Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da En Cok Kazandiran 25 Meslek

İş Alanları ve Meslekler
54 32 30.1k 23

Benzer Başlıklar

  • Amerika'da Mağaza Açmak

    İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    240 Bakış
    Erhan 2E
    Merhaba, Amerika'da, Türkiye'de ki gibi "GRATİS" benzeri bir mağaza açsak iş yapar mı? Fikirlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
  • Yurtdışı imkanı olan meslek ve sektörler

    İş Alanları ve Meslekler
    16
    0 Oy
    16 İleti
    4k Bakış
    H
    Amerika'da kendi işimizi yapabilmek için hangi bölümler iyidir? Merhaba tüm foruma selamlar. Amerika'ya yakın vadede değil de burada bir üniversite bölümü bitirip gitmek gibi düşüncem var bunu nasıl yapabilirim? hangi bölümlerden mezun olursak ya da hangi işlerde tecrübemiz olursa Amerika'ya gittiğimiz zaman o işi yapabiliriz? Yani demem o ki gittiğimde kendi edindiğim mesleği yapmak için hangi meslekte donanım ve bilgi kazanmam gerekir?
  • Amerika'da Ticaret ile Uğraşmak

    Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    14
    1 Oy
    14 İleti
    3k Bakış
    T
    Soru cevapta kalmış başlık malesef. Ben de Türkiye’den tedarik edeceğim çarşaf, yastık kılıfı vs gibi tekstil ürünleri satmak istiyorum. Marshallsta vs gördüğüm havlu tekstil ürünleri hep Türkiye’den. Bir yerden başlamak istiyorum. Ticaret geçmişim yok en mantıklı nerden adım atabilirim?
  • Amerika'da Yıllık Ücretli İzin ?

    İş Alanları ve Meslekler
    5
    0 Oy
    5 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    Bu konuda sağlık sektörü herhalde en iyi şartları sağlıyor. Çalıştığım kurumda ilk 2 yıl aylık 12 saat izin (PTO = paid time off) kazanıyordum. Şimdi ise aylık 14.5 saate çıktı. İzin kullanımı Türkiye'dekinden biraz farklı. Gün olarak değil saat olarak kullanıyorsunuz. Örneğin bir hafta izin yapmak için 40 saat PTO kullanmak gerekiyor. Hesaplarsanız ilk 2 yıl için yılda 3.5 hafta, ikinci yıldan sonra 4.5 hafta oluyor. 5 ve 10 yıldan sonra daha da artıyor. Önceki çalıştığım kurum bu izinleri kullanmak istemezseniz kendi saat ücretiniz üzerinden sizden satın alıyordu, bu kurumda öyle bir şey yok. Uzun yıllardır çalışanlar yıllık 8-10 hafta izin yapmak istemedikleri için birkaç haftasını satıyorlardı ve bu parayla tatil yapıyorlardı. Houston'da deneyimli bir hemşire için için saatlik 50-60 dolardan iyi para ediyor. Hastane neden alıyor derseniz, izindeyken yerinize eleman bulma derdi olmuyor. Ekleme: Kazandığınız izinler aylık olarak PTO bankasına ekleniyor. Buradan biriktikçe kullanabilirsiniz. İzin yapmak için bir yıl bekleme şartı yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum