Amerika'da En Cok Kazandiran 25 Meslek
-
Aaa bazı bölgeler eyaletten farkli olarak yüksekmiş LA gibi mesela. Aslında 15$ iyi bir rate ama masraflar fazla olunca başka eyalette 8$ almaktan bir farkı kalmıyor herhalde :)
-
@damladav Amerika'da En Cok Kazandiran 25 Meslek içinde söyledi:
Aaa bazı bölgeler eyaletten farkli olarak yüksekmiş LA gibi mesela. Aslında 15$ iyi bir rate ama masraflar fazla olunca başka eyalette 8$ almaktan bir farkı kalmıyor herhalde :)
Orta Amerika da 7,25$ kazanarak yaşamak, California da 11$ kazanarak yaşamaktan çok daha kolay diye tahmin ediyorum.
-
En çok kazanmaya gerek yok da, insani şartlarda çalışıp, insani miktarlar kazanıp, kazandığımızı insan gibi harcayabilsek yeterli herkese bol şans tekrardan...
-
@academicus Amerika'da En Cok Kazandiran 25 Meslek içinde söyledi:
En çok kazanmaya gerek yok da, insani şartlarda çalışıp, insani miktarlar kazanıp, kazandığımızı insan gibi harcayabilsek yeterli herkese bol şans tekrardan...
soyle bir konumuz da mevcut:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/318/ev-sahibi-olmak-icin-hangi-eyalette-ne-kadar-calismali -
2 senelik anestezi bölümü okusak, anestezi uzmanı olabilir miyiz orada?
-
@kemalbat Evet desek bize inanacak mısınız? :)
Tabii ki hayır. Anestezi uzmanı olmak için tıp eğitimi üzerine tıpta uzmanlık yapmanız gerekiyor. Halihazırda lisans mezunu olduğunuzu varsayarsak kabaca 8-10 yıl diyebiliriz.
Türkiye'deki önlisans eğitimleri genelde ABD'de geçerli değil. ABD'de eğitim alırsanız "Anesthesia Tech" veya "Surgical Tech" olabilirsiniz.
-
@knnrn Anestezi hemşiresi lisans hemşirelik üzerine kaç yıl eğitim istiyor?
-
Ya bi tek ziraat muhendisligi hakkinda bisey bulamadim.bu bilene de yok ki.tr de olsa herkes konusur :)
-
@ercan-tekoglan Amerika'da En Cok Kazandiran 25 Meslek içinde söyledi:
Ya bi tek ziraat muhendisligi hakkinda bisey bulamadim.bu bilene de yok ki.tr de olsa herkes konusur :)
sayin @Ercan-Tekoglan bence konusunu ayrica acalim, zamanla bilen arkadaslarin katkisiyla konu genisler. Ayri bir konusu var miydi forumda? su an bakinca goremedim...
-
sevinirim açıkcası.bazı yorumlarda araya girdim hep böyle ama açmadım konu.göremedim de. 18 mayısta california ya gidicem, en azından orda öğrendiklerimi aktarırım :D
-
@ekpr Amerika'da En Cok Kazandiran 25 Meslek içinde söyledi:
@knnrn Anestezi hemşiresi lisans hemşirelik üzerine kaç yıl eğitim istiyor?
En az 2-3 yıl yoğun bakımda çalıştıktan sonra (programın ders yoğunluğuna göre) 2-3 yıl yüksek lisans yapmak gerekiyor. Daha sonra da epey zorlu bir sınavdan geçerek lisans alıyorsunuz.
-
@knnrn Teşekkürler. Onca yıl emeğin ardından o maaşı fazlasıyla hakeder zaten.
-
@crazycells sadece ziraat mühendisliği değilde tüm mühendislikler için konu açılabilir mi? Tekstil,gıda,makina vs gibi.Eşimde tekstil mühendisi bizde bu konu hakkında bişey bulamadık.teşekkürler.
-
@crazycells mesela su ürünleri mühendisliği , kimya mühendisliği gibi konularda açılabilir.
-
@heleniki Amerika'da En Cok Kazandiran 25 Meslek içinde söyledi:
@crazycells sadece ziraat mühendisliği değilde tüm mühendislikler için konu açılabilir mi? Tekstil,gıda,makina vs gibi.Eşimde tekstil mühendisi bizde bu konu hakkında bişey bulamadık.teşekkürler.
@arrow Amerika'da En Cok Kazandiran 25 Meslek içinde söyledi:
@crazycells mesela su ürünleri mühendisliği , kimya mühendisliği gibi konularda açılabilir.
kesinlikle sizlere katiliyorum arkadaslar, lutfen hic cekinmeden istediginiz konuyu forumda ilgili yere acin. Zamanla deneyimler ve bilgiler konularda birikir. Ben de butun meslekler icin ayri konu olsun isterim, o nedenle "meslekler" ile ilgili ayri bir kategori var forumda.
Dediginiz mesleklere en uygun alt-kategori surasi: https://yesilkartforum.com/forum/category/11/mühendislik-ve-mimarlık
-
Finans alanındamı master yapıp çalışmakmı daha iyi yoksa mba alanında master yapıp çalışmakmı?
-
@h_ctn3 Amerika'da En Cok Kazandiran 25 Meslek içinde söyledi:
Finans alanındamı master yapıp çalışmakmı daha iyi yoksa mba alanında master yapıp çalışmakmı?
ikisi de kotu degil :)
bu biraz size ve nasil bir kariyer istediginize bagli. Iki master da sizi finans ve is dunyasindaki yoneticilik pozisyonlari icin hazirlar; fakat MBA'de butun is dunyasinda ise yarayacak ve pek cok genel ve ozel alanda uygulanabilecek beceri ve bilgi kazanirken, finans master'inda bu bilgileri ve becerileri daha cok finans alanina yonelik olarak alirsiniz. Nasil bir kariyer istediginize gore secmelisiniz master programini.
-
Aynı TR'de olduğu gibi ABD'de tıbbi branşlar en çok para kazandırma hususunda ipi göğüslemiş. Doktorlar bu konuda cidden çok şanslılar. Her ne kadar yoğun ve uzun bir öğretim süreci geçirseler de hayatlarının geri kalanında bunun karşılığını fazlasıyla alıyorlar.
-
Endüstri mühendisliği nasıl? Talep var mı acaba ABD'de?
-
@grslarc Amerika'da En Cok Kazandiran 25 Meslek içinde söyledi:
Endüstri mühendisliği nasıl? Talep var mı acaba ABD'de?
Su sitelerden, her turlu meslek icin resmi verilere bakabilirsiniz:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum