaraya düşen, dağda yolda kızakta doğuran insanları korona teşhisiyle nahiye nahiye gezdirip koyunu keçisi tavuğuyla bütün hayavanatı virüsle yıkamaya mı çalışıyorlar. Yöneticilerimiz çok yüksek bir zeka seviyesindeler ki bakış açılarını ıskalıyoruz, anlayamıyoruz ne yapmaya çalıştıklarını.


  • @HockeyUmpire2 sayın @HockeyUmpire2 bu dönem giden herkes kötü bir zamana denk geldi. Tatlı tatlı okuduğumuz social security number başvurusu yaptık, ehliyet sınavına girdik, evimizi kiraladık, şu kadar sürede iş bulduk (1, 1.5-2 ay) gibi tecrübeler ve hatta gidene kadar insanların kafalarında şekillendirdiği buna benzer işler/takvimler/yol haritaları maalesef bu sefer alışık olduğumuz şekilde yürümüyor gibi duruyor.

    Canınızı sıkmayın. ABD'ye ne zorluklarla geldim burada tutunacağım diye de hiçbir zaman kendinizi ve sevdiklerinizi riske atmayın. Normal zamanda herkesin yaşadığı zorluklar, kültür şoku gibi durumlar sizde de vardır ama şu an herkes gibi sizin de asıl önceliğiniz virüse karşı kendinizi korumak olsun.

    Bulunduğunuz bölgede coronavirus'ten dolayı günlük hayat ne durumda? Siz ne gibi önlemler alabiliyorsunuz? Umarım bir sorun yaşamadan devam edersiniz.


  • @ibrahimasar sayın @ibrahimasar harfiyen katılıyorum. Kırsaldaki insanlar ne yapacak? Durum normal değil ki doktorlar, sağlık ekipleri gidip en ücra yerdeki kişiye ulaşsın.

    Okullar tatil edilince virüsü köyüne evine taşıyan gençler oldu muhtemelen. Sağlık çalışanları deseniz onlar zaten sürekli en yakın temastaki kişiler. Kendi sorumluluğunu alan bir grup insan dikkat ediyor belki ama yetmiyor işte. Devlet, yasa, düzenleme dediğin böyle zamanda lazım. Halkın cahilliğine mi yanalım yetkililerin izansızlığına mı bilemedim. Yine dönüp dolaşıp aldığımız bireysel önlemlere geliyoruz, kendimizi kurtarmaya bakıyoruz ve bunun bir adım ötesine geçemiyoruz. Günü kurtarıyoruz ve kurtardığımızla kalıyoruz. Yarın neyle karşılaşacağımız belirsiz.

    Herkese sabır ve azami dikkat diliyorum bu süreçte ama özellikle çalışmak zorunda olan, işini bırak bir ay, bir hafta bile kapatsa zora düşecek kişiler umarım daha dikkatli ve sabırlı olur


  • Delaware eyaletinde Sali gunu sabah saat 8 den gecerli olmak uzere tum non-essential yani zaruri olmayan isyerleri kapanacak. Valilik acik olacak is alanlarinin listesini yayinladi. Onun haricindekilerin hepsi kapali olacak. Uygulamanin gecerlilik suresi ise 15 Mayis'a kadar. Ve insanlara da evde kalma zorunlulugu getiriliyor.

  • ⭐⭐⭐

    ABD otomotiv sektorunde GM, Ford ve FCA uretim fabrikalarini durdurdu. BMW ise Nisan ayi icerisinde durduracak.

    Bu nedenle benimde calistigim uretim firmasinda tum mavi yaka calisanlar evlerine yollandi. Saatlik calisan olduklari ve herhangi bir sendikaya bagli olmadiklari icin Cuma gununden itibaren hepsinin maaslari durdu veya zoraki yillik izine cikarildi. Maasli calisanlar (beyaz yaka) icin henuz bir bilgi yok.

    Zor bir durum.

  • ⭐⭐

    @ibrahimasar Bizim için Çok zor bir şey değil ama devlet için büyük bir şey çünkü televizyon karşısına çıkıp ekonominin ne kadar iyi olduğunu söyleyip muhalefeti yalanlıyordu şimdi sokağa çıkma yasağı çıkarırsa zoraki ihtiyaç karşılanması gerekiyor ve bütçemiz o kadar rahat değil maalesef


  • @Semihmete Çin de henem hemen tüm eyaletlerde görülmüş çıkış yeri olarak orası gösterildiğinden herhalde bir tek oradan bahsediliyor

  • ⭐⭐

    @Semihmete @murat34 Murat bey haklı Çin'de sadece Wuhan şehrinde görülmedi tüm şehirlerinde virüs görüldü çıkış noktası Wuhan olduğu için karıştırmışsınız ve virüse bağışıklık kazansanız bile yaşlılar bağışıklık kazanamıyor ve ölüyor bu şu demek oluyor yaşınız ilerleyince otomatik riskli gruba girip ölüyorsunuz bunun tedavisi ve aşısı olmadan herkes risk altında bağışıklık kazanmayı beklemek çözüm değil zaman kaybı



  • 27 Şubatta S.A.nın ziyaretlere yasak getirmesiyle birlikte Diyanetin yaptığı açıklama yaklaşık 30 bin vatandaşımızın Ümrede olduğuydu.
    Yine Diyanet ve TURSAB'ın açıklamalarında yıllık 400 bin vatandaşımızın ümre ziyareti yaptığı ,ekonomik durum nedeniyle bu yıl 330 binlerde olacağı söyleniyordu.
    Yani bir ayda yaklaşık 30 bin kişi.
    Aralık,Ocak,Şubat ortalama 30 binden toplam yaklaşık 90 bin kişinin bu üç ay içinde ümreye gidip döndüğü açıktır.
    15 martta açıklanan karantina tedbiri nedeniyle şu anda karantina altındaki ümreci sayısı 6 bin 18.
    Bu arada turist,iş adamı,öğrenci vs. yaklaşık 370 bin vatandaşımız dünyanın hemen her ülkesinden yurda dönüş yaptı.
    Bunların 11.269 kişisinin karantinada olduğunu bugün Gençlik ve Spor Bakanımız açıkladı.
    Ocak 2020 de İrandan ülemize gelen ziyaretçi 120.527,Çinli sayısı 23.580, Şubatta gelen İranlı 97.547 Çinli sayısı 5.644
    Bunlar K. ve T.Bakanlığının Emniyet G.M. verilerine göre açıkladığı rakamlar.Yine açıklanan rakamlara göre Şubat ayında tüm dünyadan toplam 1.733.112 kişi ülkemize gelmiş.
    Bu rakamlara bakarak tehlikedemiyiz ,değilmiyiz, bu işi ne kadar ciddiye alıyoruz bir çıkarım yapabilirsiniz.
    Verdiğim rakamların hepsi devletin açıkladıklarıdır,siz de araştırıp bulabilirsiniz.


  • Bu virüsün nereden çıktığı,yapay mı doğal mı olduğu,teoriler vs. artık tartışmak gereksiz.
    Sevdiklerimizin,yakınlarımızın ve bizim sağlığımız için dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım alınan tedbir kurallarına,sağlıkçıların açıkladıkları önlem yöntemlerine uyalım.
    Çok gerekli olmadıkça evden çıkmayalım.


  • @DonTurcos Ne kadar çok enfekte insan varsa o kadar iyi! Toplumun %80 enfekte oldumu zaten bağışıklık kazanmış olacağız.Ölüm oranı %2 olan bir virüsü fazla abartmaya gerek yok.Devletlerin derdi virüs yayılımı engelleme değil sağlık sistemlerini düzenli çalıştırma. Herkes farkında yayılmayı durduramayacağının .Ölüm oranı yüksek olan ülkelerde sağlık sistemi çökmüş zaten, planlı disiplinli ülkeler de sıkıntı yok Örnek=Almanya , Türkiye zaten sağlık sisteminde dünyada ilk 3-4 de olan bir ülke. Çok sürmez 10 günde herşey kontrol altına alınır.Panik yapacak birşey yok bence.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Dünya çapında sayı 350000 i ölümler 15000 i aştı.

  • ⭐⭐

    Çin 2 milyon virüs kiti gönderdi... Ücretini Atatürk ödedi dediler

    Çin hükümeti, 1940 yılında ülkelerinde yaşanan kolera salgını sonrası Atatürk döneminde kurulan akademinin kendilerine yaptığı yardım dolayısıyla Türkiye'ye korona virüs tespitinde kullanılan tanı kitlerini ücretsiz gönderdi.

    Çin'den temin edilen 2 milyon adet 15 dakikada koronavirüs tespiti yapan hızlı tanı kitinin ilk partisi Turkish Cargo'ya ait kargo uçağıyla sabaha karşı Türkiye'ye getirildi. ( Gerçekliğini araştırıyorum)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum